houden van

Wat is houden van? Houden van is voor iedere persoon verschillend, de ene persoon zorgt goed voor de ander maar een andere persoon geeft veel cadeautjes om het te uiten. Het is dan erg lastig om antwoordt te geven op de vraag: wat is houden van? In dit artikel lees je wat de betekenis er van is, wat het verschil tussen verliefdheid en houden van is en het proces ervan.

Betekenis van houden van

Houden van kan op verschillende manieren opgevat worden. Je kan bijvoorbeeld houden van eten dat erg lekker is. In het dagelijks leven hoor je dan ook vaak de term gebruikt worden bij lekker eten of bij dingen die erg leuk zijn. Je kan bijvoorbeeld pizza erg lekker vinden, als je dan het woord pizza hoort zeg je al snel dat je houdt van pizza. Er zijn dus vele betekenissen van houden van, maar in dit artikel hebben we het over houden van tussen mensen.

De oudste bekende vorm van de term luidt hoeden, dit is precies waar we het in dit artikel over hebben. Hoeden betekent: houden van is hem of haar accepteren en beschermen in goede en slechte tijden, zorgen voor elkaar en verantwoordelijkheid nemen voor zijn of haar leven. Als je iemand nog maar net hebt ontmoet en er is sprake van verliefdheid is dit nog geen houden van. Houden van ontstaat vaak pas als personen een langere tijd bij elkaar zijn en elkaar blindelings vertrouwen. Er zijn verschillen tussen verliefdheid en houden van.

Verschil tussen verliefdheid en houden van

Van iemand houden en verliefd zijn soortgelijke gevoelens, je ervaart bij beide gevoelens de liefde. Echter zijn er een paar belangrijke verschillen tussen de twee gevoelens, verliefdheid kan voorkomen uit aantrekkingskracht en bezit. Het draait bij verliefdheid om uiterlijk en om het fysieke aspect. Maar wanneer mensen langer bij elkaar zijn gaat verliefdheid over in houden van. Van iemand houden gaat verder dan verliefdheid, met houden van wil je de persoon ondersteunen in goede en slechte tijden, heb je toekomstplannen en neem je verantwoording voor elkaars leven.

Het proces van verliefdheid naar houden van

Wanneer mensen net een liefdesrelatie hebben is dit vaak uit verliefdheid. Het uiterlijk en het fysieke aspect spelen hier een grote rol in. Gedurende de liefdesrelatie die mensen hebben gaat het vanzelf over in houden van. Hoe snel het proces van verliefdheid naar houden van gaat verschilt per relatie en per persoon. Soms gaat het heel snel maar het kan ook een paar jaar duren.

Wanneer je nog maar net een liefdesrelatie hebt ken je waarschijnlijk nog niet alle gebreken van de andere persoon, de liefdesrelatie kan ontstaan zijn door aantrekkingskracht, obsessie en bezitting. Daarnaast heeft het fysieke aspect ook een grote invloed.

Als je wat langer een liefdesrelatie hebt heb je de andere persoon beter leren kennen. Zo weet je zijn of haar gebreken en doen. In een wat langere liefdesrelatie ben je erachter gekomen of die persoon bij je past en weet je of je je leven voor de rest wilt delen met die persoon. Als je dat laatste weet is er al snel sprake van houden van.

De overgang van verliefdheid en houden van gaat geleidelijk in elkaar over. Wanneer je verliefd bent, zijn je hormonen aan het werk wat je een lekker gevoel geeft. Verliefdheid wordt ook wel vergeleken met cocaïne, het geeft je een lekker gevoel maar dit gevoel is tijdelijk. Dit laatste geldt ook voor verliefdheid, het is tijdelijk. De hormonen die loskomen bij verliefdheid bouwen zich langzaam af en dan gaat het over in houden van. Het is verschillend per persoon en per relatie hoe snel de hormonen die loskomen bij verliefdheid zich afbouwen.

Van iemand houden

Je kan op verschillende manier laten tonen dat je van iemand houdt. Zo kan je het bijvoorbeeld laten merken door lieve woordjes te spreken naar je geliefde, maar je kan het ook laten tonen door regelmatig een bloemetje mee naar huis te nemen of door je geliefde een avond te verrassen.

In een relatie waar sprake is van houden willen mensen één zijn. De liefde die de personen ervaren is permanent, dus blijvend en langdurig. Zelfs als je ergert aan de andere persoon geef je hem of haar liefde. Je zoekt altijd het beste voor de persoon waarmee je een liefdesrelatie hebt en je wilt één zijn met hem of haar.

Echter kan houden van maar van één iemand in een liefdesrelatie zijn, dit is dan erg vervelend. Zo kan je bijvoorbeeld de enige zijn in een relatie die de ander aandacht geeft, dan kunnen er twijfels ontstaan of het wel echt om houden van gaat. In een relatie waar sprake is van houden, geven beide partners elkaar liefde en besteden aandacht aan elkaar.

Waar kan ik een serieuze relatie vinden die overgaat in houden van?

Ben je op zoek naar liefdesrelatie die snel overgaat in houden van? Dan moet je op de datingsite Parship zijn! Op Parship vind je de grote serieuze liefde, Parship is namelijk de nummer 1 in serieuze relaties. De liefdesrelatie die je op de datingsite Parship vindt gaat snel over in houden van, omdat je een partner ontmoet die echt bij je past. Parship is één van de beste en populairste datingsites.

parship

Je hebt veel kans om een serieuze relatie te vinden op Parship, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol! Dit komt niet zomaar, je wordt namelijk geholpen door het uitgebreide matchingsysteem van Parship. Door het matchingsysteem van Parship ontmoet je mensen die passen bij je voorkeuren, persoonlijkheid en levensstijl. Doordat je iemand ontmoet die erg goed bij je past zal er snel een relatie ontstaan die overgaat in houden van.

Parship kan je volledig gratis uitproberen! Je kan gratis kijken of de datingsite iets voor je is en kan je op zoek gaan naar een liefdesrelatie die snel overgaat in houden van.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.