transgender dating

Het leven kan moeilijk zijn als je in het verkeerde geslacht geboren bent, helemaal om dan nieuwe mensen te ontmoeten is erg moeilijk. Laat staan daten, voor een transgender is daten een moeilijke opgave. Want waar kun je andere transgenders vinden die openstaan voor een date en die ook bij je passen. Gelukkig hebben wij van Dedatingwijzer.nl onderzocht op welke plaatsen je ander transgenders kunt vinden. Voornamelijk op online datingsites kun je andere transgenders vinden die openstaan voor een date of zelfs een relatie. In dit artikel lees je wat de 5 beste datingsites voor transgender dating zijn waarop je succesvol wordt.

5 beste datingsites voor transgenders

1. Lexa – de beste datingsite voor transgenders

lexa

Lexa is één van de populairste datingsites in Nederland, honderdduizenden singles zijn te vinden op de datingwebsite. Doordat Lexa erg populair is zijn er veel transgenders te vinden waarmee je in contact kunt komen en daten. Bovendien is het niet lastig om ander transgenders te vinden op Lexa, je kunt namelijk van handige functionaliteiten gebruik maken waarmee je snel mensen hebt gevonden die bij je passen.

Zo kun je bijvoorbeeld van een uitgebreide zoekfilter gebruik maken, in de zoekfilter geef je precies aan waaraan leden moeten voldoen en krijg je mensen te zien die precies aan die criteria voldoen. Daarnaast krijg je ook matches te zien en kun je door middel van een vlug beoordelingssysteem leden vinden die je leuk lijken.

Al met alles vinden wij Lexa de beste datingsite voor transgenders. Het beste is om Lexa zelf uit te proberen, het aanmelden is immers volledig gratis.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

2. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Eveneens als Lexa is Relatieplanet ook een erg populaire datingsite in Nederland. Het is volgens consumentenorganisaties zelfs de populairste datingsite in Nederland, het heeft namelijk al 11 jaar op rij een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite. Ruim 1.6 miljoen mensen in Nederland en België hebben al gebruik gemaakt van Relatieplanet.

Doordat Relatieplanet enorm populair is ontmoet je veel transgenders op de datingsite. Transgenders melden zich vaak aan op een populaire datingsite omdat ze hier veel mensen vinden die bij hun passen, dit is ook het geval op Relatieplanet.

Je vindt als transgender op gemakkelijk manier mensen die bij je passen op Relatieplanet, je kunt namelijk gebruik maken van uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten. Binnen een paar minuten heb je al een leuk iemand ontmoet en kun je direct contact leggen met die persoon.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

3. Parship – een interessante datingsite voor transgenders

parship

Voor transgenders die op zoek zijn naar een serieuze relatie is Parship een aanrader. De datingsite Parship is namelijk de nummer 1 in serieuze relaties en heb je veel kans om succesvol te worden op de datingwebsite. Op Parship wordt ruim 1 op de 3 leden succesvol in het vinden van de liefde. Dit slagingspercentage is hoger dan op de meeste andere datingsites.

De reden dat je snel succesvol (ook als transgender) wordt op Parship komt door het uitmuntende matchingssysteem. Je wordt op basis van een persoonlijkheidstest gematcht met andere leden op Parship. Zo ontmoet je mensen die goed passen bij je persoonlijkheid, voorkeuren en levensstijl.

Als transgender is Parship zeker een interessante datingsite, het uitproberen is het waard. Het aanmelden is volledig gratis.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

4. MetJou – een leuke en eenvoudige datingsite

metjou

MetJou is tevens een goede datingsite voor transgenders, dit komt omdat het een leuke en tegelijkertijd een eenvoudige datingsite is. De datingwebsite heeft een gezellige community waarmee je gemakkelijk contact kunt leggen.

Van veel functionaliteiten op MetJou kun je volledig gratis gebruik maken, zo kun je door een geavanceerde zoekfunctie leden vinden die goed bij je passen, kun je leden aan favorieten toevoegen en leden beoordelen in een fotozapper (vergelijkbaar met Tinder). Door al deze handige functionaliteiten ontmoet je als transgender snel iemand die bij je past.

Lees meer informatie & review van MetJou! >

Gratis aanmelden op MetJou!

5. Cupify – veilig daten als transgender

cupify

Cupify is een datingsite die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is. Het maakt bij Cupify niet uit hoe of wie je bent, het datingnetwerk is voor iedereen beschikbaar en je vindt snel mensen die goed bij je zullen passen.

Je kunt op Cupify volledig veilig daten als transgender, de datingwebsite maakt namelijk geen gebruik van nepprofielen of chatoperators. Bovendien kun je gemakkelijk andere leden blokkeren of misbruik melden.

Cupify heeft een klantenservice die altijd voor je klaarstaat om je te helpen. De klantenservice is zelfs in het weekend en ’s avonds bereikbaar en kun je er met al je vragen, klachten of opmerkingen terecht.

Lees meer informatie & review van Cupify! >

Gratis aanmelden op Cupify!

Wat is transgender dating precies?

De term transgender dating hoor je nog niet vaak in Nederland, het is namelijk iets wat nog niet vaak gebeurd. Er zijn ongeveer 90.000 tot 390.000 transgenders in Nederland, als je dit vergelijkt met andere groepen in Nederland is het zeer weinig. Doordat er in verhouding weinig transgenders zijn in Nederland is de term ook nog niet erg bekend.

Transgender is een overkoepelde term voor termen zoals transseksueel, schemale, travestiet, crossdresser en ga zo maar door. Uiteindelijk komen deze termen erop neer dat iemand die transgender is niet of niet helemaal thuis voelt met de uiterlijke geslachtskenmerken die hij of zij met de geboorte gekregen heeft.

Nu je weet wat een transgender precies is, is het ook niet moeilijk om te weten te komen wat transgender dating precies is. Transgender dating is dat twee personen die zich niet of niet helemaal thuis voelen met de uiterlijke geslachtskenmerken die ze met de geboorte gekregen hebben met elkaar aan het daten zijn.

Het daten tussen twee transgenders is hetzelfde als twee andere personen die met elkaar aan het daten zijn. In de meeste gevallen ontmoeten transgenders elkaar online op een datingsite of dating app en na een tijdje online contact te hebben gehad gaan ze daten.

Daten als transgender is lastig

Als je een transgender bent heb je waarschijnlijk al ervaren dat het daten erg lastig is. Je vindt namelijk niet zomaar personen die bij je passen en die mogelijk ook transgender zijn. Doordat het daten erg lastig is voor transgenders kan het leven erg eenzaam zijn en kun je dingen niet delen met een partner.

Niet alleen doordat je een transgender bent is het daten lastig, maar transgenders kunnen zich ook onzeker voelen over zichzelf, dit is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor het daten. Zo kunnen transgender personen zich onzeker voelen over hun lichaam, maken ze zich zorgen wat mensen van hun zullen vinden en kunnen ze een negatieve ervaring opgedaan hebben met het daten of de liefde.

Het beste is om met de onzekerheden om te gaan en te zorgen om zelfverzekerd te zijn met het daten. Dit zal het daten als transgender namelijk iets makkelijker maken, maar het blijft lastig.

Doordat het daten als transgender erg lastig kan zijn hebben wij onderzocht wat de beste datingsites en dating apps voor transgenders zijn. Wij van Dedatingwijzer.nl hebben meer dan 100 datingsites en dating apps getest en door deze ervaring weten wij waar je veel andere transgenders kunt vinden en veel kans hebt om de liefde te vinden. Wat de beste datingsites voor transgenders zijn hebben wij hierboven benoemd.

Als transgender op een normale datingsite

De datingsites die hierboven zijn benoemd zijn algemene datingsites die erg populair zijn in Nederland. Doordat deze datingsites erg populair zijn ontmoet je veel mensen die goed bij je passen en mogelijk ook transgender zijn. Bovendien word je op deze datingsites gematcht met andere leden of vind je leden door een uitgebreide zoekfilter, zo heb je binnen enkele minuten al mensen gevonden die goed bij je passen en kun je daarmee contact leggen.

Helaas bestaan er in Nederland geen betrouwbare datingsites die speciaal voor transgenders bedoeld zijn. Er bestaat slechts één datingsite is Nederland die redelijk bekend is en speciaal voor transgenders is bedoeld, namelijk Transseksueeldating.nl. Echter is deze datingsite onbetrouwbaar volgens onze mening, want er zijn veel nepprofielen op te vinden en het is niet zeker of je wel in contact komt met andere leden die echt bestaan.

Doordat er geen speciale datingsites voor transgenders zijn moet je als transgender lid worden van een reguliere datingsite om mensen te vinden waarmee je kunt daten. Gelukkig is het op een normale datingsite niet moeilijk om mensen te vinden die bij je passen. Wel is het belangrijk dat je bij een normale datingsite de dating tips toepast voor transgenders die je aan het einde van dit artikel leest.

Dating app speciaal voor transgenders

Er bestaat wel een dating app die speciaal voor transgenders is bedoeld, namelijk Transdr. Als de naam van de dating app bekend voorkomt komt dit doordat Transdr erg lijkt op de kruising van namen van de dating apps Tinder en Grindr. Waar Grindr zich vooral richt op homoseksuele en biseksuele mannen, richt Transdr zich op transgenders.

De werking van de dating app Transdr is erg gemakkelijk en lijkt op die van Tinder en Grindr. Als je een account op Transdr hebt aangemaakt ga je andere mensen beoordelen in een vlug beoordelingssysteem. Je swipt naar links om iemand over te slaan en naar rechts om iemand leuk te vinden. Als beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kun je berichten naar elkaar versturen.

Transdr is een eenvoudige dating app waar je snel gebruik van kunt maken, wat veel voordelen biedt. Zo kun je altijd en overal gebruik maken van de dating app en is het gebruik van de dating app erg gemakkelijk gemaakt. Bovendien is Transdr speciaal voor transgenders bedoeld wat ook veel voordelen heeft.

Naast Transdr zijn er nog meer dating app die speciaal voor transgenders zijn bedoeld, denk aan TransSingle en Teadate. Maar Transdr vinden wij van Dedatingwijzer.nl de beste dating app aangezien het redelijk populair is.

3 dating tips voor transgenders

Als je lid wordt van een datingsite is het nog niet vanzelfsprekend dat je succesvol wordt in het vinden van vriendschap of de liefde. Het is namelijk erg lastig om als transgender te daten, veel mensen hebben al vooroordeel over jou. Daarom geven wij je hier 3 dating tips om als transgender sneller succesvol te worden in het daten op een datingwebsite.

Tip 1 maak in het begin duidelijk dat je transgender bent

Als je lid van een datingsite bent of gaat worden is het belangrijk dat je aan het begin al duidelijk maakt dat je een transgender bent. Zo komt de ander niet voor een verrassing te staan als je met hem of haar aan het daten bent.

Als je aan het begin al duidelijk maakt dat je een transgender bent heb je weliswaar minder kans op een date, maar je moet er vooruitkomen wie je bent. Je moet je er al helemaal niet voor schamen dat je anders bent dan andere personen.

Om aan het begin duidelijk te maken dat je een transgender bent kun je dit in je dating profiel zetten of duidelijk maken als je met iemand aan het chatten bent.

Tip 2 geef niet op

Zoals je al in dit artikel hebt gelezen is het daten als transgender lastig, dit komt namelijk omdat veel mensen al een oordeel over jou hebben zonder je te kennen. Doordat het lastig is duurt het vaak een tijdje voordat je een date hebt.

Het is vooral belangrijk dat je niet opgeeft om naar de liefde te zoeken. Zorg dat je regelmatig gebruik maakt van de datingsite of dating app en stuur actief berichten naar andere leden. Zo vergroot je de kans om succesvol te worden.

Tip 3 blijf hoe je bent en schaam je niet

Bij transgender dating kunnen veel onzekerheden ontstaan wat met het daten te maken heeft. Zo kun je onzekerheid hebben wat andere mensen van je vinden, kun je je onzeker voelen over je lichaam en kun je een negatieve ervaring hebben met daten en de liefde.

Het beste is om bij het gebruik van een datingsite en bij het daten jezelf te blijven en je niet te schamen. Als je jezelf blijft heb je meer kans om succesvol in het daten te worden en om zo de liefde te ontmoeten.

Offline dating voor transgenders

Op het internet maak je de meeste kans om andere transgenders te ontmoeten, dit komt omdat het internet een gemakkelijk manier is om met andere mensen in contact te komen. Voornamelijk op online datingsites maak je de meeste kans om andere transgenders te ontmoeten.

Buiten het internet om kun je maar op een paar plaatsen andere transgenders ontmoeten, bijvoorbeeld op evenementen. Er worden verschillende evenementen georganiseerd voor transgenders. Op evenementen die speciaal voor transgenders zijn bedoeld komen veel mensen en kun je op een gemakkelijk manier contact leggen. Als je op zoek bent naar evenementen voor transgenders moet je een kijkje nemen op de website transgenderinfo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.