tips tinder

Je kent het wel, je hebt Tinder geïnstalleerd maar je krijgt bijna geen matches en de paar matches die je hebt reageren niet of nauwelijks. Herkenbaar? Dan zit je hier goed! Op deze pagina lees je 5 tips voor Tinder die voor een groot succes gaan zorgen. Met deze tips voor Tinder krijg je meer matches en heb je sneller een date!

Tip 1. Zorg voor goede profielfoto’s

Het is belangrijk dat je gebruik maakt van goede profielfoto’s, dit komt doordat andere Tinder gebruikers je beoordelen op je profielfoto’s en kijken niet of nauwelijks naar de rest van je profiel. Het is daarom van belang dat je je profielfoto’s goed zijn. Vooral de eerste foto op Tinder moet goed zijn, andere Tinder gebruikers zien die foto als eerste en beslissen vaak op basis van die foto of ze je leuk vinden.

Om meer matches op Tinder te krijgen moet je de juiste foto’s gebruiken, zulk soort foto’s moet je gebruiken:

 • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent
 • Een foto waar je met je hele lichaam op staat
 • Foto’s waar je opstaat met een huisdier
 • En foto’s met een filter om zo beter uit de verf te komen.

Echter zie ik regelmatig foto’s op Tinder die walgelijk zijn en die niet voor succes gaan zorgen. Zulk soort foto’s moet je niet gebruiken:

 • Foto’s waar je aparte of rare kleding aan hebt
 • Foto’s met veel drank
 • Groepsfoto’s, je hoeft immers geen verstoppertje te spelen
 • Geen officiële pasfoto’s die voor je paspoort bedoeld zijn.

Verder is het goed om 3 tot 6 foto’s toe te voegen aan je Tinder profiel, zo kunnen andere Tinder gebruikers meer foto’s van je zien.

Meer tips lezen over profielfoto’s? Lees dan: Het ideale Tinder profiel!

tips voor tinder

Tip 2. Heb een aantrekkelijke profieltekst

Om succesvol op te worden op Tinder is het ook van belang dat je een goede profieltekst gebruikt. Veel Tinder gebruikers zetten niks in hun bio of juist een heel lang verhaal. Wil je opvallen op Tinder moet je een krachtige en korte profieltekst hebben. Zo kunnen andere Tinder gebruikers met een paar zinnen kunnen lezen wie jij bent. Een humoristische of uitdagende profieltekst zal voor het meeste succes gaan zorgen.

Het is belangrijk dat je een paar dingen in je profieltekst vermeldt:

 • Een korte intro wie jij bent
 • Een uitdagende of grappige tekst om hiermee de aandacht te trekken
 • En eventueel je lengte.

Voorbeeld profieltekst:

Spontane profieltekst: ik studeer momenteel fysiotherapie, niet dat ik het kan ofzo. 😊 Ik hou van een drankje doen en de sportschool vind ik ook erg leuk. Ik ben 1 meter 69, ik hoop niet dat je me klein vindt. 😊

Voorbeeld grappige profieltekst:

Ik wil graag een paar mensen bedanken die mij gesteund hebben om Tinder te installeren:

 • Dries Roelvink
 • Mijn vrienden
 • Donald Trump
 • Mijn kat

Jullie steun betekent veel voor mij!

Misschien komt dit voorbeeld een beetje gek over, maar met zo’n profieltekst heb je het meeste succes.

Tip 3. Begin een gesprek met een goede openingszin

Om een gesprek te beginnen met iemand op Tinder moet je gebruik maken van een goede openingszin. Wanneer je een gesprek begint met een goede openingszin heeft dit verschillende voordelen, zo heb je de aandacht van de ander te pakken en kan de ander je niet negeren.

Je kunt een gesprek beginnen met een quizvraag, met een quizvraag trek je de aandacht van de ander en weet je zeker dat hij of zei gaat reageren. Bovendien heb je direct een gespreksonderwerp.

Maar je kunt ook een gesprek beginnen door hem of haar een compliment te geven, hierdoor gaat de ander zich bijzonder en vereerd voelen en jij maakt tegelijkertijd een goede indruk.

Een andere manier om een gesprek te beginnen is door een uitdagende opmerking te maken. Hiermee trek je ook de aandacht van de ander.

Voorbeeld openingszinnen:

 • 2 vreemden die matchen, leuk je te ontmoeten *naam*.
 • Wat was eerder? Het ei of de kip?
 • Heb je een EHBO doos voor mij? Ik ben zojuist voor je gevallen
 • Doen, durven of de waarheid?
 • Vertel, wat is je favoriete maaltijd?

Lees ook: De 100 beste openingszinnen voor Tinder!

Tip 4. Hou het gesprek gaande

Nadat je een gesprek bent begonnen met een goede openingszin is het belangrijk dat het gesprek gaande gehouden wordt. Vaak sturen mensen slechts een paar berichten naar elkaar en daar blijft het bij.

Een gesprek gaande houden doe je door middel van vragen stellen en over onderwerpen te praten. Praat bijvoorbeeld over reizen of over passies en ambities, hierover hebben de meeste mensen veel te vertellen en zo kun je het gesprek gaande houden.

Zorg ervoor dat je snel nummers uitwisselt, en laat de ander het eerste bericht via Whatsapp verzenden. Zo kun je op Whatsapp chatten, dit gaat gemakkelijker dan op Tinder.

Tip 5. Spreek snel een keer af

Tenslotte de laatste tip van de 5 tips voor Tinder, spreek snel af. Wat heb je liever: maanden met iemand chatten of na 60 berichten op Whatsapp een keer afspreken? Ik ben zelf groot voorstander van dat laatste. Je wordt hierdoor het minst teleurgesteld, aangezien een persoon in het echt heel anders kan zijn dan hij of zij online is.

Het is dus belangrijk dat je niet te lang wacht met afspreken. Als je het aantal berichtjes beperkt, is de kans dat iemand je teleur gaat stellen een stuk kleiner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.