tips voor tinder

Wel is van de dating app Tinder gehoord? Grote kans van wel. Tinder is namelijk de populairste dating app wereldwijd. Dagelijks zorgt de dating app voor 26 miljoen matches, in totaal heeft de dating app al voor meer dan 20 miljard matches gezorgd. Tinder is actief in 190 landen en zorgt voor een miljoen dates per week. In Nederland is de app razend populair, 1.2 miljoen Nederlanders gebruikt de dating app.

Tinder heeft in korte tijd de datingmarkt veroverd, de dating app was snel populair. Dit komt doordat de app erg gebruiksvriendelijk gemaakt is. Met een paar keer swipen heb je al een match waarmee je direct kunt chatten. Met een paar keer klikken op het scherm kan je al je zoekcriteria wijzigen. Daarnaast is Tinder volledig gratis te gebruiken. De dating app Tinder is een leuke en interessante manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Hoe werkt Tinder?

Tinder is een erg simpele dating app waarmee je al met een paar keer swipes een match hebt. De dating app maakt gebruik van een zo genaamd vlug beoordelingssysteem. Je beoordeeld mensen vlug, waarna je aangeeft of je een persoon leuk vindt of wilt overslaan.

Zo werkt het: Je ziet een foto van iemand. Wanneer je die persoon leuk vindt, swipe je de persoon naar rechts. Lijkt de persoon je niet leuk, dan swipe je naar links om die persoon over te slaan. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan. Als er een match is ontstaan kan je naar elkaar berichten versturen.

Je kan precies instellen wat voor personen je te zien krijgt die je kan swipen. Zo kan je instellen of je alleen mannen, alleen vrouwen of beide krijgt te zien die je kan gaan swipen. Je kan een maximumafstand instellen van je locatie en je kan precies instellen welke leeftijdsgroep je te zien krijgt.

Lees ook: De beste dating apps van Nederland!

Voor welke doelgroep is Tinder bedoeld?

Tinder is een dating app die voor iedereen is. Tinder heeft geen specifieke doelgroep waar het is opgericht. Iedereen kan de dating app installeren en gebruiken. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn om de Tinder te mogen gebruiken, er is geen maximum leeftijd om de dating app te gebruiken.

De meeste mensen die de dating app gebruiken zijn tussen de 18 en 40 jaar. De dating app is vooral bedoeld voor jonge mensen en niet voor mensen die ouder zijn dan 40 jaar.

Tinder leeftijd

Profiel op Tinder

Op je profiel op Tinder kan je verschillende dingen instellen die andere gebruikers krijgen te zien. Zo kan je tot wel 9 foto’s aan je profiel toevoegen, kan je een beschrijving van jezelf geven, kan je opgeven wat je huidige functie is, bij welk bedrijf je werkt, wat voor opleiding je volgt of hebt gedaan en kan je snapchat en Instagram aan je Tinder koppelen. Daarnaast kan je ook Spotify aan je Tinder profiel koppelen, zo kunnen andere mensen zien wat je muziek smaak is.

Met al deze dingen die je kan invullen kan je een uitgebreid profiel creëren, en weten andere mensen hoe je ongeveer bent. Waardoor je meer likes en matches krijgt.

Lees ook: het ideale Tinder profiel!

Is Tinder gratis?

Je kan Tinder volledig gratis gebruiken. Je hoeft niet per se voor de dating app te betalen. Echter wanneer je gratis de dating app gebruikt kan je een maximaal aantal mensen liken. Maximaal honderd per 12 uur. Wil je onbeperkt mensen liken moet je abonnement nemen, ook heb je met een abonnement toegang tot meer functies. Je kan verschillende abonnementen kiezen, je kan kiezen voor Tinder Plus of Tinder Gold.

Wat kan met Tinder Plus?

Wanneer je voor Tinder Plus hebt gekozen heb je toegang tot meer functies dan als een gratis lid. Met Tinder plus heb je toegang tot de volgende functies: locatie van land veranderen, 1 gratis boost per maand, je kan kiezen wie jou krijgt te zien, beperken wat andere mensen krijgen te van je profiel, 5 superlikes per dag (hiermee heb je 3 keer meer kans op een match), onbeperkt likes, onbeperkt rewinds en het is advertentie vrij.

Aan Tinder Plus zit ook wel het nodige prijskaartje. Voor 1 maand de Plus versie gebruiken betaal je €9,99, voor 6 maanden betaal je €5,99 per maand en voor 12 maanden betaal je €4,58 per maand.

Lees meer van Tinder Plus!

Wat kan je met Tinder Gold?

Tinder Gold is een pakket die nog meer functies en opties biedt dan Tinder plus. Met het pakket Gold kan je nog meer met de dating app doen. Met het pakket Gold heb je toegang tot de volgende functies: je kan zien wie jou leuk heeft gevonden waarna je direct een match met hem of haar kan hebben, volledige toegang tot top pick, onbeperkt likes, ontvang 1 gratis boost per maand, kies wie jou kan zien, profiel beheren, 5 superlikes per dag, de dating app gebruiken over de hele wereld, onbeperkt rewinds en geen advertenties.

Met Tinder Gold kan je de dating app goed gebruiken, je hebt toegang tot functies waar veel andere gebruikers geen toegang tot hebben. Het brengt echter wel het nodige prijskaartje met zich mee. Voor 1 maand Tinder Gold betaal je €14,99, voor 6 maanden is het €9,16 per maand en voor 12 maanden is het €7,08 per maand.

Lees meer van Tinder Gold!

De voordelen van Tinder

Er zijn veel voordelen aan Tinder. Zo kan je de app altijd en overal gebruiken en is de app simpel waardoor het erg gebruiksvriendelijk is. Je kan snel singles vinden in je omgeving en je hebt al snel een match met iemand. Een ander voordeel is dat je alleen kan chatten met iemand die leuk hebt gevonden, zo krijg je geen ongewenste berichten.

De dating app is volledig gratis te gebruiken, je hoeft niet per se te betalen voor de dating app om het te mogen gebruiken. Wil je toch nog meer met de dating app doen, dan kan je een abonnement afsluiten. Abonnementen zijn niet duur, je betaalt slecht 4,58 per maand voor een looptijd van 12 maanden.

Lees ook: 15 beste openingszinnen voor Tinder!

De nadelen van Tinder

Er zitten niet alleen maar voordelen aan Tinder, er zijn ook genoeg nadelen aan de dating app. Zo blijft het contact op Tinder vaak oppervlakkig en zijn sommige mensen niet op zoek naar een relatie maar naar los contact of een onenightstand.

Tinder maakt gebruik van een zogenaamd swipesysteem. Als je iemand leuk vind veeg je naar rechts, en wil je iemand overslaan veeg je naar links. Hier is veel kritiek op, sommige mensen vinden dat het alleen vleeskeuring is en je komt niet te weten hoe de persoon echt is.

Tinder downloaden of niet?

Ben je op zoek naar een populaire dating app? Dan is Tinder voor jou. Tinder is de populairste dating app in Nederland, 1.2 miljoen Nederlanders gebruiken de app. De app valt gemakkelijk te gebruiken, met een paar keer swipen heb je al een match met iemand. Je kan Tinder downloaden in de App Store en in Google Play.

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Tinder niet de beste optie, omdat veel mensen op de dating app niet op zoek zijn naar een serieuze relatie maar naar een spannende date of onenightstand. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie is bijvoorbeeld Parship of Relatieplanet een veel betere optie voor je.

Gratis aanmelden bij Parship! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.