tinder

Wel is van de dating app Tinder gehoord? Grote kans van wel. Tinder is wereldwijd de populairste dating app. Dagelijks zorgt de dating app voor meer dan 26 miljoen matches en in totaal heeft de dating app voor meer dan 20 miljard matches gezorgd. Tinder is actief in 190 landen over de wereld en zorgt voor een miljoen dates per week. In Nederland is de app razend populair, 1.2 miljoen Nederlanders gebruiken de dating app.

Tinder was snel populair en heeft in korte tijd de datingmarkt veroverd. Dit komt doordat de app erg gebruiksvriendelijk gemaakt is. Met een paar keer swipen heb je al een match, waarmee je direct kunt chatten. Ook heb je met een paar keer klikken op het scherm de zoekcriteria gewijzigd. Bovendien is Tinder volledig gratis te gebruiken. De dating app Tinder is een leuke en interessante manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Hoe werkt Tinder?

Tinder is een simpele dating app, waarmee je met een paar keer swipen een match hebt. De dating app maakt gebruik van een zo genaamd vlug beoordelingssysteem. Je beoordeeld andere Tinder gebruikers vlug, waarna je aangeeft of je een persoon leuk vindt of wilt overslaan.

Zo werkt het: je ziet een aantal foto’s van iemand. Wanneer je die persoon leuk vindt, swipe je naar rechts. Vind je een persoon niet leuk, dan swipe je naar links om die persoon over te slaan. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan. Als er een match ontstaan is kun je berichten naar elkaar versturen.

Je kunt precies instellen wat voor personen je te zien krijgt om te beoordelen. Zo kun je instellen of je alleen mannen, alleen vrouwen of beide te zien krijgt. Je kunt een maximumafstand instellen van je huidige locatie en je kunt precies instellen welke leeftijdsgroep je te zien krijgt.

Lees ook: De beste dating apps van Nederland!

Voor welke doelgroep is Tinder bedoeld?

Tinder is een dating app die voor iedereen bedoeld is. Tinder heeft geen specifieke doelgroep waar het op gericht is. Iedereen kan de dating app installeren en gebruiken. Je moet wel minimaal 18 jaar zijn om de Tinder te mogen gebruiken, maar er is geen maximum leeftijd om de dating app te gebruiken.

De meeste mensen die de dating app gebruiken zijn tussen de 18 en 40 jaar. Vooral veel jongeren zijn op Tinder te vinden die op zoek zijn naar een date, vriendschap of een relatie.

Tinder leeftijd

Profiel op Tinder

Op je profiel op Tinder kun je verschillende dingen instellen die andere gebruikers krijgen te zien. Zo kun je tot wel 9 foto’s aan je profiel toevoegen, kun je een beschrijving van jezelf geven, kun je opgeven wat je huidige functie is, bij welk bedrijf je werkt, wat voor opleiding je volgt of hebt gedaan en kun je Snapchat en Instagram aan je Tinder account koppelen. Ook kun je Spotify aan je Tinder profiel koppelen, zo kunnen andere mensen zien wat voor muzieksmaak je hebt.

Met al de informatie die je kunt invullen kun je een uitgebreid profiel creëren, hierdoor kunnen andere mensen erachter komen hoe je bent en wat je interesses zijn.

Lees ook: het ideale Tinder profiel!

Is Tinder gratis?

Je kunt Tinder volledig gratis gebruiken. Echter wanneer je de dating app gratis gebruikt kun je van bepaalde functies geen gebruik maken, zo kun je niet zien wie jou leuk heeft gevonden en kun je de locatie van het land niet veranderen. Wil je toegang krijgen tot alle functies op de dating app, moet je een abonnement afsluiten. Je kunt verschillende abonnementen kiezen, je kunt kiezen uit Tinder Plus of Tinder Gold.

Wat zijn de mogelijkheden met Tinder Plus?

Wanneer je voor Tinder Plus hebt gekozen heb je toegang tot meer functies dan een gratis lid. Met Tinder plus heb je toegang tot de volgende functies: locatie van land veranderen, 1 gratis boost per maand, je kunt kiezen wie jou te zien krijgt, beperken wat andere mensen krijgen te van je profiel, 5 superlikes per dag (hiermee heb je 3 keer meer kans op een match), onbeperkt likes, onbeperkt rewinds en het is advertentievrij.

Aan Tinder Plus zit wel het nodige prijskaartje. Voor 1 maand de Plus versie gebruiken betaal je €9,99, voor 6 maanden betaal je €5,99 per maand en voor 12 maanden betaal je €4,58 per maand.

Lees meer van Tinder Plus!

Wat zijn de mogelijkheden met Tinder Gold?

Tinder Gold is een pakket die nog meer functies en opties biedt dan Tinder Plus. Met het pakket Gold kun je nog meer met de dating app doen. Met het pakket Gold heb je toegang tot de volgende functies: je kunt zien wie jou leuk heeft gevonden, volledige toegang tot top pick, onbeperkt likes, ontvang 1 gratis boost per maand, kies wie jou kan zien, profiel beheren, 5 superlikes per dag, de dating app gebruiken over de hele wereld, onbeperkt rewinds en geen advertenties.

Met Tinder Gold kun je de dating app goed gebruiken, je hebt toegang tot alle functies waar veel andere gebruikers geen toegang tot hebben. Het brengt echter wel het nodige prijskaartje met zich mee. Voor 1 maand Tinder Gold betaal je €14,99, voor 6 maanden is het €9,16 per maand en voor 12 maanden is het €7,08 per maand.

Lees meer van Tinder Gold!

De voordelen van Tinder

Er zijn veel voordelen van Tinder. Zo kun je de app altijd en overal gebruiken en is de app simpel, waardoor het erg gebruiksvriendelijk is. Je kunt snel singles vinden in je omgeving en je hebt al snel een match met iemand. Een ander voordeel is dat je alleen kunt chatten met iemand die leuk hebt gevonden, zo krijg je geen ongewenste berichten.

De dating app is volledig gratis te gebruiken, je hoeft niet per se te betalen voor de dating app om het te mogen gebruiken. Wil je toch nog meer met de dating app doen, kun je een abonnement afsluiten. Abonnementen zijn niet duur, je betaalt slecht 4,58 per maand voor een looptijd van 12 maanden.

Lees ook: 100 beste openingszinnen voor Tinder!

De nadelen van Tinder

Er zijn niet alleen maar voordelen van de dating app, er zijn ook genoeg nadelen van Tinder. Zo blijft het contact op Tinder vaak oppervlakkig en zijn sommige gebruikers niet op zoek naar de liefde, omdat ze al een relatie hebben.

Tinder maakt gebruik van een zogenaamd swipesysteem. Als je iemand leuk vindt veeg je naar rechts, en om iemand over te slaan veeg je naar links. Hier is veel kritiek op, sommige mensen vinden het vleeskeuring en je komt niet te weten hoe de persoon echt is.

Tinder downloaden of niet?

Ben je op zoek naar een populaire dating app? Dan is Tinder een aanrader. Tinder is de populairste dating app in Nederland, meer dan 1.2 miljoen Nederlanders gebruiken de app. De app valt gemakkelijk te gebruiken, binnen de kortste keren heb je al een match met iemand. Je kunt Tinder downloaden in de App Store en in Google Play.

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Tinder niet een aanrader, omdat veel mensen op de dating app niet op zoek zijn naar een serieuze relatie, maar naar een spannende date of onenightstand. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie is bijvoorbeeld Parship of Relatieplanet een veel betere optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.