Het kan zomaar voorkomen dat Tinder niet meer werkt, zo kun je de app niet meer opstarten of krijg je geen profielen te zien op Tinder. Het is natuurlijk erg vervelend dat Tinder niet meer werkt, want zo kun je geen profielen swipen en berichten sturen. Het kan verschillende oorzaken hebben dat Tinder niet meer werkt. In dit artikel lees je de verschillende oorzaken dat Tinder niet meer werkt en lees je hoe je dat kunt oplossen. Bovendien lees aan het einde van dit artikel 3 alternatieven voor Tinder.

Storing op Tinder

Het kan zomaar voorkomen dat er een storing op Tinder is, hierdoor kun je de dating app tijdelijk niet gebruiken. Gelukkig komt een storing niet vaak voor, maar het zou zomaar kunnen voorkomen. Miljoenen mensen maken gebruik van de dating app en bij één fout in de app of server kan er een storing zijn waardoor je een aantal uur er geen gebruik van kunt maken.

Als er een storing op de dating app is haalt dit al snel het landelijke nieuws met gebruikers die op Twitter klagen. Daarnaast kun je ook op de website Allestoringen.nl kijken of er een storing is bij Tinder.

Lees ook: Op deze manier werkt Tinder!

Je krijgt geen profielen te zien op Tinder

Iets wat vaak voorkomt op Tinder waardoor het niet werkt is dat je geen profielen van andere gebruikers krijgt te zien. De dating app geeft aan dat hij blijft zoeken naar profielen van andere gebruikers, maar hoelang je ook wacht, je krijgt die profielen niet te zien.

Als je geen profielen krijgt te zien is er waarschijnlijk een probleem met de internet verbinding van je telefoon. Je kunt tijdelijk geen internet verbinding hebben of het internet is erg traag. Om dit te verhelpen kun je de internetverbinding op je telefoon even uit en aan zetten, zo kun je kijken of het daaraan ligt. Probeer ook een website te bezoeken om te controleren of je wel goed internet hebt. Als je wel een website kan bezoeken maar geen profielen op Tinder krijgt te zien, ligt het probleem waarschijnlijk bij Tinder.

Maar het kan ook voorkomen dat je een goede internetverbinding hebt, maar de GPS van je telefoon werkt niet goed waardoor Tinder je locatie niet kan bepalen. Kijk of de GPS van je telefoon aanstaat en probeer deze ook opnieuw aan en uit te zetten.

Geen nieuwe matches

Het kan ook voorkomen dat je geen nieuwe matches krijgt op Tinder, hierdoor kun je je afvragen of Tinder nog wel werkt. Het kan verschillende oorzaken hebben dat je geen nieuwe matches krijgt op Tinder, maar deze dingen liggen meer aan jezelf en hebben niet met een technisch mankement te maken.

Zo kan voorkomen dat je een erg slecht Tinder profiel hebt waardoor mensen jou naar links swipen en dus niet leuk vinden, hierdoor krijg je geen nieuwe Tinder matches. Om dit op te lossen moet je zorgen dat je een goed Tinder profiel maakt. Om een goed Tinder profiel te hebben is het belangrijk om tussen de 3 en 6 foto’s toe te voegen waar je duidelijk opstaat en om een leuke tekst in je bio te hebben staan. Daarnaast is het slim om je Instagram en Spotify account te koppelen met het Tinder account, zo kunnen andere gebruikers meer informatie van jou bekijken.

Lees ook: Op deze manier maak je het ideale Tinder profiel!

Een andere reden dat je geen matches krijgt is omdat je Tinder hebt ‘uitgespeeld’. Dit wil zeggen dat je iedereen binnen je voorkeuren al geswiped hebt. Om dit te veranderen is het slim om de maximumafstand groter te maken en de leeftijdsvoorkeur aan te passen. Zodra je deze dingen hebt aangepast zul je zien dat je weer veel nieuwe profielen kunt beoordelen en zul je nieuwe matches krijgen.

tinder

Tinder app werkt niet of serverproblemen

Dat Tinder niet werkt hoeft niet aan jou te liggen, het kan ook zelf aan Tinder liggen. Zo kan Tinder een update hebben uitgebracht waar een fout inzit, waardoor de dating app niet goed werkt of zijn er serverproblemen.

Serverproblemen ontstaan doordat de dating app door miljoenen mensen wordt gebruikt en daardoor kunnen soms de server tijdelijk overbelast zijn. Als er serverproblemen zijn blijft de app soms hangen op het loginscherm en wordt er voor de rest niks geladen. Daarnaast krijg je soms de melding met “Server Error”, “Error logging in” of “Fout bij aanmelden”. Gelukkig zijn serverproblemen vaak tijdelijk en kun je na een uur de dating app weer gebruiken.

Het kan ook zijn dat de app even niet werkt of je ontvangt geen berichten meer. Dit laatste kan ook door serverproblemen komen of doordat de app is vastgelopen. De beste oplossing hiervoor is om de app helemaal af te sluiten en daarna weer opnieuw te starten.

Mocht de app nog steeds niet werken nadat je het opnieuw opgestart hebt moet je kijken bij oplossingen om Tinder te laten werken, wat verderop in dit artikel te lezen is.

Foutmelding op Tinder

Naast serverproblemen en het niet werken van de app kun je ook een foutmelding krijgen. Over het algemeen kun je maar één foutmelding krijgen op Tinder en dit is de foutmelding Error 1001. Als je deze foutmelding krijgt is het een serieuze zaak, want je account op Tinder heeft namelijk een ban gekregen. Als je een ban krijgt heb je de regels van Tinder overtreden en kun je nooit meer met dat account van Tinder gebruik maken.

Een ban op Tinder krijgen kan doordat je naaktfoto’s hebt gebruikt op je account, nog geen 18 jaar bent of als je iemand probeert op te lichten.

Tinder Plus of Gold werkt niet

Het komt ook voor dat je Tinder Plus of Tinder Gold hebt afgesloten, maar het werkt niet. Je krijgt niet de functionaliteiten die je bij het bepaalde lidmaatschap moet krijgen en Tinder vraagt bijvoorbeeld om een abonnement af te sluiten, terwijl je een betaald pakket op de dating app hebt afgesloten.

In dit geval moet je controleren of je de laatste versie van Tinder hebt geïnstalleerd en moet je de volgende stappen op de volgen:

  1. Open Tinder.
  2. Klik op het profielpictogram boven in de hoek en ga naar instellingen.
  3. Bij instellingen scrol je naar onderen en selecteer je om de aankoop te herstellen.

Oplossingen om Tinder te laten werken

Het is natuurlijk niet fijn dat Tinder niet werkt, je kunt namelijk niet profielen swipen en contact leggen met je matches. Gelukkig zijn er een meerdere oplossingen om de app weer te laten werken, zo kun je opnieuw inloggen, de app updaten, opnieuw installeren en je mobiel opnieuw opstarten.

Uitloggen en opnieuw inloggen

Als je problemen hebt met het zoeken van profielen of het verzenden van berichten wil het al snel helpen om je account uit te loggen van Tinder en opnieuw in te loggen.

Uitloggen van Tinder doe je door naar de instellingen te gaan en helemaal naar onderen te scrollen, onderaan zie je een knop met uitloggen staan. Vervolgens log je weer in op Tinder door middel van je Google account, telefoonnummer of Facebook account.

Als de app na het opnieuw inloggen nog steeds niet goed werkt moet je een andere oplossing proberen, zo kun je de app updaten of opnieuw installeren.

Tinder updaten

Het kan zomaar voorkomen dat je nog van een oude versie van Tinder gebruik maakt, hierdoor kunnen bepaalde functionaliteiten niet helemaal meer goed werken. Het is dan belangrijk dat je de app update naar de nieuwste versie die beschikbaar is. In de nieuwste versie van de app moeten alle functionaliteiten wel weer goed werken en kun je zonder zorgen weer gaan Tinderen.

De dating app updaten doe je door in Google Play of in de App Store naar Tinder te gaan en op updaten te klikken.

Tinder opnieuw installeren

Je kunt Tinder ook weer laten werken door het opnieuw te installeren. Door het te verwijderen en opnieuw te installeren heb je de meest recente versie van de app en zal het goed moeten werken op je telefoon.

Je verwijdert Tinder van je telefoon door het icoon van de dating app een seconde lang in te drukken en op verwijderen (Android) of op het X-symbool (iOS) te klikken. Ga vervolgens naar Google Play of de App Store toe en download Tinder opnieuw.

Apparaat opnieuw opstarten

Maar het hoeft niet aan Tinder te liggen dat het niet goed werkt, het kan namelijk ook aan je eigen telefoon liggen. Zo kun je bijvoorbeeld een oude telefoon gebruiken of een oud besturingssysteem waardoor apps vastlopen. Als Tinder steeds vastloopt is dat snel opgelost door je telefoon opnieuw op te starten. Het is een handige en snelle oplossing om problemen op Tinder op te lossen.

Alternatieven voor Tinder

Als je problemen met het gebruik van Tinder ervaart of Tinder werkt niet voor jou, kun je beter kiezen voor een andere dating app. Op een andere dating app heb je de problemen namelijk niet en de werking van de alternatieven zijn zelfs beter. Er zijn veel alternatieven voor Tinder die op verschillende vlakken beter zijn dan Tinder. Dit zijn de 3 beste alternatieven voor Tinder:

Lexa – het beste Tinder alternatief

lexa app

Als Tinder niet voor jou werkt moet je Lexa proberen, Lexa is namelijk het beste alternatief voor Tinder. De problemen die je bij Tinder ervaart komen niet voor bij Lexa en is Lexa op verschillende vlakken beter dan Tinder.

Zo hoef je op Lexa niet lang te zoeken voordat je een leuk iemand hebt ontmoet, je kunt namelijk op meerdere manieren singles vinden die goed bij je passen. Door een uitgebreide zoekfilter vind je leden die bij je passen en kun je ook singles beoordelen door een handig systeem. Zodra je een leuk iemand hebt gevonden kun je direct een berichtje sturen.

Het gebruik van Lexa kan volledig gratis en de dating app is een echte aanrader!

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

EliteDating – een populaire dating app die altijd werkt

elitedating app

EliteDating is ook een goed alternatief voor Tinder, dit komt omdat de dating app altijd goed werkt en je veel kans hebt om succesvol te worden. Maandelijks worden er meer dan 2500 leden succesvol op EliteDating en melden dagelijks 200 nieuwe mensen zich aan.

De werking van EliteDating is totaal anders dan die van Tinder. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar leuke singles, maar de dating app zoekt deze voor jou. Je wordt namelijk gematcht met andere leden die passen bij je persoonlijkheid en voorkeuren. Zo heb je binnen de kortste keren een leuk iemand gevonden.

EliteDating is vooral bedoeld voor singles met een hoog opleidingsniveau, het aanmelden is volledig gratis.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

Relatieplanet – een erg populaire Nederlandse dating app

relatieplanet app

Relatieplanet is na Tinder één van de populairste datingplatformen in Nederland. Al meer dan 1.6 miljoen mensen hebben van Relatieplanet gebruik gemaakt en daar komen dagelijks vele nieuwe mensen bij.

Het grote verschil tussen Tinder en Relatieplanet is dat Relatieplanet volledig op de Nederlandse datingmarkt is gericht, wat veel voordelen oplevert. Zo weet Relatieplanet precies hoe Nederlanders daten en speelt hier handig op in door middel van de dating app.

De dating app van Relatieplanet is zeker een aanrader en het proberen waard.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.