tinder verwijderen

Je hebt misschien wel de liefde gevonden dankzij Tinder of je hebt er genoeg van. In beide gevallen is het belangrijk dat je Tinder verwijdert, je hebt er namelijk niks aan om lid te blijven van de dating app als je er geen gebruik van maakt. Echter als je de dating app Tinder van je telefoon verwijderd is je account nog steeds op Tinder actief en kunnen andere gebruikers nog steeds je profiel zien. Dit kan nare gevolgen hebben, zo kan het onnodig drama opleveren in een toekomstige relatie.

In dit artikel lees je hoe je Tinder permanent verwijderd, zo blijft je profiel niet rondslingeren op de dating app. Daarnaast lees je ook hoe je het account tijdelijk verbergt, lees je veelgestelde vragen en kom je te weten wat goede alternatieven zijn voor Tinder.

Tinder account permanent verwijderen

Tinder verwijderen kun je ter alle tijden doen en om wat voor reden dan ook. Je hoeft slechts een paar handelingen te verrichten om je account op Tinder te verwijderen.

Deze stappen moet je opvolgen om je account te verwijderen:

 1. Log in op Tinder.
 2. Klik op je profielpictogram linksboven in de hoek.
 3. Ga vervolgens naar instellingen.
 4. Scrol helemaal naar beneden en klik op Account verwijderen.
 5. Klik vervolgens op ‘verwijder mijn account >’, dit zijn de kleine lettertjes onderaan de pagina.
 6. Vul een reden in voor de verwijdering van je account.
 7. Tenslotte klik je op verwijder mijn account.

Bij verwijdering van je account worden matches, berichten, foto’s en andere informatie voorgoed verwijderd.

Tinder verwijderen met Tinder Plus of Tinder Gold

Je hebt misschien wel Tinder Plus of Tinder Gold abonnement afgesloten, maar je wilt Tinder verwijderen terwijl je een lopend abonnement hebt. Je moet je abonnement eerst opzeggen voordat je je Tinder account verwijderd.

Wanneer je een Tinder Plus of Tinder Gold abonnement hebt afgesloten met je Apple ID of Google Play Store ID, wordt je abonnement niet opgezegd door het verwijderen van de app en/of je profiel. Wel wordt je abonnement automatisch opgezegd als je op Android of Tinder.com met je creditcard een abonnement hebt afgesloten.

Voordat je het account verwijderd is het dus eerst belangrijk om je lopende abonnement op te zeggen. Wanneer je het opgezegd terwijl je abonnement nog een aantal dagen/weken actief is, kun je beter wachten met het verwijderen van je account. Anders kan het zonde zijn van je geld en kun je nog een aantal dagen/weken van de dating app gebruik maken.

Tinder account tijdelijk verbergen

Wanneer je alleen tijdelijk geen gebruik van Tinder wil maken hoef je het niet te verwijderen, je kunt beter je account tijdelijk verbergen. Zo kunnen andere Tinder gebruikers niet jouw profiel zien bij het swipen, maar kun je nog wel contact houden met matches.

Om je account tijdelijk te verbergen moet je deze stappen volgen:

 1. Log in op Tinder.
 2. Tik op je profielpictogram linksboven in de hoek.
 3. Ga vervolgens naar instellingen.
 4. Scrol iets naar onderen tot je ‘Mij weergeven op Tinder’ ziet staan.
 5. Zet vervolgens deze instelling uit.

Veelgestelde vragen bij het verwijderen

Het verwijderen van de dating app kunnen een aantal vragen met zich meebrengen, want hoe zit het met je gegevens en kan ik na de verwijdering van de app er weer gebruik van maken?

Wordt mijn Tinder account verwijderd als ik de app verwijder?

Wanneer je de app van Tinder van je telefoon verwijderd wordt niet je account verwijderd. Als je alleen de app verwijderd blijft je account op Tinder actief en zien andere leden nog steeds je profiel. Dit kan in de toekomst moeilijkheden met zich meebrengen, en om die reden is het belangrijk om voordat je de app verwijdert eerst je account op te zeggen. Je account opzeggen kan op de manier die hierboven in dit artikel beschreven staat.

Worden alle gegevens van je profiel verwijderd?

Bij verwijdering van je account worden alle gegevens gewist van de dating app. Je raakt gegevens zoals matches, berichten en foto’s kwijt.

Kan ik Tinder weer gebruiken na verwijdering van mijn account?

Nadat je je account hebt verwijderd kun je niet meer met dat account gebruik maken van de dating app. Om opnieuw van Tinder gebruik te maken dien je een nieuw account aan te maken, dit kan met dezelfde gegevens waarmee je het vorige account hebt aangemaakt.

Waarom Tinder verwijderen?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je Tinder zou verwijderen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je veel dates hebt gehad die mislukt zijn of was je eerst succesvol op Tinder maar is opeens je geluk op. De dating app Tinder is niet voor iedereen weggelegd, is dit geval zou een alternatief goed bij je passen.

Maar het kan ook zijn dat je een relatie hebt gekregen door Tinder, in dit geval is het belangrijk dat je Tinder op de juiste manier verwijderd. Veel mensen denken dat bij de verwijdering van de app ook je account verwijderd is, maar dit is niet zo. Als je het account niet opzegt blijft je profiel rondslingeren op Tinder. Dit kan je partner komen te weten waardoor je onnodige ruzies en meningsverschillen krijgt.

Alternatieven voor Tinder

Je bent misschien niet succesvol geworden op Tinder of je hebt er genoeg van gehad. In zulke gevallen is het goed om een alternatief voor Tinder te proberen. Op alternatieven voor de dating app heb je veel kans om een date, relatie of vriendschap te vinden. Bovendien zijn alternatieve dating apps op verschillende vlakken beter dan Tinder. Dit zijn de beste alternatieven voor Tinder als je Tinder verwijderd:

Lexa – het beste alternatief voor Tinder

lexa app

Lexa is na Tinder één van de populairste dating apps in Nederland, honderdduizenden singles maken gebruik van de dating app. Je vindt snel leuke singles op Lexa, je hoeft namelijk niet eindeloos te swipen zoals op Tinder het geval is. Je kunt gemakkelijk in je omgeving zoeken door handige zoekfilters. Zo heb je binnen enkele minuten leuke singles gevonden die bij je passen en kun je direct contact leggen, je hoeft niet eerst te wachten op een match.

Lexa is een ervaren datingsite en dating app waar je veel kans hebt om succesvol te worden. De datingdienst bestaat al sinds 2002 en heeft door de jaren duizenden mensen samengebracht. Het beste is om Lexa zelf uit te proberen, het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Maak direct gebruik van Lexa!

Relatieplanet – een erg populaire Nederlandse dating app

relatieplanet app

Relatieplanet is ook een erg populaire dating app in Nederland, al meer dan 1.6 miljoen mensen hebben al van Relatieplanet gebruik gemaakt. Al jaren is Relatieplanet actief op de datingmarkt en heeft al vele mensen bij elkaar gebracht.

Relatieplanet is volledig gefocust op de Nederlandse datingmarkt, wat veel voordelen oplevert in vergelijking met Tinder. Zo weet Relatieplanet precies hoe Nederlanders daten en speelt hier handig op in met de dating app.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Maak direct gebruik van Relatieplanet!

Parship – voor wie een serieuze relatie zoekt

parship app

Ben je niet op zoek naar oppervlakkig contact, wat op Tinder het geval is en ben je op zoek naar iets serieus? Dan is de dating app van Parship een aanrader. Parship wordt de nummer 1 in serieuze relaties genoemd.

Je vindt niet zomaar iemand op Parship, je wordt door uitgebreide functionaliteiten gematcht met andere leden die erg goed bij je passen. Zo hoef je niet lang te zoeken om iemand te vinden die goed bij je past, je wordt namelijk gematcht met andere leden die passen bij bijvoorbeeld je persoonlijkheid en levensstijl.

Wel is Parship voor de wat oudere doelgroep bedoeld, de meeste gebruikers van de app zijn ouder dan 25 jaar.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Maak direct gebruik van Parship!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.