sportmaatje

Op zoek naar iemand om mee te sporten? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel ga je namelijk lezen wat de 7 beste websites en apps zijn om een sportmaatje te zoeken. Naast het zoeken van een sportmaatje kun je ook op zoek gaan naar de een partner die van sporten houdt op de websites en apps.

De beste websites en apps om een sportmaatje te zoeken

Het sporten kan in je eentje soms erg saai worden, je zult misschien geen uitdaging meer zien in de sport die je beoefent. Maar als je een sport beoefent met iemand erbij, een sportmaatje, zul je meer uitdaging zien in de sport en zal het sporten direct een stuk leuker worden.

Maar je zult je misschien afvragen hoe je een sportmaatje kunt vinden. Op websites en apps maak je de meeste kans om een sportpartner te vinden bij de sport die je beoefent. Wij van Dedatingwijzer.nl hebben onderzocht wat de beste websites en apps zijn om mensen te vinden waarmee je kunt sporten. Dit zijn de beste websites en apps om een sportmaatje te zoeken:

1. Chisple – de beste website om vriendschap en sportmaatjes te zoeken

chisple

Het leven kan soms eenzaam aanvoelen, dit kan komen doordat je steeds dezelfde mensen hebt waarmee je omgaat en niet een nieuw sportmaatje ontmoet. Om deze reden is de ontmoetingssite Chisple in het leven geroepen. Chisple is een goede en simpele ontmoetingsplaats waar je je netwerk kunt uitbreiden of een sportmaatje ontmoet.

De ontmoetingssite is erg populair onder mensen die sporten, het telt namelijk al meer dan 10.000 leden. Je ontmoet op Chisple op een gemakkelijk manier nieuwe vrienden, zo kun je door een zoekfilter mensen zoeken die bij je passen en ontmoet je mensen op de evenementen die de website organiseert.

Chisple is eveneens een aanrader om lid van te worden en om een sportmaatje te vinden. Je schrijft je snel in op de ontmoetingssite door een aantal gegevens op te geven en er is volledig gratis gebruik van te maken.

Lees meer informatie van Chisple! >

Gratis aanmelden op Chisple!

2. Runnersdate – een website om een hardloopmaatje te zoeken

runnersdate

Als je op zoek bent naar een handloopmaatje moet je bij de website Runnersdate zijn. Runnerdate is de beste website om iemand te zoeken om samen mee hard te lopen of zelfs meer. De community van Runnersdate maakt actief gebruik van de website en legt veel contact met andere leden, je zult al snel berichten krijgen van andere leden.

Je kunt op Runnerdate gemakkelijk op zoek gaan naar een hardloopmaatje, je kunt namelijk gebruik maken van handige functionaliteiten. Zo kun je gebruik maken van een uitgebreide zoekfilter waarin je precies je wensen en voorkeuren kunt aangeven. Daarnaast kun je gebruik maken van een matchingssysteem die leden voor jou vindt die bij je passen.

Je moet echt lid worden van Runnersdate als je op zoek bent naar iemand om mee hard te lopen, de website zal jou niet teleurstellen. Bovendien is het aanmelden volledig gratis op de website, waar wacht je nog op?

Lees meer informatie van Runnersdate! >

3. De Wandeldate – voor wie op zoek is naar een loopmaatje

de wandeldate

Als je op zoek bent naar iemand om een gezellige wandeling mee te maken of deel te nemen aan groepswandelingen is de website dewanderdate.nl een aanrader. De Wandeldate noemt zichzelf een datingsite voor wandelaars, fietsers, buitensporters en natuurliefhebbers.

De datingsite noemt het een nieuwe manier van daten, namelijk de Wandeldaten. Je spreekt één-op-één af met andere leden of je wandelt met een groep mee en je hebt een gezellig gesprek tijdens het wandelen. Misschien komt van het gezellige gesprek wel het andere.

De Wandeldate is voor alle leeftijden bedoeld. Het maakt niet uit hoe oud je bent, je zult altijd wel mensen vinden waarmee je één-op-één afspreekt of je spreekt met een groep af die in jouw leeftijdscategorie valt.

Hier te vinden: dewandeldate.nl

4. Sportpartner.com – een leuke ontmoetingssite voor alle sporten

sportpartner

Sportpartner noemt zichzelf ‘Dé sportmaatjes site van Nederland’, dit klopt ook wel als je zo kijkt naar de ontmoetingssite. De website brengt al meer dan 10 jaar lang mensen samen in verschillende sporten.

Sportpartner is een populaire en betrouwbare website voor het vinden van een sportmaatje. Zo zijn er enkele duizenden leden actief op de website en werkt de datingsite zo goed mogelijk om alle profielen handmatig te keuren. Hierdoor is de betrouwbaarheid van de leden erg hoog en is de kans klein dat je nepprofielen op de website tegenkomt.

Je kunt op Sportpartner terecht voor alle soorten sporten, of je nu een danspartner zoekt, een fietsmaatje, hardloopmaatje of een golfmaatje.

Hier te vinden: sportpartner.com

5. SingleGolfers.nl – om een golfpartner te vinden

singlegolfers

Als je op zoek bent naar gezelschap bij het golfen is de website SingleGolfers een aanrader. Singlegolfers.nl brengt golfers samen op de baan en buiten de golfbaan. Zo organiseert de website golfdagen en golfreizen voor de leden.

Je vindt op de website singlegolfers.nl op een gemakkelijk manier andere golfers waarmee je snel afspreekt om is een keer te golfen. Zo vind je andere golfers via een door jou opgegeven profiel en leg je contact met andere golfers door middel van de website.

Hier te vinden: singlegolfers.nl

6. Danspartner.nl – om een danspartner te zoeken

danspartner

Mensen die liefhebber zijn van dansen en op zoek zijn naar een danspartner kunnen terecht op Danspartner.nl. De website is er om mensen te leren kennen die van dansen houden of om daadwerkelijk iemand te vinden waarmee je regelmatig gaat dansen.

Danspartner.nl is een handige en eenvoudige website waar volledig gratis gebruik van is te maken. Je bent niet verplicht om een account aan te maken op de website, je kunt namelijk zonder account al op zoek gaan naar een danspartner. Alleen om iemand als vriend toe te voegen of een bericht te sturen heb je een account nodig.

Hier te vinden: danspartner.nl

7. SportBuddy – een populaire dating app om andere sporters te vinden

SportBuddy is een redelijk populaire app en is eigenlijk de Tinder van de sportwereld. Het is namelijk een erg handige dating app en het heeft ongeveer dezelfde werking als Tinder. Zo kun je bijvoorbeeld op SportBuddy een sportmaatje vinden door een vlug beoordelingssysteem, wat op Tinder ook het val is.

Maar je kunt ook op andere manieren een sportmaatje vinden bij de app, zo kun je mensen vinden die in je omgeving zijn en kun je meedoen aan sportevenementen. Maar er is ook een mogelijkheid om te kijken of andere gebruikers van de app op hetzelfde niveau zitten van sport, dit gebeurt door een beoordeling. Andere mensen kunnen jouw ‘skills’ in een sport beoordelen. Wanneer andere leden vinden dat jij erg goed bent in een sport, zul je al snel een beoordeling krijgen van 5 sterren. Maar als je een beginner bent krijg je snel een beoordeling van 1 ster. Het is afhankelijk van de eerlijkheid van andere gebruikers welke beoordeling ze geven.

Het maakt niet uit welke sport je beoefent, je kunt bij SportBuddy terecht voor alle soorten sporten.

Op een gemakkelijke manier een sportmaatje vinden

Op de bovengenoemde websites vind je op een gemakkelijk manier een sportmaatje, dit komt door de simpele werking van de websites en handige functionaliteiten die op de websites te vinden zijn. Het is niet moeilijk om een sportmaatje te vinden die ook jouw sport beoefent, zolang je een goede website kiest die bij jou sport past en actief op zoek gaat heb je al snel iemand gevonden waarmee je samen kunt sporten.

Op een website kun je door middel van een zoekfilter of een matchingsysteem mensen vinden die goed bij je passen en dezelfde sport beoefenen als jou. Als je iemand hebt gevonden moet je niet wachten met het sturen van een berichtje, het beste is om direct een berichtje te sturen en zo bouw je een gesprek op. Als je een gezellig gesprek hebt spreek je al snel af om samen te sporten.

Als je een keer afspreekt en jullie hebben een goede connectie, zullen jullie in de toekomst nog vaak afspreken en heb je een vast iemand waarmee je wekelijks of maandelijks sport.

Andere plaatsen en manieren om een sportmaatje te vinden

Onlangs dat je toch de meeste kans hebt op websites om een sportmaatje te vinden, kun je ook op andere plaatsen een sportmaatje vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen netwerk, facebookgroepen of in de sportschool om een sportmaatje te ontmoeten.

Binnen je eigen netwerk

Door je eigen netwerk te gebruiken zul je ook al snel een sportmaatje gaan ontmoeten. Mensen in je omgeving en in je netwerk zullen vast ook wel een sport beoefenen, en misschien wel dezelfde sport als jou.

Wees niet bang om in je omgeving en in je netwerk te vragen om met jou een bepaalde sport te beoefenen. Je komt er zo achter of mensen in je netwerk er voor openstaan om met jou dezelfde sport te beoefenen.

Daarnaast kun je je netwerk ook uitbreiden om iemand te vinden die ook dezelfde sport beoefent als jou. Vraag aan je vrienden of ze jou in hun vriendenkring willen opnemen, want de vrienden van jouw vrienden kunnen ook jouw vrienden worden.

Lees ook: 30 manieren om nieuwe mensen te ontmoeten!

Facebook groepen

Voor elke sport bestaan er wel Facebook groepen waar mensen informatie delen over een bepaalde sport of met elkaar afspreken om samen te trainen. Zo kun je bijvoorbeeld erg van wandelen houden, dan is het slim om van een wandelgroep op Facebook deelnemer te worden. Deel je mening, vertel ervaringen over de bepaalde sport en ga met mensen in gesprek in de Facebook groep.

Je zult merken dat je in contact komt met nieuwe mensen die dezelfde sport als jou beoefenen en misschien spreek je binnenkort wel af met een aantal mensen van de Facebook groep.

In de sportschool

Als je van krachttraining houdt is de sportschool de ultieme plek om een sportmaatje te vinden. Als je regelmatig een bezoek brengt aan de sportschool leer je vanzelf mensen kennen in groepslessen of in de krachthoek voor mannen. Doordat je de mensen regelmatig ziet zul je merken dat je sneller gaat groeten en een gesprekje maakt in de sportschool, maar ook buiten de sportschool als je die mensen tegenkomt.

Als je een gesprekje maakt met iemand in de sportschool moet je hem of haar uitnodigen om is een keer samen te trainen en moet je contactgegevens vragen. Als er een goede connectie ontstaat tussen jullie zullen jullie in de toekomst vaak samen trainen en heb je een sportmaatje.

Lokale sportvereniging

Maar je kunt ook bij de lokale sportvereniging een sportmaatje vinden. Wordt lid van een sportvereniging en maak nieuwe contacten daar. Je zult al snel mensen vinden bij de sportvereniging waar je goed mee kunt opschieten en kun je daar buiten de sportvereniging mee trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.