serieuze relatie

Daten en verliefd worden is natuurlijk erg leuk om te doen, maar het kan ook onzekerheden met zich meebrengen. Want wanneer heb je een serieuze relatie? Een serieuze relatie betekent nogal wat, niet iedere relatie is even serieus. Het hangt vaak af van je leeftijd en intenties hoe serieus een relatie is en gaat worden.

In dit artikel lees je meer informatie van wat een serieuze relatie is. Zo lees je wat het precies is, de kenmerken er van, relaties die niet serieus zijn en lees je waar je gegarandeerd een serieuze relatie vindt.

Wat is een serieuze relatie?

Een serieuze relatie is een relatie waarin mensen elkaar blindelings vertrouwen en hebben alleen belangstelling voor elkaar, mensen hebben geen belangstelling voor mogelijke andere relatiekandidaten. In een relatie die serieus is gaat het gespreksonderwerp al snel over toekomstplannen, bijvoorbeeld samen op vakantie, kinderwens of samenwonen. Mensen die een serieuze relatie hebben willen de rest van hun leven graag samen blijven.

In een vaste relatie ben je bereidt om van elkaar te leren, te groeien en om liefdevolle momenten met elkaar te delen.

Mensen die een serieuze relatie hebben willen graag de rest van hun leven bij elkaar blijven

Kenmerken van een serieuze relatie

Twijfel je of je een serieuze relatie hebt? Aan bepaalde kenmerken kun je weten dat je een serieuze relatie hebt. Iedereen die een serieuze relatie heeft doet bepaalde dingen gemeen. Zo voeren mensen in een relatie die serieus is diepgaande gesprekken en hebben toekomstplannen. Maar dit zijn niet de enige kenmerken van een relatie die serieus is.

Wanneer mensen een serieuze relatie hebben doen of hebben ze de volgende kenmerken:

 • Luisteren naar elkaar.
 • Vertrouwen elkaar blindelings.
 • Voeren goede en serieuze gesprekken.
 • Hebben dagelijks contact, via Whatsapp of zien elkaar.
 • Hebben toekomstplannen, zoals samenwonen of samen op vakantie gaan.
 • Genieten van elkaars gezelschap.
 • Hebben geen aandacht voor mogelijke andere relatiekandidaten.

Wanneer mensen meerdere kenmerken niet hebben die hierboven staan is het niet zeker dat ze een serieuze relatie hebben.

Soorten relaties die niet serieus zijn

Er zijn veel verschillende relaties die mogelijk zijn, maar niet iedere relatie is even serieus. Soms zijn mensen wel lange tijd bij elkaar maar hebben geen relatie die serieus is. Een aantal voorbeelden van relaties die niet serieus zijn:

Friends with benenfits

Bijvoorbeeld friends with benefits wordt niet als een relatie beschouwt die serieus is. Met friend with benefits hebben goede vrienden een seksuele relatie met elkaar, ze delen regelmatig met elkaar het bed. Met friends with benefits is er geen sprake van een relatie die serieus is omdat het een aantal belangrijke fundamenten van een serieuze relatie mist, er is bijvoorbeeld geen sprake van toekomstplannen of diepgaande gesprekken.

Scharrel

Een andere soort relatie dat mensen kunnen hebben is een scharrel. Je kunt een scharrel hebben waarmee je soms het bed induikt. Wanneer mensen een scharrel hebben is er geen sprake van een serieuze relatie omdat ze geen dagelijks contact hebben of geen goede en serieuze gesprekken voeren.

Open relatie

Een open relatie wordt niet helemaal als serieus ervaren, het is in sommige opzichten wel serieus maar in andere opzichten niet. In een open relatie komen namelijk een heel aantal kenmerken van een serieuze relatie voor, bijvoorbeeld blindelings vertrouwen, toekomstplannen en veel contact met elkaar. Alleen is een open relatie geen serieuze relatie omdat mensen een seksuele relatie hebben met andere personen en niet alleen met hun partner.

Daarnaast houdt een open relatie niet altijd lang stand. Na verloop van tijd kun je namelijk op iemand anders verliefd worden of vind je na verloop van tijd de één leuker dan de ander.

Waarom zoeken mensen een serieuze relatie?

Vraag jij jezelf wel eens af waarom je een serieuze relatie wilt hebben? Er zijn namelijk veel verschillende redenen te vinden waarom mensen op zoek zijn naar een serieuze relatie. Een hoofdzakelijke reden is dat mensen liefde willen ervaren. Maar er zijn nog veel meer redenen.

Om deze redenen zoeken mensen een vaste relatie:

 • Willen niet langer eenzaam zijn.
 • Zoeken iemand die van hun houdt, iemand die je speciaal en waardevol laat voelen.
 • Willen graag kinderen
 • Een leegte opvullen.
 • Willen zich veilig voelen.
 • Gevoel hebben dat er voor jou wordt gezorgd, op emotioneel, financieel en seksueel vlak.

Enkele tips voor een goede serieuze relatie

Wanneer je net een vaste relatie krijgt zijn jullie in de wolken van elkaar en alles gaat eigenlijk vanzelf. Je bent het liefst elke dag bij elkaar en je kunt niet zonder elkaar. Elke relatie begint zo en het zwakt ook wat af. Dit is helemaal niet erg wat het kan een goede relatie blijven. Maar hoe zorg je ervoor dat het een leuke, spannende en gezonde serieuze relatie blijft? Wij hebben enkele tips voor je.

Het is in een vaste relatie erg belangrijk dat je elkaar de ruimte geeft. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bij elkaar zijn, maar het is ook belangrijk dat je soms afstand neemt van elkaar. Je hoeft niet overal bij te zijn waar je vriend of vriendin naartoe gaat, laat je partner ook is alleen met zijn of haar vrienden zijn.

In een serieuze relatie is fysieke aantrekkingskracht ook erg belangrijk, dit is namelijk één van de fundamentele dingen voor een goede relatie. Het is niet erg als jullie seks een keertje overslaan, maar seks hoort wel bij een relatie.

In een relatie zullen ook ruzies voorkomen, dit is natuurlijk niet leuk maar het hoort nou eenmaal erbij. Wanneer er ruzie is ontstaan moet je er niet te lang bij blijven hangen, probeer het uit te praten en het goed te maken. Je zult misschien wel door het stof moeten om het goed te maken, maar je zult het wel moeten om een goede relatie te hebben.

Moet je perse een serieuze relatie hebben?

Het was vroeger normaal om een vaste relatie te hebben, andere soorten relaties bestonden nog niet of werden in het geheim uitgevoerd. Als je rond de 20 jaar was en nog vrijgezel was werd het tijd dat je een relatie kreeg, anders was je een uitzondering. Je moest vroeger wel een relatie hebben om het ouderlijk huis te kunnen verlaten, je zou in je eentje niet zelfstandig een woning kunnen kopen of huren.

Maar het is tegenwoordig geen verplichting om een serieuze relatie te hebben, je mag helemaal zelf weten wat voor relatie te hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je een vaste relatie wilt, een LAT-relatie of een open relatie.

Onlangs dat een serieuze relatie geen verplichte is willen veel mensen toch een vaste relatie hebben. In een vaste relatie ben je namelijk volledig aan elkaar toegewijd en kun je in zo’n relatie het meest van elkaar houden.

Waar kan ik een serieuze relatie vinden?

Op zoek naar een serieuze relatie? Op datingsites maak je de meeste kans om een serieuze relatie te vinden. Je vindt namelijk op datingsites snel mensen die bij je passen en ook op zoek zijn naar een vaste relatie. Wanneer je een leuk iemand ziet, kun je gemakkelijk een berichtje sturen en heb je binnen de kortste keren een relatie gevonden.

Speciaal voor jou hebben we uitgezocht wat de beste datingsites zijn om een serieuze relatie te vinden:

Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

parship

Op Parship heb je de meeste kans om een serieuze relatie te vinden, dit komt omdat Parship één van de beste en populairste datingsites in Nederland is en het is de nummer 1 in serieuze relaties. Je hebt veel kans om een relatie te vinden op Parship, op de datingsite worden meer dan 1 op de 3 leden succesvol! Dit succespercentage is hoger dan op de meeste andere datingsites.

Op Parship vind je niet zomaar iemand, je vindt singles die echt bij je passen. Door een uitgebreid matchingsysteem word je met leden gematcht die passen bij je voorkeuren, levensstijl en persoonlijkheid. Zo hoef je niet lang te zoeken naar leden die bij je passen.

De meeste leden op Parship zijn boven de 30 jaar, om precies te zijn is 76% van leden boven de 30 jaar.

Op zoek naar een serieuze relatie? Op Parship maak je de meeste kans! Het aanmelden is volledig gratis.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

EliteDating – voor wie een serieuze relatie zoekt

elitedating

EliteDating is een erg populaire datingsite in Nederland, wekelijks schrijven meer dan 1500 nieuwe leden zich in op de datingsite. Daarnaast heb je op EliteDating veel kans om vaste relatie te vinden, maandelijks vinden meer dan 2500 leden de liefde!

Net zoals Parship maakt EliteDating ook gebruik van een matchingsysteem. Door dit matchingsysteem vind je leden die echt bij je passen. Zo vind je snel leden die passen bij je karakter en levensstijl. Zie je een leuk iemand die bij je past? Dan kun je direct een berichtje sturen.

EliteDating is een datingsite voor iedereen die een serieuze relatie zoekt, maar de datingsite focust zich vooral op hoger opgeleiden. Ongeveer 7 op de 10 leden op EliteDating beschikt over een bachelordiploma.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland. Meer dan 1.6 miljoen mensen zijn al ingeschreven geweest op de datingsite. Al 11 jaar op een rij heeft Relatieplanet een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite.

Op Relatieplanet vind je gemakkelijk leden die bij je passen en waarmee je een serieuze relatie kunt beginnen. Door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je snel leden die bij je passen. Daarnaast maakt Relatieplanet gebruik van uitgebreide profielen die veel informatie bevatten, zo kun je snel in het dating profiel lezen of een persoon bij je past.

De meeste leden op Relatieplanet zijn tussen de 25 en 65 jaar.

Op zoek naar een populaire datingsite om een serieuze relatie te vinden? Dan moet je op Relatieplanet zijn!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Lexa – voor wie singles zoekt in zijn of haar omgeving

lexa

Lexa is voor degene die andere singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door een zoekfilter vind je gemakkelijk singles in je omgeving. Wanneer je een leuk iemand ziet kun je direct een berichtje sturen.

Naast de datingsite van Lexa is de dating app van Lexa ook razend populair. De dating app van Lexa is één van de beste dating apps. Met de dating app vind je nog sneller leden die bij je passen, zo kun je met de app van functies gebruik maken waarmee je snel leden vindt die bij je passen.

Op zoek naar singles in je omgeving om daarmee een serieuze relatie te beginnen? Dan is Lexa iets voor jou!

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.