Eenzaamheid is een groot probleem bij ouderen, het is niet prettig om je eenzaam te voelen. Veel ouderen hebben weinig sociale contacten en voelen zich daarom eenzaam. Een gesprek met een leeftijdsgenoot is dat ook wel welkom. Een leuk gesprek met een leeftijdsgenoot zorgt voor een verademing en helpt tegen de eenzaamheid, een leuk gesprek met leeftijdgenoten is gemakkelijk te doen via een seniorenchat. Maar welke websites zijn er om contact te leggen met andere ouderen? Dat hebben wij voor je uitgezocht! We hebben de beste en populairste websites om contact te leggen met andere senioren op een rijtje gezet.

Seniorenchat: websites om te chatten met andere senioren

Er zijn veel websites waarop je contact kunt leggen met andere senioren. Zo heb je chatboxen, forums en datingsites om contact te leggen met andere ouderen. Echter zijn chatboxen en forums onbetrouwbaar en onpersoonlijk, daarom zijn datingsites de beste websites voor een seniorenchat. Op datingsites kom je snel en op een veilige manier in contact met andere ouderen, door de goedwerkende chat op een datingsite leg je snel contact.

Deze websites zijn het meest geschikt om te chatten met andere ouderen:

50plusmatch – de beste site om met andere ouderen in contact te komen

50plusmatch

50plusmatch is de beste datingsite om in contact te komen met leeftijdsgenoten, de datingsite is speciaal ontwikkeld voor 50-plussers en senioren. De 50-plussers en senioren die lid zijn van 50plusmatch zoeken actief contact met elkaar, per jaar worden er meer dan 7 miljoen berichten verstuurd tussen de leden van de datingsite. Op de website leg je snel en gemakkelijk contact met andere ouderen.

50plusmatch is een erkende en populaire datingsite in Nederland, door verschillende consumentenorganisaties is 50plusmatch tot beste datingsite uitgeroepen. Zo is 50plusmatch als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards, is de datingsite als beste getest door het televisieprogramma Kassa en is 50plusmatch als beste datingsite voor ouderen aangewezen door het consumentenprogramma Radar.

Op zoek naar contact met leeftijdsgenoten? 50plusmatch is de beste website, het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van 50plusmatch! >

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

Seniorengeluk – speciaal ontwikkeld voor 50-plussers en senioren

seniorengeluk

Veel 50-plussers en senioren voelen zich eenzaam en vinden het lastig om in contact te komen met nieuwe mensen. Gelukkig is Seniorengeluk er om die reden. Door de goedwerkende chat op Seniorengeluk kom je snel in contact met andere leden. Het werkt zo: je gaat op zoek naar leden die bij je passen, wanneer je een leuk iemand ziet stuur je een berichtje en heb je leuk contact met leeftijdsgenoten.

Veel senioren vinden het moeilijk om zich aan te melden op een datingsite. Hier heeft Seniorengeluk extra rekening mee gehouden, zo is het inschrijfproces gemakkelijker dan op andere datingsites. Door een paar gegevens van jezelf op te geven ben je ingeschreven op de datingsite.

Het aanmelden op Seniorengeluk is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Seniorengeluk! >

Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

Ourtime – voor actieve 50-plussers

ourtime

Ben je een actieve 50-plusser of senior? Dan is Ourtime een erg geschikte datingsite voor jou. Ourtime is een datingsite waarop je in contact komt met actieve 50-plussers en senioren. Vanaf 45 jaar ben je welkom op de website.

Door een uitgebreide zoekfilter vind je snel leden die bij je passen. In de zoekfilter geef je precies aan waaraan iemand moet voldoen, waarna je leden krijgt te zien die bij je passen. Wanneer je een leuk iemand ziet, kun je direct contact leggen. Je ontmoet veel leden die bij je passen en waarmee je kunt chatten.

Ourtime is één van de weinige datingsites die evenementen organiseert voor de leden. Op de evenementen leg je in het echt contact met nieuwe mensen, in plaats van een chat. Zo ontmoet je in het echt nieuwe mensen, en voel je je niet langer eenzaam.

Lees meer informatie & review van Ourtime! >

Gratis aanmelden op Ourtime!

Vijftigplusdating – een populaire site voor Seniorenchat

vijftigplusdating

Al sinds 2009 brengt Vijftigplusdating 50-plussers en senioren met elkaar in contact. Vijftigplusdating is één van de beste datingsites voor 50-plussers waarvan veel senioren lid van zijn. Wekelijks schrijven meer dan 1000 leden zich in op de datingsite en worden ruim 1 op de 3 leden succesvol.

Door de goedwerkende chat op Vijftigplusdating leg je snel contact met andere leden, en daarom is Vijftigplusdating één van de beste sites voor seniorenchat.

De man-vrouwverhouding is bijna gelijk, 54% van de leden zijn vrouwen en de overige 46% zijn mannen. Op Vijftigplusdating kun je terecht om contact te zoeken en om een vriendschap of een serieuze relatie te vinden. Meld je nu gratis aan op Vijftigplusdating!

Lees meer informatie & review van Vijftigplusdating! >

Gratis aanmelden op Vijftigplusdating!

Eenzaamheid tegengaan door te chatten met andere ouderen

Uit onderzoek is gebleken dat veel 50-plussers en senioren zich eenzaam voelen, ze hebben weinig sociale contacten en hebben geen mensen om zich heen die hun ondersteunen. Cijfers bewijzen het onderzoek, van de 4,1 miljoen 55-plussers in Nederland voelen ruim 1 miljoen 55-plussers zich eenzaam.

Eenzaamheid voelt niet fijn, je voelt je niet verbonden en voelt een gemis aan een emotionele band met andere mensen. Doordat je eenzaamheid voelt, ervaar je negatieve gevoelens van verdriet, leegte en zinloosheid.

Wanneer je eenzaamheid ervaart is contact met leeftijdsgenoten meer dan welkom. Gelukkig kun je gemakkelijk en eenvoudig contact leggen met andere ouderen op de bovengenoemde datingsites. Doordat je online contact legt met leeftijdsgenoten ervaar je minder snel eenzaamheid. Dit is een belangrijke reden om je aan te melden op één van de bovengenoemde websites.

Lees ook: De beste datingsites voor senioren dating!

Snel en gemakkelijk contact leggen

Op de bovengenoemde websites leg je snel en gemakkelijk contact met leeftijdsgenoten. De werking van de websites is gemakkelijk. Allereerst meldt je je aan, dit doe je snel door een paar gegevens van jezelf op te geven. Wanneer je bent ingeschreven ga je op zoek naar leden die bij je passen. Zodra je leden hebt gevonden die bij je passen stuur je direct een berichtje om te chatten. Een chat kan misschien wel uitgroeien tot een goede vriendschap en zelfs liefde.

Andere manieren om met senioren te chatten

Er zijn ook andere manieren om in contact te komen met leeftijdsgenoten. Naast datingsites zijn er ook middelen zoals forums en chatboxen om te chatten met andere senioren. Echter zijn er nadelen aan deze middelen, zo zijn chatboxen niet altijd even betrouwbaar en bieden forums weinig interactie.

Forums

Op forums kun je allemaal leuke gesprekken vinden over van alles en nog wat. Forums is een vorm van seniorenchat, je komt namelijk in contact met leeftijdsgenoten. Het is leuk om aan een forum deel te nemen, je hebt met andere ouderen contact over een bepaald onderwerp. Er zijn speciale forums voor 50-plussers en senioren. Bijvoorbeeld het forum 50plusser.nl biedt een leuk platform aan waar ouderen met elkaar in contact komen. Veel forums organiseren bijeenkomsten waar leden elkaar kunnen ontmoeten.

Een groot nadeel van forums is dat echt chatten niet mogelijk is. Je reageert af en toe op elkaars berichten met een lange periode van tijd daartussen.

Chatboxen voor senioren

Je kunt ook gebruik maken van een chatbox. Op het internet zijn verschillende chatboxen te vinden over verschillende onderwerpen. In een chatbox kom je in contact met andere mensen en praat je over een bepaald onderwerp.

Echter zijn chatboxen onbetrouwbaar, je weet niet met wie je in contact komt en of die persoon betrouwbaar is. In een chatbox kun je ook worden opgelicht, je moet dus goed op de veiligheid letten. Gelukkig hoef je op datingsites geen zorgen te maken over de veiligheid, alle profielen op datingsites zijn oprecht en hebben een goede intentie.

1 comment

 1. Helaas is mijn seniore vader is al meerdere keren benaderd door oplichters via een bekend datingplatform. Let daarom goed op en blijf alert als je contact online hebt. Bekende signalen dat er iets verkeerd is:
  -men woont in buitenland (bijvoorbeeld dubai)
  -er ligt een fortuin te wachten van bedrijf of eerdere partner maar daar moet nog iets voor gebeuren daar is
  nog geld voor nodig.
  – Of voor andere zaken wordt snel een financiele bijdrage gevraagd, in beide gevallen betreft het ook vaak buitenlandse rekeningen.
  Dergelijke mensen werken vrij geraffineerd, ze bouwen een emotionele band op (zowel via de computer als telefonisch). Dus let alsjeblieft op en overleg met naasten als er bijzondere dingen worden gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.