runnersdate

Op zoek naar een hardloopmaatje? Dan moet je zijn op de datingsite Runnersdate. De website Runnersdate.nl is een forum/community om andere handlopers te ontmoeten en misschien wel om een leuke date te vinden.

In Nederland zijn naar schatting meer dan 2.5 miljoen hardlopers, het is een populaire sport in Nederland. Vooral onder de leeftijdsgroep 20 tot 49 jaar is hardlopen populair. Veel mensen hardlopen vaak alleen, echter kan dit op ten duur saai gaan worden. Daarom kun je op Runnersdate op zoek gaan naar een maatje om mee hard te lopen of om op zoek gaan naar een partner die ook hardloopt.

In dit artikel lees je meer informatie van Runnersdate. Zo lees je wat het is, voor wie het bedoeld is, hoe het inschrijven werkt, wat de kosten zijn en wat ons oordeel is.

Ga naar Runnersdate.nl!

Wat is Runnersdate?

Runnersdate is bedoeld voor verschillende intenties, het is niet alleen een datingsite om een date te vinden met iemand die ook hardloopt.

Het is een hardloop forum/community site, maar wel één met meer functies dan het alleen delen van informatie aan elkaar. Daarnaast is het ook een zoekmachine om een loopmaatje te vinden en het kan gebruikt worden als datingsite. Maar dan wel een datingsite waarbij het samen hardlopen kan uitgroeien tot een date.

Runnersdate is een unieke website/datingsite die een brede behoefte vervuld bij veel hardloopliefhebbers.

Voor wie is Runnersdate bedoeld?

In je eentje hardlopen kan op ten duur saai gaan worden, het is namelijk veel gezelliger om met z’n tweeën deze sport te beoefenen. Runnersdate is voornamelijk voor deze mensen bedoeld, maar het is eigenlijk voor iedereen die hardloopt.

Zelf zegt de datingsite dat het voor doorgewinterde hardloop fans is die graag op de hoogte willen blijven van de laatste weetjes en wedstrijden, voor recreatie hardlopers die liever hun wekelijks rondje niet alleen willen lopen en voor single hardlopers die op een laagdrempelige manier in contact willen komen met andere sportieve singles.

Hoe werkt het inschrijven?

Het inschrijven op Runnersdate is binnen enkele minuten gedaan, je hoeft slecht enkele gegevens van jezelf op te geven om lid te worden van de datingsite. Wanneer je op de homepagina van de website komt, wordt de aandacht al direct getrokken door de grote rode knop met ‘Start vandaag nog een gratis account!’. Je schrijft jezelf in door op die knop te klikken.

Om lid te worden moet je allereerst een aanhef kiezen, je voornaam + achternaam, een e-mailadres en wachtwoord invullen. Nadat je deze gegevens hebt opgegeven ben je ingeschreven op de datingsite en ga je het profiel invullen.

runnersdate inschrijven
Een screenshot van het inschrijfproces op de website

Je profiel invullen bestaat uit een tweetal stappen. Bij de eerste stap deel je algemene informatie van jezelf, zo vertel je wat je intentie is, welk geslacht je bent, wat je postcode is, welk opleidingsniveau je hebt gedaan, je lengte en eventuele kinderen. Bij de tweede stap geef je je voorkeuren op, zo vertel je naar wie je op zoek bent en waaraan die persoon moet voldoen.

Nadat je het profiel hebt ingevuld, krijg je een aantal vragen van de datingsite. Deze vragen krijg je om je goed te kunnen matchen met andere leden van de community. De vragenlijst die je moet invullen bestaat uit 30 vragen en gaan over hardlopen en over je levensstijl. Na de vragenlijst voeg je nog foto’s toe aan je profiel en vul je in waar je woont.

Het inschrijven en je profiel invullen duurt ongeveer een kwartiertje. Zodra je bent ingeschreven kun je direct gebruik maken van de datingsite, maar je profiel is nog niet geactiveerd, hiervoor moet je eerst je e-mailadres bevestigen.

Ga naar Runnersdate.nl!

Kosten Runnersdate

Runnersdate kun je lange tijd gratis gebruiken, je kunt zelfs gratis berichten naar andere leden sturen. Dit is tegenstelling tot veel andere datingsites, bij veel datingsites kun je geen gratis berichten sturen. Je kunt van Runnersdate eerst een tijdje gratis gebruik maken en de datingsite uitproberen.

Maar wie serieus van de datingsite gebruik wil maken moet een abonnement afsluiten. Met een abonnement krijg je toegang tot meer functies dan gratis leden, zo kun je meer dan 1 bericht per dag versturen.

Runnersdate heeft abonnementen beschikbaar die ieder een andere looptijd en kosten hebben. Op dit moment zijn dit de prijzen van lidmaatschappen:

  • 1 maand voor €4,99
  • 3 maanden voor €9,95
  • 6 maanden voor €19,95 (meest gekozen abonnement)
  • 12 maanden voor €29,95 (meeste voordeel)

Je kunt veilig betalen met iDEAL.

Functies op de datingsite

Op Runnersdate kun je van een aantal handige functionaliteiten gebruik maken. Met de functies waarvan je gebruik kunt maken ontmoet je op een handige manier een hardloopmaatje of organiseer je een evenement voor andere hardlopers.

De eerste handige functie waarvan je gebruik zult gaan maken is de zoekfilter. In de zoekfilter geef je aan in welke leeftijdscategorie je zoekt en wat de afstand tussen jullie maximaal mag zijn. Hierdoor krijg je leden te zien die aan je wens voldoen en bij je passen.

Een andere functie is het matchingssysteem van de datingsite. Door het matchingssysteem word je gematcht met andere handlopers die bij je passen. Door het matchingssysteem zie je ook hoeveel procent je met een persoon matcht.

De inbox op Runnersdate is ook een handige tool. Met de inbox leg je namelijk snel contact met leden en spreek je eventueel een datum af wanneer jullie samen gaan hardlopen.

Je kunt ook evenementen organiseren op de datingsite, dit doe je door de functie agenda. Om een evenement te organiseren moet je een aantal gegevens invullen, zoals: locatie, contactpersoon en wanneer het is.

Ons oordeel van Runnersdate

Runnersdate is een goede community/datingwebsite voor hardlopers. Je kunt van een aantal handige functies gebruik maken om hardloopmaatjes te vinden, wat uit kan groeien tot een date. Bovendien worden de profielen op de website op een unieke en gebruiksvriendelijke manier vormgegeven. In tegenstelling tot andere datingsites kun je in eerste instantie Runnersdate volledig gratis gebruiken.

Het is een goede datingsite waarvan je lid moet worden, de website zal je niet teleurstellen. Het aanmelden is volledig gratis, waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.