roots dating

De datingwebsite ROOTS dating bestaat pas sinds kort maar ondanks dat is het een groot succes. Het is een datingsite die speciaal voor christenen is bedoeld die op zoek zijn naar de liefde en vriendschap.

ROOTS dating werkt anders dan andere datingsites, het werkt vooral met foto’s in plaats van teksten. Een foto zegt immer meer dan 1000 woorden. Je maakt als het ware een collage van jezelf, dit is een erg leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

In dit artikel kom je meer te weten van ROOTS dating, zo lees je voor wie het bedoeld is, hoe het werkt en kom je te weten wat de kosten zijn.

Gratis aanmelden op ROOTS dating!

Voor wie is ROOTS dating bedoeld?

ROOTS dating is een christelijke datingsite die voor alle christenen is bedoeld. Het maakt geen onderscheidt van welke christelijke stroming je bent. Of je nu evangelisch of reformatorisch bent; je bent altijd welkom op de datingwebsite.

ROOTS dating gaat er van uit als je bij hun lid wordt dat je bewust er voor kiest om op zoek te gaan naar een christelijke partner. Het is niet mogelijk om leden te zoeken door te selecteren op kerkelijke achtergrond, want de datingsite wil geen christelijke hokjes creëren. Daarnaast zegt ROOTS dating dat het kerkgenootschap waarbij je bent aangesloten niet alles over jou zegt en zegt op de manier waarop je christen bent.

Dat het een christelijke datingsite is komt op verschillende manieren tot uiting. Zo komt het bijvoorbeeld naar voren in de interviewvragen, je krijgt namelijk vragen die aan je geloof gerelateerd zijn. Daarnaast komt het tot uiting in de persoonlijkheidstest, hierin kun je merken dat de datingsite vragen stelt met diepgang die gericht zijn op een duurzame relatie.

Lees ook: de 10 beste christelijke datingsites!

Wat maakt ROOTS dating anders dan (niet-)christelijke datingsites?

Een goede reden om bij ROOTS dating te daten is dat het een andere datingsite is dan andere datingsites. Het draait bij ROOTS dating op foto’s en geen lange teksten of vragenlijsten. De datingsite gelooft erin dat een foto meer zegt dan 1000 woorden en om die reden maak je een collage van je interesses.

Wanneer je je aanmeldt op de website maak je een collage van jezelf, aan de collage voeg je foto’s toe van jezelf en interesses. Door het maken van zo’n collage kunnen andere leden heel gemakkelijk zien wie je bent en hoe je bent. Bovendien is het erg leuk om een collage te maken.

Doordat ROOTS dating gebruik maakt van collages zul je al snel een leuk iemand ontmoeten waarmee je direct contact kunt leggen.

Door het werken met collages maakt het ROOTS dating anders dan andere christelijke datingsites. Daarnaast heb je ook al gelezen hoe het christelijke karakter naar voren komt op de datingsite, waardoor het zich onderscheidt met niet-christelijke datingsites.

Gratis aanmelden op ROOTS dating!

roots dating
Een screenshot van het inschrijven op de datingwebsite

Hoe werkt het?

Het is een eenvoudige en toch tegelijkertijd een moderne datingsite. Je kunt door handige functies snel leuke christelijke singles vinden zonder lange vragenlijsten in te vullen of saaie profielen te bekijken.

Het aanmelden werkt tevens ook op een eenvoudige manier op ROOTS dating, je geeft antwoordt op een aantal vragen en voegt afbeeldingen toe aan je dating profiel. Als je dit hebt gedaan ben je direct lid van de datingsite en kun je op zoek gaan naar leuke christelijke singles.

Als je lid bent geworden zie je direct al personen die bij je passen. Deze kun je bekijken en naar die personen een berichtje sturen. Maar je hebt nog meer opties om christelijke singles te vinden die goed bij je passen, zo kun je van een zoekfilter gebruik maken. In de zoekfilter geef je wat je voorkeuren zijn en krijg je mensen te zien die aan de voorkeuren voldoen. Daarnaast kun je mensen vinden die heel goed bij je passen door de functie matches. Bij de functie matches vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in waarna je de matches te zien krijgt.  De matches passen bijvoorbeeld bij je interesses, voorkeuren en persoonlijkheid.

Als je een leuk iemand hebt gevonden door de vele mogelijkheden heb je verschillende keuzes. Je kunt namelijk direct een berichtje sturen naar een persoon, maar je kunt ook zijn of haar profiel leuk vinden of een interview vraag stellen.

In het kort uitgelegd werkt ROOTS dating ongeveer op deze manier. Het beste is om het zelf uit te proberen, de datingwebsite zal je niet teleurstellen. Bovendien is het aanmelden volledig gratis.

ROOTS dating kosten

Na het gratis inschrijven op ROOTS dating heb je een gratis account waarmee je slechts beperkte functionaliteiten hebt. Zo kun je met een gratis account van alle functionaliteiten gebruik maken behalve berichten verzenden en ontvangen.

Om berichten te verzenden en te ontvangen moet je Full Member worden (betaald lidmaatschap). Bovendien krijg je met een betaald lidmaatschap meer zoekfilters waardoor je beter op kunt gaan naar leden.

Het is wel aan te raden om Full Member te worden, je behaald namelijk veel voordelen uit de datingsite. Daarnaast heb je meer kans om een leuk iemand te ontmoeten met een betaald lidmaatschap.

Je kunt een betaald lidmaatschap voor verschillende periodes afsluiten en het kost hooguit €15 per maand.

Kosten om Full Member te worden:

  • 1 maand voor €15,00
  • 3 maanden voor €12,50 per maand
  • 6 maanden voor €9,95 per maand (meest gekozen abonnement)
  • 1 jaar voor €8,50 per maand

Je kunt betalen met iDEAL en MisterCash.

Gratis aanmelden op ROOTS dating!

roots dating

Review ROOTS dating

Pluspunten

  • Originele datingsite
  • Handige functies
  • Speciaal voor christenen

Minpunten

  • Je mist een aantal functionaliteiten

Populariteit score: 4.2/5

Het is een redelijk nieuwe datingsite, maar ondanks dat is het al een groot succes. Op de website zijn veel christenen te vinden van verschillende kerkelijke stromingen. Bovendien kun je leuke christelijke singles vinden door het hele land.

Gebruiksgemak score: 4/5

Je ervaart veel gebruiksgemak als je er gebruik van maakt. Alles is op een overzichtelijke manier weergegeven waardoor het navigeren erdoor gemakkelijk is. Met een paar klikken heb je al leuke singles gevonden, wat mede komt door het hoge gebruiksgemak.

Functionaliteiten score: 4/5

Je kunt van veel handige functionaliteiten gebruik maken, zo kun je een persoonlijkheidstest doen, matches bekijken, gebruik maken van een zoekfilter en nog veel meer. Veel functies zijn uniek, zo geef je bijvoorbeeld je profiel op een unieke manier weer. Echter mis je wel een aantal functionaliteiten.

Kosten score: 4.5/5

Een pluspunt van de datingsite is dat het aanmelden volledig gratis is. Daarnaast kun je als gratis lid van veel functies gebruik maken. Om toegang te krijgen tot meer functies moet je een betaald lidmaatschap afsluiten, waarvan de kosten enorm meevallen. De prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed.

Eindoordeel:

Als je op zoek bent naar een christelijke datingsite is ROOTS dating een absolute aanrader. Het is een datingsite die zich onderscheidt van andere christelijke en niet-christelijke datingsites. Ondanks het korte bestaan zijn er al veel andere christelijke singles te vinden op de datingsite, ervaar je veel gebruiksgemak en kun je van unieke functionaliteiten gebruik maken. Bovendien zijn de kosten niet hoog en is het aanmelden volledig gratis!

Score:

Over ROOTS dating

ROOTS dating is opgericht in 2018 met het doel om christelijke singles samen te brengen voor een duurzame relatie. Dit doet de datingwebsite erg goed en op een andere manier dan andere datingsites. Op ROOTS dating maak je een collage, zo zie je op een snelle manier wat iemands interesses zijn en hoe die persoon is.

ROOTS dating wordt ook wel het broertje van Pepper genoemd, dit komt omdat ROOTS exact dezelfde datingsite is als Pepper. ROOTS dating is alleen op een andere doelgroep gericht en worden sommige dingen op een andere manier weergegeven. De datingsite Pepper is één van de populairste datingsites in Nederland waarop duizenden singles zijn te vinden.

Gratis aanmelden op ROOTS dating!

Andere christelijke datingsites

Er zijn wel meer dan honderd verschillende datingsites actief in Nederland, veelal zijn ze gericht op een aparte doelgroep. Zo zijn er ook datingsites die apart op de doelgroep christenen is gericht. Steeds meer datingsites gaan zich op christenen focussen omdat het onder de christelijk gemeenschap online dating steeds normaler wordt.

Als je twijfelt of ROOTS dating bij je past kun je gerust een kijkje nemen op één van de andere datingsites voor christenen.

Dit zijn andere goede christelijke datingsites:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.