smartsingles

Smartsingles is een datingsite die zich speciaal richt op hoogopgeleiden singles. De datingsite staat voor daten op niveau, waarbij kennis en intelligentie een rol speelt in het vinden van een partner. Op de datingsite zijn dan ook alleen mensen welkom met een HBO of een WO diploma. Op Smartsingles melden gemiddeld 60 nieuwe leden zich aan per dag. Zoek je een datingsite voor hoogopgeleiden? Dan is Smartsingles een aanrader, het aanmelden is volledig gratis!

Probeer het nu gratis uit! ➟

Het inschrijfproces op Smartsingles

Wanneer je op de homepagina komt van Smartsingles, word je aandacht al direct getrokken door de knop inschrijven. Je kan je gemakkelijk inschrijven, dat doe je door slechts met een paar gegevens van jezelf op te geven. Je hoeft enkel een profielnaam, geslacht en een e-mailadres op te geven en dan ben je al ingeschreven.

Wanneer je bent ingeschreven kom je op een pagina waar je je profiel gaat invullen. Je profiel invullen bestaat uit 4 stappen: basisgegevens, eigenschappen, foto en omschrijving. De eerste stap zijn je basisgegevens, hier vul in wat je woonplaats is, geboortedatum en je kiest een wachtwoord. De tweede stap ga je je profiel invullen wat bestaat uit je eigenschappen, bij deze stap vul je onder andere in je geaardheid, gewenst contact en achtergrond. Bij je derde stap voeg je een profielfoto toe. En bij de vierde stap omschrijf je jezelf; je schrijft een kort verhaaltje over jezelf.

Met deze stappen heb je je profiel volledig ingevuld en kan je de datingsite direct gaan gebruiken, het inschrijven duurt niet langer dan 10 minuten.

De doelgroep van Smartsingles

Smartsingles is speciaal voor singles die hoogopgeleid zijn, bijna alle leden beschikken over een HBO of een WO diploma. Op de datingsite vind je leden van verschillende geaardheden en leeftijden. Bij de datingsite vind je geen singles die jonger zijn dan 18 jaar, je moet minimaal 18 jaar zijn om lid te worden van Smartsingles. Maar op je 18de heb je vaak nog geen HBO of WO diploma. Leden van Smartsingles zijn op zoek naar een vaste relatie, vriendschap of een date. Wie door de datingsite scrolt ziet dat de meeste leden ouder zijn dan 30 jaar. Maar leden onder de 30 jaar vind je genoeg op Smartsingles.

smartsingles

Hoe bekend is Smartsingles?

De datingsite Smartsingles is niet enorm bekend. Smartsingles behoort niet tot één van de populairste datingsites. Er zijn wel veel leden actief op de datingsite, er is meer dan genoeg aanbod. Gemiddeld melden per dag 60 nieuwe leden zich aan, per maand schrijven ongeveer 2000 leden zich in. Het is dus nog wel een redelijk populaire datingsite.

Andere populaire datingsites voor hoogopgeleiden zijn:

Kosten

Het is gratis om je aan te melden op Smartsingles, zo kan je kijken of de datingsite wel iets voor je is. Als gratis lid kan je van veel functies gebruik maken, bijvoorbeeld de functies flirts of fotozapper. Maar wie berichten naar andere leden wil sturen moet een lidmaatschap afsluiten. Want wie de datingsite goed wil gebruiken en om succesvol te worden moet je een lidmaatschap afsluiten. Een lidmaatschap afsluiten kan voor verschillende periodes, je kan kiezen tussen 1 maand, 2 maanden en 4 maanden.

Dit zijn de kosten:

1 maand voor €19.99

2 maanden voor €15,99, totaalbedrag €31,98

4 maanden voor 11,99, totaalbedrag €47,96

Met een lidmaatschap kan je gebruik maken van veel meer functies dan wanneer je gratis lid bent. Wanneer je een lidmaatschap hebt afgesloten kan je de datingsite volledig gebruiken en kan je van een paar bijzondere functies gebruik maken.

Van deze functies kan je gebruik maken met een lidmaatschap:

 • Onbeperkt berichten verzenden en ontvangen
 • Uitgebreid gebruik maken van fotozapper
 • Zien wie je profiel heeft bezocht
 • Uitgebreid zoeken.

Probeer het nu gratis uit! ➟

Review Smartsingles

Pluspunten

 • Gratis en gemakkelijk aanmelden
 • Leuke functies

Minpunten

 • Verouderde site

Populariteit score: 3.1/5

De datingsite Smartsingles is niet één van de populairste datingsites voor hoger opgeleiden. Maar onlangs dat vind je veel leden op de datingsite. Per dag melden gemiddeld 60 nieuwe leden zich aan op de datingsite en ongeveer 2000 nieuwe leden per maand.

Gebruiksgemak score: 2.9/5

De website van Smartsingles is niet de nieuwste meer, dit hindert erg in het gebruik van de datingsite. Het oude design van de website is een groot minpunt. Daarnaast is er geen dating app beschikbaar van de datingsite, maar daarentegen is de website goed toegankelijk voor mobiel verkeer.

Functionaliteiten score: 3.7/5

Je kan van veel functies gebruik maken wanneer je lid bent op de datingsite. De functies maken het online daten leuker en gemakkelijker. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van de functies fotozapper, flirts, berichten verzenden en nog meer leuke functies.

Kosten score: 3.5/5

De kosten van een lidmaatschap op Smartsingles zijn niet hoog in vergelijking met andere datingsites. Het zijn gemiddelde prijzen van de lidmaatschappen, het is dus niet duur of goedkoop. De prijs-kwaliteitverhouding is echter wel slechter in vergelijking met andere datingsites, dit komt doordat de website verouderd is. Je betaalt slecht €11,99 per maand voor een lidmaatschap van 4 maanden.

Eindoordeel: Smartsingles is een leuke, eenvoudige datingsite voor hoger opgeleiden. Je kan gebruik maken van handig functies die het online daten nog gemakkelijker maken. Wat een nadeel is aan de datingsite is dat de website verouderd is, dit hindert wanneer je de datingsite gebruikt. De kosten van een lidmaatschap zijn gemiddeld in vergelijking met andere datingsite, je kan je volledig gratis aanmelden op Smartsingles. Smartsingles is een leuke datingsite waarop jij je moet aanmelden, het aanmelden is immer volledig gratis!

Score:

Hoe veilig is de datingsite?

Smartsingles is een veilige datingsite om te gebruiken. Smartsingles doet er alles aan om de datingsite zo veilig mogelijk te maken. Zo worden bijvoorbeeld alle profielen handmatig gecontroleerd. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van de beveiliging van de datingsite.

Website beveiliging

De website van Smartsingles is goed beveilig door middel van een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de website beveiligd is door middel van https. Https creëert een beveiligde verbinding zodat een derde partij niet mee kan lezen met jouw gegevens wanneer deze worden verzonden. Dit is wel zo veilig. Dat een website beveiligd is kan je links in de zoekbalk zien aan het slotje.

smartsingles beveiliging

Handmatige controle bij profielen

Wanneer iemand zich aanmeldt op Smartsingles wordt dit profiel handmatig gecontroleerd. Doordat de datingsite profielen handmatig controleert komen er geen nepprofielen of profielen met andere kwade bedoelingen op de datingsite. Dit gebeurt ook wanneer je een profielfoto toevoegt, het moet wel een foto zijn waar jezelf opstaat anders wordt de profielfoto afgekeurd. Zo blijft de datingsite veilig en kan jij veilig daten.

Gemakkelijk misbruik rapporteren

Mocht er dan toch nog een profiel tussen zitten die kwade bedoeling heeft, kan je dit profiel gemakkelijk rapporteren. Een profiel rapporteren doe je met een paar muisklikken, je doet het zo: Je gaat naar het profiel dat je wil rapporteren en klikt op het uitroepteken.

Safe Dating Networks

Smartsingles valt onder het dating netwerk van Safe Dating Networks. Onder dit netwerk vallen meer dan 100 datingsites in Nederland en België. De datingsites zijn allemaal voor verschillende doelgroepen. Safe Dating Networks brengt leden van verschillende datingsites met elkaar in contact. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je aan het chatten bent met iemand die lid is van een andere datingsite. Doordat Smartsingles onder dit netwerk valt kan je gemakkelijk in contact komen met andere singles van bijvoorbeeld de datingsite MetJou. Dit is een groot voordeel want zo heb je genoeg keuze tussen het aantal leden en heb je zo meer kans om succesvol te worden. Onder dit netwerk vallen bijvoorbeeld ook de datingsites MetJou en Datingeasy.

Hoe werkt het uitschrijven?

Wanneer je de liefde hebt gevonden of je wilt stoppen met online daten is het verstandig om je uit te schrijven bij Smartsingles. Het uitschrijven kan je gemakkelijk doen en brengt geen extra kosten mee. Hieronder lees je precies hoe je je moet uitschrijven van de datingsite.

 1. Klik op je profielnaam rechtsboven in de hoek
 2. Ga vervolgens naar account
 3. Klik vervolgens op uitschrijven
 4. Vul nog een reden in voor het uitschrijven
 5. Vergeet niet aan te vinden: Ja, schrijf mij definitief uit
 6. En klik op nu uitschrijven.

En zo ben je binnen een paar minuten al uitgeschreven van Smartsingles.

Klantenservice

Wanneer vragen hebt of opmerkingen is het altijd fijn om contact te hebben met de klantenservice. Je kan de klantenservice van Smartsingles gemakkelijk bereiken door middel van een reactieformulier. Deze kan je onderaan op de datingsite vinden.

Wanneer je een vraag hebt is het verstandig om eerst even te kijken op de pagina met veel gestelde vragen. Vaak staat je vraag daar al bij, en zo niet? Dan kan je gerust contact opnemen met de klantenservice.

Adres: Kerkenbos 1057c

6546 BB Nijmegen

Probeer het nu gratis uit! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.