knuz

Op zoek naar een datingsite die volledig gratis is? Dan moet je bij de datingsite Knuz zijn. Knuz is één van de weinige datingsites in Nederland die volledig gratis is en ook populair is. Het ledenbestand van de datingsite telt ruim 200.000 singles die op zoek zijn naar een relatie, vriendschap of een date.

Knuz noemt zichzelf de nummer 1 in gratis dating, er zijn namelijk geen andere gratis datingsites die dezelfde omvang hebben als Knuz. Of dit ook klopt ga je in dit artikel lezen, in dit artikel kom je te weten of het echt gratis is, van welke functies je gebruik kunt maken en lees je een uitgebreide review.

Bezoek de datingsite Knuz!

Volledig gratis daten op Knuz

Bij de meeste datingsites in Nederland moet je een maandelijks abonnement afsluiten om toegang te krijgen tot meer functionaliteiten. Zo moet je bijvoorbeeld een abonnement afsluiten om met andere leden in contact te kunnen komen. Maar dit hoeft niet op Knuz, de datingsites staat namelijk voor 100% gratis daten.

Je hoeft op Knuz geen maandelijks abonnement af te sluiten om in contact te kunnen komen met andere leden, dit kan namelijk volledig gratis. Mede hierdoor is Knuz een bekende datingsite in Nederland geworden. Inmiddels telt de database van de datingsite ruim 200.000 actief datende singles.

Naast het grote voordeel dat je gratis met andere leden in contact kunt komen is de datingwebsite ook mobiel vriendelijk. Zo kun je ook met je mobiel van de datingsite gebruik maken en kun je altijd en waar dan ook chatten met andere leden.

Inschrijven op Knuz

Inschrijven gaat gemakkelijk op de gratis datingsite, je hoeft slechts enkele gegevens van jezelf op te geven om lid te worden van de datingsite. Maar je hoeft je niet per se in te schrijven op de datingsite om het te testen, je kunt namelijk eerst op zoek gaan naar leden die bij je passen en pas daarna lid worden van de datingsite.

Om je in te schrijven klik je op de homepagina van de datingsite op de grote knop aanmelden, je komt vervolgens bij het inschrijfproces op de datingsite. Hier geef je verschillende gegevens van jezelf op, bijvoorbeeld een e-mailadres, geboortedatum en woonplaats. Zodra je deze gegevens hebt ingevuld heb je de eerste stap van het inschrijfproces voltooid.

knuz inschrijven

Bij de tweede stap vertel je nog meer algemene informatie van jezelf, bijvoorbeeld naar wie je op zoek bent en hoe je eruitziet. Nadat je de tweede stap hebt doorlopen ben je lid van de datingsite en krijg je een e-mail naar het opgegeven e-mailadres met het wachtwoord.

Je kunt vervolgens inloggen op Knuz en het dating profiel verder invullen, want met een ingevuld dating profiel heb je namelijk het meeste succes op de datingwebsite. Je kunt in je dating profiel bijvoorbeeld vertellen wat je graag doet en waar je van houdt.

Lees ook: de 10 beste gratis datingsites in Nederland!

Functionaliteiten van Knuz

Je kunt van veel functionaliteiten gebruik maken op Knuz. Maar het zijn niet alleen standaard functies waarvan je gebruik kunt maken, zoals profielen bekijken, gebruik maken van een zoekfilter en chatten met andere leden. Je kunt ook extra functies gebruik maken die je bepaalde voordelen geven op de datingsite.

Nadat je lid bent geworden van de datingsite kun je direct van een aantal handige functies gebruik maken, tot deze functies hebben alle leden toegang:

 • Zoekfilter
 • Profiel bewerken
 • Statistieken
 • Chatten
 • Foto overzicht
 • Mijn Knuz

Dit zijn een aantal functies waarvan je gebruik kunt maken, maar er zijn nog meer functies die uniek zijn op de datingsite. Echter zijn deze functies niet gratis, je moet credits betalen om van deze functies gebruik te kunnen maken.

Unieke functionaliteiten zijn melding plaatsen in de lichtkrant, het wijzigen van je schuilnaam, je profiel omhoog plaatsen in zoekresultaten, snel contact opnemen met de klantenservice, bezoekersstatistieken bekijken en die wijzigen, statusberichten van jou op andere profielen verwijderen en een bericht plaatsen op het prikbord.

Knuz kosten

Knuz is een 100% gratis datingsite, maar je vraagt je misschien wel af hoe de datingsite zijn geld verdient. Want Knuz maakt natuurlijk ook kosten die vergoedt moeten worden. Voor gratis datingsites zijn verschillende verdienmodellen beschikbaar, zo kan een gratis datingsite advertenties op de website tonen, geld vragen voor het aanschaffen van eenmalige extra’s of samenwerken met partners.

De datingwebsite Knuz maakt gebruik van al die verdienmodellen, zo laat het advertenties op de website tonen en werkt het samen met partners. Maar de datingsite maakt ook gebruik van betaalde functies, met deze functies behaal je bepaalde voordelen op de datingsite. Zo kun je jouw dating profiel omhoog plaatsen in zoekresultaten om meer aandacht van andere leden te krijgen en kun je de datingsite reclamevrij gebruiken.

Om gebruik te kunnen maken van betaalde functies moet je credits aanschaffen. De kosten van credits verschillen in de hoeveelheid die je er aanschaft, wanneer je veel credits koopt zijn de kosten lager dan wanneer je er weinig koopt. Eén credit kost ongeveer €1,40.

Daarnaast krijg je ook bonuscredits als je een bepaald aantal aanschaft. Als je 5 tot 10 credits aanschaft, krijg je 1 bonuscredit. Bij 10 tot 20 credits zijn dit er 3 en bij meer dan 20 zijn dit er 7.

Je kunt credits betalen met iDEAL.

Bezoek de datingsite Knuz!

Knuz dating app

Wanneer je liever gebruik maakt van Knuz door middel van je mobiel te gebruiken kun je dit gemakkelijk doen. De datingwebsite heeft namelijk een app in de webbrowser ontwikkeld, deze app is een speciale versie van de website die op smartphones is afgestemd. Het is dus geen dating app die je kunt downloaden in Google Play of in de App Store.

Je kunt dus met je mobiel handig gebruik maken van de datingsite, zo kun je waar je ook bent berichten naar andere leden versturen en leuke singles zoeken die bij je passen. Daarnaast werkt het navigeren op je mobiel door de datingsite erg snel, door een paar klikken en swipes op het scherm heb je al leden gevonden die bij je passen.

Lees ook: De 20 beste & populairste dating apps!

Tips om succesvol te worden

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben Knuz uitgebreid getest om op deze pagina de juiste informatie te kunnen vermelden en om te onderzoeken of je lid moet worden van deze datingsite. Tijdens het gebruik van de datingsite zijn ons een paar dingen opgevallen waardoor je meer kans hebt om een date te krijgen dankzij de datingsite.

 • Gebruik credits om hoger in zoekresultaten te komen, hiermee krijg je aanzienlijk meer aandacht op de datingwebsite.
 • Maak gebruik van de functie om uitgebreid te zoeken, in deze zoekfilter kun je heel precies aangeven wat voor iemand je zoekt.
 • Log regelmatig in op de datingsite en ga op zoek naar leden die bij je passen.
 • Gebruik goede openingszinnen om een gesprek te openen, dit vergroot de kans om een reactie terug te krijgen.

knuz profiel

Knuz review

Pluspunten

 • Je kunt er volledig gratis gebruik van maken
 • Veel functies

Minpunten

 • Het is verouderd
 • Onoverzichtelijk
 • Veel inactieve leden

Populariteit score: 3.1/5

Doordat de datingsite volledig gratis is, is het een populaire datingsite in Nederland geworden. Al meer dan 600.000 mensen in Nederland zijn lid geweest van de datingsite en het ledenbestand telt momenteel meer dan 200.000 singles die op zoek zijn naar de liefde. Echter zijn er veel inactieve- en nepprofielen te vinden.

Gebruiksgemak score: 2.1/5

Knuz is een erg verouderde datingsite en daardoor is het erg onoverzichtelijk. Hierdoor ervaar je slecht gebruiksgemak. De layout van de datingsite ziet er niet mooi uit en loopt een tiental jaar achter als je het vergelijkt met andere datingsites.

Functionaliteiten score: 3.4/5

Je kunt van een aantal handige functionaliteiten gebruik maken, zo kun je bijvoorbeeld goed zoeken naar andere leden, profielen bekijken en chatten. Echter is het onduidelijk waar je bepaalde functionaliteiten kunt vinden en waar ze voor dienen.

Kosten score: 4/5

Een pluspunt van de datingsite is dat de datingsite volledig gratis is, het is de nummer 1 gratis datingsite. Alleen om van extra functionaliteiten te krijgen moet je credits kopen, de kosten van credits vallen ook nog wel mee.

Eindoordeel:

Wij van Dedatingwijzer.nl raden Knuz niet aan, dit komt omdat het een erg verouderde datingsite is, er veel nepprofielen te vinden zijn en je van functionaliteiten gebruik kunt maken die niet heel veel doen. Daarnaast hebben wij vraagtekens bij de beveiliging van de datingsite. Alleen als je volledig gratis wilt daten is de datingsite een goede optie, maar wij raden de gratis datingsite HappyPancake eerder aan.

Score:

Bezoek de datingsite Knuz!

Hoe veilig is de datingsite?

Op de datingwebsite kun je een aparte pagina vinden die gaat over de veiligheid. Op deze pagina lees je allemaal tips over veilig daten en wat je ervan moet weten. Het is een aanrader om deze pagina door te lezen, want zo weet je hoe je veilig kunt daten op de datingsite.

Maar de veiligheid van Knuz zelf is een stuk minder. Onlangs dat de datingsite gebruik maakt van een beveiligde SSL-verbinding, zijn er veel andere dingen die niet veilig zijn aan de datingsite. Wij van Dedatingwijzer.nl hebben namelijk de nodige vraagtekens bij de beveiliging. Onze virusscanner blokkeerde veel verdachte verbindingen toen wij de datingsite gebruikte.

Daarnaast kies je bij de aanmelding op de datingsite geen eigen wachtwoord, deze maakt de datingsite aan. Hiervoor maakt de datingsite een viercijferige code aan, wat ontzettend onveilig is. Voor een viercijferige code zijn slechts 9,999 variaties mogelijk waardoor het hacken ervan een peulenschil is.

Wat een nog groter onveilig gevoel geeft is dat de datingsite niet beschikt over de keurmerken van Keurmerk Veilig Daten en van Thuiswinkel Waarborg. Deze keurmerken geven consumenten zekerheid dat een datingsite veilig en betrouwbaar is.

Account verwijderen

Mocht je geen gebruik meer willen maken van Knuz, kun je beter je account verwijderen. Je kunt gemakkelijk en snel het account verwijderen, echter moet je wel weten hoe het moet. Je moet namelijk goed zoeken om je te kunnen uitschrijven. Om die reden zullen we uitleggen hoe je je moet uitschrijven:

Om je account te verwijderen moet je allereerst inloggen op de datingsite. Vervolgens ga je naar instellingen, dit is onder het kopje ‘Mijn Knuz’ te vinden. Scrol naar onderen tot je profiel uitschrijven ziet staan. Geef een reden op voor de uitschrijving en vergeet niet aan te vinken om het profiel te deactiveren.

Maar je hoeft niet direct je account te verwijderen als je geen gebruik meer wilt maken van de datingsite, je kunt ook instellen dat het profiel tijdelijk niet op de datingsite wordt weergegeven. Zo kun je op een later moment er weer gebruik van maken.

Over Knuz

Al sinds 2008 is Knuz onderdeel van RelatieKlik.nl, dit is geen grote en bekende datingsite. Het doel van RelatieKlik.nl is om een kleine maar hechte community te bieden voor singles om de liefde te vinden.

Veel mensen weten dat Knuz een volledig gratis datingsite is, hierom staat de datingsite ook bekend. Het is namelijk de nummer 1 datingsite die volledig gratis wordt aangeboden.

De datingwebsite is onderdeel van Media 73, onder dit bedrijf vallen verschillende datingsites, zo ook RelatieKlik.nl. Media73 is gevestigd in Beverwijk en is ingeschreven onder het KVK-nummer: 61011487.

Bezoek de datingsite Knuz!

Andere gratis datingsites

Knuz is niet de enige datingsite in Nederland die gratis is, er zijn veel andere datingsites waarop het aanmelden en gebruik ervan volledig gratis is. Mocht je twijfelen of Knuz bij je past, dan kun je het beste een kijkje nemen op één van de andere gratis datingsites.

Dit zijn andere gratis datingsites die erg goed zijn:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.