capido

Heb je een verstandelijke of lichamelijke beperking? Dan moet je zijn bij de datingsite Capido. De datingsite Capido is speciaal ontwikkeld voor mensen die een beperking hebben, want het daten met een beperking kan moeilijk zijn. Of je nu blind bent, doof bent, een vorm van autisme hebt of je zit in een rolstoel, het maakt allemaal niet uit bij Capido. Je ontmoet gemakkelijk mensen die bij je passen en ook een handicap hebben.

In dit artikel lees je meer informatie over Capido, zo lees je van welke functionaliteiten je gebruik kunt maken, wat de kosten zijn en lees je een uitgebreide review.

Bezoek de datingsite Capido!

Daten met een lichamelijke of verstandelijke handicap op Capido

Op reguliere datingsites worden singles met een beperking vaak overgeslagen, dit komt omdat de meeste singles op een datingsite niet op zoek zijn naar iemand met een beperking. Dit geeft een boos en onzeker gevoel, alsof jij minder waard bent. Dit moet natuurlijk niet zo zijn en om die reden is Capido ontwikkeld.

Capido weet er alles van hoe lastig het is om met een beperking te daten. De oprichter van de datingsite Erwin Oudshoorn is zelf ook aangeboren met een afwijking, daardoor weet hij hoe lastig het is om te daten met een beperking. Hij werd bijvoorbeeld snel afgewezen als hij een foto stuurde op een reguliere datingsite.

De datingsite Capido is momenteel de enige datingsite voor mensen met een beperking en dit heeft veel voordelen. Op de datingsite zijn alleen maar leden te vinden met een beperking, zo ben je niet de enige en is het makkelijker om met iemand een date af te spreken.

Andere gebruikers op de datingwebsite ontmoet je gemakkelijk door een uitgebreide zoekfunctie. Zodra je een leuke single hebt gevonden hoef je niet te wachten met het sturen van een berichtje, je kunt direct contact leggen met andere leden.

Inschrijven op de datingsite

Het inschrijven op Capido is erg eenvoudig, binnen enkele minuten ben je ingeschreven en kun je direct op zoek gaan naar andere singles met een beperking. Maar je hoeft je niet direct in te schrijven om gebruik te kunnen maken van de datingsite, je kunt namelijk eerst aangeven naar wat voor mensen je op zoek bent en krijg je het resultaat in je mailbox te zien.

Maar je kunt je beter direct inschrijven, want zo kun je gemakkelijk contact leggen met leden die bij je passen. Je schrijft jezelf in door op de knop met ‘direct aanmelden’ te klikken. Om je in te schrijven geef je allereest aan wat je bent en wat je zoekt, vervolgens kies je een gebruikersnaam, vul je een geboortedatum, e-mailadres en wachtwoord in. Zodra je deze gegevens hebt ingevuld kun je op de knop klikken met ‘start met daten’.

capido
Een screenshot van het inschrijfproces op de datingsite

Je moet vervolgens een aantal algemene gegevens van jezelf opgegeven, deze gegevens worden in het dating profiel getoond om andere leden informatie te bieden wie je bent. Zo geef je aan welke beperking je hebt, wat je uiterlijk is, hoe je levensstijl eruitziet en naar wie je op zoek bent. Wanneer je al deze gegevens hebt opgegeven kun je op de knop met ‘gegevens opslaan’ klikken om gebruik te maken van de datingsite.

Bezoek de datingsite Capido!

Functionaliteiten van Capido

Zodra je bent ingeschreven op de datingsite kun je direct al van veel functionaliteiten gebruik maken. Het zijn veelal handige functies waarmee je snel leden kunt vinden die bij je passen en om contact te maken met die leden.

Een erg handige functie is de zoekfilter, hierin kun je heel precies aangeven wat voor iemand je zoekt en wat voor beperking hij of zij mag hebben. Zodra je deze informatie hebt opgegeven krijg je leden te zien die erg goed bij je passen. Zodra je een leuk iemand hebt gevonden heb je verschillende opties, zo kun je hem of haar aan je favorieten toevoegen om op een later tijdstip contact te leggen, flirten met het andere lid om zijn of haar aandacht te trekken of gewoon een berichtje sturen met een goede openingszin.

Een andere handige functie is om lotgenoten te vinden, met deze functie vind je mensen die dezelfde beperking hebben als jou. Zo kun je gemakkelijk iemand ontmoeten die ook een beperking heeft.

Andere functies waarvan je gebruik kunt maken zijn bijvoorbeeld profielbezoekers bekijken en kun je flirten met leden door een snel beoordelingssysteem. Dit vlug beoordelingssysteem kun je vergelijken met Tinder, alleen heeft Capido het volledig op hun eigen manier ontwikkeld.

Capido dating app

Maak je liever gebruik van een dating app dan een datingsite? Dan kun je handig gebruik maken van de dating app van Capido. De app is uniek, het is namelijk één van de weinige dating apps die speciaal voor mensen met een beperking is bedoeld.

De app is een versie van de datingsite, je hebt dus niet meer functionaliteiten waarvan je gebruik kunt maken maar het gebruik ervan is wel handiger. Door een paar klikken en vegen op het scherm van je mobiel heb je leuke singles gevonden en kun je direct contact leggen. Bovendien kun je altijd en waar dan ook contact blijven houden met andere leden.

De dating app is beschikbaar voor mensen die Android en iOS gebruiken, voor Android gebruikers is de app te downloaden in Google Play en voor iOS gebruikers is de app beschikbaar in de browser en daar kun je een snelkoppeling van maken op je beginscherm.

De kosten van Capido

Het aanmelden op Capido is volledig gratis, daarnaast kun je als gratis lid van veel functionaliteiten gebruik maken. Zo kun je als gratis lid uitgebreid op zoek gaan naar leden die bij je passen en misschien wel dezelfde beperking als jou hebben, flirten met leden, uitgebreide profielen bezoeken en chatten met andere leden. Dit laatste is bijzonder op Capido, op reguliere datingsites kun je met een gratis account geen contact leggen met andere leden. Echter kun je als gratis lid op Capido slechts 3 berichten per dag sturen, maar alsnog is dit uitzonderlijk.

Om toegang tot meer functies te krijgen moet je een betaald abonnement afsluiten. Met een betaald lidmaatschap kun je onbeperkt chatten, zien wie jou leuk vindt, goed zoeken in je regio, profielbezoekers bekijken en nog veel meer.

Voor een betaald lidmaatschap betaal je ongeveer een tientje per maand en het kan voor verschillende periodes worden afgesloten. Je kunt een betaald lidmaatschap afsluiten voor 1 maand, 3 maanden en 6 maanden. Als je voor een langere periode een abonnement afsluit is het al snel stukken goedkoper per maand.

Kosten van een abonnement:

  • 1 maand voor €11,95
  • 3 maanden voor €9,95 per maand
  • 6 maanden voor €7,50 per maand

capido kosten

Bezoek de datingsite Capido!

Capido review

Pluspunten

  • Speciaal voor mensen met een beperking
  • Veel functionaliteiten, ook als gratis lid
  • Kosten zijn aan de lage kant

Minpunten

  • Geen veiligheidskeurmerken

Populariteit score: 4.5/5

Capido is de enige datingsite die speciaal voor mensen met een handicap bedoeld is, daarom is de datingsite erg populair. Op de datingsite zijn duizenden leden te vinden die allemaal een handicap hebben.

Gebruiksgemak score: 4.2/5

Het is een erg gebruiksvriendelijke datingsite, dit komt door het overzichtelijke en toch tegelijkertijd eenvoudige design. Het navigeren door de datingsite is erg makkelijk en de functies waarvan je gebruik kunt maken zijn gemakkelijk te vinden.

Functionaliteiten score: 4.5/5

Je kunt op Capido van veel functionaliteiten gebruik maken, met de functionaliteiten waarvan je gebruik kunt maken vind je gemakkelijk leden die bij je passen en dezelfde handicap hebben en kun je gemakkelijk contact leggen. Je kunt van functies gebruik maken zoals een zoekfilter, berichten versturen, uitgebreide profielen bekijken, zien wie jou leuk vindt en profielbezoekers bekijken.

Kosten score: 4.7/5

Het aanmelden op de datingwebsite is volledig gratis, daarnaast kun je van erg veel functionaliteiten gratis gebruik maken. Zo kun je als gratis lid 3 berichten per dag versturen. Daarnaast zijn de kosten van een betaald lidmaatschap niet hoog als je het vergelijkt met andere datingsites.

Eindoordeel:

Wij van Dedatingwijzer.nl raden de datingsite Capido zeker aan, het is namelijk een erg goede datingsite voor mensen met een beperking. Duizenden leden met een handicap zijn op de datingsite te vinden, is de datingsite erg gebruiksvriendelijk en kun je van handige functionaliteiten gebruik maken. Bovendien is het aanmelden en het deels gebruiken van de datingsite volledig gratis!

Score:

Hoe werkt het opzeggen?

Als je geen gebruik meer wilt maken van de datingsite kun je beter je lidmaatschap opzeggen. Je hebt er namelijk niks aan om lid te blijven van de datingsite als je er geen gebruik van maakt. Je kunt ter alle tijden je lidmaatschap opzeggen en om wat voor reden dan ook.

Om je uit te schrijven log je eerst in op de datingsite. Vervolgens ga je naar instellingen, dit is rechtsboven in de hoek te vinden bij het tandwieltje. Je scrolt vervolgens naar onderen tot je account verwijderen ziet staan, als je hier op klikt kom je op een pagina om je account ongedaan te maken.

Op de pagina vul je allereerst in waarom je het account ongedaan wilt maken, vervolgens benoem je goed en slechte punten van de datingsite en geef je een beoordeling van de datingsite. Tenslotte vul je het wachtwoord in en klik je op de knop ‘maak account ongedaan’.

Over Capido

De naam van de datingsite is ontstaan door een samenvoeging van Cupido en handicap. Het datingplatform is speciaal gericht op mensen met een beperking, hetzij een lichamelijke of verstandelijke beperking. De datingsite is hier uniek in, het is namelijk tot nu toe de enige datingsite in Nederland die gericht is op mensen met een handicap.

De datingsite is redelijk nieuw op de datingmarkt, het is namelijk in 2016 opgericht. Ondanks dat het redelijk nieuw is zijn er naar onze schatting duizenden mensen te vinden die ook een handicap hebben.

Capido is voor iedereen bedoeld, maar de datingsite zet zich ook in voor LHBTI’s. Zo heeft de datingsite een exclusieve samenwerking met COC Nederland. Daarnaast organiseert de datingsite gezamenlijke activiteiten en hopen in de toekomst met een boot mee te varen tijdens de Pride Amsterdam.

Bezoek de datingsite Capido!

Andere datingsites voor mensen met een handicap

Er zijn in Nederland tientallen datingsites actief, waar de ene datingsite voor iedereen is, zijn andere datingsites voor een speciale doelgroep bedoeld. Dit is ook Capido, het is speciaal gericht op de doelgroep mensen met een beperking. Het is de enige datingsite die op deze doelgroep speciaal is gericht, dit maakt de datingsite dan ook uniek.

Maar mensen met een beperking zijn ook bij andere datingsites welkom. Als je op zoek bent naar een andere datingsite dan Capido moet je een kijkje nemen bij één van de andere datingsites voor mensen met een handicap.

Andere datingsites voor mensen met een beperking:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.