relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, miljoenen mensen hebben zich al aangemeld op de datingsite. Al ruim 10 jaar op een rij heeft Relatieplanet een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite. Op zoek naar een populaire datingsite? Dan ben je bij Relatieplanet op het goede adres!

De populariteit, professionele matching, gebruiksvriendelijkheid en een goede klantenservice maakt Relatieplanet tot de beste  en populairste datingsite van Nederland. Op de datingsite heb je veel kans om succesvol te worden, door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je binnen enkele ogenblikken iemand die bij je past. Het aanmelden is volledig gratis!

Probeer het nu gratis uit! ➟

Inschrijven bij Relatieplanet

Het inschrijven op Relatieplanet doe je zonder al te veel moeite, binnen een paar minuten ben je al ingeschreven. Allereerst geef je een email en wachtwoord op en daarna vul je je geboortedatum in. Daarna stel je je profiel samen, het profiel samenstellen bestaat uit 6 stappen.

relatieplanetAllereerst vul je in welke geslacht je bent en naar welk geslacht je opzoek bent, en je vult in naar wat voor relatie je op zoek bent. Je kan kiezen uit serieuze relatie, vriendschap of een spannende date. In stap 2 vertel je iets over je zelf, welk beroep je uitoefent, opleidingsniveau enzovoort. Stap 3 gaat over je locatie, je geeft je woonlocatie op. In stap 4 stel je jezelf even voor, je vertelt welke interesses en hobby’s je hebt en naar wat voor iemand je op zoek bent. Waarna er automatisch een profiel verhaal wordt geschreven, dit kan je gemakkelijk bewerken. In stap 5 voeg je foto’s toe aan je profiel. Vergeet geen profielfoto toe te voegen anders word je profiel binnen 3 dagen verwijderd. En in stap 6 rond je alles af en heb je een profiel gemaakt. Waarna je de datingsite direct kan gaan gebruiken.

Nadat je bent aangemeld kan je het profiel nog verder aanvullen of bewerken, je kan nog meer vertellen over je gezondheid, uiterlijk en activiteiten.

Het aanmelden duurt minder dan 5 minuten. Na het aanmelden kan je direct de datingsite gaan gebruiken. Je hebt direct al veel matches met leden die bij je passen, zie je daar een leuk iemand tussen dan kan je direct een berichtje sturen. Je kan ook op een andere manier leden vinden die bij je passen, door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je gemakkelijk leden die bij je passen.

Relatieplanet doelgroep

Iedereen is welkom bij Relatieplanet. Het maakt niet uit welke leeftijd, geaardheid of opleidingsniveau je hebt, iedereen is welkom. De meeste leden zijn tussen de 35 en 65 jaar, maar er zijn ook genoeg leden die jonger of ouder zijn dan die leeftijden.

Relatieplanet probeert ook tot de datingsites voor hoogopgeleiden te behoren, mensen met een hbo of een wo diploma zijn van harte welkom. Wanneer je een hoogopgeleid iemand zoekt, kan je dit in het filtermenu gemakkelijk aangeven.

Relatieplanet is ook een datingsite voor 50-plussers, het is de ideale datingsite voor ouderen. De site is dan ook zeer gebruiksvriendelijk voor ouderen. Mocht je er niet uitkomen dan staat de klantenservice altijd voor je klaar. Om andere 50-plussers te zoeken kan je gemakkelijk in het filter menu aangeven dat je mensen zoekt van boven de 50 jaar.

De leden op de datingsite zijn zeer actief op zoek naar een relatie. Dagelijks worden er duizenden berichten verstuurd tussen de leden op Relatieplanet. De datingsite telt meer dan 75.000 actieve leden.

Populairste datingsite

relatieplanet

Relatieplanet is veruit de meest populaire datingsite van Nederland. Er zijn veel reclames op tv te zien van de datingsite. Dagelijks komen duizenden leden met elkaar in contact door de datingsite. Relatieplanet telt meer dan 75.000 duizend actieve leden en meer dan 1.6 miljoen mensen hebben zich al aangemeld op de datingsite. De datingsite heeft veel awards gewonnen als populairste en beste datingsite. Relatieplanet heeft niet alleen prijzen gewonnen als populairste en beste datingsite maar ook als beste klantenservice en best betaalbare datingsite.

De datingsite heeft nu al 17 awards/prijzen gewonnen, van 2009 tot nu heeft het ieder jaar een award gewonnen als de populairste datingsite.

Relatieplanet datingapp

Je kan ook daten met de dating app van Relatieplanet. De dating app van Relatieplanet is erg goed en populair en behoort tot één van de beste en populairste dating apps. De dating app kan je altijd en overal gebruiken en kan je altijd berichtjes sturen naar singles. Door de app valt gemakkelijk te navigeren, alle functies vallen makkelijk te vinden. Echte heeft de app niet meer functies dan de site maar door de app valt makkelijk te navigeren en kan je altijd en overal berichten verzenden naar andere singles. De dating app biedt bijvoorbeeld de volgende functies: Berichten lezen en versturen, matches zien, zoekcriteria aanpassen en nog veel meer.

De app is beschikbaar voor Android en iOS toestellen, het valt dus makkelijk te downloaden in Google Play en in App Store. De app is helaas niet beschikbaar voor Windows Phone, mocht je een Windows telefoon hebben.

Kosten

Je kan je volledig gratis aanmelden op Relatieplanet. Zo kan je de datingsite uitproberen en kan je volledig gratis op zoek gaan naar de liefde. Echter kan je niet van alle functies gebruik maken op de datingsite, zo kan je geen berichten sturen naar andere leden. Als gratis lid heb je wel toegang tot veel functies, je hebt toegang tot genoeg functies om de grote liefde te vinden.

Om van alle functies gebruik te maken op de datingsite moet je een lidmaatschap afsluiten, dit kost een klein bedrag per maand. Je kan een lidmaatschap kiezen voor verschillende periodes, je kan kiezen voor 1 maand, 3 maanden of 6 maanden.

Dit zijn de prijzen:

1 maand voor €24,95

3 maanden voor €14,95 per maand, totaal €44,85

6 maanden voor €9,95 per maand, totaal €59,70

Je kan betalen met Ideal, creditcard en PayPal.

Met een lidmaatschap kan je van alle functies gebruik maken. Van deze functies kan je gebruik maken met een lidmaatschap:

 • Onbeperkt smileys sturen
 • Zien wie jouw profiel bekeken heeft
 • Alle foto’s bekijken
 • Berichten versturen
 • Je kan zien wie een lidmaatschap heeft afgesloten en wie gratis lid is
 • Korting op evenementen van Relatieplanet.

Gratis aanmelden op Relatieplanet! ➟

Datingcoach en datingtips bij Relatieplanet

Je kan ook gebruik maken van een datingcoach op Relatieplanet. De datingcoach helpt je bij verschillende dingen, zo helpt de coach je met het datingprofiel goed in te stellen, hoe je het best een gesprek kan beginnen en hoe je een goed gesprek voert. De datingcoach is beschikbaar voor gratis leden als zowel een betaald lidmaatschap. Als je van de datingcoach gebruik maakt volg je videotrainingen waarin dingen worden uitgelegd. Ook schrijft de datingcoach blogs, daarin geeft de coach waardevolle tips en tricks om het online daten leuker en makkelijker te maken.

Ook kan je dating tips van Relatieplanet lezen. Dit zijn waardevolle tips, de tips gaan over hoe je iemand benaderd en contact houdt. De datingtips vind je onderaan de homepagina. Ook heeft de datingsite allemaal filmpjes met tips op zijn YouTube kanaal staan, hier geven ze waardevolle tips mee op een komische wijze. Het is zeker de moeite waard om het even te checken.

Hieronder zie je een filmpje waarin ze je tips geven op een komische wijzen.

Evenementen

Vind je het leuk om andere singles te leren kennen op het strand of in een dierentuin? Dan zijn de evenementen van Relatieplanet iets voor je. De datingsite organiseert geregeld evenementen om mensen bij elkaar te brengen. Op een evenement ontmoet je in het echt singles. Klikt het met iemand, dan kan je gemakkelijk contactgegevens uitwisselen. De datingsite organiseert verschillende evenementen, zo organiseert de datingsite tripjes naar het strand, pretpark, dierentuin of theatervoorstellingen.

De evenementen kosten wel iets maar wanneer je een betaald lidmaatschap hebt krijg je behoorlijk korting of het is zelfs volledig gratis. Het geld is het waard.

Review Relatieplanet

Pluspunten

 • Groot ledenbestand
 • Lage kosten

Minpunten

 • Weinig leuke functies

Populariteit score: 5/5

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1,6 miljoen mensen zijn al ingeschreven geweest op de datingsite. Daarnaast heeft de datingsite al 10 jaar op een rij een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite. Wanneer je net bent ingeschreven op de datingsite heb je direct veel matches met mensen.

Gebruiksgemak score: 4.7/5

Het navigeren is door de website is makkelijk. Alhoewel je sommige dingen moeilijk kunt vinden, bijvoorbeeld de datingcoach. Maar de website en app zijn helemaal bij de tijd, het is dan ook gemakkelijk de gebruiken.

Functionaliteiten score: 4.4/5

Op de datingsite vind je gemakkelijk andere leden, door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je binnen enkele ogenblikken leden die bij je passen. De datingsite biedt ook de functie om profielen te zien terwijl je niet lid bent, zo kan je alvast kijken of de datingsite bij je past. Maar in vergelijking met andere datingsites heb je bij Relatieplanet minder functies waar je gebruik van kunt maken. Je mist bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest.

Kosten score: 4.9/5

De kosten van Relatieplanet zijn relatief laag. In vergelijking met andere datingsites is Relatieplanet goedkoop. Als je een lidmaatschap van 6 maanden afsluit kost dit maar 10 euro per maand. Relatieplanet biedt ook een optie aan om je gratis aan te melden zo kan je zien of de datingsite bij je past.

Eindoordeel: Het is een datingsite voor iedereen, jong of oud. Het is de populairste datingsite in Nederland en tarieven om een lidmaatschap af te sluiten zijn niet hoog. Het is een leuke datingsite om lid van te zijn. Ben je op zoek naar de liefde? Dan is Relatieplanet de ideale datingsite voor jou.

Score:

Gratis aanmelden op Relatieplanet! ➟

Beveiliging van de site

Bij Relatieplanet willen ze dat je veilig kunt daten. Daarom doen ze er alles aan om je online date avontuur zo veilig mogelijk te maken. Zo maakt de datingsite bijvoorbeeld gebruik van een SSL-verbinding, dit zorgt ervoor dat de website beveiligd is. Dat de website beveiligd is kan je zien aan het groene slotje bij de domeinnaam. De SSL-verbinding zorgt ervoor dat een derde partij niet mee kan lezen met jouw gegevens. Dit is wel zo veilig.

Daarnaast worden alle profielen op de datingsite handmatig gecontroleerd op echtheid, dit voorkomt dat je in contact komt met nepprofielen.

De datingsite is zo veilig dat het over verschillende keurmerken beschikt. Relatieplanet beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en over het keurmerk van Thuiswinkel waarborg.

Relatieplanet beschikt over Keurmerk Veilig Datenrelatieplanet keurmerk veilig daten

Het Keurmerk Veilig Daten mag op de site getoond worden van Relatieplanet, de datingsite beschikt er namelijk over. Het keurmerk is niet zomaar een keurmerk, datingsites moeten aan strenge voorwaarden voldoen om het keurmerk te krijgen. Zo moeten datingsites bijvoorbeeld een felle beleidsvoering hebben tegen oplichting, eerlijke prijzen, klantvriendelijke voorwaarden en een goed bereikbare klantenservice hebben.

Het keurmerk is om gericht door een paar grote rolspelers in de Nederlandse datingmarkt met de consumentenbond en in nauwe samenwerking met Thuiswinkel waarborg. Door het keurmerk weet je zeker dat je veilig kunt daten bij deze datingsite.

Thuiswinkel waarborgrelatieplanet

Het keurmerk van Thuiswinkel waarborg mag ook op de site van Relatieplanet getoond worden. Dit geeft de consument nog meer zekerheid dat de site veilig is. Een keurmerk van Thuiswinkel waarborg houdt in dat de website aan 10 klantvriendelijke voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn onder andere dat je een veilige betaalomgeving hebt en nog veel meer dat jij als consument zekerheid geeft dat de website veilig is.

Uitschrijven

Het kan zijn dat je het online datingavontuur niks meer vindt of omdat je de ware liefde al hebt gevonden. Het is dan verstandig om je account te verwijderen. Hier vind je hoe je jouw account kan verwijderen van Relatieplanet.

Zo verwijder je een account:

 1. Klik op de knop met je naam en profielfoto, rechts bovenin
 2. Ga naar mijn inschrijvingen beheren
 3. Scrol naar onderen, naar profielstatus
 4. Klik op wijzig en klik op profiel definitief verwijderen en klik op opslaan
 5. Vervolgens kom je op een pagina om in te vullen waarom het account verwijdert wordt
 6. Klik op: opzeggen abonnement.

Zo verwijder je binnen een paar minuten je profiel van de datingsite.

Klantenservice van Relatieplanet

Voor vragen of opmerkingen kan je de klantenservice altijd bereiken. Wanneer je een vraag hebt, kan je het beste kijken op de pagina met veel gestelde vragen, grote kans dat je vraag daar bij staat. Wanneer je vraag daar niet bij staat kan je altijd even bellen met de klantenservice van Relatieplanet.

Relatieplanet beschikt over een goede prijswinnende klantenservice die altijd voor je klaarstaat. Je kan de klantenservice altijd bereiken, elke dag is de klantenservice tussen 09:00 en 21:00 bereikbaar. Je kan de klantenservice bereiken via mail, telefoon, chat of social.

e-mailadres: klantenservice@relatieplanet.nl

Telefoonnummer: 088-5052505 (bereikbaar tussen 9 uur en 21 uur, dagelijks).

Adres: Helperpark 290A

9723 ZA Groningen

Nederland

Probeer het nu gratis uit! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.