relatieplanet

Relatieplanet is de beste en populairste datingsite in Nederland, miljoenen mensen uit Nederland en België zijn al lid geweest van de datingsite. Door verschillende consumentenorganisaties is Relatieplanet tot beste datingsite uitgeroepen, al meer dan 11 jaar op een rij heeft Relatieplanet awards en prijzen gewonnen als beste en populairste datingsite.

Wat Relatieplanet tot de beste datingsite in Nederland maakt is dat de datingsite razend populair is, gebruiksvriendelijk, maakt gebruik van professionele matching en heeft een klantvriendelijke klantenservice.

Er zijn al honderdduizenden relaties ontstaan door Relatieplanet, op de datingsite ontmoet je gegarandeerd de liefde! Waar wacht je nog op? Het aanmelden op Relatieplanet is volledig gratis!

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Waarom daten bij Relatieplanet?

Er zijn veel redenen waarom je moet daten bij Relatieplanet, dit zijn de belangrijkste redenen om lid te worden van Relatieplanet:

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen hebben al gebruik gemaakt van de datingsite. Doordat de datingsite enorm populair is heb je veel kans om de liefde te ontmoeten, je hebt namelijk uit veel leden de keuze.

Een andere reden om bij Relatieplanet te gaan daten is dat je snel leden ontmoet die bij je passen. Door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je binnen enkele minuten leden die bij je passen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen om met hem of haar in contact te komen.

De laatste reden waarom je bij de datingsite moet daten is dat Relatieplanet de beste kwaliteit heeft in vergelijking met andere datingsites. De datingsite is erg gemakkelijk te gebruiken en dat tegen de goedkoopste prijs. Bij Relatieplanet krijg je de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

Hoe populair is Relatieplanet?

Relatieplanet is veruit de populairste datingsite in Nederland, dit heb je waarschijnlijk al gelezen in dit artikel. De datingsite adverteert op veel kanalen om leden te werven, regelmatig zie je reclames van de datingsite op tv. Hierdoor melden dagelijks duizenden nieuwe leden zich aan op de datingsite. Relatieplanet telt meer dan 75.000 actieve leden en meer dan 1.6 miljoen mensen uit Nederland en België zijn al lid geweest van de datingsite.

Naast het feit dat het een populaire datingsite is, is de datingsite door verschillende consumentenorganisaties tot beste en populairste datingsite uitgeroepen. De datingsite heeft nu al meer dan 17 awards en prijzen gewonnen als beste en populairste datingsite, als beste klantenservice en als best betaalbare datingsite. Al meer dan 11 jaar op een rij heeft de datingsite een award of prijs gewonnen als populairste datingsite van Nederland.

Wat is de doelgroep van Relatieplanet?

Er zijn tegenwoordig steeds meer datingsites die voor speciale doelgroepen zijn, zo heb je speciale datingsites voor 50-plussers en speciale datingsites voor hoger opgeleiden. Maar Relatieplanet niet voor een speciale doelgroep bedoeld, iedereen is welkom op de datingsite. Het maakt niet uit welke leeftijd, geaardheid, opleidingsniveau of intentie je hebt, je bent altijd welkom en je vindt altijd leden die bij je passen. Je kunt op de datingsite terecht wanneer je op zoek bent naar een date, vriendschap of een relatie.

De meeste leden van de datingsite zijn tussen de 25 en 65 jaar, maar er zijn ook genoeg leden buiten die leeftijdscategorie. Leden zijn actief op zoek naar de liefde, dagelijks worden er duizenden berichten verstuurd tussen de leden. De datingsite telt meer dan 75.000 actieve leden.

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Review Relatieplanet

Pluspunten

 • Groot ledenbestand
 • Lage kosten
 • Veel functies
 • Veel gebruiksgemak
 • Gratis aanmelden

Minpunten

 • Heel soms kom je een inactief profiel tegen

Populariteit score: 5/5

Relatieplanet is veruit populairste datingsite in Nederland, meer dan 1,6 miljoen mensen zijn al ingeschreven geweest op de datingsite. Daarnaast heeft de datingsite al 11 jaar op rij een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite. Wanneer je net bent ingeschreven op de datingsite heb je direct veel matches met leden.

Gebruiksgemak score: 4.9/5

Wanneer je de datingsite gebruikt ervaar je veel gebruiksgemak. De website en dating app zijn erg overzichtelijk waardoor je een hoog gebruiksgemak ervaart. Daarnaast kun je direct een berichtje sturen naar een leuk persoon, je komt op een gemakkelijke manier in contact met andere leden.

Functionaliteiten score: 4.7/5

Op de datingsite vind je gemakkelijk andere leden, door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je binnen enkele ogenblikken leden die bij je passen. De datingsite heeft ook de functie om profielen te zien terwijl je niet lid bent, zo kun je alvast kijken of de datingsite bij je past. Je kunt van erg veel functies gebruik maken, ook als gratis lid. De functies waar je gebruik van kunt maken helpen je bij het vinden van de liefde.

Kosten score: 5/5

Relatieplanet is de goedkoopste datingsite in Nederland, voor een lage prijs krijg je de beste kwaliteit. Als je een lidmaatschap van 6 maanden afsluit kost dit slechts 10 euro per maand. Relatieplanet biedt ook een optie aan om je gratis aan te melden, zo kun je zien of de datingsite bij je past.

Eindoordeel: In vergelijking met andere goede en populaire datingsites is Relatieplanet de beste datingsite. Het is een erg populaire datingsite waar je van veel functionaliteiten gebruik kunt maken tegen een lage prijs. Kortom: het is de ideale datingsite om de liefde op te ontmoeten. Relatieplanet is een datingsite waarop je je moet aanmelden! Het aanmelden is volledig gratis, waar wacht je nog op?

Score:

Relatieplanet kosten

Je kunt je volledig gratis aanmelden op Relatieplanet. Zo kun je de datingsite uitproberen en kun je volledig gratis op zoek gaan naar de liefde. Echter kun je niet van alle functies gebruik maken op de datingsite, zo kun je geen berichten sturen naar andere leden. Als gratis lid heb je wel toegang tot veel functies, je hebt toegang tot genoeg functies om de grote liefde te vinden.

Om van alle functies gebruik te kunnen maken op de datingsite moet je een lidmaatschap afsluiten, dit kost een klein bedrag per maand. Je kunt een lidmaatschap afsluiten voor verschillende periodes, je kunt kiezen voor 1 maand, 3 maanden of 6 maanden.

Dit zijn de kosten van Relatieplanet:

1 maand voor €24,95.

3 maanden voor €14,95 per maand, totaal €44,85.

6 maanden voor €9,95 per maand, totaal €59,70.

Je kunt betalen met iDEAL, creditcard en PayPal.

Met een lidmaatschap kun je van alle functies gebruik maken. Van deze functies kun je gebruik maken met een lidmaatschap:

 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken .
 • Alle foto’s bekijken.
 • Berichten versturen en ontvangen.
 • Onbeperkt smileys sturen.
 • Zien wie een lidmaatschap heeft afgesloten en wie gratis lid is.
 • Korting op evenementen van Relatieplanet..

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Relatieplanet dating app

relatieplanet app

Maak je liever van een dating app gebruik dan een datingsite? Relatieplanet heeft een dating app ontwikkeld die hetzelfde is als de website. Zo kun je ook met je telefoon gebruik maken van de datingsite. De dating app van Relatieplanet is erg goed en populair, het behoort tot één van de beste en populairste dating apps.

Wanneer je van de app gebruik maakt kom je (nog) snel(ler) in contact met andere leden. Met een paar tikken en swipes op je scherm heb je al een leuk iemand gevonden door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten en kun je direct een berichtje sturen. Met de app kun je berichten lezen en versturen, matches bekijken, zoekcriteria aanpassen, profielen bekijken en nog veel meer.

De dating app is beschikbaar voor Android en iOS toestellen, de app is te downloaden in Play Store en in de App Store.

Voordelen van Relatieplanet

Wanneer je lid bent van Relatieplanet heeft dit erg veel voordelen. Het heeft niet alleen het voordeel dat je veel leden ontmoet die bij je passen, omdat Relatieplanet een populaire datingsite is. Het heeft nog veel meer voordelen:

Voordeel 1 je kunt gebruik maken van veel functies

Als je lid bent van de datingsite kun je van erg veel functies gebruik maken. De functies waarvan je gebruik kunt maken helpen je in het vinden van de liefde. Zelfs als je een gratis lid bent van de datingsite kun je van veel functies gebruik maken. Je kunt zowel van deze functies gebruik maken:

 • Leden aan je favorieten toevoegen – wanneer je een leuk iemand ziet maar niet direct met hem of haar in contact wil komen kun je de persoon aan je favorieten toevoegen.
 • Berichten versturen en ontvangen – je kunt gemakkelijk met andere leden in contact komen door de goed werkende chat op de datingsite
 • Je kunt met een speciale functie zien wie jouw profiel heeft bezocht

Voordeel 2 Relatieplanet is een ervaren datingsite

Een ander voordeel van Relatieplanet is dat het een erg ervaren datingsite is. Relatieplanet is een ervaren datingsite in het samenbrengen van mensen. De datingsite bestaat als sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het samenbrengen van mensen. De datingsite is niet zomaar de populairste datingsite in Nederland. Doordat de datingsite zo veel ervaring heeft in het samenbrengen van mensen zul je ongetwijfeld succesvol worden op de datingsite.

Voordeel 3 datingcoach die je helpt bij het vinden van de liefde

Vind je het moeilijk om de liefde te vinden? Dan kun je gebruik maken van een online datingcoach op Relatieplanet. De datingcoach helpt je bij verschillende dingen, zo helpt de coach je met het dating profiel goed in te stellen, hoe je het best een gesprek kunt beginnen en hoe je een goed gesprek voert. De datingcoach is beschikbaar voor gratis leden als zowel betalende leden. Als je van de datingcoach gebruik maakt volg je videotrainingen waarin dingen over het daten worden uitgelegd. Ook schrijft de datingcoach blogs, daarin geeft de coach waardevolle tips en tricks om het online daten leuker en makkelijker te maken.

Bovendien kun je dating tips van Relatieplanet lezen. Dit zijn waardevolle tips, de tips gaan over hoe je iemand benaderd en contact houdt. De datingtips vind je onderaan de homepagina. Ook heeft de datingsite filmpjes met tips op het YouTube kanaal staan, hier geven ze waardevolle tips op een komische manier weer. Het is zeker de moeite waard om het even te checken.

Hieronder zie je een filmpje waarin de datingsite je een tips geeft op een komische wijzen:

Voordeel 4 de datingsite organiseert evenementen

Vind je het leuk om andere singles te leren kennen op het strand of in een dierentuin? Dan zijn de evenementen van Relatieplanet iets voor je. De datingsite organiseert geregeld evenementen om mensen bij elkaar te brengen. Op een evenement ontmoet je in het echt singles. Klikt het met iemand? Dan kun je gemakkelijk contactgegevens uitwisselen. De datingsite organiseert verschillende evenementen, zo organiseert de datingsite tripjes naar het strand, pretpark, dierentuin of theatervoorstellingen.

De evenementen kosten wel iets maar wanneer je een betaald lidmaatschap hebt krijg je een behoorlijke korting of is het zelfs volledig gratis.

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Hoe veilig is Relatieplanet?

Je wilt je wellicht wel aanmelden op Relatieplanet, echter ben je bezorgd over de veiligheid van de datingsite. Om maar met de deur in huis te vallen: Relatieplanet is één van de veiligste datingsites, je hoeft je absoluut geen zorgen te maken over de veiligheid en over je gegevens. De datingsite is zelfs zo veilig dat het enkele keurmerken tot zijn beschikking heeft die ervoor staan dat de datingsite veilig en betrouwbaar is. Relatieplanet beschikt over het Keurmerk veilig Daten en over het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg.

Keurmerk veilig daten

keurmerk veilig daten

Het Keurmerk Veilig Daten mag op de site getoond worden van Relatieplanet, de datingsite beschikt er namelijk over. Dit keurmerk is niet zomaar een keurmerk, datingsites moeten aan strenge voorwaarden voldoen om het keurmerk te krijgen. Zo moeten datingsites een felle beleidsvoering hebben tegen oplichting, eerlijke prijzen, klantvriendelijke voorwaarden en een goed bereikbare klantenservice hebben.

Het keurmerk is opgericht door een paar grote rolspelers in de Nederlandse datingmarkt met de consumentenbond en in nauwe samenwerking met Thuiswinkel Waarborg. Door het keurmerk weet je zeker dat je veilig kunt daten bij deze datingsite.

Keurmerk van Thuiswinkel Waarborg

thuiswinkel waarborgHet keurmerk van Thuiswinkel Waarborg mag ook op de site van Relatieplanet worden getoond. Dit geeft de consument nog meer zekerheid dat de datingsite veilig is. Een keurmerk van Thuiswinkel Waarborg houdt in dat de website aan 10 klantvriendelijke voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn onder andere dat je een veilige betaalomgeving hebt, dat het een echt bestaand bedrijf is en nog veel meer, zodat jij als consument zekerheid hebt dat de website veilig is.

Beveiligde website verbinding

Bij Relatieplanet willen ze dat je veilig kunt daten. Daarom doen ze er alles aan om je online datingavontuur zo veilig mogelijk te maken. Zo maakt de datingsite bijvoorbeeld gebruik van een SSL-verbinding, dit zorgt ervoor dat de website beveiligd is. Dat de website beveiligd is kun je zien aan het groene slotje bij de domeinnaam. De SSL-verbinding zorgt ervoor dat een derde partij niet mee kan lezen met jouw gegevens. Dit is wel zo veilig.

Daarnaast worden alle profielen op de datingsite handmatig gecontroleerd op echtheid, dit voorkomt dat je in contact komt met nepprofielen.

Inschrijven op Relatieplanet

Het inschrijven op Relatieplanet doe je zonder al te veel moeite, binnen een paar minuten ben je al ingeschreven. Allereerst geef je een e-mailadres en wachtwoord op en vul je je geboortedatum in. Daarna stel je je profiel samen, het profiel samenstellen bestaat uit 6 stappen.

Allereerst vul je in welke geslacht je bent en naar welk geslacht je op zoek bent, en dan geef je aan naar wat voor soort relatie je op zoek bent. Je kunt kiezen uit serieuze relatie, vriendschap of een spannende date. In stap 2 vertel je iets over jezelf: welk beroep je uitoefent, opleidingsniveau enzovoort. Stap 3 gaat over je locatie, je geeft je woonlocatie op. In stap 4 stel je jezelf even voor, je vertelt welke interesses en hobby’s je hebt en naar wat voor iemand je op zoek bent. Waarna er automatisch een profiel verhaal wordt geschreven, dit kun je gemakkelijk bewerken. In stap 5 voeg je foto’s toe aan je profiel. Vergeet geen profielfoto toe te voegen, anders word je profiel binnen 3 dagen verwijderd. En tenslotte in stap 6 rond je alles af en heb je een profiel gemaakt, waarna je de datingsite direct kunt gaan gebruiken.

relatieplanet inschrijven

Nadat je bent aangemeld kun je het profiel nog verder aanvullen of bewerken, je kunt nog meer vertellen over je gezondheid, uiterlijk en activiteiten.

Het aanmelden duurt minder dan 5 minuten. Na het aanmelden kun je direct de datingsite gaan gebruiken. Je hebt direct al veel matches met leden die bij je passen, zie je daar een leuk iemand tussen kun je direct een berichtje sturen. Je kunt ook op een andere manier leden vinden die bij je passen, door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je gemakkelijk leden die bij je passen.

Relatieplanet opzeggen

Misschien ben je momenteel lid van Relatieplanet maar wil je het opzeggen. Relatieplanet opzeggen gaat gemakkelijk, met een paar stappen ben je al uitgeschreven van de datingsite. Daarnaast maakt het niet uit welke reden je voor je uitschrijving hebt. Met de onderstaande stappen verwijder je op een gemakkelijke manier je profiel van de datingsite.

Zo verwijder je een account:

 1. Klik op de knop met je naam en profielfoto, rechtsboven in de hoek.
 2. Ga naar mijn inschrijvingen beheren.
 3. Scrol naar onderen, naar profielstatus.
 4. Klik op wijzig en klik op profiel definitief verwijderen, klik vervolgens op opslaan.
 5. Vervolgens kom je op een pagina om in te vullen waarom het account verwijdert wordt.
 6. Klik op: opzeggen abonnement.

Wanneer je deze korte stappen opvolgt ben je binnen een paar minuten uitgeschreven van de datingsite.

Klantenservice van Relatieplanet

Voor vragen of opmerkingen kun je de klantenservice altijd bereiken. Wanneer je een vraag hebt, kun je het beste kijken op de pagina met veelgestelde vragen, grote kans dat je vraag daarbij staat. Wanneer je vraag er niet bijstaat kun je altijd even bellen met de klantenservice van Relatieplanet.

Relatieplanet beschikt over een goede, gewaardeerde en prijswinnende klantenservice die altijd voor je klaarstaat. Je kunt de klantenservice altijd bereiken, elke dag is de klantenservice tussen 09:00 en 21:00 bereikbaar. De klantenservice is bereikbaar via mail, telefoon, chat of social.

E-mailadres: klantenservice@relatieplanet.nl

Telefoonnummer: 088-5052505 (bereikbaar tussen 9 uur en 21 uur, dagelijks).

Adres: Helperpark 290A

9723 ZA Groningen

Nederland

Andere datingsites

Relatieplanet is niet de enige goede datingsite in Nederland, er zijn in Nederland nog veel meer datingsites die erg goed zijn. In Nederland en België zijn meer dan 100 datingsites actief, de ene datingsite is beter dan de ander. Naast Relatieplanet heb je nog meer datingsites die erg goed zijn.

Deze datingsites zijn (bijna) even goed als Relatieplanet:

Meer informatie van Relatieplanet

Relatieplanet is in 2002 opgericht en is al snel uitgegroeid tot één van de grootste datingsites in Nederland. Wekelijks melden duizenden singles zich aan op de datingsite en de datingsite telt al miljoenen mensen die lid zijn geweest.

Door de datingsite zijn meer dan 200.000 relaties ontstaan. Dagelijks melden meer dan 300 nieuwe leden zich aan op de datingsite en de datingsite telt meer dan 75.000 actieve leden.

In 2005 kocht Telegraaf Media Groep de datingsite over van Tuijl. Hier was het nodige geld mee gemoeid. Sindsdien valt Relatieplanet onder de Telegraaf Media Groep.

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.