Je bent op zoek naar een datingsite echter weet je niet welke datingsite je moet kiezen. Wellicht ben je aan het twijfelen tussen de datingsites Relatieplanet en Lexa. Beide datingsites zijn razend populair in Nederland en bieden bijna dezelfde opties aan. Het is daarom erg lastig om te kiezen tussen Relatieplanet en Lexa.

Welke datingsite beter is lees je in dit artikel. Het antwoord is per persoon verschillend. Wij helpen je een keuze te maken tussen de datingsites Relatieplanet en Lexa, daarom lees je hier wat de verschillen zijn, voor wie de datingsites zijn bedoeld en waarom je voor Relatieplanet of Lexa moet kiezen.

Relatieplanet of Lexa?

Het is verschillend per persoon welke datingsite beter is. Het kan afhankelijk van je leeftijd, voorkeuren en verwachtingen welke datingsite beter is. Relatieplanet en Lexa lijken erg op elkaar, ze hebben beide een groot ledenbestand, hebben dezelfde manier van matchen en hebben beide een dating app beschikbaar. Daarnaast is het verschil in kosten niet groot. Dit alles maakt het lastig om te kiezen welke datingsite beter bij je past.

Ondanks dat er veel overeenkomsten zijn tussen de datingsites zijn er ook veel verschillen tussen de datingsites. Zo is bijvoorbeeld Lexa meer op de jongere generatie gericht met de dating app, en is Relatieplanet voor de iets oudere generatie geschikt.

Om duidelijk te maken welke van de twee datingsites beter bij je past en wat de verschillen zijn lees je eerst waarom je voor Relatieplanet en/of Lexa moet kiezen, weet je voor wie de datingsites zijn bedoeld en wat de verschillen tussen de twee datingsites zijn. Aan het einde van het artikel weet je welke datingsite beter bij je past.

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Gratis aanmelden op Lexa!

Waarom kiezen voor Relatieplanet?

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen zijn al lid geweest van de datingsite. Dagelijks melden meer dan 300 nieuwe leden zich aan op de datingsite. Al 10 jaar op rij is Relatieplanet verkozen tot beste en populairste datingsite.

Op Relatieplanet vind je door een simpele en snelle zoekfilter leden die bij je passen. Je geeft in de zoekfilter met een paar klikken aan wat voor iemand je zoekt, waarna je leden krijgt te zien die het beste overeenkomen met je zoekopdracht. Wanneer je een leuk iemand ziet kan je direct een berichtje sturen door middel van de uitmuntende chat op Relatieplanet.

Relatieplanet is de goedkoopste datingsite van alle populaire datingsites. Relatieplanet is 5 euro goedkoper dan Lexa bij een abonnement van 3 maanden. Maar je hoeft geen abonnement af te sluiten, je kan gerust de datingsite gratis uitproberen.

Op Relatieplanet hoef je niet ingeschreven te zijn om profielen te bekijken, dit is een groot voordeel van de datingsite. Voordat je lid wordt van de datingsite kan je alvast profielen bekijken die bij je passen. Zo kan je alvast kijken of de datingsite bij je past. Zie je een leuk iemand maar ben je nog geen lid van de datingsite? Dan kan je een gratis profiel aanmaken om met die persoon in contact te komen.

Lees een uitgebreide review van Relatieplanet!

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Waarom kiezen voor Lexa?

lexa

De datingsite Lexa omschrijft zichzelf als de datingsite voor degene die andere singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Je kan op Lexa gemakkelijk leden vinden die bij je passen. Door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten en/of met de dating app vind je snel leden die bij je passen. Lexa maakt gebruik van een uitgebreide zoekfilter, hierin kan je precies aangeven wat voor iemand je zoekt. Dit kan je al een voordeel en nadeel zien, je kan namelijk gericht zoeken naar leden in je omgeving die bij je passen echter ben je hier een tijdje mee bezig.

Lexa heeft een erg goede dating app, het is één van de beste en populairste dating apps in Nederland. Na Tinder kiezen veel Nederlandse singles voor de dating app van Lexa. Met de dating app van Lexa vind je gemakkelijk singles die bij je passen. Met een paar swipes en tikken op het scherm heb je singles gevonden die bij je passen.

Lexa is ook een erg veilige datingsite, het beschikt over een aantal keurmerken die aangeven dat de datingsite veilig en betrouwbaar is. Zo beschikt Lexa over het Keurmerk Veilig Daten en over het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg. Alle profielen op Lexa zijn geverifieerd en met speciale instellingen krijg je meer controle over je privacy.

Lees een uitgebreide review van Lexa!

Gratis aanmelden op Lexa!

Voor wie zijn de datingsites bedoeld?

De doelgroep van Lexa en Relatieplanet is gelijk. Beide datingsites zijn voor iedereen bedoeld, jong of oud, hoogopgeleid of een laag opleidingsniveau, gay of hetero; iedereen is welkom op de twee datingsites.

Echter focust Lexa zich met de moderne dating app op de wat jongere/moderne generatie die van een app wil gebruik maken en niet van een datingsite. De dating app van Lexa is erg modern en gemakkelijk te gebruiken, het lijkt hiermee dat het voor de wat jongere generatie is bedoeld.

Relatieplanet focust zich minder op de jongere generatie, maar focust zich op iedereen. Relatieplanet heeft ook een dating app beschikbaar, hiermee kan je gemakkelijk singles vinden wanneer je geen gebruik wilt maken van de datingsite. De dating app van Relatieplanet is ook razend populair in Nederland.

Wat zijn de verschillen?

Ondanks dat de twee datingsites veel overeenkomsten hebben zijn er ook verschillen. Zo lijkt het wel alsof Lexa zich meer focust op de jongere/moderne generatie, wat hierboven al benoemd staat.

Ben je serieus op zoek naar de liefde? Dan is het slim om een abonnement af te sluiten, met een abonnement heb je toegang tot meer functies binnen de datingsite. Hier is sprake van op beide datingsites. Een abonnement draagt kosten met zich mee, maar daardoor ontmoet je gegarandeerd de liefde. De prijs van een abonnement is op Relatieplanet veel lager dan op Lexa. Relatieplanet is veel goedkoper dan Lexa, dit is ook een groot verschil tussen de twee datingsites.

Een ander verschil tussen de datingsites is dat je op Relatieplanet geen profiel hoeft aan te maken om de datingsite uit te proberen. Je kan alvast gebruik maken van de datingsite en op zoek gaan naar leden die bij je passen zonder dat je lid bent van Relatieplanet. Hiervan is op Lexa geen sprake.

Het laatste verschil dat ik zal benoemen tussen de datingsites is dat je op Lexa met speciale instellingen meer controle krijgt over je privacy. Zo kan je anoniem op zoek gaan naar leden en je profiel alleen zichtbaar maken voor mensen waarin je interesse hebt.

Relatieplanet of Lexa kiezen?

Het is afhankelijk van jou of je Relatieplanet of Lexa moet kiezen. De keuze is verschillend per persoon.

Ben je van de jongere/moderne generatie? Dan past de datingsite Lexa erg goed bij je. Lexa focust zich meer op de jongere/moderne generatie met de moderne dating app. Daarnaast ziet de datingsite Lexa er ook modern eruit. Of ben je op zoek naar een datingsite die erg veilig is? Dan past de datingsite Lexa ook erg goed bij je.

Maar ben je op zoek naar een populaire en goede datingsite? Dan past de datingsite Relatieplanet goed bij je. Relatieplanet is al 10 jaar op rij uitgeroepen tot beste en populairste datingsite. Al meer dan 1.6 miljoen mensen zijn lid geweest van de datingsite. Of ben je op zoek naar een datingsite die je kan uitproberen zonder lid te worden? Dan moet je ook op Relatieplanet zijn, je hoeft namelijk niet eerst een profiel aan te maken om van de datingsite gebruik te maken.

Welke datingsite je moet kiezen is van jou afhankelijk. Je hebt in dit artikel gelezen wat de voordelen en nadelen zijn van de datingsites, de verschillen en waarom je voor een datingsite moet kiezen.

Ik hoop dat ik je genoeg geïnformeerd heb om een keuze te kunnen maken tussen de twee datingsites. Meld je aan bij een datingsite en ga genieten van het daten!

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Gratis aanmelden op Lexa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.