relatieplanet

Gratis gebruik maken van een datingsite die razend populair is? Dan moet je bij Relatieplanet zijn. Relatieplanet kun je de populairste datingsite in Nederland noemen met meer dan 1.6 miljoen mensen die al van de datingsite gebruik hebben gemaakt. Bovendien is Relatieplanet al 11 jaar op rij uitgeroepen tot populairste en beste datingsite in Nederland door consumentenorganisaties.

In dit artikel ga je lezen hoe je Relatieplanet gratis kunt gebruiken. Zo lees je bijvoorbeeld welke mogelijkheden je hebt als gratis lid en krijg je een kortingscode te weten waardoor je 3 dagen lang volledig gratis gebruik kunt maken van Relatieplanet.

Wat zijn de mogelijkheden als je Relatieplanet gratis gebruikt?

Net zoals bijna bij alle andere datingsites is het aanmelden op Relatieplanet ook gratis, zo kun je kijken of de datingsite iets voor je is en kun je alvast op zoek gaan naar leuke singles. Echter heb je bij de meeste datingsites als gratis lid weinig functies waarvan je gebruik kunt maken, om van meer functies gebruik te maken moet je een maandelijks betaald lidmaatschap afsluiten. Maar dit is anders bij Relatieplanet, je kunt bij Relatieplanet als gratis lid al van veel functies gebruik maken.

Als gratis lid heb je de volgende functionaliteiten beschikbaar:

 • Uitgebreid profiel aanmaken en hier tot 20 foto’s aan toevoegen.
 • Alle profielen bekijken die op de datingsite staan.
 • Berichten lezen die je ontvangt van andere leden.
 • 5 Smiley’s per dag sturen naar leuke leden.

Met deze functionaliteiten kun je de datingsite goed gebruiken zonder te hoeven betalen. Het is een aanrader om Relatieplanet gratis te gebruiken, want hierdoor kom je erachter of een datingsite iets voor je is en kun je al in contact komen met andere leden op de datingsite.

Om van alle functionaliteiten gebruik te maken die Relatieplanet beschikbaar heeft moet je een abonnement afsluiten, maar hiervoor bestaat ook een actie. Regelmatig heeft Relatieplanet een actie beschikbaar waarmee je 3 dagen lang Relatieplanet gratis kan gebruiken. Meer informatie over deze actie lees je verderop in dit artikel.

Zonder account gratis gebruik maken van Relatieplanet

In tegenstelling tot veel andere datingsites hoef je geen account aan te maken op Relatieplanet om er gebruik van te maken. Relatieplanet beidt een mogelijkheid om al profielen op de website te bekijken nog voordat je een account aanmaakt, dit is uiteraard volledig gratis. Je maakt als het ware al gebruik van de datingsite zonder een account, zo kun je kijken of de datingsite iets voor je is en kun je al op zoek gaan naar leuke singles.

Om zonder account van Relatieplanet gebruik te maken moet je de volgende stappen opvolgen:

 1. Ga naar Relatieplanet.nl.
 2. Geef bovenaan het scherm aan wat voor geslacht je bent en naar wie je op zoek bent.
 3. Klik vervolgens op de knop met ‘ontdek onze leden’.
 4. Je krijgt vervolgens leden te zien die aan jou wensen voldoen, je kunt deze vervolgens nog verder filteren met de zoekfuncties.

Als je zonder account van de datingsite gebruik maakt kun je alleen de profielen zien en een korte samenvatting van ieder profiel, als je meer informatie over iemand wilt lezen of een berichtje wilt sturen moet je een account aanmaken.

Lees ook: Op deze datingsites hoef je niet aan te melden!

Kortingscode om Relatieplanet gratis te gebruiken

Regelmatig heeft Relatieplanet een kortingscode beschikbaar om drie dagen volledig gratis gebruik te maken van de datingsite. In deze drie dagen kun je gratis van alle functies gebruik maken die beschikbaar zijn op de datingsite. Zo kun je contact leggen met andere leden en kun je alle foto’s van iemand bekijken.

De kortingscode die je kunt gebruiken is 3DGN.

Op deze manier moet je de actuele kortingscode verzilveren:

 1. Maak een nieuw account aan op Relatieplanet.
 2. Ga naar het abonnement scherm en vul de kortingscode 3DGN in.
 3. Laat tenslotte €0,01 van je rekening afschrijven om te verifiëren dat je een echt persoon bent.

Als je deze stappen hebt opgevolgd kun je direct van de actie gebruik maken en van alle functionaliteiten op Relatieplanet gratis gebruik maken.

Update: helaas is de kortingscode op dit moment niet beschikbaar, in de toekomst komt deze actie waarschijnlijk nog wel terug.

Wanneer is deze kortingscode beschikbaar?

De bovenstaande kortingscode is niet altijd beschikbaar, het is slechts op sommige momenten beschikbaar. Daarnaast is het verschillend hoelang de kortingscode beschikbaar is, dit kan een week zijn maar ook een maand. Je kunt zeggen dat het erg afwisselend is wanneer de actie beschikbaar is.

Om te controleren of de kortingscode beschikbaar is kun je het beste kijken op Relatieplanet.nl. Als de actie beschikbaar is staat dit duidelijk op de homepagina van de datingsite aangegeven. Maar als je er niks van leest op de homepagina is de kortingscode waarschijnlijk niet beschikbaar.

Voor welke functies moet je betalen?

Je kunt van veel functies op Relatieplanet gratis gebruik maken, echter niet van alle functies. Voor sommige functies heb je een betaald lidmaatschap nodig. Dit is niet alleen bij Relatieplanet het geval, maar is op de meeste andere datingsites ook het geval. Voor deze functies moet je betalen:

 • Onbeperkt smileys sturen.
 • Zien welke leden je profiel hebben bekeken.
 • Alle foto’s van iemand bekijken.
 • Berichten versturen en ontvangen.
 • Zien wie betaald en gratis lid is.

Als gratis lid heb je geen toegang tot deze functies, wel heb je toegang tot deze functies met de kortingscode die hierboven staat.

Lees ook: De 10 beste gratis datingsites!

Kosten van een betaald lidmaatschap

Als je een tijdje gratis lid bent geweest en je wilt van meer functionaliteiten gebruik maken is het slim om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Met een betaald lidmaatschap heb je meer kans dat je succesvol in de liefde wordt dankzij de datingsite. Het is echt een aanrader om een abonnement te nemen, het biedt namelijk veel meer kansen.

Bovendien is een betaald lidmaatschap op Relatieplanet veel goedkoper als je het vergelijkt met andere datingsites. Het is één van de goedkoopste datingsites waar je de beste kwaliteit krijgt. Dit zijn de kosten van een abonnement bij Relatieplanet:

 • 1 maand voor €24,95
 • 3 maanden voor €14,95 per maand
 • 6 maanden voor €9,95 per maand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.