paiq

Op zoek naar een datingsite die het anders aanpakt dan de meeste andere datingsites? Dan moet je bij de datingsite Paiq zijn. We mogen Paiq een unieke datingsite en app noemen. Door de unieke aanpak van Paiq leer je iemand echt kennen nog voordat je weet hoe die persoon eruitziet. Dit komt doordat je in het begin je matches nog niet kunt zien, de profielfoto is namelijk onherkenbaar gemaakt. De profielfoto komt tevoorschijn hoe meer je chat met de persoon.

Maar dit is niet het enige waarmee Paiq zich onderscheidt van andere datingsites, er zijn nog veel meer punten waarin de datingsite uniek is en dat ga je in dit artikel lezen. In dit artikel kom je te weten hoe Paiq het anders aanpakt, hoe de functies werken, wat de kosten zijn en lees je een uitgebreide review van de datingsite.

Bezoek de datingsite Paiq!

Hoe pakt Paiq het anders aan?

De datingsite Paiq zit anders in elkaar dan reguliere datingsites. Op reguliere datingsites ga je zelf op zoek naar mensen die bij je passen, dit doe je door een uitgebreide zoekfilter of een matchingsysteem. Wanneer je een leuk iemand ziet kun je een berichtje sturen en komt er zo een gesprek op gang wat uiteindelijk een date kan worden. Maar op deze manier werkt Paiq niet, de datingwebsite zoekt namelijk zelf personen voor jou die goed met je matchen.

Paiq heeft veel unieke functies waarvan je gebruik kunt maken. Zo is er een functie die elke dag matches voor jou zoekt, kun je mensen ontmoeten door een speeddate, kun je mooie foto’s van andere leden bekijken, worden er foto-toernooien georganiseerd en kun je quizzen spelen. Met al deze functies onderscheidt de datingsite zich van andere datingsites, want op andere datingsites kom je deze functies niet tegen.

Daarnaast zie je eerst niet hoe iemand eruitziet, profielfoto’s worden in de loop van een gesprek zichtbaar. Zo leer je iemand kennen hoe hij of zij is en ga je niet op het uiterlijk af.

Bovendien is het design van de datingsite anders dan andere datingsites. Paiq is eigenlijk niet professioneel ontworpen, het heeft namelijk een beetje kinderlijk design naar onze mening. Functies staan met grote iconen weergegeven die ook een beetje kinderlijk overkomen en het gebruik ervan is ook anders.

Hoe werken de functies op Paiq?

Hierboven heb je gelezen hoe Paiq het anders aanpakt dan andere datingsites, je hebt een aantal functies gelezen die de datingsite onderscheiden. Maar hoe de functies werken is misschien nog onduidelijk voor je, daarom eerst een uitleg hoe de functies op de datingsite werken.

De datingsite selecteert matches

Na het inschrijven op de datingsite, wat overigens snel en gemakkelijk gaat, kun je van een aantal handige functies gebruik maken. Zo kun je bijvoorbeeld van de functie matches gebruik maken, deze functie zoekt elke dag nieuwe matches voor jou. Elke dag krijg je ongeveer één of twee nieuwe matches waarmee je een gesprek kunt starten.

Speeddaten met online leden

Met de functie Speeddate kun je in contact komen met leden die online zijn, zo heb je als het ware een speeddate met iemand. Altijd is er wel iemand online op de datingsite die ook op zoek is naar een speeddate en kun je daar gemakkelijk een gesprek mee beginnen. Een speeddate start je door iemand aan te klikken en de ander moet dit vervolgens accepteren om met elkaar te speeddaten.

Leuke momenten delen met andere leden

Een andere functie is momenten, hiermee zie je de beste foto’s die andere leden hebben gemaakt. Wanneer je een leuke foto ziet, kun je hierop reageren en zo kan er een leuk gesprek op gang komen. Je kunt ook mooie foto’s van jouw leven toevoegen aan deze functie en hierop kunnen andere leden ook op reageren.

De functie foto-toernooi

Een andere uniek functie is een Foto-toernooi, hier krijg je steeds een aantal foto’s te zien van andere leden en je kiest steeds welke persoon je het mooist vindt. De functie foto-toernooi bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk de voorrondes, halve finale en de finale. Bij ieder onderdeel beoordeel je leden op hun profielfoto en uiteindelijk komen er een aantal winnaars uit die je het leukst vindt en daar kun je een foto-reactie op doen.

Quiz spelen met andere leden

Tenslotte de laatste unieke functie van de datingsite is Quiz. Leden maken een quiz voor jou met een aantal meerkeuzevragen en open vragen. Hier kun je gemakkelijk antwoordt op geven en krijg je te zien welke antwoorden fout waren geweest. Als de quiz goed is ingevuld krijgt degene die de quiz heeft gemaakt de antwoorden te zien en kan met jou een gesprek beginnen. Je kunt veel quizzen invullen en je vergroot hiermee de kans dat iemand een gesprek met jou begint. Daarnaast kun je zelf ook een quiz maken die andere leden kunnen invullen.

paiq quiz
Een screenshot van de functie quiz

Is Paiq gratis?

Het aanmelden op Paiq is volledig gratis en het gebruik ervan ook, zoals dat ook is op reguliere datingsites. Wanneer je bent ingeschreven op de datingsite en je bevestigt het opgegeven e-mailadres krijg je direct de kosten van de datingsite te zien. Zo weet je waar je aan toe bent, je kunt een gratis lidmaatschap kiezen of een lidmaatschap kiezen waarvoor je moet betalen. Het beste is om eerst een gratis lidmaatschap te kiezen, zo kun je namelijk kijken of de datingsite bij je past en kun je alvast op zoek gaan naar andere leden.

Met een gratis lidmaatschap kun je chatten met contacten en krijg je 1 match per week. Dit is anders dan op reguliere datingsites, op reguliere datingsites moet je een abonnement afsluiten om contact te kunnen leggen met andere leden.

Wanneer je meer functionaliteiten tot je beschikking wilt hebben moet je een betaald lidmaatschap afsluiten, deze zijn in verschillende varianten beschikbaar:

 • Het lidmaatschap Focus kost €5 per maand en krijg je toegang tot alles wat je kunt als gratis lid en krijg je direct scherpe foto’s te zien en krijg je paiq-score te zien (kun je precies zien op welke vlakken je met een persoon matcht).
 • Met het Select lidmaatschap, wat €10 per maand kost, krijg je toegang tot alle functionaliteiten die je met het lidmaatschap Focus hebt en krijg je 1 match per dag en 500 credits per maand.
 • Tenslotte het laatste lidmaatschap die je kunt kiezen is Boost, dit kost €20 per maand. Met dit lidmaatschap heb je alles wat je ook bij het lidmaatschap Select hebt en krijg je 2 matches per dag, 1000 credits per maand en een boost. Met de functie boost worden je foto’s vaker bekeken en krijg je meer aandacht bij verschillende functies.

paiq kosten

Kosten van credits

Naast maandelijks lidmaatschappen werkt de datingsite ook met credits. Met credits kun je verschillende dingen doen, bijvoorbeeld een nieuwe match kopen (30 credits) of iemands foto’s onthullen (5 credits). Als gratis lid krijg je 50 credits cadeau van de datingsite en je krijgt bij bepaalde betaalde lidmaatschappen maandelijks credits. Maar je kunt ook credits los kopen om meer te krijgen.

 • 40 credits kosten €1
 • 150 credits kosten €3
 • 550 credits kosten €10
 • 1500 credits kosten €25

Bezoek de datingsite Paiq!

De dating app

Paiq heeft ook een dating app beschikbaar om met je smartphone gebruik te kunnen maken van de datingsite. De dating app is beschikbaar voor iOS en Android apparaten en is te downloaden in Google Play en App Store.

Met de app maak je handige gebruik van de datingsite, je hebt dus niet meer functionaliteiten waarvan je gebruik kunt maken, maar alle functies zijn wel handiger te gebruiken. Bovendien als je de app installeert loop je nooit meer een leuke match mis en kun je veel gemakkelijker in contact blijven met andere leden.

Lees ook: de 20 beste en populairste dating apps in Nederland!

Review Paiq

Pluspunten

 • Het is een andere datingsite dan reguliere datingsites
 • Leuke functies
 • Het gebruik van de datingsite kan volledig gratis blijven

Minpunten

 • Kinderlijk design
 • Weinig functies

Populariteit score: 3.9/5

Het is een redelijk populaire datingsite in Nederland, volgens bronnen op het internet zijn er al meer dan 600.000 Nederlanders lid geweest van de datingsite. De datingsite bestaat al sinds 2005 en heeft sindsdien veel naamsbekendheid opgebouwd.

Gebruiksgemak score: 4.1/5

Het is een overzichtelijk en eenvoudige datingsite waardoor het een gebruiksvriendelijk datingsite is. Het navigeren door de datingsite gaat makkelijk en functies zijn gemakkelijk te vinden. Echter is het design van Paiq naar onze mening kinderlijk en minder geschikt voor volwassen.

Functionaliteiten score: 3.8/5

Je kunt van een aantal unieke functionaliteiten gebruik maken, op geen één andere datingsite kom je deze functionaliteiten tegen. Zo kun je gebruik maken van functionaliteiten zoals Matches, Speeddate, foto momenten delen en quiz spelen met andere leden. Echter kun je maar van een aantal functies gebruik maken, je wist wel een aantal extra functies waarvan je gebruik kunt maken.

Kosten score: 4.5/5

Een groot voordeel van de datingsite is dat je niet direct geld hoeft te besteden om gebruik te kunnen maken van de datingsite. Zo kun je bijvoorbeeld gratis met andere leden in contact komen. Alleen om meer functionaliteiten tot je beschikking te krijgen kun je een maandelijks lidmaatschap afsluiten.

Eindoordeel van Paiq:

Alleen wanneer je op zoek bent naar een datingsite die anders is dan reguliere datingsites is Paiq een aanrader. Doordat de datingsite anders is dan andere datingsites is het een redelijk populaire datingsite geworden, je ervaart oké gebruiksgemak wanneer je de datingsite gebruikt en je kunt van unieke functies gebruik maken. Echter heeft het naar onze mening een kinderlijk design en mis je wel een aantal functies op de datingsite. Een pluspunt is wel weer dat je niet hoeft te betalen voor de datingsite.

Score:

paiq matches

Hoe werkt het inschrijven?

Het inschrijven op de unieke datingsite gaat erg gemakkelijk, je schrijft jezelf in door middel van een paar gegevens op te geven en het neemt een aantal minuten van je tijd in beslag.

Op de homepagina van de datingsite geef je allereerst aan wie je bent en naar wat voor iemand je op zoek bent, vervolgens geef je een e-mailadres op. Nadat je deze gegevens hebt opgegeven klik je op de knop met gratis aanmelden.

Je bent nu ingeschreven op de datingsite, maar eerst moet je nog een aantal gegevens van jezelf opgeven. Dit bestaat uit 14 onderdelen waar je algemene informatie van jezelf opgeeft en je geeft daaraan een score mee. Het matchingsysteem van Paiq werkt met sterren, bij ieder onderdeel geef je aan hoeveel je er mee eens bent. Ben je met iets mee eens, dan geef je 5 sterren. Ben je met iets minder eens, dan kun je 2 of 3 sterren geven. Zo kan de datingsite je goed matchen met andere leden en heb je zo extra veel kans om een date te krijgen.

Nadat je de 14 onderdelen hebt ingevuld vraagt de datingsite om het opgegeven e-mailadres te bevestigen. Klik in de mail die je van Paiq hebt ontvangen op inschrijving bevestigen. Nadat je dat hebt gedaan vraagt de datingsite of je een lidmaatschap wilt afsluiten. Als je eerst er gratis gebruik van wilt maken kies je het basic lidmaatschap, vervolgens kun je gebruik maken van de datingsite.

Paiq opzeggen

Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van Paiq kun je het beter opzeggen. Het maakt niet uit wat voor reden je hebt voor de opzeggen, je kunt het ter alle tijden opzeggen.

Om het op te zeggen log je allereerst in op de datingsite. Vervolgens klik je op je profielfoto rechtsboven in de hoek. Klik bij account op de optie uitschrijven. Vervolgens krijg je de keuze om de uitschrijving te bevestigen met je wachtwoord of e-mailadres. Vul tenslotte een reden in voor de opzegging en bevestig de uitschrijving.

Met de verwijdering van je account worden alle contacten, chat-geschiedenissen, profiel-gegevens etc. volledig verwijderd.

Over Paiq

De datingsite Paiq is opgericht door twee studenten die kunstmatige intelligentie wilden inzetten voor het vinden van matches voor singles. Dit is dan ook gelukt en hieraan heeft de datingsite onder andere zijn succes aan te danken.

De datingsite wordt beheerd door Paiq BV wat gevestigd is in Enschede.

Wanneer je vragen hebt kun je de klantenservice van de datingsite gemakkelijk bereiken. Je zult al snel reactie op je vraag krijgen, volgens Paiq zelf kun je binnen twee werkdagen een reactie terug verwachten.

Andere unieke datingsites

Paiq is in Nederland niet de enige unieke datingsite, er zijn in Nederland veel verschillende datingsites die over unieke functionaliteiten beschikken. Bijvoorbeeld de datingsite Parship heeft een uitmuntend en uniek matchingsysteem en op Lexa kun je anoniem op zoek gaan naar leuke singles, wat ook uniek is. Al deze functies maken een datingsite ook uniek.

Mocht je twijfelen op Paiq wel bij je past, dan kun je het beste een kijkje nemen op één van de andere unieke datingsites.

Andere unieke en leuke datingsites zijn:

Bezoek de datingsite Paiq!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.