ourtime

Ourtime is een datingsites die zich speciaal richt op jonge 50-plussers. De datingsite is redelijk nieuw op de datingmarkt, Ourtime is opgericht in 2018. Maar ondanks dat de datingsite redelijk nieuw is heeft de datingsite veel ervaring, de makers van Lexa (de populairste datingsite van Nederland) hebben Ourtime gemaakt.

Je moet minimaal 45 jaar zijn om lid te kunnen worden van Ourtime. De datingsite is dus speciaal gericht op 50-plussers. Ourtime is voor 50-plussers die een serieuze relatie zoeken bedoeld. Ben je zelf een 50-plusser? Dan heeft het veel voordelen om je aan te melden op Ourtime. Op de datingsite kun je van veel functies gebruik maken en ontmoet je gegarandeerd de liefde. Je kunt de datingsite volledig gratis uitproberen!

IK WIL OURTIME GRATIS PROBEREN!

Hoe werkt het inschrijven bij Ourtime?

Het inschrijfproces op Ourtime werkt heel gemakkelijk, met een paar klikken ben je al ingeschreven. Je schrijft je in via de virtuele datingcoach van de datingsite. Allereerst geef je bij de virtuele datingcoach aan wie je zoekt, dit kan een man of een vrouw zijn. Als tweede stap geef je een geboortedatum en woonplaats op. Daarna vraagt de online datingcoach nog meer algemene gegevens van je.

Door een paar simpele gegevens op te geven ben je al ingeschreven. Wanneer je bent ingeschreven kom je op een pagina waar je het dating profiel gaat invullen.

ourtime

Je gaat het dating profiel invullen aan de hand van je basisgegevens. Zo vraagt de datingsite bijvoorbeeld naar je lengte, opleidingsniveau en nog meer soortgelijke vragen. Daarnaast krijg je vragen naar wat voor iemand je op zoek bent, bijvoorbeeld hoe die persoon moet zijn enzovoort. Het is belangrijk dat je dit goed invult want op deze criteria word je gematcht met andere leden op de datingsite.

Het inschrijven en je profiel invullen duurt niet lang, binnen 10 minuten ben je al ingeschreven. Na het inschrijven kun je direct gebruik maken van de datingsite.

Voor welke doelgroep is Ourtime bedoeld?

Ourtime is gericht op jonge 50-plussers. Je moet minimaal 45 jaar zijn om lid te kunnen worden van de datingsite. Wanneer je jonger dan 45 jaar bent en je probeert je aan te melden op Ourtime, word je doorverwezen naar Lexa. Lexa is één van de beste en populairste datingsites in Nederland, het is de datingsite voor iedereen.

Verder maakt het niet uit op wat voor geslacht je valt of wat voor relatie je zoekt. Het ledenbestand van Ourtime is aardig groot ondanks dat de datingsite recentelijk is opgericht, hierdoor vind je altijd leden die bij je passen. Dagelijks melden veel nieuwe leden zich aan op Ourtime, het is één van de populairste en beste datingsites voor 50-plussers. Wie door de datingsite scrolt ziet dat er vooral veel jonge 50-plussers op de datingsite zijn, maar er zijn ook veel leden die ouder zijn dan 60 jaar.

De doelgroep 50-plussers is een grote doelgroep. In Nederland zijn maar liefst 1.6 miljoen 50-plussers die alleenstaand zijn. En dit aantal stijgt hard, er kwamen maar liefst 140.000 alleenstaande 50-plussers erbij in de afgelopen 5 jaar.

De kosten van Ourtime

Je kunt je volledig gratis aanmelden op Ourtime, zo kun je bijvoorbeeld kijken of de datingsite bij je past en voldoet aan je wensen. Maar wanneer je gratis lid bent kun je van minder functies gebruik maken, zo kun je bijvoorbeeld geen berichten verzenden of ontvangen van andere leden. Wil je toegang krijgen tot alle functies en dus berichten kunnen versturen en ontvangen moet je een betaald lidmaatschap afsluiten.

Een betaald lidmaatschap kun je afsluiten voor verschillende periodes, 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. Wanneer je een lidmaatschap voor een langere periode afsluit, is dit per maand een stuk goedkoper. Zo betaal je slechts €10 per maand wanneer je een lidmaatschap van 6 maanden afsluit. Met een lidmaatschap kun je van alle functies gebruik maken die de datingsite heeft, en dat zijn er nogal wat.

Een paar voorbeelden van functies die je kunt gebruiken met een betaald lidmaatschap zijn: berichten verzenden en ontvangen, zien wie je profiel heeft bezocht, zien wie je een flirt heeft gestuurd, uitgebreide profielen bekijken, zoekcriteria aanpassen etc.

Dit zijn de lidmaatschap prijzen:

1 maand voor €24,99

3 maanden voor €16,99 per maand

6 maanden voor €9,99 per maand

Je kunt betalen met iDEAL, PayPal, Mastercard of met American Express.

Gratis aanmelden op Ourtime!

Hoe bekend is de datingsite?

Ourtime is redelijk nieuw op de datingmarkt, het is in 2018 opgericht. Maar onlangs dat, is het al een grote datingsite. Het heeft een groot ledenbestand, door het hele land zijn duizenden 50-plussers lid van Ourtime. Dagelijks melden veel nieuwe leden zich aan op de datingsite.

De makers van Lexa zitten achter de datingsite Ourtime. Lexa is één van de grootste algemene datingsites, de datingsite heeft dus veel ervaring in het samenbrengen van mensen. Op Ourtime heb je de keuze uit duizenden leden die bij je passen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct contact opnemen met die persoon.

De datingsite Ourtime is in maar liefst 4 landen actief, het is zowel actief in Spanje, Zweden, Nederland en in het Verenigd Koninkrijk.

ourtime

De voordelen van Ourtime

Het heeft veel voordelen om je aan te melden op Ourtime. Zo is Ourtime een ervaren datingsite en kun je van veel functies gebruik maken op de datingsite. Enkele voorbeelden van de voordelen van Ourtime:

Voordeel 1 veel functies

Wanneer je lid bent van Ourtime kun je gebruik maken van veel functies. Je kunt gebruik maken van functies die je op geen één andere datingsite tegenkomt. Het is erg fijn om deze functies te gebruiken, de functies maken het extra gemakkelijk om in contact te komen met andere leden.

Van deze bijzondere functies kun je gebruik maken op Ourtime:

 • Boost – hiermee valt je profiel extra op voor andere leden, waardoor je 3 keer meer berichten, flirts en bezoekers krijgt op je profiel. Hierdoor word je sneller succesvol.
 • Incognito zoeken – wil je niet opvallen op de datingsite en onopgemerkt profielen bezoeken? Dan moet je de functie incognito proberen.
 • Carrousel – Met deze functie kun je snel profielen beoordelen die overeenkomen met je zoekcriteria. Het is vergelijkbaar met Tinder, je beoordeelt een profiel snel waarna je kunt aangeven of je een persoon leuk vindt of niet.

Voordeel 2 Ourtime is een ervaren datingsite

Ourtime is een erg ervaren datingsite, de datingsite is in meer dan 4 landen actief. De datingsite verwelkom veel 50-plussers en brengt dagelijks 50-plussers bij elkaar. De datingsite Ourtime is gemaakt door makers van Lexa. Lexa is een erg succesvolle en populaire datingsite in Nederland.

Voordeel 3 speciaal gericht op 50-plussers

Wanneer je een 50-plusser bent, heeft het veel voordelen om je aan te melden op de datingsite Ourtime. De datingsite is namelijk speciaal gericht op 50-plussers. Het hoofdzakelijke voordeel hiervan is dat je al bij je doelgroep zit en daardoor veel sneller een match hebt. Zo hoef je minder lang lid te zijn op een datingsite om succesvol te worden.

Voordeel 4 activiteiten

ourtime activiteiten

Ourtime organiseert activiteiten voor haar leden. Op deze activiteiten ontmoet je andere leden in het echt, zo kom je op een gemakkelijke manier in contact met andere 50-plussers. De soorten activiteiten verschillen erg, zo doe bijvoorbeeld de ene keer een wandeling, maar een andere keer dineer je samen. Soms kosten de activiteiten wel wat, vaak maar een paar euro. Het is erg leuk om aan activiteiten deel te nemen, je leert andere singles in het echt kennen.

Review Ourtime

Pluspunten

 • Veel functies
 • Speciaal voor 50-plussers
 • Ervaren datingsite
 • Betaalbare datingsite

Minpunten

 • Als gratis lid krijg je advertenties te zien

Populariteit score: 4.6/5

De datingsite is recentelijk opgericht, in 2018 is de datingsite begonnen. Maar onlangs dat Ourtime recentelijk is opgericht is het al een populaire datingsite. Door het hele land zijn duizenden 50-plussers lid van de datingsite. Dagelijks melden veel nieuwe leden zich aan op de datingsite.

Gebruiksgemak score: 4.8/5

De website zit erg goed in elkaar, je ervaart veel gebruiksgemak wanneer je de datingsite gebruikt. Je kunt gemakkelijk navigeren door de datingsite, alle functies kun je makkelijk vinden. Daarnaast heeft Ourtime een dating app beschikbaar, met de dating app kun je altijd en overal van Ourtime gebruik maken.

Functionaliteiten score: 4.8/5

Je kunt van veel functies gebruik maken op de datingsite, de functies maken de datingsite nog leuker en maken het makkelijker om met andere leden in contact te komen. Zo kun je bijvoorbeeld je profiel een boost geven, incognito zoeken en gebruik maken van een soortgelijke Tinder functie.

Echter zijn de functies wel hetzelfde als de datingsite Lexa, waar Ourtime onderdeel van is.

Kosten score: 4.9/5

De kosten van Ourtime zijn niet hoog. Sterker nog, Ourtime is één van de goedkoopste datingsites. De abonnementsprijzen zijn al vanaf €9,99 per maand. De prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed, je kunt van veel (unieke) functies gebruik maken tegen lage kosten.

Eindoordeel: Ourtime is één van de beste datingsites. Je kunt van veel functionaliteiten gebruik maken tegen lage kosten. Ook ervaar je veel gebruiksgemak wanneer je gebruik maakt van de datingsite. Kortom: Ourtime is één van de beste datingsites voor 50-plussers. Je ontmoet gegarandeerd de liefde of vriendschap op de datingsite. Het aanmelden is volledig gratis!

Score:

Gratis aanmelden op Ourtime!

ourtime app

Hoe veilig is de datingsite?

Ourtime is een erg veilige datingsite, de datingsite doet er alles aan om het zo veilig mogelijk te maken. Ook gaat Ourtime uiterst voorzichtig om met gegevens. Hieronder lees je een paar voorbeelden van de beveiliging van de datingsite.

Website beveiliging

ourtime
Je ziet aan het slotje en aan de https dat een website beveiligd is.

De website van Ourtime is goed beveilig, dit gebeurd door https. Https zorgt ervoor dat een website beveiligd is zodat een derde partij niet mee kan lezen met jouw gegevens. Dit is wel zo veilig. Aan het slotje in de zoekbalk en/of aan de url valt te zien of een website beveilig is.

Gecontroleerde profielen

Wanneer je bent ingeschreven op Ourtime, word je profiel handmatig gecontroleerd op echtheid. De datingsite maakt veel tijd vrij om ervoor te zorgen dat alle profielen authentiek en oprecht zijn. Om ervoor te zorgen dat alle profielen oprecht zijn, worden de profielen handmatig gecontroleerd.

Hetzelfde geldt ook wanneer je een foto upload naar je dating profiel. Er wordt eerst gecontroleerd of de foto wel echt is en niet een afbeelding van het internet.

Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je met een echt profiel aan het chatten bent, en niet met iemand die een kwade bedoeling heeft.

Lees ook: Op deze manier herken je datingfraude!

Hoe werkt het uitschrijven?

Wanneer je de liefde hebt gevonden of je wilt stoppen met het online daten om een andere reden, is het verstandig om je uit te schrijven op de datingsite. Uitschrijven doe met een paar muisklikken. Hieronder vind je een handig stappenplan om Ourtime op te zeggen.

Op deze manier schrijf je je uit:

 1. Log in op de datingsite
 2. Klik op je profielfoto rechts in de hoek
 3. Ga vervolgens naar mijn account, je komt dan op een pagina met instellingen
 4. Klik dan op: mijn account opschorten, dit kun je vinden aan de linkerkant van de pagina onder het kopje support Lexa
 5. Je krijgt nu een scherm te zien met de vraag of je het dating profiel wil opschorten, dan is je profiel niet meer zichtbaar op de datingsite. Maar wil je je profiel helemaal verwijderen van de datingsite, dan moet je onderaan het scherm op account verwijderen klikken.
 6. Voer tenslotte je e-mailadres en wachtwoord in, en klik verder om je profiel te verwijderen.

Met deze stappen verwijder je gemakkelijk en snel je profiel van de datingsite.

De klantenservice van Ourtimeourtime klantenservice

De klantenservice van Ourtime is goed bereikbaar. Je kunt de klantenservice op verschillende manier bereiken, per mail of per telefoon.

Je vindt op de datingsite ook een uitgebreide help pagina. Daarop lees je de meest gestelde vragen en vind je er informatie hoe je bijvoorbeeld iets moet doen. Wil je contact opnemen met de klantenservice?Dan is het verstandig om eerst op de help pagina te kijken.

Telefoonnummer: 020-5203880 (per telefoon is Ourtime alleen op dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00 bereikbaar).

E-mailadres: customcare@contact.lexa.nl

Adres: Postbus 10813

1001EV Amsterdam

Andere datingsites voor 50-plussers

In Nederland zijn er meerdere datingsites die speciaal voor 50-plussers zijn, Ourtime is niet de enige datingsite voor 50-plussers. Je hebt naast Ourtime nog 5 andere datingsites die voor 50-plussers zijn bedoeld. De onderstaande datingsites zijn zoals Ourtime ook erg goed en alleen voor 50-plussers bedoeld.

Deze datingsites zijn voor 50-plussers:

Meer informatie over Ourtime

De datingsite Ourtime is in 2018 opgericht en is snel gegroeid, Ourtime verwelkomt dagelijks veel nieuwe leden. De datingsite richt zich speciaal op de doelgroep 50-plussers. Dit is een snel groeiende doelgroep, in Nederland zijn maar liefst 1,6 miljoen 50-plussers die alleenstaand zijn.

De lay-out van Ourtime is bijna volledig hetzelfde als die van Lexa. Bij beide datingsites heb je dan ook dezelfde functionaliteiten tot je beschikking. Ourtime is gemaakt door de makers van Lexa, beide datingsites vallen onder hetzelfde concern. De datingsites vallen onder het concern Meetic group, dit concern is Europees marktleider op het gebied van dating. Meetic group is vertegenwoordigd in 15 landen van Europa, daar zijn ze bekend onder de naam Match of Meetic. Het concern Meetic group is zowel actief in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, Noorwegen, Duitsland, België, Italië en in nog meer Europese landen.

IK WIL OURTIME GRATIS PROBEREN!

Total
1
Shares

19 comments

   1. Ik wou ook bellen en nee niet bereikbaar. Ze hadden geld van mijn rekening af geschreven terwijl ik lidmaatschap had op gezegt . Nee niet netjes

 1. Je kan van veel functies gebruik maken op Ourtime, met de functies ontmoet je op een gemakkelijke manier de liefde.
  In mijn ogen is Ourtime een aanrader voor alleenstaande 50-plussers.

 2. In mijn ogen is het een wat slechtere site. Als je een gratis profiel aanmaakt kom je er alleen nog uit door een betalend lidmaatschap.

 3. Het is erg lastig om te vinden waar je het kunt opzeggen, het gaat incasso van je bankrekening af

  1. Beste Yvonne,

   Een lidmaatschap moet je zelf opzeggen, dit kan met de stappen die op deze pagina te vinden zijn om Ourtime op te zeggen.
   Mocht je contact willen opnemen met Ourtime kun je dit doen via dit e-mailadres: customcare@contact.lexa.nl

   Met vriendelijke groet,
   Dedatingwijzer.nl

   1. Beste Corry,

    Bedankt voor je reactie op dit artikel.

    Als je op de volgende link klikt kom je bij de helpdesk van Ourtime: helpdesk ourtime
    Hier kun je contact opnemen met de klantenservice door middel van een reactieformulier

    Veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.