ourtime

Ourtime is een datingsites die zich speciaal richt op jonge 50-plussers. De datingsite is redelijk nieuw op de datingmarkt, Ourtime is opgericht in 2018. Maar ondanks dat de datingsite redelijk nieuw is heeft de datingsite veel ervaring, de makers van Lexa (populairste datingsite van Nederland) zitten namelijk achter Ourtime.

Je moet minimaal 45 jaar zijn om je aan te melden op Ourtime. De datingsite is dus speciaal gericht op 50-plussers. Ourtime is voor 50-plussers bedoeld die een serieuze relatie zoeken. Ben je zelf een 50-plusser? Dan heeft het veel voordelen om je aan te melden op Ourtime. Bij de datingsite kan je van functies gebruik maken die je bij geen één andere datingsite tegenkomt. Je kan de datingsite volledig gratis uitproberen!

IK WIL OURTIME GRATIS PROBEREN! ➟

Hoe werkt het inschrijven bij Ourtime?

Het inschrijfproces bij Ourtime werkt heel gemakkelijk, met een paar klikken ben je al ingeschreven. Je schrijft je in via de virtuele datingcoach van de datingsite. Als eerste geef je bij de virtuele datingcoach aan wie je zoekt, dit kan een man of een vrouw zijn. Als tweede stap geef je je geboortedatum en woonplaats op. Daarna vraagt de online datingcoach nog meer algemene gegevens van je.

Door een paar simpele gegevens op te geven ben je al ingeschreven. Wanneer je bent ingeschreven kom je op een pagina waar je je datingprofiel gaat invullen.

ourtime

Je gaat hier je profiel invullen aan de hand van je basisgegevens. Zo vraagt de datingsite bijvoorbeeld naar je lengte, of je rookt en krijg je nog meer soortgelijke vragen. Ook krijg je vragen naar wat voor iemand je op zoek bent, hoe deze bijvoorbeeld moet zijn enzovoort. Het is belangrijk dat je dit goed invult want op deze criteria word je gematcht met andere leden op de datingsite.

Het inschrijven en je profiel invullen duurt niet lang, binnen 10 minuten ben je al ingeschreven. Na het inschrijven kan je al direct gebruik maken van de datingsite.

Voor welke doelgroep is Ourtime bedoeld?

Ourtime is gericht op jonge 50-plussers. Je moet minimaal 45 jaar zijn om je aan te melden op de datingsite. Wanneer je jonger dan 45 jaar bent en je probeert je aan te melden op Ourtime word je doorverwezen naar Lexa. Lexa is één van de grootste datingsites van Nederland en het is een datingsite voor iedereen.

Verder maakt het niet uit op wat voor geslacht je valt of wat voor relatie je zoekt. Het ledenbestand van Ourtime is aardig groot ondanks dat de datingsite recentelijk is opgericht. Dagelijks melden veel nieuwe leden zich aan op Ourtime. Wie door de datingsite scrolt ziet dat er vooral veel jonge 50-plussers op de datingsite zijn, maar leden die boven de 60 jaar zijn zie je ook genoeg op de datingsite.

De doelgroep 50-plussers is een grote doelgroep, ruim 1.6 miljoen 50-plussers in Nederland zijn alleenstaand. En dit aantal stijgt hard, er kwamen maar liefst 140.000 alleenstaande 50-plussers erbij in de afgelopen 5 jaar.

De kosten van Ourtime

Je kan je volledig gratis aanmelden op Ourtime, zo kan je bijvoorbeeld kijken of de datingsite bij je past en voldoet aan je wensen. Maar wanneer je gratis lid bent kan je van minder functies gebruik maken, zo kan bijvoorbeeld geen berichten verzenden of ontvangen van andere leden. Wil je toegang krijgen tot alle functies en dus berichten kunnen versturen en ontvangen moet je een betaald lidmaatschap afsluiten.

Je kan een lidmaatschap afsluiten voor verschillende periodes, 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. Wanneer je voor een langere periode een lidmaatschap afsluit is dit per maand een stuk goedkoper, zo betaal je maar €10 per maand wanneer je een lidmaatschap van 6 maanden afsluit. Met een lidmaatschap kan van alle functies gebruik maken die de datingsite heeft, en dat zijn er nogal wat. Een paar voorbeelden van functies die je kan gebruiken met een lidmaatschap zijn: berichten verzenden en ontvangen, zien wie je profiel heeft bezocht, zien wie je een flirt heeft gestuurd en nog veel meer functies.

Dit zijn de lidmaatschap prijzen:

1 maand voor €24,99

3 maanden voor €16,99 per maand

6 maanden voor €9,99 per maand

Je kan betalen met iDEAL, PayPal, Mastercard of met American Express.

Gratis aanmelden op Ourtime! ➟

Hoe bekend is de datingsite?

Ourtime is redelijk nieuw op de datingmarkt, het is in 2018 opgericht. Maar onlangs dat, is het al een grote datingsite. Op de datingsite vind je veel 50-plussers, het aanbod is erg groot. Dagelijks melden veel nieuwe leden zich aan op de datingsite.

De makers van Lexa zitten achter de datingsite Ourtime. Lexa is één van de grootste algemene datingsites, de makers hebben dus veel ervaring waardoor Ourtime een ervaren datingsite is ondanks het redelijk nieuw is op de online datingmarkt.

De datingsite Ourtime is in maar liefst 4 landen actief, ze zijn zowel actief in Spanje, Zweden, Nederland en in het Verenigd Koninkrijk.

ourtime

De voordelen van Ourtime

Het heeft veel voordelen om je aan te melden op Ourtime. Zo is Ourtime een ervaren datingsite en kan je van veel functies gebruik maken op de datingsite.

Voordeel 1 veel functies

Wanneer je lid bent van Ourtime kan je gebruik maken van veel functies. Je kan gebruik maken van functies die je op geen één andere datingsite tegenkomt. Het is erg fijn om deze functies te gebruiken, de functies maken het extra gemakkelijk om in contact te komen met andere leden.

Van deze bijzondere functies kan je gebruik maken op Ourtime:

 • Boost – hiermee valt je profiel extra op voor andere leden, waardoor je 3 keer meer berichten, flirts en bezoekers krijgt op je profiel.
 • Incognito zoeken – wil je niet opvallen op de datingsite en onopgemerkt profielen bezoeken? Dan moet je de functie incognito proberen.
 • Carrousel – Met deze functie kan je snel profielen beoordelen die overeenkomen met je zoekcriteria. Het is vergelijkbaar met Tinder, je beoordeelt een profiel snel waarna je kan aangeven of je de persoon leuk vindt of niet.

Voordeel 2 Ourtime is een ervaren datingsite

Ourtime is een erg ervaren datingsite, de datingsite is in meer dan 4 landen actief. De datingsite verwelkom veel 50-plussers en brengt dagelijks 50-plussers bij elkaar. De datingsite Ourtime is gemaakt door makers van Lexa. Lexa is een erg succesvolle en grote datingsite in Nederland.

Voordeel 3 speciaal gericht op 50-plussers

Wanneer je een 50-plusser bent heeft het veel voordelen op je aan te melden op de datingsite Ourtime, de datingsite is speciaal gericht op 50-plussers. Het hoofdzakelijk voordeel daarvan is dat je al bij je doelgroep zit en daardoor veel sneller een match hebt. Zo hoef je minder lang lid te zijn op een datingsite om succesvol te worden.

Voordeel 4 activiteiten

ourtime activiteiten

Ourtime organiseert activiteiten voor haar leden. Op deze activiteiten ontmoet je andere leden in het echt, zo kom je op een gemakkelijke manier in contact met andere 50-plussers. De soorten activiteiten verschillen erg, zo doe bijvoorbeeld de ene keer een wandeling, maar een andere keer dineer je samen. Soms kosten de activiteiten wel wat, vaak maar een paar euro. Het is erg leuk om aan activiteiten deel te nemen, je leert andere singles in het echt kennen.

Review Ourtime

Pluspunten

 • Veel functies
 • Speciaal voor 50-plussers
 • Ervaren datingsite
 • Betaalbare datingsite

Minpunten

 • Als gratis lid krijg je advertenties te zien

Populariteit score: 4.6/5

De datingsite is opgericht in 2018, en bestaat dus nog niet lang. Maar onlangs dat Ourtime recentelijk is opgericht is het al een populaire datingsite. Je hebt genoeg keuze tussen leden en je kan 50-plussers uit heel Nederland vinden die lid zijn bij Ourtime. Dagelijks melden veel nieuwe leden zich aan op de datingsite.

Gebruiksgemak score: 4.8/5

De website zit erg goed in elkaar, je ervaart veel gebruiksgemak wanneer je de datingsite gebruikt. Je kan gemakkelijk navigeren door de datingsite, alles kan je gemakkelijk vinden. Daarnaast heeft Ourtime een dating app beschikbaar, met de dating app kan je altijd en overal Ourtime gebruiken.

Functionaliteiten score: 4.8/5

Je kan van veel functies gebruik maken op de datingsite, de functies maken de datingsite nog leuker en maken het makkelijker om met leden in contact te komen. Zo kan je bijvoorbeeld je profiel een boost geven, kan je incognito zoeken en kan je gebruik maken van een soortgelijke Tinder functie.

Echter zijn de functies wel hetzelfde als de datingsite Lexa, waar Ourtime onderdeel van is.

Kosten score: 4.9/5

De kosten van Ourtime zijn niet hoog, sterker nog de prijzen van lidmaatschappen zijn zelfs aardig goedkoop. De abonnementsprijzen zijn al vanaf €9,99 per maand. De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed, je kan van veel (unieke) functies gebruik maken tegen lage kosten.

Eindoordeel: Ourtime is een erg goede datingsite, je kan van veel functies gebruik maken tegen lage kosten. Ook ervaar je veel gebruiksgemak wanneer je gebruik maakt van de datingsite. Kortom: Ourtime is één van de beste datingsites voor 50-plussers, Ourtime moet je gaan uitproberen. Het aanmelden is volledig gratis!

Score:

Gratis aanmelden op Ourtime! ➟

Hoe veilig is de datingsite?

Ourtime is een erg veilig datingsite, de datingsite doet er zelf alles aan om het zo veilig mogelijk te maken. Ook gaat Ourtime uiterst voorzichtig om met gegevens. Hieronder lees je een paar voorbeelden van de beveiliging van de datingsite.

Website beveiliging

De website van Ourtime is goed beveilig, dit gebeurd door middel van https. Https zorgt ervoor dat een website beveiligd is zodat een derde partij niet mee kan lezen met jouw gegevens. Dit is wel zo veilig. Je kan aan het slotje in de zoekbalk zien of een website beveiligd is.

ourtime
Je ziet aan het slotje en aan de https dat een website beveiligd is.

Gecontroleerde profielen

Wanneer je je hebt aangemeld, word je profiel handmatig gecontroleerd door de datingsite. De datingsite maakt veel tijd vrij om ervoor te zorgen dat alle profielen authentiek en oprecht zijn. Om ervoor te zorgen dat alle profielen oprecht zijn, worden de profielen handmatig gecontroleerd.

Ditzelfde geldt ook wanneer je een profielfoto upload naar je datingprofiel. Deze wordt eerst gecontroleerd of het wel echte foto is en niet een afbeelding van internet is.

Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je met een echt profiel aan het chatten bent, en niet met iemand die een kwade bedoeling heeft.

Lees ook: Op deze manier herken je datingfraude!

Hoe werkt het uitschrijven?

Wanneer je de ware hebt gevonden of je wilt stoppen met online daten is het verstandig om je uit te schrijven op de datingsite. Uitschrijven doe met een paar muisklikken. Hieronder lees hoe je je moet uitschrijven op Ourtime.

 1. Klik op je profielfoto rechts in de hoek
 2. Ga vervolgens naar mijn account, je komt dan op een pagina met instellingen
 3. Klik dan op: mijn account opschorten, dit kan je vinden aan de linkerkant van de pagina onder het kopje support Lexa
 4. Je krijgt nu een scherm te zien met de vraag of je je profiel wil opschorten, dan is je profiel niet meer zichtbaar op de datingsite. Maar wil je je profiel helemaal verwijderen van de datingsite, dan moet je onderaan het scherm op account verwijderen klikken.
 5. Voer dan je e-mailadres en wachtwoord in, en klik verder om je profiel te verwijder.

Met deze stappen verwijder je gemakkelijk en snel je profiel van de datingsite.

De klantenservice van Ourtimeourtime klantenservice

De klantenservice van Ourtime is goed bereikbaar. Je kan de klantenservice op verschillende manier bereiken, per email of per telefoon.

Je vindt op de datingsite ook een uitgebreide help pagina. Hier lees je de meest gestelde vragen en vind je hier informatie hoe je bijvoorbeeld iets moet doen. Wil je contact opnemen met de klantenservice, dan is het verstandig om eerst even op de help pagina te kijken.

Telefoonnummer: 020-5203880 (per telefoon is Ourtime alleen op dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00 bereikbaar).

E-mailadres: customcare@contact.lexa.nl

Adres: Postbus 10813

1001EV Amsterdam

Andere datingsites voor 50-plussers

Je hebt meerdere datingsites die gericht zijn op de doelgroep 50-plussers, Ourtime is niet de enige datingsite die op de doelgroep 50-plussers gericht is. Je hebt naast Ourtime nog 5 andere datingsites die voor 50-plussers zijn bedoeld.

Deze datingsites zijn voor 50-plussers:

Meer informatie over Ourtime

De datingsite Ourtime is in 2018 opgericht en is snel gegroeid, Ourtime verwelkomt dagelijks veel nieuwe leden. De datingsite richt zich speciaal op de doelgroep 50-plussers. Dit is een snel groeiende doelgroep, in Nederland zijn er maar liefst 1,6 miljoen 50-plussers die alleenstaand zijn.

De lay-out van Ourtime is bijna volledig hetzelfde als die van Lexa. Bij beide datingsites heb je dan ook dezelfde functies tot je beschikking. Ourtime is gemaakt door de makers van Lexa, beide datingsites vallen onder hetzelfde concern. De datingsites vallen onder het concern Meetic group, dit concern is Europees marktleider op het gebied van dating. Meetic group is vertegenwoordigd in 15 landen in Europa, daar zijn ze bekend onder de naam Match of Meetic. Het concern Meetic group is zowel actief in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, Noorwegen, Duitsland, België, Italië en in nog meer Europese landen.

Probeer het nu gratis uit! ➟

Total
1
Shares

4 comments

 1. Je kan van veel functies gebruik maken op Ourtime, met de functies ontmoet je op een gemakkelijke manier de liefde.
  In mijn ogen is Ourtime een aanrader voor alleenstaande 50-plussers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.