open relatie

Anno 2020 horen we de term open relatie steeds vaker terugkomen. Op het gebied van relaties wordt men steeds vrijer en het is dan ook niet gek dat dit vaker voorkomt. Mocht jij dit een interessant begrip vinden en wil jij hier meer over weten? Dan is het goed dat je bij dit artikel bent uitgekomen. In dit artikel gaan we het namelijk hebben over verschillende aspecten met betrekking tot een open relatie. Tevens behandelen we een aantal datingsites waar je terecht kunt wanneer je op zoek bent naar een open relatie. Wij wensen je in ieder geval veel leesplezier toe!

Wat is een open relatie nou precies?

Heb jij de laatste tijd het gevoel dat je meer behoefte voelt naar anderen toe, dan naar je eigen partner? Zijn jullie al jaren samen en heb je soms het idee dat het tijd wordt voor iets nieuws? Dan zou het interessant kunnen zijn om na te denken over een open relatie. Zeker omdat uit onderzoeken gebleken is dat 40-50% van de mensen die een monogame relatie hebben wel eens vreemd gaat. In maar liefst 30% van de relaties die zijn beëindigd was er sprake van overspel. Kortom, we kunnen concluderen dat het voor veel mensen lastig is om te leven in een monogamie. Mocht jij het gevoel hebben dat dit voor jou het geval is, bespreek dit dan eens met je partner. Wanneer je dit niet doet, is de kans groter dat je uiteindelijk vreemdgaat en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Mocht je partner hetzelfde in de situatie staan als jij, dan is het belangrijk dat jullie je goed verdiepen in wat een open relatie nou eigenlijk precies inhoudt. Het hebben van een open relatie is namelijk niet zomaar iets. Jullie zullen alles goed met elkaar moeten bespreken. Mochten jullie het lastig vinden om te bepalen wat een geschikte open relatie voor jullie is? Lees dan de volgende alinea eens.

Tips voor een open relatie

Het begrip open relatie is een vrij groot begrip. Een open relatie kan je namelijk hebben op verschillende manieren. Jullie zullen goed moeten bepalen wat jullie fijn vinden en wat jullie grenzen zijn. Voor het ene stel betekent het hebben van een open relatie dat bijvoorbeeld flirten in een bar is toegestaan, terwijl dit voor een ander stel betekent dat seks met andere personen geoorloofd is. Bepaal daarom goed naar wat voor spanningen jullie op zoek zijn. Kies er niet meteen voor om een te heftige stap te zetten, het zou vervelend zijn als jullie elkaar pijn doen. Bouw een open relatie daarom ook stap voor stap op. Hebben jullie behoefte aan erotische spanningen met anderen? Dan is het misschien wel een idee om eens erotisch met anderen te chatten.

Hebben jullie een sterke relatie en zijn jullie allebei op zoek naar iets nieuws? Dan behoort een liefdesrelatie met een ander persoon ook tot de mogelijkheden. Wanneer jullie van elkaar weten dat jullie altijd voor elkaar zouden kiezen, dan zou dit een optie kunnen zijn. Zijn jullie vooral op zoek naar lust? Dan kunnen jullie ook afspreken dat seks met een ander vast persoon tot de mogelijkheden behoort. Tevens zouden jullie ook een ander persoon toe kunnen laten in jullie seksleven zodat jullie hiermee kunnen experimenteren.

Hoe vind je een open relatie?

Ben jij momenteel vrijgezel en ben jij op zoek naar een open relatie? Dan is het belangrijk dat je goed weet waar je mensen kunt vinden die hier ook voor open staan. Het hebben van een open relatie wordt steeds meer geaccepteerd, echter blijft dit een taboe. Juist daarom is het slim om in contact te komen met mensen die dit ook zien zitten. Mocht jij hier naar op zoek zijn, maak dan gebruik van het internet. We leven in het digitale tijdperk en dit brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo zijn er op het internet handige dating websites te vinden waar je terecht kunt voor een open relatie.

Dankzij het internet komt men veel makkelijker met elkaar in contact. Zeker wanneer je niet veel uitgaat is dit de ideale manier om een nieuwe partner te vinden. Het fijne aan zo’n datingsite is dat je hier handige filteropties hebt waarmee je kunt aangeven waar je naar op zoek bent. Vind jij het spannend om aan te geven dat je op zoek bent naar een open relatie? Dan is het makkelijker om dit te zeggen via een chatsysteem dan in het echt.

Relatieplanet – een erg betrouwbare datingsite

relatieplanet

Relatieplanet is een bekende en zeer populaire datingsite. Dit is niet voor niets het geval. Wanneer men op zoek gaat naar een nieuwe partner is het belangrijk dat dit via een website gebeurt die betrouwbaar is. Het zou toch vervelend zijn als je contact met iemand hebt, maar dit een heel ander persoon blijkt te zijn? Mocht je voor Relatieplanet kiezen, dan kies je voor de partij met de hoogste privacy score, uitgedeeld door de Consumentenbond. Zij houden niet alleen goed in de gaten of profielen wel echt zijn, zij zorgen er ook voor dat jouw gegevens veilig zijn. Momenteel zijn er meer dan 1.6 miljoen inschrijvingen op deze website en zijn er al meer dan 250.000 relaties ontstaan.

Lees meer informatie van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Lexa – gemakkelijk op zoek gaan naar een open relatie

lexa

Een andere datingsite waarbij je op zoek kunt gaan naar een open relatie is Lexa. Net als Relatieplanet is dit een zeer populaire en betrouwbare aanbieder. Wanneer je op deze website arriveert zal je een aantal vragen in moeten vullen zodat deze aanbieder op zoek kan gaan naar de beste matches voor jou. Zo krijg je bijvoorbeeld de vraag wat je geslacht is en met welk geslacht je in contact wilt komen. Verder zal je je geboortedatum in moeten vullen, je naam en je woonplaats. Vervolgens kan je een account aanmaken en zal Lexa ervoor zorgen dat je in contact komt met mensen die goed bij jou passen.

Lees meer informatie van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

Novamora – speciaal voor spannende dates

novamora

Novamora is een datingsite die speciaal gemaakt is voor de meest spannende dates. Het is een van de beste platforms om snel leuke mensen te vinden die net als jij een leuke tijd willen beleven. Wil jij graag een spannende tijd beleven met een stel of single die naar hetzelfde op zoek is als jij? Dan is Novamora dé datingsite voor jou! Een groot voordeel van deze datingsite is dat je gebruik kunt maken van de uitgebreide filteropties. Daardoor krijg je alleen de mensen te zien waar je daadwerkelijk geïnteresseerd in bent.

Novamora is bovendien een datingsite waar je regelmatig advertenties van voorbij ziet komen. Zo adverteert Novamora onder andere op de televisie, maar ook op de radio en op reclameborden langs de weg. Ook dat maakt Novamora tot een interessant platform, aangezien het platform hierdoor erg veel leden heeft. Daardoor is de kans extra groot dat je snel een leuk persoon tegenkomt.

Op deze site kun je anoniem en veilig daten. Zo hoef je geen echte naam te gebruiken en worden je privégegevens, waaronder je mailadres, niet met andere leden gedeeld. Je kunt je gratis aanmelden op dit platform.

Lees meer informatie van Novamora! >

Gratis aanmelden op Novamora!

Ondeugend Daten – eenvoudig en discreet

ondeugend daten

Ondeugend Daten is nog een datingsite die speciaal gemaakt is voor stellen en singles die vooral een leuke tijd willen beleven. Als je een open relatie hebt en op zoek bent naar nieuwe bedpartners, dan is het zeker aan te raden om je eens aan te melden bij deze website. Je hoeft met dit platform niet bang te zijn dat je je voor niets aanmeldt. De datingsite heeft namelijk veel leden. Er zijn ook veel stellen die zich op dit platform hebben aangemeld.

Afspreken via Ondeugend Daten is eenvoudig en discreet. Bovendien zijn de leden die zich op dit platform aanmelden net als jij op zoek naar een spannende tijd. Je hoeft niet lang met iemand te chatten om een leuke afspraak te maken. Nog een groot voordeel is de uitstekende klantenservice van dit platform. De klantenservice is altijd te bereiken, zelfs in de avonden en op zaterdag en zondag.

Lees meer informatie van Ondeugend Daten! >

Gratis aanmelden op Ondeugend Daten!

RegioSwingers – zeer geschikt voor mensen met een open relatie

regioswingers

Nog een datingsite die zeer geschikt is voor mensen met een open relatie, is RegioSwingers. Deze datingsite richt zich namelijk specifiek op mensen die zich net als jou in een open relatie bevinden en graag swingen. Je komt via deze datingsite dus in contact met andere stellen waarmee je aan partnerruil kunt doen.

Een nadeel van veel datingsites met een erotische tint is dat er vaak nepprofielen te vinden zijn. Dat is op RegioSwingers helemaal niet het geval. Daardoor hoef je hier geen rekening mee te houden! Je kunt je gratis aanmelden op het platform en bovendien is het zeer eenvoudig om geschikte stellen te vinden. Ook deze datingsite heeft namelijk veel handige filteropties. Zo kun je de stellen onder andere op omgeving filteren, zodat jij en je partner niet ver hoeven te reizen voor een spannende afspraak met een ander stel.

Lees meer informatie van RegioSwingers! >

Gratis aanmelden op RegioSwingers!

Hoe gebruikelijk is een open relatie?

Er zijn geen harde cijfers terug te vinden van hoeveel mensen nou een open relatie hebben. In zekere mate is een open relatie nog steeds een taboe. Het onderwerp wordt steeds meer besproken en geaccepteerd. Toch delen de meeste mensen niet met iedereen dat ze een open relatie hebben. Daardoor is het ook moeilijk om te beoordelen hoeveel procent van de mensen een open relatie heeft. De kans is groot dat zich ook in jouw kennissenkring mensen bevinden die een open relatie hebben! Uit een rapport van Pluk de Liefde uit juli 2017 blijkt dat ongeveer 500.000 mensen in Nederland en Vlaanderen destijds een nonmonogame relatie hadden. 3,3% van de volwassenen (tussen de 18 en 65 jaar) in de EU en de VS zou een nonmonogame relatie hebben. Dat zijn er dus vrij veel!

Deze cijfers zullen in de tussentijd waarschijnlijk alleen maar gegroeid zijn. Gezien open relaties steeds minder taboe worden, zal het aantal open relaties in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid ook alleen maar toenemen. Het feit dat zoveel mensen een open relatie hebben, is vooral gunstig als je op zoek bent naar andere stellen om mee aan partnerruil te doen. Of een open relatie ook iets voor jullie is, is iets dat jij en je partner echt zelf zullen moeten beslissen.

Kan een open relatie jullie relatie beschadigen?

Kies je voor een open relatie, dan is het belangrijk dat jij en je partner elkaar blindelings vertrouwen. Dat jullie het onderwerp van een open relatie met elkaar durven te bespreken, is al een goed teken. Een partnerruil hoeft niet gevaarlijk te zijn voor de relatie als jullie het hier beiden volledig mee eens zijn en ook echt plezier uithalen. Belangrijk is dat er geen sprake is van ongezonde jaloezie, anders kun je beter niet aan een open relatie beginnen. Vind jij het niet erg als je partner ook seks heeft met anderen? Dan kan een open relatie voor een leuke en spannende tijd zorgen.

Een open relatie is uiteraard niet hetzelfde als vreemdgaan. Jullie spreken namelijk goed met elkaar af wat de voorwaarden zijn en hebben het onderwerp goed besproken. Als jullie het hier beiden mee eens zijn, waarom zou je het dan niet doen? Belangrijk is wel dat jullie vooraf duidelijk maken wat wel of niet kan en dat jullie je aan de gemaakte afspraken houden.

Twijfelen jullie nog over een open relatie? Dan kan het een goed idee zijn om gewoon eens een keer uit te proberen hoe het is! Halen jullie er beiden alleen maar plezier uit, dan is er geen enkele reden om niet voor een open relatie te kiezen. Vinden jullie het uiteindelijk toch niet zo prettig? Dan kiezen jullie er simpelweg voor om wel in een monogame relatie verder te gaan.

Conclusie

Open relaties zijn niet meer zo taboe als vroeger het geval was. Het onderwerp wordt steeds vaker besproken en ook meer en meer stellen kiezen voor een open relatie. Als jullie elkaar blindelings vertrouwen en beiden graag het bed met anderen delen, dan is een open relatie helemaal geen gek idee. Het is wel van essentieel belang dat jullie elkaar ook echt vertrouwen en dat jullie er beiden plezier uit halen. Verstandig is om vooraf duidelijke afspraken te maken.

Hebben jij en je partner besloten om inderdaad voor een open relatie te kiezen? Dan zijn er verschillende datingsites om uit te kiezen. Voorbeelden van sites waar je singles en stellen kunt vinden die net als jullie een spannende tijd willen beleven zijn Relatieplanet, Lexa, Novamora, Ondeugend Daten en RegioSwingers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.