nieuwe relatie

Als je vorige relatie uit is gegaan ben je na verloop van tijd weer toe aan een nieuwe relatie. Bij de ene persoon is dit enkele weken en bij de andere persoon kan dit gemakkelijk een half jaar duren. Maar uiteindelijk is bijna iedere persoon weer eraan toe om het leven met iemand opnieuw te delen en om dus een nieuwe relatie te vinden.

Wanneer je weer toe bent aan een nieuwe relatie en waar je een nieuwe relatie kunt vinden ga je in dit artikel lezen. Zo lees je wanneer je merkt dat je toe bent om het leven met iemand opnieuw te delen en lees je wat datingsites zijn waarop je gemakkelijk een relatie kunt vinden. Bovendien lees je 5 tips voor een nieuwe relatie.

Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

Het is per persoon verschillend wanneer hij of zij klaar is voor een relatie, bij sommige mensen duurt dit slechts enkele weken, maar bij andere personen kan dit een half jaar tot een jaar duren. Het is belangrijk dat je klaar bent voor een nieuwe partner voordat je een relatie krijgt, je hebt anders kans dat de nieuwe relatie mislukt. Voordat je begint aan een nieuwe relatie is het dus belangrijk dat je de vorige relatie helemaal hebt verwerkt en dat je helemaal klaar bent om opnieuw het leven te delen met iemand.

Vorige relatie is verwerkt

Voordat je aan een nieuwe relatie begint, is het beter dat je niet meer denkt aan je vorige relatie en te zorgen dat helemaal over je vorige relatie heen bent. Dit is namelijk veel beter, want als je niet je vorige relatie verwerkt hebt heb je meer kans dat je volgende relatie mislukt. Je voelt je namelijk ongelukkiger als je direct een nieuwe liefde hebt. Een nieuwe liefde vinden om de oude liefde te vergeten is alleen een afleidingsmanoeuvre, maar je komt op deze manier niet over je vorige relatie heen.

Een relatie verwerken heeft tijd nodig, gun die tijd aan jezelf en wacht met het zoeken van de nieuwe liefde.

Om de vorige relatie te verwerken kun je gaan nadenken hoe je je voelt wanneer je aan de tijd samen terugdenkt. Het ligt eraan hoe positiever je terugkijkt op de tijd met je ex-partner, hoe beter je de vorige relatie hebt verwerkt. Als je nog erg negatief bent over de vorige relatie, moet je zeker niet beginnen aan een nieuwe relatie.

Lees ook: Wanneer gaat een man een vrouw missen?

Je bent er klaar voor om je leven te delen

Maar als je de vorige relatie goed hebt verwerkt betekent het nog niet dat je er klaar voor bent om het leven met iemand opnieuw te delen. Je moet namelijk wel bereid zijn om het leven met iemand opnieuw te delen. Zo kun je bijvoorbeeld geen nieuwe partner willen omdat je jezelf als single veel beter voelt. Dit kan zomaar gebeuren, het is dan ook niet slim om een nieuwe liefde te zoeken.

Maar als je ervoor klaar bent om het leven met iemand te delen kun je gerust op zoek gaan naar de nieuwe liefde. Je kunt bijvoorbeeld merken als je veel naar andere mannen of vrouwen kijkt dat je toe bent aan een nieuwe relatie.

Waar vind ik een nieuwe relatie?

Je vraagt je misschien wel af: waar kan ik een nieuwe relatie vinden? Want het is natuurlijk niet dat je zomaar een nieuwe liefde hebt gevonden, het vergt over het algemeen best veel inspanning. Je kunt op verschillende manieren een nieuwe relatie vinden, zo kun je in het echt iemand ontmoeten wat je nieuwe liefde kan worden, maar dit gebeurt niet zomaar. Een andere manier om een nieuwe relatie te vinden is door lid te worden van een online datingsite. Op online datingsites heb je veel kans om een relatie te vinden, dit komt omdat de datingsites erg populair zijn en leden van de datingsites actief naar elkaar op zoek zijn en in contact komen.

Omdat je op datingsites binnen de kortste keren de nieuwe liefde hebt ontmoet vermelden we hieronder wat de beste datingsites in Nederland zijn om een relatie of vriendschap te vinden. Dit zijn de beste datingsites om een nieuwe relatie te vinden:

Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

parship

Je maakt op Parship de meeste kans om een relatie te vinden, dit komt omdat Parship de nummer 1 in serieuze relaties is en omdat veel leden succesvol worden op de datingsite. Volgens cijfers worden ruim 38% van de leden succesvol, dit slagingspercentage is hoger dan op andere datingsites.

De reden dat je veel kans hebt om een relatie te vinden op Parship komt door het unieke matchingsprincipe. Je wordt op basis van een persoonlijkheidstest gematcht met andere leden die passen bij je persoonlijkheid, voorkeuren en levensstijl. Je zult wel begrijpen dat door dit unieke matchingsprincipe niet lang hoeft te zoeken om mensen te vinden die erg goed bij je passen.

Het aanmelden op Parship is volledig gratis, hier moet je dan ook zeker gebruik van maken. De datingsite zal je niet teleurstellen en je zult al snel leuke singles tegenkomen.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

EliteDating – voor wie een serieuze relatie zoekt

elitedating

EliteDating is ook bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een relatie die serieus is. Het is een erg populaire datingsite in Nederland, wekelijks melden meer dan 1500 nieuwe mensen zich aan op de datingsite die op zoek zijn naar de nieuwe liefde. Bovendien heb je veel kans om een relatie te vinden op EliteDating, maandelijks vinden meer dan 2500 leden de liefde.

Net zoals bij Parship, maakt EliteDating ook gebruik van een matchingsysteem. Door dit matchingsysteem word je gematcht met mensen die passen bij je karakter en levensstijl. Zodra je een leuk iemand ziet kun je een berichtje sturen en heb je al snel een diepgaand gesprek met een persoon.

EliteDating is een datingsite waarop iedereen welkom is, maar het focust zich vooral op hoger opgeleiden. Ruim 7 op de 10 leden op EliteDating beschikt over een bachelordiploma.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

Lexa – vindt een nieuwe relatie met iemand bij jou in de buurt

lexa

Als je een nieuwe relatie zoekt met iemand die in je omgeving woont moet je bij Lexa zijn. De datingsite Lexa is namelijk bedoeld voor degene die singles in zijn of haar omgeving wil ontmoeten. Je ontmoet op een gemakkelijke manier singles die in je omgeving wonen op Lexa. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een uitgebreide zoekfilter of een matchingsysteem om leuke singles te vinden. Zodra je een leuk iemand hebt ontmoet kun je direct een berichtje sturen.

Lexa is een erg veilige datingsite, het neemt namelijk veel maatregelen om voor een veilige datingomgeving te zorgen. Zo zijn bijvoorbeeld alle profielen op de Lexa geverifieerd en kun je met speciale instellingen meer controle krijgen over je privacy. Bovendien kun je in een incognito modus gebruik maken van de datingsite.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Als je op zoek bent naar een nieuwe relatie maak je op de datingsite Relatieplanet ook veel kans om die te vinden. Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, al meer dan 1.6 miljoen mensen in Nederland en België hebben er gebruik van gemaakt. Bovendien is het volgens consumentenorganisaties ook de beste datingsite in Nederland, Relatieplanet heeft namelijk al 11 jaar op rij een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite.

Een relatie vinden is niet de moeilijkste opgave op Relatieplanet, je kunt gebruik maken van handige functies om snel singles te vinden die goed bij je passen. Zo kun je gebruik maken van een uitgebreide zoekfilter om singles te vinden die bij je passen en kun je uitgebreide profielen van leden bekijken. Als je in iemand geïnteresseerd bent kun je direct een berichtje sturen.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

5 tips voor een nieuwe relatie

Een nieuwe relatie vinden is niet de makkelijkste opgave, je vindt namelijk niet zomaar een relatie. Bovendien kun je nog niet helemaal over je vorige relatie heen zijn waardoor het nog lastiger is om een nieuwe relatie te beginnen. Om deze redenen geven we aan het einde van dit artikel nog 5 tips voor een nieuwe relatie.

Tip 1 maak geen haast bij het vinden van een nieuwe relatie

Als je vorige relatie uit is of je hebt een scheiding achter de rug hoef je geen haast te maken bij het vinden van de nieuwe liefde. Het is belangrijk dat je de vorige relatie eerst goed verwerkt en er helemaal overheen bent.

Als je aan een nieuwe relatie begint terwijl je nog niet over de vorige heen bent kun je je ongelukkig gaan voelen, wat niet bevorderlijk is bij de nieuwe relatie. Het verschilt per persoon hoe snel hij of zij over een relatie heen is, bij de ene persoon is het een paar weken en bij de andere persoon duurt het een aantal maanden.

Je hoeft ook geen haast maken als mensen om je heen zeggen dat het wel weer tijd is voor een nieuwe liefde als je vorige relatie al een tijdje uit is. Je bepaalt namelijk helemaal zelf of je er klaar voor bent om opnieuw het leven met iemand te delen.

Tip 2 bedenk welke lessen je hebt geleerd van je vorige relatie

Voor je begint aan een nieuwe relatie met iemand is het belangrijk om na te gaan welke lessen je hebt geleerd van je vorige relatie. Misschien heb je zelf wel grote fouten gemaakt waardoor de vorige relatie is uitgegaan. Het is goed om na te gaan wat er mis is gegaan en welke lessen je ervan hebt geleerd. Als je bent nagegaan welke lessen je hebt geleerd kan de volgende relatie alleen maar beter gaan, je maakt namelijk niet meer dezelfde fouten die je misschien hebt gemaakt bij de vorige relatie.

Uit iedere relatie zijn wel lessen te leren, ook al is het misschien niet jouw fout dat de vorige relatie is uitgegaan. Je kunt bijvoorbeeld geleerd hebben dat je je partner meer vrijheid moet geven of dat je juist meer aandacht moet besteden aan je partner.

Tip 3 ga op een goede manier op zoek naar een nieuwe partner

Als je over de vorige relatie heen bent en je wilt je leven opnieuw delen met een iemand, ga je natuurlijk op zoek naar de nieuwe liefde. Het is belangrijk dat je op een goede manier op zoek gaat naar een nieuwe partner, dit scheelt wellicht veel moeite en heb je sneller een nieuwe relatie gevonden.

Het beste is om aan online dating te doen om de liefde opnieuw te vinden. Online dating is erg populair en je hoeft je er tegenwoordig niet meer voor te schamen, want iedereen doet het. Download een dating app of meld je aan bij een datingsite. Ga actief op de datingsite of dating app op zoek naar leuke singles en stuur berichtjes. Na een aantal weken of maanden heb je dankzij de datingsite of dating app een date wat wellicht je nieuwe liefde wordt.

Het aanmelden op de bovenstaande datingsites is volledig gratis en je maakt veel kans om daarop een nieuwe relatie te vinden.

Tip 4 loop niet te hard van stapel

Bij het vinden van een nieuwe relatie is het ook belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Als je iemand hebt ontmoet die goed bij je past en je vindt hem of haar helemaal geweldig moet je oppassen. Want als je iemand helemaal geweldig vindt zie je alleen maar de positieve kant van hem of haar en niet de negatieve. Daarnaast wil je ook zo snel mogelijk een relatie met die persoon.

Maar het beste is om uitgebreid te daten met iemand voordat je aan een nieuwe relatie begint. Zo leer je iemand goed kennen en niet alleen de goede kant van die persoon. Date gerust een aantal maanden en kom bij elkaar thuis. Als je langer dan 3 maanden aan het daten bent kun je gerust beginnen aan een nieuwe relatie.

Lees ook: Na hoeveel dates een relatie?

Tip 5 je nieuwe partner is niet je oude partner

Als je een nieuwe relatie hebt moet je altijd in gedachten houden dat je nieuwe partner niet je oude partner is, dit is vooral aan het begin van een nieuwe relatie belangrijk om in gedachten te houden.

Je nieuwe partner reageert op situaties anders en is misschien heel anders als je oude partner. Je had bijvoorbeeld vertrouwensissues bij je vorige partner, probeer bij je nieuwe partner dit dan niet te hebben.

Geef je nieuwe partner een kans om zich te wijzen en om een goede relatie te hebben en maak je niet direct druk als je nieuwe partner iets doet wat je niet gewend bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.