mensen ontmoeten

Wanneer je weinige sociale contacten hebt kan het leven soms erg eenzaam zijn. Je kunt bijvoorbeeld verhuisd zijn of je hebt moeite met het ontmoeten van nieuwe mensen. Ben je op zoek naar nieuwe sociale contacten en meer gezelligheid? In dit artikel behandelen we de 30 beste manieren om nieuwe mensen te ontmoeten. Met deze manieren ontmoet je veel nieuwe mensen en voel je je binnenkort niet meer eenzaam. Bovendien lees je in dit artikel ook 4 tips voor het ontmoeten van nieuwe mensen.

1. ga vrijwilligerswerk doen

Om nieuwe mensen te ontmoeten is vrijwilligerswerk de uitmuntende oplossing. Tijdens vrijwilligerswerk ontmoet je veel nieuwe mensen waarmee je een praatje maakt en wat misschien wel uit groeit tot een vriendschap. Je leert met vrijwilligerswerk niet alleen nieuwe mensen kennen maar je doet tegelijkertijd ook iets goeds voor de maatschappij.

Je kunt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen in een bejaardentehuis of bij de voedselbank. Op deze plekken zijn vaak veel vrijwilligers nodig en ontmoet je veel nieuwe mensen.

2. ga naar een sportschool

De sportschool is een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Wanneer je regelmatig een bezoek brengt aan de sportschool leer je vanzelf mensen kennen in groepslessen of in de krachthoek voor mannen. Doordat je mensen regelmatig ziet maak je veel gemakkelijker een praatje en wie weet krijg je wel nieuwe vrienden. Wanneer je meedoet met groepslessen ga je na de training vaak nog een kopje koffie drinken met elkaar.

Naast het ontmoeten van nieuwe mensen in te sportschool is de sportschool ook goed voor je eigen lichaam.

Buiten de sportschool om ontstaat er ook sneller een gesprek met de mensen die je regelmatig tegenkomt in sportschool, dit is gebleken uit onderzoek.

3. bezoek evenementen of beurzen

Beurzen en evenementen zijn ook een uitstekende manier om in contact te komen met nieuwe mensen. Als bezoeker van een beurs heb je al snel een goed gesprek met een verkoper of een andere bezoeker. In Nederland worden jaarlijks duizenden evenementen en beurzen gehouden, van groot tot klein. Wat dacht je bijvoorbeeld van de huishoudbeurs, 50plusbeurs en Pinkpop.

4. ga naar een uitgaansgelegenheid

mensen ontmoeten

Hou je wel van een feestje? Dan zijn uitgaansgelegenheden een uitstekende plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens het uitgaan ga je lekker uit je dak en knoop je al snel een gesprek aan met een persoon die je niet kent.

Ga bijvoorbeeld naar het lokale café of een discotheek in de buurt en je zult al snel nieuwe mensen leren kennen. Vergeet niet hun contactgegevens te vragen om later nog een keer af te spreken.

5. wordt lid bij een vereniging

Om nieuwe sociale contacten te krijgen kun je er ook voor kiezen om lid te worden bij een vereniging. Een vereniging komt regelmatig per maand samen en je doet gezamenlijk leuke activiteiten. Het is een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten, je maakt gemakkelijk een praatje met mensen en buiten de vereniging om kun je met die mensen afspreken.

Wanneer je bijvoorbeeld een student bent is een studentenvereniging een aanrader. Een studentenvereniging komt vaak doordeweeks samen in een café en gaan in het weekend leuke dingen doen. Maar misschien ben je geen student maar hou je wel van fietsen, dan kun je bijvoorbeeld lid worden van een fietsvereniging.

6. wordt lid van de datingsite Lexa

Een van de beste manieren om nieuwe mensen te ontmoeten is om lid te worden van de datingsite Lexa. De datingsite Lexa is één van de beste en populairste datingsites in Nederland waarop duizenden mensen op zoek zijn naar nieuwe contacten.

lexa

Op Lexa ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen die goed bij je passen, je maakt namelijk gebruik van een slim matchingsysteem en een uitgebreide zoekfilter om mensen te vinden die bij je passen. Zodra je iemand ziet waarmee je in contact wilt komen kun je direct een berichtje sturen. Er komt al snel een interessant gesprek op gang en binnen te kortste keren heb je nieuwe mensen ontmoet dankzij de datingsite Lexa.

Lexa organiseert ook evenementen op de leden, op deze evenementen kom je in het echt gemakkelijk in contact met nieuwe mensen. De evenementen die Lexa organiseert zijn heel divers, de ene keer maak je als groep een wandeling langs het strand en een andere keer ga je gezellig samen dineren.

De datingsite Lexa is een absolute aanrader om nieuwe mensen te ontmoeten voor vriendschap of misschien wel een relatie!

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

7. maak een spontaan praatje met mensen

Om nieuwe mensen te leren kennen is de beste manier om een gesprekje met mensen te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een gesprek beginnen met iemand die je in de supermarkt of op de markt tegenkomt.

Een gesprek beginnen kan soms moeilijk of spannend zijn, maar het beste is om uit je comfort zone te stappen en een gesprek met iemand te beginnen. Het beste is om een gesprek goed te openen want vanuit dat gesprek krijg je misschien wel een vriendschap of een relatie. Een gesprek goed openen doe je met een goede openingszin.

Je kunt bijvoorbeeld deze openingszinnen gebruiken:

  • Hey, ken ik je ergens van?
  • Hey, mag ik iets vragen?
  • Hoi, je hebt echt een leuke uitstraling. Wie ben jij?
  • Hey, leuke kleren heb je aan.

Lees ook de 101 beste openingszinnen om een gesprek te beginnen!

Zodra je een gesprek hebt geopend en zijn of haar aandacht hebt is het belangrijk om een connectie te zoeken. Een connectie in een gesprek is erg belangrijk, dit bepaalt namelijk of het een leuk gesprek wordt. Probeer te achterhalen op welke punten jullie matchen en over die punten kun je een goed gesprek voeren. Vergeet niet aan het einde van het gesprek contactgegevens te vragen, zoals een telefoonnummer of e-mailadres.

8. bezoek een kerkdienst

Je bent misschien wel een spiritueel persoon of je gelooft in iets na het hiernamaals, dan kunnen kerkdiensten een goede manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Je bent in een kerk altijd welkom, ook al ben je geen lid. In een kerk komen veel mensen samen om naar een verhaal uit de Bijbel te luisteren. Na een kerkdienst is er bij veel kerken gelegenheid om na te praten en om koffie te drinken. Kerkdiensten vinden vooral plaats op zondagen.

9. volg een workshop

Een workshop volgen is ook een prima manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Je hebt veel verschillende workshops, zo heb je bijvoorbeeld workshops waar je een graffiti kunstwerk maakt of leert hoe je sushi maakt. Tijdens een workshop leer je nieuwe mensen kennen waarmee je gemakkelijk een gesprekje mee kunt maken en tegelijkertijd leer je ook nieuwe dingen.

10. in je omgeving

Een andere manier is om te zoeken in je omgeving naar nieuwe contacten. Maak bijvoorbeeld een gesprekje met je buren, niks is beter dan om goede buren te hebben. Er is veel kans dat je niet de enige persoon bent in je omgeving die nieuwe mensen wilt ontmoeten. Maak dus gewoon een praatje met mensen in je omgeving en wie weet ontmoet je nieuwe mensen waaruit vriendschap ontstaat.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook actief worden in Facebook groepen in je omgeving, hier delen mensen informatie met elkaar over bijvoorbeeld hun woonplaats.

11. wordt lid van de datingsite Relatieplanet

relatieplanet

Net zoals de datingsite Lexa is de datingsite Relatieplanet ook een aanrader om nieuwe mensen te ontmoeten. Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen zijn al lid geweest van de datingsite om nieuwe mensen te ontmoeten. Bovendien heeft Relatieplanet al 11 jaar op rij een prijs/award gewonnen als beste en populairste datingsite.

Op Relatieplanet vind je gemakkelijk nieuwe mensen die goed bij je passen. Je kunt gebruik maken van uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten om nieuwe contacten te ontmoeten. Daarnaast maakt Relatieplanet gebruik van uitgebreide profielen die veel informatie over iemand bevatten, zo kom je al erachter of een persoon bij je past. Past een persoon bij je? Dan hoef je niet te wachten met het contact leggen, je kunt namelijk direct berichten versturen.

Relatieplanet is een datingsite voor iedereen, het maakt niet uit of je op zoek bent naar een serieuze relatie, spannende date, vriendschap of alleen om nieuwe mensen te ontmoeten.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

12. gebruik social media

Tegenwoordig gebruikt iedereen social media. Iedereen heeft wel een account op bijvoorbeeld LinkedIn, Snapchat, Facebook, Instagram en Whatsapp. Doordat iedereen social media gebruikt kun je dit als een goed middel gebruiken om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ga bijvoorbeeld op Facebook of Instagram op zoek naar oude bekenden of nieuwe mensen die bij je passen. Wacht niet met het versturen van berichtjes op deze social media platformen, er zal al snel een gesprek op gang komen met nieuwe mensen en misschien heb je binnenkort wel een afspraak gemaakt om elkaar in het echt te ontmoeten.

13. volg een cursus

Net zoals een workshop is een cursus ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Cursussen worden in allerlei vakgebieden gegeven. Wanneer je een cursus volgt verbeter je niet alleen je vaardigheden maar kom je ook in contact met nieuwe mensen waarmee je samen studeert.

Om een cursus te volgen om nieuwe sociale contacten te krijgen kun je bijvoorbeeld een cursus volgen om je Engels te verbeteren of om taarten te bakken.

Helaas worden sommige cursussen tegenwoordig online gegeven, om deze manier kom je niet in contact met nieuwe mensen.

14. verander van baan

Het veranderen van baan wil ook nogal helpen met het ontmoeten van nieuwe mensen. Echter doe je dit niet zomaar, maar als je bijvoorbeeld geen uitdaging in je huidige baan hebt, je overmatig gebruik maakt van social media tijdens je huidige baan of oververmoeid bent is het slim om te veranderen van baan.

Bij het veranderen van baan kom je in contact met nieuwe collega’s waar je gezellige gesprekken mee kunt voeren.

15. gebruik ontmoetingssites

Om nieuwe mensen te ontmoeten voor een vriendschap of relatie zijn ontmoetingssites een aanrader. Op ontmoetingssites ontmoet je op een gemakkelijke manier nieuwe mensen, je hoeft enkel lid te worden van een ontmoetingssite, op zoek te gaan naar leuke mensen en contact te leggen met andere leden.

Er zijn veel ontmoetingssites in Nederland actief, sommige zijn voor een specifieke doelgroep bedoeld en andere zijn voor iedereen. Om een aantal voorbeelden van ontmoetingssites te noemen: EliteDating is een ontmoetingssite voor hoger opgeleiden en Be2 is een ontmoetingssite voor singles die serieus op zoek zijn.

Lees wat de beste ontmoetingssites zijn om andere mensen de ontmoeten! >

16. zoek contact met de buren

Niets is beter dan om goede buren te hebben waar je regelmatig kunt aankloppen. Misschien ken je nog niet goed je buren, dan is het de hoogste tijd om je buren beter te leren kennen. Zo kun je bijvoorbeeld een praatje maken als je de buren ziet.

Zoek niet alleen contact met de mensen die naast je wonen, maar zoek ook contact met de buren aan de overkant van de straat. Zo breid je je netwerk uit.

17. bezoek markten

In iedere stad of dorp wordt regelmatig markt gehouden, denk aan braderieën, de wekelijkse markt en rommelmarkt. Op deze markten kom je op een gemakkelijke manier in contact met verkopers. Je hoeft vaak alleen een vraag over een product te stellen en er komt al snel een gesprek op gang met de verkoper. Maak een praatje met een verkoper op de lokale markt en misschien krijg je een interessant gesprek.

18. download de dating app Parship

Dating apps zijn aan de orde van de dag om de liefde te vinden en om andere mensen te ontmoeten. Dankzij dating apps heb je binnen enkele ogenblikken mensen gevonden die goed bij je passen, dating apps zijn één van de snelste manieren om in contact te komen met nieuwe mensen.

parship app

De dating app van Parship is één van de beste dating apps in Nederland, waarvan je gemakkelijk gebruik kunt maken. Parship is voor singles die serieus op zoek zijn naar een partner of vriendschap, het is namelijk de nummer 1 in serieuze relaties. Bovendien heb je veel kans om succesvol te worden op Parship, ruim 38% van de leden wordt succesvol! Dit slagingspercentage is veel hoger dan op andere dating apps.

Je vindt niet zomaar iemand op de dating app van Parship, je vindt namelijk de juiste persoon. Op Parship kom je in contact met leden die erg goed bij je passen, dit komt door het uitmuntende matchingsysteem van de app.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

18. ga een weekendje weg

Het wil ook helpen om een weekendje weg te gaan voor het vinden van mensen die je nog niet kent. Ga een weekendje weg voor jou naar een onbekend gebied en zoek nieuwe connecties. Je kunt bijvoorbeeld een hotel boeken of een weekendje naar een camping gaan.

19. wordt lid van Facebook groepen

Voor elke interesse en hobby bestaan Facebook groepen waar mensen informatie met elkaar delen. Wanneer je bijvoorbeeld van vissen houdt of een voorstander van iets bent, kun je op zoek gaan naar een Facebook groep die bij je interesse hoort. Deel je mening, vertel je ervaring over bepaalde onderwerpen en ga met mensen in gesprek in een Facebook groep. Wie weet spreek je wel een keer af met de Facebook groep en heb je al snel een aantal vrienden erbij.

20. ga mee op een single reizen

leuke singles ontmoeten

Als alleenstaande zijn single reizen een ultieme oplossing. Je gaat samen met andere alleenstaanden een land bezoeken, je maakt nieuwe vrienden, ontmoet nieuwe mensen en je hebt een fantastische reis.

Het heeft verschillende voordelen om mee te gaan met een reis voor alleenstaanden, zo hoef je niet op zoek naar een reisgenoot, zie je tijdens een groepsreis veel dingen, hoef je niets zelf te regelen, is het heel gezellig en je maakt veel nieuwe vrienden.

Er worden veel reizen voor alleenstaanden georganiseerd die naar allerlei vakantiebestemmingen over de wereld. Wanneer je op zoek bent naar een groepsvakantie is Singlereizen.nl een aanrader.

21. ga parttime werken

Wanneer je niet werkt is het een goede idee om parttime te gaan werken. Door parttime te gaan werken ontmoet je een aantal dagen per week nieuwe mensen en heb je een goede bezigheid. Bovendien kom je in contact met leuke collega’s die elke dag wel in zijn voor een leuk gesprek.

Tip: kies voor werk waar je in contact komt met klanten, zo kom je veel in contact met nieuwe mensen waar je gemakkelijk een gesprek mee kunt maken.

22. breng een bezoek aan een museum

Een museum is een instelling die dingen van een bepaald ontwerp verzamelt en tentoonstelt. Wanneer je in een bepaald onderwerp erg geïnteresseerd bent kan het een goed plan zijn om daarover een museum te bezoeken. Je leert veel dingen over een bepaald ontwerp in een museum, maar je kunt er ook nieuwe mensen leren kennen.

Maak bijvoorbeeld een gesprekje met andere bezoekers of de medewerkers van een museum. Wie weet heb je binnenkort een aantal vrienden erbij.

23. gebruik je huidige netwerk

Gebruik je huidige netwerk om nieuwe mensen te ontmoeten, de vrienden van jouw vrienden kunnen immers ook jouw vrienden worden. Vraag aan je huidige netwerk om jou te betrekken in hun huidige cirkel met vrienden. Ga mee met je netwerk naar hun vrienden en kijk hoe het gaat. Wie weet klikt het en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan of kom je in een vriendengroep.

24. in een koffiezaakje

daten amsterdam

Koffiezaakjes zijn een druk bezochte plaats waardoor je daar veel mensen kunt ontmoeten. Ga gezellig een kop koffie drinken in een koffiezaakje en zoek connectie met andere mensen.

Je kunt er ook voor kiezen om thuis te werken in een koffiezaak. Als je werk hebt wat bijvoorbeeld op een laptop gedaan kan worden is het erg gezellig om in een koffiezaakje te gaan werken.

25. ga naar festivals

Op festivals komen veel mensen samen om te genieten van bijvoorbeeld muziek. Er worden jaarlijks honderden festivals in Nederland georganiseerd waar je op een gemakkelijk wijze in contact komt met onbekende mensen. Als je wel van een feestje houdt zijn festivals de uitstekende plek, je gaat lekker uit je dak en je stapt snel op een persoon af die je niet kent om contact te leggen.

26. ga wandelen met een groep

Er zijn veel wandelgroepen in Nederland, veelal zijn wandelgroepen lokaal en maak je een ommetje met mensen in je omgeving. Het is erg leuk om te wandelen met een groep, je kunt namelijk goed socializen en het is goed voor je lichaam. Je maakt in een wandelgroep al snel vrienden waarmee je buiten het wandeluurtje afspreekt.

Wanneer je geen wandelgroep in je omgeving weet kun je bijvoorbeeld je huidige netwerk of Facebook groepen gebruiken om met een groep regelmatig te gaan wandelen.

27. wordt lid van een sportvereniging

Maar je hoeft geen wandelgroep te hebben om lekker te bewegen en om nieuwe mensen te ontmoeten, dit kan namelijk ook met een sportvereniging. Word lid van een sportvereniging om nieuwe contact te leren kennen. Begin een gesprek met andere leden van de sportvereniging en spreek buiten de vereniging daarmee af.

28. bezoek monumentale plaatsen

Net zoals een museum zijn monumentale plaatsen ook een populaire plek om nieuwe connecties op te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Giethoorn, Hulst of Bergen op Zoom, dit zijn monumentale plaatsen waar veel toerisme is. Knoop een gesprek aan met een voorbijganger op een monumentale plaats en zo ontmoet je nieuwe mensen.

29. ga naar Meetups

Wanneer je al een tijdje single bent doe je er goed aan om naar meetups te gaan om andere gelijkgestemde te ontmoeten. Op Meetup.com vind je veel verschillende groepen en activiteiten bij jou in de buurt die je met een aantal andere mensen doet. Meetup.com organiseert door heel Nederland activiteiten die je met een lokale groep doet, bijvoorbeeld een stuk wandelen of koken met elkaar. Zo leer je op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten en zo verbreed je je sociale netwerk.

30. richt een kookclub op

De laatste manier die benoemd wordt is om een kookclub op te richten. Richt een club op om met een aantal vrienden gezellig samen te koken. Probeer gebruik te maken van een Facebook groep of je huidige netwerk om nieuwe mensen bij de kookclub te krijgen.

Naast het gezellig samen koken mogen jullie het ook samen opeten, wat het leukste gedeelte is.

4 tips om nieuwe mensen te ontmoeten

Je hebt gelezen wat de 30 beste manieren zijn om nieuwe mensen te leren kennen, echter is dit nog geen garantie dat je daadwerkelijk nieuwe vrienden maakt. Daarom geven we jou nog 4 tips om nieuwe mensen te ontmoeten. Wanneer je deze tips leest en toepast heb je aanzienlijk meer kans om nieuwe mensen te leren kennen.

Tip 1 sta open voor een gesprek

Om nieuwe contacten te leren kennen moet je openstaan voor een gesprek, anders lukt het je niet. Om nieuwe mensen te ontmoeten maak je veelal een gesprekje en vanuit dat merk je of het klikt tussen jullie of niet.

Andere personen merken al snel of je openstaat voor een gesprek, dit is namelijk aan non-verbale communicatie te merken. Uit onderzoek is gebleken dat mensen voor meer dan 80% non-verbaal communiceren. Je houding laat dus overduidelijk merken of je openstaat voor een gesprek. Neem om die reden een open houding aan. Een open houding aannemen doe je bijvoorbeeld doe je armen niet over elkaar te hebben.

Tip 2 stel open vragen

Open vragen zijn een goede methode op een gesprek op gang te brengen, open vragen leveren namelijk veel informatie op waarover je kunt praten. Door open vragen te stellen kom je er gemakkelijk achter op welke vlakken jullie met elkaar passen en kun je over die onderwerpen verder praten.

Tip 3 vergeet geen contactgegevens te vragen

Aan het einde van een gesprek met iemand moet je natuurlijk de contactgegevens niet vergeten te vragen, zo kun je na het gesprek nog is met elkaar afspreken. Het kan alleen wel spannend zijn om bijvoorbeeld een telefoonnummer of de social media van iemand te vragen. Het beste is om het gewoon te vragen en de spanning te vergeten, het gaat ongetwijfeld meevallen.

Zodra je contactgegevens hebt kun je gemakkelijk online communiceren en later nog een paar keer afspreken, zo kan een vriendschap of relatie ontstaan.

Tip 4 doe dingen in groepsverband

Om mensen te ontmoeten die goed bij je passen is het beste om dingen in groepsverband te doen. In groepsverband is het vaak gezelliger om nieuwe connecties te maken en ontmoet je sneller mensen die goed bij je passen. Vaak zijn er in een groep tenminste één persoon die dezelfde interesse heeft als jou.

Er zijn veel activiteiten die in groepsverband gedaan worden, denk aan vrijwilligerswerk, sportclub en cursus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.