nextlove

Ben je een gescheiden of alleenstaande ouder en op zoek naar de nieuwe liefde? Dan moet je een kijkje nemen op de datingsite Nextlove. De datingsite Nextlove is Europa’s sociale netwerk voor gescheiden en alleenstaande ouders.

Nextlove is van oorsprong een Scandinavische datingsite, maar is snel uitgebreid naar de rest van Europa, waaronder Nederland. Het is een populaire datingsite in Europa, het heeft naar eigen zeggen meer dan 20.000 leden die op zoek zijn naar de nieuwe liefde.

In dit artikel lees je meer informatie over de datingsite Nextlove, zo lees je voor wie het bedoeld is, van welke functionaliteiten je gebruik kunt maken en kom je te weten wat de kosten zijn.

Gratis aanmelden op Nextlove!

Voor wie is het bedoeld?

Zoals je al in de bovenstaande inleiding hebt gelezen is Nextlove bedoeld voor gescheiden en alleenstaande ouders die op zoek zijn naar de nieuwe liefde. Als je op zoek bent naar iemand die geen kinderen heeft zit je verkeerd bij Nextlove, je ontmoet namelijk alleen maar alleenstaande ouders op de datingwebsite.

Er zijn weinig gegevens bekend over de leden van de datingsite, zo is het niet bekend wat bijvoorbeeld de man/vrouwverhouding is, laat staan de homoseksuele of lesbische verhoudingen.

Als je een alleenstaande ouder bent, maakt het niet uit hoe je bent. Of je nou hoogopgeleid bent, een oude leeftijd hebt of je weet niet wat je intentie is; je bent altijd welkom op de datingwebsite. Door handige functionaliteiten vind je altijd veel leden die bij je passen, zo hoef je niet bang te zijn dat niemand bij je past.

Functionaliteiten van Nextlove

Op Nextlove kun je van een aantal handige functionaliteiten gebruik maken. De functionaliteiten maken het gebruik van de datingsite leuker en beter. Veel van de functies zijn uniek, op weinig andere datingsites kun je gebruik maken van zulk soort functies.

Een unieke functionaliteit van de datingsite is dat je er anoniem gebruik van kunt maken. Nextlove heeft speciale tools ontwikkeld waarmee je foto’s anoniem kunt maken, zo kun je foto’s bluren of een masker op het gezicht zetten. Daarnaast kun je ook foto’s privé houden, dan krijgen andere leden niet zomaar jouw foto’s te zien.

Een andere leuke functionaliteit is dat je geschenken naar andere leden kunt sturen. Door een geschenk te sturen krijg je aandacht van andere leden en heb je veel kans dat hun een gesprek starten. Een geschenk is een standaard plaatje met een eventuele tekst die je erbij schrijft. Geschenken betaal je met credits, deze kun je op een aantal manieren krijgen en verdienen.

Natuurlijk beschikt de datingsite ook over goede basisfunctionaliteiten. Zo kun je chatten met andere leden, uitgebreid zoeken, profielen bekijken, alle foto’s bekijken van leden en ga zo maar door.

nextlove profielen
Screenshot van het zoeken naar leden op de datingsite

Kosten van Nextlove

Het aanmelden en deels gebruiken van de datingwebsite is volledig gratis. Je kunt als gratis lid van veel functies gebruik maken waardoor je niet direct een abonnement hoeft af te sluiten. Je kunt als gratis lid van veel handige basisfunctionaliteiten gebruik maken, denk aan het op zoek gaan naar leden die bij je passen en profielen bezoeken.

Om daadwerkelijk met iemand contact te hebben op Nextlove moet je een premium lidmaatschap afsluiten. Een lidmaatschap kan voor verschillende periodes worden afgesloten, zo kun je kiezen uit 3, 6 of 12 maanden. Met een lidmaatschap krijg je toegang tot de volgende functies: chatten, zien wie jou leuk heeft gevonden en bekeken heeft, privé foto’s bekijken, cadeaus sturen en onbeperkt likes.

Kosten van abonnementen:

  • 3 maanden voor €10 per week, totaal €119,97.
  • 6 maanden voor €7,50 per week, totaal €179,94.
  • 12 maanden voor €5 per week, totaal €239,88.

Gratis aanmelden op Nextlove!

Nextlove review

Pluspunten

  • Speciaal voor alleenstaande ouders
  • Veel handige functies
  • Mooie datingwebsite

Minpunten

  • Het is duur
  • Grootste gedeelte van de website is in het Engels
  • Niet populair in Nederland

Populariteit score: 2.5/5

Nextlove is een grote datingsite in Europa voor alleenstaande ouders, volgens bronnen op het internet telt het meer dan 20.000 leden. Echter is de datingsite niet populair in Nederland, je vindt maar een paar honderd Nederlandse leden op de datingwebsite.

Gebruiksgemak score: 4/5

In tegenstelling tot de populariteit is het gebruiksgemak wel erg goed van de datingsite. Het is namelijk een erg gebruiksvriendelijke datingsite, dit komt doordat de datingsite overzichtelijk en eenvoudig is.

Functionaliteiten score: 4.5/5

Je kunt van veel functies gebruik maken op Nextlove. De functies maken het gebruik van de datingsite makkelijker en leuker, zo vind je door de functies sneller leden die bij je passen en leg je gemakkelijker contact.

Kosten score: 2.1/5

Een groot nadeel van de datingsite zijn de kosten, die zijn namelijk erg hoog. In vergelijking met andere datingsites en de prijs-kwaliteitsverhouding zijn de prijzen van de abonnementen erg hoog. Wel krijg je daar een goede datingsite voor terug. Een abonnement kun je vanaf €5 per week afsluiten met een looptijd van 12 maanden.

Eindoordeel:

Wanneer je een alleenstaande ouder bent kun je beter lid worden van een andere datingsite voor alleenstaande ouders. Wij van Dedatingwijzer.nl vinden de datingsite Nextlove niet direct een aanrader, het is alleen een aanrader als je op zoek bent naar internationale datingsite voor alleenstaande ouders. Je ervaart veel gebruiksgemak en je kunt gebruik maken van handige functionaliteiten. Echter is de datingsite niet populair in Nederland en zijn de kosten erg hoog. Wel is het aanmelden op Nextlove volledig gratis!

Score:

nextlove profiel

Hoe werkt het inschrijven?

Het inschrijven werkt erg gemakkelijk op Nextlove. Het inschrijven vraagt een aantal minuten van je tijd en je hoeft maar een paar gegevens op te geven om lid te worden van de datingsite. Op de homepagina van de datingsite wordt de aandacht al direct getrokken door de grote knop inschrijven, door op die knop te klikken kom je bij het inschrijfproces.

Om je in te schrijven geef je allereerst aan wat voor geslacht je bent, vervolgens vul je in wat je status is, seksuele voorkeur, e-mailadres, gebruikersnaam en geef je je geboortedatum op. Je hebt nu het eerste gedeelte van het inschrijfproces voltooid.

Om het inschrijfproces verder af te ronden moet je meer algemene informatie over jezelf vermelden, dit bestaat uit verschillende stappen. Nadat je deze gegevens hebt opgegeven moet je het e-mailadres bevestigen.

In de mail die je hebt ontvangen van Nextlove klik je op e-mail bevestigen, waarna de datingsite direct vraagt om een aantal foto’s toe te voegen aan je profiel. Nadat je dat hebt gedaan ben je lid van de datingsite en kun je direct er gebruik van maken.

Het is wel slim om je dating profiel eerst helemaal in te vullen voordat je gebruik maakt van Nextlove. Met een ingevuld profiel heb je namelijk meer kans om berichten van andere leden te krijgen. In je dating profiel kun je bijvoorbeeld vermelden naar wat voor persoon je op zoek bent, meer achtergrond informatie vermelden en kun je over verschillende dingen vertellen.

Gratis aanmelden op Nextlove!

Nextlove opzeggen

Je bent misschien momenteel wel lid bij Nextlove, echter wil je het opzeggen. Gelukkig kun je het ter alle tijden opzeggen en om wat voor reden dan ook. Om je uit te schrijven hoef je enkel een formulier in te vullen en het bevestigen.

Om het op te zeggen ga je allereerst naar instellingen, dit is te vinden in het linker menu. Vervolgens scrol je naar onderen tot je “deactivate my account” ziet staan. Onder “deactivate my account” zie je dat je een formulier moet invullen om het op te zeggen, ga naar dit formulier toe. Om de uitschrijving te bevestigen moet je aangeven of je geen robot bent en moet je de opzegging aanvragen.

Je hebt nu bij Nextlove aangevraagd om je account te verwijderen, dit moet de datingsite eerst goedkeuren. Binnen enkele uren tot dagen keurt de datingsite dit goed.

Over Nextlove

Nextlove is in 2013 opgericht en valt onder het bedrijf Digisec Media. Dit bedrijf is gevestigd in Malta en is ervaren in het online daten, meerdere datingsites zijn namelijk onderdeel van het bedrijf. Bijvoorbeeld de datingsites Victoria Milan en RichMeetBeautiful worden ook beheert door Digisec Media. Veel van de datingsites die onderdeel zijn van Digisec Media zijn gericht op aparte doelgroepen, zo is Nextlove gericht op alleenstaande ouders, is Victoria Milan gericht op vreemdgaan en is RichMeetBeautiful gericht op rijke mensen en knappe dames.

Nextlove is begonnen in Scandinavië, maar is al snel uitgegroeid tot een datingsite die in heel Europa actief is. Het is bijvoorbeeld actief in landen zoals Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland.

Het grootste gedeelte van de datingwebsite is in het Engels, Nextlove is (nog) niet vertaalt naar het Nederlands. Dit is wel een groot nadeel van de datingsite, je moet goed in Engels zijn om gebruik te kunnen maken van de datingsite.

Andere datingsites voor alleenstaande ouders

Nextlove is niet de enige datingsite in Nederland voor alleenstaande ouders, er zijn in Nederland veel datingsites actief waarop alleenstaande ouders welkom zijn. Mocht je twijfelen of Nextlove wel bij je past, dan kun je het beste een kijkje nemen op één van de andere datingsites.

Alternatieven voor Nextlove:

Gratis aanmelden op Nextlove!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.