nadelen van tinder

Tinder is een erg populaire dating app, meer dan 1.2 miljoen Nederlanders hebben Tinder wel eens gebruikt. Je zult wellicht denken dat je snel de liefde ontmoet op Tinder, omdat de dating app enorm populair is. Echter heb je dit dan mis, er zijn erg veel nadelen van Tinder. Op Tinder heb je juist weinig kans om succesvol te worden, uit onderzoek blijkt dat ruim 22% van de Tinder gebruikers al een relatie heeft!

In dit artikel lees je 6 nadelen van Tinder en lees je welke dating apps beter zijn dan Tinder.

Nadeel 1: oppervlakkig contact met andere leden

Als je Tinder al wel eens hebt gebruikt is het je waarschijnlijk wel opgevallen. Je hebt oppervlakkig contact met andere leden, er komt zelden een diepgaand en interessant gesprek op gang. Doordat je vaak oppervlakkig contact hebt met andere leden krijg je bijna geen dates met andere Tinder gebruikers.

Wanneer je matches met andere Tinder gebruikers hebt, beginnen slechts een paar van die matches een gesprek. En als je een gesprek hebt met iemand is dit vaak kort en oppervlakkig. Als je geluk hebt groeit een gesprek op Tinder uit tot een date.

Nadeel 2: het is alleen vleeskeuring

Een ander nadeel van Tinder is dat het alleen om het fysieke aspect draait. Bij veel mensen staat Tinder bekend als een vleeskeurings app.

Wanneer je Tinder gebruikt zie je iemand, die beoordeel je alleen op het uiterlijk om de persoon vervolgens naar rechts of links te swipen. Op dit swipe-systeem van Tinder is veel kritiek, je beoordeelt andere Tinder gebruikers op het uiterlijk. Wanneer iemand er goed uit ziet swipe je hem of haar naar rechts om de persoon leuk te vinden. Ziet iemand er niet goed uit dan swipe je naar links om hem of haar over te slaan. Bovendien maakt Tinder gebruik van profielen die weinig informatie bevatten, het grootste gedeelte van een Tinder profiel bestaat uit foto’s. Je komt niet te weten wat iemands interesses zijn, je let alleen op het uiterlijk.

Op deze manier leer je iemand niet kennen hoe hij of zij daadwerkelijk is.

Deze 10 apps zijn beter dan Tinder!

Nadeel 3: veel Tinder gebruikers zijn al bezet

Uit een onderzoek is gebleken dat veel Tinder gebruikers al gewoon een relatie hebben. Wetenschappers onderzochten ongeveer 1500 Tinder gebruikers en hebben gekeken of ze al een relatie hadden. Van de 1500 deelnemers had ongeveer 300 deelnemers al een relatie. Mensen die Tinder gebruiken en al een relatie hebben, hebben vaak als motivatie dat ze de app uit nieuwsgierigheid gebruiken.

Veel Tinder gebruikers hebben dus al gewoon een relatie. Doordat veel Tinder gebruikers al een relatie hebben en dus niet op zoek zijn naar een nieuwe liefde heb je veel minder kans om succesvol te worden op Tinder. Dit is een groot nadeel van Tinder.

Ruim 22% van de Tinder gebruikers heeft al een relatie

Nadeel 4: Niet iedereen is hoe hij of zij zich voordoet

Op Tinder is niet iedereen hoe hij of zij zich voordoet. Het lijkt misschien makkelijk: je beoordeelt iemand, geeft aan of je hem of haar leuk vindt, je krijgt een match en gaat tenslotte daten. Maar het is niet zo makkelijk, je moet namelijk denken aan je veiligheid op Tinder. Niet iedereen is hoe hij of zij zich voordoet. Achter een profiel kan een geheel ander soort iemand zitten, iemand kan foto’s van het internet downloaden en op zijn profiel plaatsen. Profielen op Tinder kunnen dus fake zijn.

Sommige mensen willen Tinder gebruiken zonder dat ze hun eigen foto’s willen gebruiken. Dus downloaden ze een paar foto’s van het internet en plaatsen ze die op hun Tinder profiel. Vooral onder tieners komt dit voor.

Daarnaast lees je regelmatig in het nieuws dat mensen over de wereld vermoord worden op hun eerste of tweede Tinder date. Dit is verschrikkelijk, het is dus oppassen met wie je in contact komt op Tinder.

Nadeel 5: afhankelijk van het algoritme van Tinder

Wanneer je Tinder gebruikt ben je afhankelijk van het algoritme van Tinder. Je bent afhankelijk in welke volgorde jouw profiel aan andere Tinder gebruikers getoond wordt. Hier kun je wel onderuit komen, je kunt namelijk een boost gebruiken. Wanneer je een boost gebruikt wordt je profiel gedurende 30 minuten als één van de eerste profielen getoond aan andere gebruikers van de app. Echter is deze functie niet gratis, je kunt de functie boost los kopen of je krijgt 1 gratis bootst per maand bij de pakketten Tinder Plus en Tinder Gold.

Bovendien wordt niet ieder Tinder profiel aan evenveel gebruikers getoond. Het kan zijn dat het ene profiel aan veel meer mensen wordt getoond dan een ander profiel.

Lees ook: De beste & populairste dating apps!

Nadeel 6: veel Tinder gebruikers blijven onsuccesvol

Het laatste nadeel van de 6 nadelen van Tinder is dat veel Tinder gebruikers onsuccesvol blijven. Het grootste deel van de Tinder gebruikers blijft na lange tijd gebruik te hebben gemaakt van Tinder nog steeds single. Dit komt omdat je oppervlakkig contact hebt met andere gebruikers waardoor je niet veel dates krijgt en omdat veel gebruikers al een relatie heeft.

Deze apps zijn beter dan Tinder

Nu je de nadelen van Tinder hebt gelezen, wil je nog steeds gebruik maken van Tinder? Zo nee, dan kun je beter gebruik maken van een andere dating app. Hieronder lees je welke dating apps beter zijn dan Tinder.

Parship – voor wie een serieuze relatie zoekt

parship app

Wil je geen oppervlakkig contact met andere gebruikers, zoals op Tinder het geval is? Dan moet je op Parship zijn! Op Parship heb je diepgaande gesprekken met andere gebruikers.

Daarnaast is op Parship geen sprake van vleeskeuring. Parship werkt niet met een vlug beoordelingssysteem zoals Tinder, maar werkt met een uitgebreid matchingssysteem. Op Parship word je met leden gematcht die passen bij je voorkeuren, persoonlijkheid en levensstijl. Zo heb je binnen de kortste keren leden gevonden die bij je passen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen.

Zoek je een serieuze relatie? Dan maak je op Parship de meeste kans!

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

Lexa – ontmoet singles bij je in de buurt

lexa app

Op zoek naar singles in je omgeving? Dan moet je de dating app Lexa downloaden! Lexa is voor degene die andere singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving.

Op Lexa vind je snel singles die bij je passen en in je omgeving wonen. Je kunt gebruik maken een uitgebreide zoekfilter om singles te vinden die in je omgeving wonen. Naast de uitgebreide zoekfilter kun je ook gebruik maken van nog meer functies waarmee je snel leden vindt. Zo kun je gebruik maken van de functie shuffle. Hiermee beoordeel je snel leden en geeft aan of je ze leuk vindt of niet. Dit lijkt op Tinder, maar het is niet alleen maar vleeskeuring, wat op Tinder wel het geval is.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

Happn – vind je mensen die je ergens bent tegengekomen

happn

Happn werkt totaal anders dan alle andere dating apps. Op Happn kom je mensen tegen die je in het echt ergens bent tegengekomen. De dating app herkent automatisch wanneer je in de buurt bent geweest van een andere Happn gebruiker.

Elke keer als je in de buurt bent geweest van een andere Happn gebruiker, krijg je die gebruiker op je tijdlijn te zien. Vervolgens kun je de gebruikers die op je tijdlijn staan leuk vinden of overslaan. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kun je berichten naar elkaar sturen.

Lees meer informatie van Happn! >

Conclusie

Er zijn er veel nadelen van Tinder, waardoor je misschien geen gebruik wilt maken van Tinder. Wanneer je bijvoorbeeld geen vleeskeuring wil en wel diepgaande gesprekken, kun je beter gebruik maken van een andere dating app. Op een andere dating app heb je geen last van de nadelen van Tinder.

Het beste is om Parship of Lexa te gebruiken, hierop heb je geen last van vleeskeuring, onveiligheid en gebruikers die al een relatie hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.