na hoeveel dates een relatie

Na hoeveel dates een relatie beginnen? De meeste mensen vinden het moeilijk om te beslissen wanneer het daten een serieuze relatie wordt. En het is ook niet makkelijk, soms zit je met je date partner niet op één lijn of ben jij nog niet klaar voor een relatie. Het hangt van meerdere dingen af wanneer het daten overgaat in een relatie. In dit artikel lees je alles over het aantal dates die je nodig hebt om een relatie te kunnen beginnen, daarnaast lees je wanneer iemand klaar is voor een relatie en wanneer iemand absoluut niet klaar is voor een relatie.

Na hoeveel dates een relatie?

Het is bij iedereen verschillend hoeveel dates er nodig zijn tot het overgaat in een relatie. Het hangt van een aantal factoren af hoe snel het een relatie wordt. Het kan afhangen van hoe close mensen zijn, hoeveel dates mensen al hebben gehad, hoeveel keer mensen al bij elkaar thuis zijn geweest en of mensen dagelijks contact hebben.

Uit onderzoek is gebleken dat bij de meeste mensen het daten binnen 3 maanden is overgegaan in een relatie. De 3 maanden zijn de ideale tijd om elkaar te leren kennen en om te kijken of jullie bij elkaar passen. Na 3 maanden is de tijd aangebroken dat mensen een relatie beginnen of stoppen met elkaar te zien.

Stel, je date minimaal 1 keer per week met een persoon gedurende 3 maanden, dan heb je in  3 maanden minimaal 12 dates gehad. Over het algemeen hebben mensen na ongeveer 12 dates een relatie. Echter verschilt het aantal dates dat mensen hebben bij iedereen. De keuze is aan jou en je date partner wanneer het daten overgaat in een relatie.

Lees ook: Ik vindt je leuk! 5 tips om het kenbaar te maken!

Wanneer is iemand klaar voor een relatie?

Na hoeveel dates een relatie is (ook) afhankelijk of iemand klaar is voor een relatie. Aan een aantal tekenen kun je merken dat iemand klaar is voor een relatie.

Als iemand klaar is voor een relatie met jou heeft hij toekomstplannen. Bijvoorbeeld dates afspreken die pas over twee/drie weken zijn of samen op vakantie gaan.

Wanneer iemand niet meer intiem is naar anderen, vindt hij jou exclusief op het liefdesgebied. Dit kun je merken aan zijn of haar gedrag of door opmerkingen tijdens een gesprek. Aan deze tekenen kun je ook merken dat een persoon klaar is om een relatie met jou te beginnen.

Daarnaast kan een persoon ook aan jou vragen of je klaar bent voor een relatie. Wanneer een persoon dat vraagt is hij of zij zelf klaar voor een relatie. Je moet goed nadenken welk antwoordt je geeft op die vraag. Heb je al veel dates gehad en passen jullie bij elkaar? Dan kun je gerust ja zeggen. Maar wanneer je nog maar een paar dates hebt gehad kun je beter nee zeggen, omdat je elkaar nog niet genoeg hebt leren kennen om een relatie te beginnen.

Wanneer is iemand niet klaar voor een relatie?

Er zijn ook tekenen waaraan je kunt herkennen dat iemand nog niet klaar is voor een relatie. Wanneer iemand het tegenovergestelde heeft van de tekenen dat iemand klaar is voor een relatie, is die persoon nog niet klaar voor een relatie. Maar er zijn nog meer tekenen waaraan je kunt merken dat iemand nog niet klaar is voor een relatie.

Als iemand veel praat over zijn exen of negatief praat over relaties en huwelijken is de persoon nog niet klaar voor een relatie.

Een ander teken waaraan je kunt merken of een persoon klaar is voor een relatie is het enthousiasme. Als iemand niet enthousiast overkomt met het afspreken van een date is dit een teken dat hij of zij nog niet klaar is voor een relatie.

Als iemand nog niet klaar is voor een relatie, kun je gerust nog langer daten. Je gaat vanzelf merken of een persoon klaar voor is een relatie. Mocht uiteindelijk blijken dat die persoon toch geen relatie wil, kun je gerust stoppen met het daten met die persoon.

Tip: beter te laat dan te vroeg een relatie hebben

Twijfel je of iemand bij je past of twijfel je of iemand nog niet klaar is voor een relatie? Dan kun je gerust langer daten. Het is beter om iemand goed te leren kennen voordat je daar een relatie mee begint.

Uit praktijk blijkt dat mensen die weinig dates hebben gehad en een relatie beginnen, de relatie sneller uitgaat dan mensen die veel dates hebben gehad. Voordat je een relatie begint is het belangrijk dat je weet hoe die persoon is en doet, en dit doe je door middel van daten. Zo kom je in een relatie niet voor verrassingen te staan, waardoor een relatie misschien uit zal kunnen gaan.

Het is beter dat je te laat dan te vroeg een relatie begint. Je kunt gerust na 4 of 5 maanden een relatie beginnen, zolang je iemand maar goed hebt leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.