na hoeveel dates een relatie

Na hoeveel dates een relatie beginnen? De meeste mensen vinden het moeilijk om te beslissen wanneer het daten een serieuze relatie wordt. Het hangt van verschillende dingen af wanneer het daten overgaat in een relatie. Soms heb je wanneer je aan het daten bent dat iemand nog niet klaar is voor een relatie, dan is het verstandig om nog geen relatie te beginnen.

In dit artikel lees je er meer over, in dit artikel lees je na hoeveel dates het een relatie wordt, lees je wanneer iemand klaar is voor een relatie en wanneer niet.

Na hoeveel dates een relatie?

Het is bij iedereen verschillend hoeveel dates er nodig zijn tot dat het overgaat in een relatie. Het hangt van een aantal factoren af hoe snel het een relatie wordt. Het kan afhangen van hoe close mensen zijn, hoeveel dates mensen al hebben gehad, hoeveel keer mensen al bij elkaar thuis zijn geweest en of mensen dagelijks contact hebben.

Uit onderzoek is gebleken dat bij de meeste mensen het daten binnen 3 maanden is overgegaan in een relatie. De 3 maanden zijn de ideale tijd om elkaar te leren kennen en om te kijken of jullie bij elkaar passen. Na 3 maanden is de tijd aangebroken dat mensen een relatie beginnen of stoppen met elkaar te zien.

Stel, je date minimaal 1 keer per week met een persoon gedurende 3 maanden, dan heb je in de 3 maanden minimaal 12 dates gehad. Over het algemeen hebben mensen na ongeveer 12 dates een relatie. Echter het aantal dates dat mensen hebben verschilt bij iedereen.

De keuze is aan jou en je date partner wanneer het daten overgaat in een relatie.

Lees ook: Ik vindt je leuk! 5 tips om het kenbaar te maken!

Wanneer is iemand klaar voor een relatie?

Na hoeveel dates een relatie is (ook) afhankelijk of iemand klaar is voor een relatie. Wanneer is iemand klaar voor een relatie? Aan bepaalde tekenen kan je merken dat iemand klaar is voor een relatie.

Als iemand klaar is voor een relatie met jou heeft hij toekomstplannen met je. Bijvoorbeeld dates afspreken die pas over twee/drie weken zijn of samen op vakantie gaan.

Wanneer iemand niet meer intiem is naar anderen, vindt hij jou exclusief op het liefdesgebied. Dit kan je merken aan zijn of haar gedrag of door opmerkingen tijdens een gesprek. Aan deze tekenen kan je ook merken dat een persoon klaar is om een relatie met jou te beginnen.

Daarnaast kan een persoon ook aan jou vragen of je klaar bent voor een relatie. Wanneer een persoon dat vraagt is hij of zij zelf klaar voor een relatie. Als een persoon dit vraagt moet je goed nadenken welk antwoord je geeft. Heb je al veel dates gehad en passen jullie bij elkaar? Dan kan je gerust ja zeggen. Maar wanneer je nog maar een paar dates hebt gehad kan je beter nee zeggen, omdat je elkaar nog niet genoeg kent om een relatie te beginnen.

Wanneer is iemand niet klaar voor een relatie?

Er zijn ook tekenen waaraan je kan herkennen wanneer iemand niet klaar is voor een relatie. Wanneer iemand het tegenovergestelde heeft van wat hierboven staat vermeldt is die persoon nog niet klaar voor een relatie. Maar er zijn nog meer tekenen waaraan je kan merken dat iemand nog niet klaar is voor een relatie.

Als iemand veel praat over zijn exen of negatief praat over relaties en huwelijken is de persoon nog niet klaar voor een relatie.

Een ander teken waaraan je kan merken of een persoon klaar is voor een relatie is het enthousiasme. Als iemand niet enthousiast overkomt is dit een teken dat hij of zij nog niet klaar is voor een relatie.

Als iemand nog niet klaar is voor een relatie, kan je gerust nog langer daten. Je merkt vanzelf of een persoon klaar voor is een relatie.

Tip: beter te laat dan te vroeg een relatie hebben

Twijfel je of iemand bij je past of iemand is nog niet klaar voor een relatie? Ga gerust nog langer daten. Het is beter om iemand goed te leren kennen voordat je daar een relatie mee krijgt.

Uit praktijk blijkt dat mensen die weinig dates hebben gehad en een relatie beginnen, de relatie sneller uit gaat dan mensen die veel dates hebben gehad. Voordat je een relatie begint is het belangrijk dat je weet hoe die persoon is en doet, en dit doe je door middel van daten. Zo kom je in een relatie niet voor verrassingen te staan waardoor een relatie misschien uit zal kunnen gaan.

Het is beter dat je te laat dan te vroeg een relatie hebt. Je kan gerust na 4 maanden een relatie beginnen zolang je iemand maar goed hebt leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.