monogaam

Monogaam is niet een term die je dagelijks hoort. Het is dan ook niet raar dat je afvraagt wat het is en wat de betekenis van de term is. Monogaam zijn lijkt normaal in Nederland, maar wat houdt het precies in? Dat lees je in dit artikel. In dit artikel lees je wat het is, de betekenis van de term en lees je waar je een monogame relatie kunt vinden.

Betekenis van monogaam

Monogaam betekent dat iemand een relatie heeft met één persoon. Wanneer iemand monogaam is, is hij of zij getrouwd of heeft een serieuze relatie en is er sprake van één seksuele partner. Wanneer iemand vreemdgaat terwijl hij of zij een relatie heeft is die persoon een polygaam.

Monogaam betekent dat iemand een relatie heeft met één persoon en die persoon is ook zijn of haar enige seksuele partner

Polygamie is het tegenovergestelde van monogamie. Wanneer iemand polygaam is heeft hij of zij meerdere relaties met verschillende personen. Polygamie is in veel landen verboden.

Is het normaal om monogaam te zijn?

In Nederland is het volkomen normaal om monogaam te zijn. Je bent waarschijnlijk als monogaam opgevoed en al onze voorouders zijn monogaam geweest. In het Burgerlijk Wetboek is zelfs vermeldt dat je maar met één persoon een huwelijk mag hebben. Het is in Nederland dus strafbaar wanneer je met meerdere vrouwen gehuwd bent. Niet in ieder land is monogamie vanzelfsprekend, in moslim en Afrikaanse culturen is het toegestaan om met meerdere vrouwen gehuwd te zijn. In welke cultuur je bent opgegroeid bepaalt of je een monogaam of een polygaam bent. Als je in een Nederlandse cultuur bent opgegroeid ben je waarschijnlijk monogaam.

Echter is niet iedereen in Nederland volledig monogaam. Veel mensen die een relatie hebben zijn wel is vreemdgegaan. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer helft van de mensen die een relatie hebben is vreemdgegaan. Wanneer iemand vreemdgaat is er eerder spraken van polygamie dan monogamie.

Je bepaalt zelf of je monogaam bent

Tenslotte bepaal je zelf of je een monogaam of polygaam bent. Wil je gehuwd zijn en maar één seksuele partner hebben? Dan is het beter om monogaam te zijn. Wil je gehuwd zijn maar meerdere seksuele partners hebben? Dan kun je beter een polygaam zijn.

Wanneer je een monogaam bent moet je trouw zijn aan één partner en mag je geen affaires hebben of vreemdgaan. Je moet je aan de regels houden van een relatie, zo mag je niet flirten of zoenen met anderen. Wanneer je een monogame relatie begint moet je eerlijk en realistisch naar elkaar zijn. Beloof geen eeuwige trouw als je weet dat je er niet aan kunt houden.

Wanneer je het niet nou neemt met één seksuele partner en je wilt meerdere seksuele partners hebben terwijl je een relatie hebt, dan moet je je aanmelden op een vreemdgaan datingsite. Op vreemdgaan datingsites vind je gemakkelijk iemand waarmee je kunt vreemdgaan of waarmee je een affaire kunt hebben.

Waar kan ik een monogame relatie vinden?

Je bent wellicht op zoek naar een monogame relatie. We hebben speciaal voor jou uitgezocht waar je een serieuze/monogame relatie kunt vinden. Op datingsites maak je de meeste kans om een monogame relatie te vinden. Datingsites zijn erg populair, veel mensen vinden dankzij datingsites de liefde van hun leven.

Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

parship

Parship is de beste datingsite wanneer je een monogame relatie zoekt, het is namelijk de nummer 1 in serieuze relaties. De datingsite Parship is één van de beste en populairste datingsites in Nederland. Je hebt veel kans om succesvol te worden op Parship, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol! Dit succespercentage is een stuk hoger dan op andere datingsites.

De reden dat veel leden op Parship succesvol worden komt door het uitgebreide matchingsysteem die de datingsite gebruikt. Door dit matchingsysteem vind je leden die echt bij je passen. Door het matchsysteem word je gematcht met leden die passen bij je voorkeuren, persoonlijkheid en levensstijl. Zo hoef je niet lang te zoeken naar leden die bij je passen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

EliteDating – voor mensen die een serieuze relatie zoeken

elitedating

Wanneer je een monogame relatie zoekt is EliteDating een aanrader! EliteDating is voor mensen bovenaan de maatschappelijke ladder die een serieuze relatie zoeken. EliteDating is een populaire datingsite, wekelijks melden meer dan 1500 nieuwe leden zich aan op de datingsite. Net zoals op Parship heb je ook op EliteDating veel kans om succesvol te worden, elke maand vinden 2500 leden de liefde.

Op EliteDating word je gematcht met leden die passen bij je levensstijl en karakter. Dit gebeurt door een uitgebreid matchingsysteem waardoor je leden vindt die echt bij je passen.

Op EliteDating kun je vooral hoger opgeleiden en carrière gerichte singles vinden. Het overgrote deel van de leden is ouder dan 30 jaar. Ongeveer 7 op de 10 leden beschikt over een bachelordiploma.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

 Gratis aanmelden op EliteDating!

Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen zijn al ingeschreven geweest op de datingsite. Al 11 jaar op een rij heeft Relatieplanet een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite. Relatieplanet is bedoeld voor singles die een monogame (serieuze) relatie zoeken.

Door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je gemakkelijk leden die bij je passen. Zo vind je op een snelle manier leden die bij je passen en kun je direct een berichtje sturen als je een leuk iemand ziet.

Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. De meeste leden op de datingsite zijn tussen de 25 en 65 jaar.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.