Marktplaats is één van de oudste en bekendste websites in Nederland. De website staat bekend als website waar je verschillende dingen kunt kopen en verkopen. Maar tegenwoordig zie je ook contactadvertenties op de website, mensen die op zoek zijn naar iemand voor vriendschap of een relatie. Je kunt op Marktplaats een contactadvertentie plaatsen om met andere mensen in contact te komen, dit is een vorm van dating. Maar wat is Marktplaats dating? En hoe werkt Marktplaats dating? Dat lees je in dit artikel!

Wat is Marktplaats dating?

Op Marktplaats kun je een advertentie plaatsen om je tweedehands spullen te verkopen, dit zal je vast niet onbekend zijn. Je plaats een advertentie van iets dat je wilt verkopen, mensen die Marktplaats bezoeken zien je advertentie en je krijgt na verloop van tijd een koper. Maar op Marktplaats kun je ook een advertentie plaatsen om contact te zoeken met mensen. Waar je eerder een contactadvertentie in de krant plaatste om een relatie of vriendschap te vinden, doe je het nu Marktplaats.

Marktplaats dating is een contactadvertentie plaatsen op Marktplaats voor een relatie, vriendschap of een reismaatje.

In het kort is Marktplaats dating een contactadvertentie plaatsen om met mensen in contact te komen. Je kunt op Marktplaats gemakkelijk zoeken naar potentiële relatiekandidaten of vrienden, je kunt gebruik maken van een uitgebreide zoekfunctie. Zo kun je zoeken op afstanden in je omgeving en kun je filteren op zoektermen. Zo kun je filteren op de zoektermen man zoekt vrouw, vrouw zoekt man, man zoekt man en/of vrouw zoekt vrouw.

Hoe werkt het Marktplaats dating?

Marktplaats dating werkt erg eenvoudig. Je hebt al snel een advertentie op Marktplaats geplaatst om een relatie, spannende date of vriendschap te vinden.

Het werkt zo: Je plaats een advertentie op Marktplaats met foto’s van jezelf en een kleine omschrijving van jezelf. Je plaats je advertentie onder de groep contacten en onder de supgroep dating, uitgaan en Relaties. Zo word je advertentie gevonden onder dating en krijgen meer mensen je advertentie te zien die specifiek naar daten op zoek zijn. Wanneer je een contactadvertentie hebt geplaatst kunnen andere mensen op Marktplaats je advertentie bekijken, en als je advertentie aanspreekt kunnen ze een berichtje sturen.

Maar je hoeft geen contactadvertentie te plaatsen om met andere mensen in contact te komen. Je kunt zelf ook op Marktplaats op zoek gaan naar leuke singles die bij je passen. Wanneer je een leuk iemand ziet kun je een berichtje sturen via de chat op Marktplaats.

Kosten voor het plaatsen van een contactadvertentie

Het plaatsen van een contactadvertentie is niet gratis op Marktplaats. Om een contactadvertentie 4 weken op Marktplaats te plaatsen kost het €30,00. Daarnaast kun je ervoor kiezen om voor meer opties te kiezen om zo meer weergaven te krijgen op je contactadvertentie, hiervoor moet je wel een paar euro extra per 4 weken betalen.

Maar je hoeft niet per se een advertentie op Marktplaats te plaatsen om een serieuze relatie of vriendschap te vinden via Marktplaats. Je kunt ook alleen op contactadvertenties zoeken en een berichtje sturen als je een leuk iemand ziet. Zo hoef je geen advertentie te plaatsen om te daten op Marktplaats.

Marktplaats is meer bedoeld om spullen te kopen en te verkopen, en is minder bedoeld voor daten. Je kunt je dus wel afvragen of een contactadvertentie plaatsen op een verkoopsite efficiënt is. Wanneer je op zoek bent naar de liefde of vriendschap, kun je beter lid worden van een datingsite. Op een datingsite heb je veel kans om te slagen en heb je minder kosten.

Het is onbetrouwbaar

Een groot nadeel van Marktplaats dating is dat het erg onbetrouwbaar is met wie je in contact komt. Bijvoorbeeld oplichters kunnen een contactadvertentie plaatsen op Marktplaats om mensen op te lichten, met Marktplaats dating moet je dus op je hoede zijn voor datingfraude. Als je door de contactadvertenties op Marktplaats scrolt zie je veel nepfoto’s die oplichters gebruiken om mensen op te lichten. Daarnaast staan er bij sommige contactadvertenties een link naar datingsites met nepprofielen.

Een ander nadeel is dat iedereen op Marktplaats je contactadvertentie kan zien. De foto’s op je advertentie kun je niet afschermen, je foto’s zijn voor iedereen zichtbaar. Je hoeft niet eens account te hebben of ingelogd te zijn om een contactadvertentie te zien. Je privacy is dus niet goed beschermd en mensen kunnen misbruik maken van jouw informatie.

Marktplaats dating is dus erg onbetrouwbaar, het heeft veel nadelen. Je kunt beter kiezen voor een reguliere datingsite om een relatie, date of vriendschap te vinden. Datingsites zijn veel veiliger en heb je meer kans om succesvol te worden!

Betere alternatieven

Je kunt wel concluderen dat Marktplaats dating niet de beste methode is om de liefde of vriendschap te vinden. Het is onbetrouwbaar, je advertentie is voor iedereen (ook voor ongewenste personen) zichtbaar en daarnaast is het plaatsen van een advertentie duurder dan reguliere datingsites. We hebben gekeken wat de beste alternatieven zijn voor dating via Marktplaats. Deze alternatieven zijn erg betrouwbare en populaire datingsites waarop je gegarandeerd succesvol wordt!

Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

De datingsite Relatieplanet is één van de beste alternatieven voor Marktplaats dating. Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen zijn al lid geweest van de datingsite! Daarnaast is Relatieplanet meer dan 10 jaar op rij uitgeroepen tot beste datingsite van Nederland.

Op de datingsite vind je gemakkelijk en snel leden die bij je passen. Je geeft in de zoekfilter aan naar wat voor iemand je op zoek bent, waarna je leden krijgt te zien die het beste overeenkomen met je zoekopdracht. Zie je een leuk iemand? Dan kan je direct een berichtje sturen om met hem of haar in contact te komen.

Op Relatieplanet heb je veel kans om succesvol te worden, het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Lexa – ontmoet singles in je omgeving

lexa

Op zoek naar singles in je omgeving? Vergeet Marktplaats dan, de datingsite Lexa is voor jou bedoeld! Lexa is voor degene die singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door een uitgebreide zoekfilter vind je gemakkelijk andere leden die bij je passen. En wanneer je een leuk iemand ziet op Lexa kan je direct een berichtje sturen.

Lexa is één van de beste en populairste datingsites in Nederland, het heeft een groot leden bestand waardoor je veel singles ziet die bij je passen. Maar je hoeft niet alleen gebruik te maken van de datingsite, je kan ook gebruik maken van de dating app van Lexa. De dating app van Lexa is erg populair en gemakkelijk te gebruiken. Wanneer gebruik maakt van de dating app Lexa ontmoet je nog sneller singles die bij je passen.

Lexa is een erg veilige datingsite. Alle profielen op de datingsite zijn geverifieerd, kan je met speciale instellingen meer controle krijgen over je privacy en mag Lexa keurmerken op de site tonen die staan voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Het aanmelden is gratis op Lexa!

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

parship

Op zoek naar een serieuze relatie? Dan moet je zijn op de datingsite Parship. Deze datingsite is een erg goed alternatief voor Marktplaats dating wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie. Parship is de nummer 1 in serieuze relaties. Daarnaast heb je op Parship veel meer kans om succesvol te worden dan op Marktplaats, op de datingsite wordt ruim 1 op de 3 leden succesvol!

De reden dat veel leden succesvol worden op Parship komt door de matchingsformule van de datingsite. Wanneer je lid wordt van de datingsite, vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in. Op basis van je persoonlijkheidstest word je gematcht met andere leden. Zo ontmoet je leden die passen bij je voorkeuren, persoonlijkheid en levensstijl.

Probeer Parship gratis uit!

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.