lexa

Wil je singles ontmoeten in je omgeving? Dan moet je bij Lexa zijn! Lexa is voor degene die singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je binnen enkele minuten singles die bij je passen. Het is één van de beste en populairste datingsites in Nederland.

Door het professionele matchingsysteem, gebruiksvriendelijkheid, goede klantenservice maakt het Lexa tot één van de beste datingsites, maar misschien maakt het Lexa ook wel tot de succesvolste datingsite. Het aanmelden is ook nog gratis, waar wacht je nog op?

IK WIL LEXA GRATIS PROBEREN! ➟

Waarom daten bij Lexa?

De datingsite Lexa doet er alles aan om de persoon te vinden die echt bij je past. Door de professionele matching en uitgebreide zoekfuncties vind je binnen enkele minuten singles die bij je passen. De profielen op Lexa bevatten veel informatie, zo kan je in iemand profiel gemakkelijk lezen hoe hij of zij is. Zie je een leuk iemand? Dan kan je gemakkelijk een berichtje sturen.

Het is ook één van de populairste datingsites, het ledenbestand is erg groot. Doordat het ledenbestand zo groot is, weet je zeker dat je genoeg keuze hebt. De datingsite is professioneel en modern, de website en de app zien er als nieuw uit. De dating app van Lexa is één van de beste en populairste dating apps in Nederland.

Wil je andere leden op een leuke manier ontmoeten? Dan moet je naar evenementen gaan die Lexa organiseert. De datingsite organiseert veel evenementen voor de leden, zo ontmoet je op een leuke manier andere singles in het echt. Lexa doet er alles aan om je online dateavontuur tot een groot succes te maken.

Inschrijfproces bij Lexalexa

Inschrijven gaat heel gemakkelijk, met een paar gegevens ben je al ingeschreven op de datingsite. Als je op de datingsite komt word je welkom geheten door de chatbox Lara, chatbox Lara is een virtuele datingcoach. Via Lara kan je je gemakkelijk inschrijven, dit is een leuke manier om je in te schrijven. Wil je jezelf niet inschrijven via de chatbox dan kan je het altijd nog doen via de gewone weg.

Wanneer je bent inschreven ga je direct een profiel aanmaken. Je vult je profiel in door middel antwoordt op vragen te geven die gesteld worden. De vragen die je gesteld krijgt zijn algemene vragen, zo weet de datingsite hoe je bent en zo word je goed gematcht met andere leden. Zo vragen ze bijvoorbeeld aan jou of je rookt, hoelang je bent en welke opleiding je hebt gedaan. Je krijgt ook vragen naar wat voor singels je op zoek bent.

Lexa stelt vragen op een leuke en overzichtelijke manier, zo zijn de vragen snel te beantwoorden. Je hoeft geen saaie vragenlijst in te vullen zoals bij andere datingsites maar je krijgt de vragen één voor één te zien op een overzichtelijke pagina. Zo zijn de vragen snel en gemakkelijk te beantwoorden.

Om je profiel in te vullen hoef je maar ongeveer 20 vragen te beantwoorden. Binnen 5 minuten heb je dit gedaan en kan je de datingsite direct gaan gebruiken.

Wat is de doelgroep van Lexa?

Lexa heeft geen specifieke doelgroep, iedereen is welkom op de datingsite. Ieder type is welkom, jong of oud, hoogopgeleid of 50 plus, iedereen is welkom bij de datingsite. Elke dag melden duizenden nieuwe leden zich aan op de datingsite. Het ledenbestand is zeer groot, daardoor heb je de keuze uit genoeg leden.

Een groot deel van de leden is tussen de 25 en 35 jaar oud, 25% van de leden is tussen de 35 en 49 jaar. Ook zijn er veel 50-plussers op de site te bekennen. Op Lexa kan je alle soorten doelgroepen vinden, iedereen is welkom.

Lexa’s datingapplexa app

Je kan ook gebruik maken van de dating app van Lexa. De app is een variant van de website, met de app heb je dus niet meer functies dan met de website, wel is de app overzichtelijker en makkelijker te bedienen. De dating app van Lexa is razend populair, het is één van de beste en populairste dating apps in Nederland.

De app zit professioneel in elkaar, je kan van veel functies gebruik maken. In de app zit ook een swipe systeem net zoals bij Tinder. Je swipt naar links als je iemand wilt overslaan en je swipt naar rechts als je iemand leuk vindt. Wanneer beide personen elkaar leuk vinden is er een match ontstaan en kan je chatten met elkaar. Met een paar swipes en klikken op het scherm kan je al een berichtje sturen. Durf je geen eerste berichtje te sturen? Dan kan je gebruik maken van de functie flirt, hiermee trek je de aandacht van de ander. De app zit functioneel in elkaar en daarom is de dating app van Lexa ook erg populair.

Het is beschikbaar voor Android en iOS toestellen, de app valt gemakkelijk downloaden in de App Store of in Google Play.

De kosten van Lexa

Gratis lid

Je kan je volledig gratis aanmelden op Lexa, zo kan je datingsite uitproberen en kan je volledig gratis op zoek gaan naar de liefde. Echter als gratis lid heb je toegang tot minder functies dan full members (betalende leden). Maar als gratis lid heb je alsnog toegang tot veel functies

Tot deze functies heb je toegang als gratis lid:

 • Volledige profielen zien
 • Onbeperkt zoeken
 • Partnervoorstellen bekijken met de functie schuffle
 • Toegang tot lexamore
 • Flirt geven
 • leden toevoegen aan favorieten
 • Je profiel wijzigen

Full member

Wil je toegang hebben tot alle functies op de datingsite? Dan moet je Full member worden. Wanneer Full member bent kan je bijvoorbeeld van de volgende functies gebruik maken: Berichten sturen en ontvangen, zien wie je profiel heeft bezocht, gebruik maken van uitgebreide zoekfuncties en onbeperkt profielen bezoeken.

Om Full member te worden kan je een abonnement afsluiten voor verschillende periodes, je kan kiezen tussen 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. Als je voor een langere periode kiest is dit per maand goedkoper, voor 6 maanden betaal je slechts €10 per maand. Hieronder vind je een handig overzicht van de prijzen.

1 maand voor €24,99 per maand

3 maanden voor €16.99 per maand

6 maanden voor €9,99 per maand (goedkoopste per maand)

Je kan betalen met Ideal, Paypal, visa en mastercard.

Gratis aanmelden op Lexa! ➟

Hoe populair is Lexa?

Lexa is één van de populairste datingsites en misschien wel de succesvolste datingsite in Nederland. Lexa heeft misschien wel het grootste ledenbestand van alle datingsites. De datingsite is in 2002 opgericht en heeft zich al snel naar de top gewerkt. Vrijwel iedereen weet wat Lexa is, dit komt omdat de datingsite veel reclame maakt op de televisie en op het internet. Dagelijks melden meer dan honderd nieuwe leden zich aan op de datingsite.

De datingsite is niet alleen actief in Nederland maar de is in meer dan 38 landen actief. Het is een erg populaire datingsite in heel Europa. In andere landen is Lexa vooral bekend onder de naam Match en Meetic. Je kan wel zeggen dan Lexa veel ervaring heeft in de datingwereld en daarom ook één van de populairste datingsite in Nederland.

Evenementen

Wil je in het echt andere leden ontmoeten? Dan zijn de evenementen die Lexa organiseert wat voor je. De datingsite organiseert regelmatig evenementen, alle leden kunnen daar aan deel nemen. De evenementen verschillen erg, zo zijn er evenementen waar je gezellig een borrel doet met andere leden van de datingsite, of je doet dingen zoals dineren, reizen en wandelen.

Om aan een evenement mee te doen hoef je niet geen Full member te zijn, als gratis lid kan je ook mee doen. Sommige evenementen zijn gratis maar er zijn ook evenementen waar je iets voor moet betalen, bijvoorbeeld als je reist. Op evenementen kan je op een leuke manier in contact komen met andere singles.

lexa evenementen

De extra functies van Lexa

Om het online daten op de datingsite extra leuk te maken heeft Lexa extra functies waar je handig gebruik van kunt maken. Met de extra functies kan je sneller en gemakkelijker met andere leden in contact komen. Het is leuk om deze functies te proberen. De meeste functies zijn uniek, bij andere datingsites je deze functies niet tegen.

Flirts

Durf je geen eerste berichtje naar iemand te sturen? Dan kan je een flirt geven om het ijs tussen jullie te breken. Een flirt is een knipoog dat je naar iemand stuurt. Wanneer je een flirt stuurt ziet de andere persoon dit, waardoor je de aandacht trekt van de ander. Grote kans dat de andere persoon je profiel gaat bekijken en een gesprek begint.

Shuffle

Shuffle is een functie waarmee je gemakkelijk door je partner voorstellen scrolt. De functie werkt zo:  Je ziet iemand, je aangeven of je hem leuk vindt of niet. Het is een soort swipe systeem zoals Tinder alleen Lexa heeft het op hun eigen manier gedaan. Het is een leuke functie om je partner voorstellen te bekijken.

Lexa badge

lexa badge

Aan de functie Lexa badge valt te zien of iemand serieus op zoek is naar andere singles. Deze functie is zeer handig te gebruiken als je op zoek bent naar andere serieuze singles. De badge kan je verdienen door bepaalde dingen te doen, zo moet iemand niet alleen hoi of hey naar iemand sturen maar moet die serieus een gesprek aan gaan. Ook moet iemand zijn profiel helemaal hebben ingevuld om de badge te verdienen.

Boost

Wil je meer activiteit rondom je profiel? Dan is de functie boost iets voor je. Deze functie zorgt ervoor dat andere leden met wie je matcht je profiel als eerste zien. Wanneer je de boost gebruikt krijg je ongeveer 3 keer meer berichten, flirts en bezoeken op je profiel. Om extra op te vallen op de datingsite moet je er wel wat voor over hebben, de boost is niet gratis. je kan 1 boost, 5 of 10 boost kopen. 1 boost is €1,99 en 5 boost is €7,75 en 10 boost is €11,89.

Incognitolexa incognito

Deze extra functie zorgt ervoor dat je onzichtbaar bent op de datingsite, zo kunnen andere leden niet zien dat je hun profiel hebt bezocht. Deze functie is handig als je anoniem wilt blijven. Incognito kan je heel gemakkelijk activeren en deactiveren. Deze functie kost echter wel wat, voor 24 uur is het €1,99 of je kiest voor 1 maand, dan kost het €0,33 per dag (€9,99 per maand).

Gratis aanmelden op Lexa! ➟

Lexamore

Lexamore is een uitgebreidere versie van Lexa zelf. Bij Lexamore maken ze gebruik van zeer diepgaande profielen en professionele matching. Wanneer je lid wordt van Lexamore, vult je eerst een persoonlijkheidstest in. De persoonlijkheidstest is redelijk lang maar daardoor krijg je goede matches te zien. Het duurt ongeveer 20 minuten om de test in te vullen. Wanneer je de test hebt voltooid kan je direct aan de slag op Lexamore. Je kan gemakkelijk zien hoeveel een persoon met je matcht, dit zie je aan de matchfactor. Hoe hoger matchfactor hoe beter de persoon bij je past.

Lexamore is er voor mensen die meer uit de datingsite willen halen. Met zeer diepgaande profielen en met professionele matching is Lexamore beter dan de ‘normale’ Lexa. Voor de rest is Lexamore hetzelfde als de ‘normale’ Lexa maar bij Lexamore krijg je betere matches te zien en nog diepgaandere profielen.

Het is gratis om je te registeren bij Lexamore, zo kan je kijken of het iets voor je is. Wanneer je bent ingelogd op Lexa vind je vanzelf advertenties van Lexamore tussen de profielen of je ziet Lexamore in het knoppenmenu staan.

Review Lexa

Pluspunten

 • Groot ledenbestand
 • Populaire site en app
 • Veel functies

Minpunten

 • Advertenties tussen de profielen als gratis lid

Populariteit score: 4.9/5

Lexa is één van de populairste datingsites in Nederland, het ledenbestand van de datingsite is erg groot. Het maakt ook veel reclame op de televisie en op het internet. Lexa is niet alleen in Nederland populair maar het is een populaire datingsite in heel Europa.

Gebruiksgemak score: 4.8/5

De website en de app zijn zeer gebruiksvriendelijk, het navigeren door de site en app gaat gemakkelijk en het is erg overzichtelijk. Je ervaart geen hinder wanneer je gebruik maakt van de datingsite.

Functionaliteiten score: 4.8/5

Er zijn veel functies waar je van gebruik kunt maken op de datingsite. Zo kan je gebruik maken van de volgende functies: chatten, profielen bekijken, Lexa badge, shuffle en nog veel meer leuke functies. Lexa heeft zelfs extra functies die andere datingsites niet hebben, zo heb je de optie om je profiel een boost te geven, een flirt te geven en incognito te gaan.

Kosten score: 4.7/5

Lexa is niet de goedkoopste datingsite maar het is ook niet de duurste. De prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed, het is een populaire datingsite met veel functies tegen niet al te hoge prijzen. De prijzen zijn gemiddeld in vergelijking met andere datingsites. Ook bestaat er een mogelijkheid om je gratis aan te melden.

Eindoordeel: Het is een populaire datingsite die helemaal bij de tijd is. Het is één van de populairste datingsites van Nederland. Je kan gemakkelijk alles vinden en de website en de app zijn helemaal bij te tijd. Lexa is de ideale datingsite waarop jij je de grote liefde kan vinden. Lexa is een echte aanrader!

Score:

Gratis aanmelden op Lexa! ➟

Hoe veilig is Lexa?

Lexa is één van de veiligste datingsites, het doet er alles aan om de datingsite zo veilig mogelijk te maken en te houden. Aan verschillende dingen valt te zien dat Lexa een veilige datingsite is. Zo beschikt de datingsite bijvoorbeeld over keurmerken en gebruikt een beveiligde verbinding.

Handmatige controle op profielen

De datingsite doet een handmatige controle op profielen, dit zorgt ervoor dat er geen nepprofielen of inactieve profielen zijn op de datingsite. Ook zorgt de datingsite ervoor dat je profielfoto een echte foto is, zo kan je geen foto uploaden die je van Google afbeeldingen hebt. Lexa doet er alles aan om het zo veilig mogelijk te maken.

Beveiligde verbinding

Ook maakt de datingsite gebruik van een beveiligde verbinding, door middel van https. Deze beveiligde verbinding zorgt ervoor dat criminelen niet mee kunnen lezen met jouw gegevens. Je kan aan het slotje in de zoekbalk zien dat Lexa gebruik maakt van een beveiligde verbinding

Keurmerk Veilig Datenkeurmerk veilig daten

Lexa beschikt over het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk staat ervoor dat je bij de datingsite veilig kunt daten. Dit keurmerk is opgericht door de consumentenbond met een aantal grote datingsites en in nauwe samenwerking met Thuiswinkel waarborg.

Het is niet zomaar een keurmerk, datingsites moet aan strenge criteria voldoen om over dit keurmerk te beschikken. Zo moeten datingsites een felle beleidsvoering hebben tegen oplichting, eerlijke prijzen, goed bereikbare klantenservice en de voorwaarden zijn klantvriendelijk.

Thuiswinkel waarborg keurmerkthuiswinkelwaarborg

Ook mag Lexa het keurmerk van Thuiswinkel waarborg op de site tonen. Dit keurmerk houdt in dat je als consument eropaan kan dat de datingsite veilig is. De Stichting thuiswinkel waarborg controleert op verschillende dingen, bijvoorbeeld dat je betaald in een veilige betaalomgeving en of je wel een herroepingsrecht hebt.

Tips om veilig te daten

Op de site van Lexa kan je allemaal tips leven hoe je veilig kunt daten. Je leest tips over hoe je oplichting of chantage kan herkennen. Ook geven de datingsite het advies om het te melden bij de klantenservice. Hieruit blijkt weer dat de veiligheid hoog staat bij Lexa.

Uitschrijven op Lexa

Heb je een profiel op Lexa en wil je dat verwijderen? Lees dan zorgvuldig de stappen hieronder. Een profiel verwijderen is niet moeilijk bij de datingsite, hieronder lees je duidelijke stappen hoe je het snelst een profiel verwijderd.

 1. Klik op je profiel foto (rechtsboven) en klik op ‘mijn account’
 2. Kijk dan aan de linkerkant bij support Lexa
 3. En klik op: mijn account opschorten
 4. Vervolgens klik je op de kleine lettertjes onderaan bij het scherm dat je krijgt
 5. Voer vervolgens je e-mail en wachtwoord in
 6. En klik vervolgens verder om je uit te schrijven op de datingsite.

Met deze stappen verwijder je gemakkelijk je account. Al je gegevens worden verwijderd op Lexa die je hebt gegeven.

Klantenservice van Lexa

Bij de klantenservice van Lexa kan je altijd terecht. Je kan bij je klantenservice terecht voor vragen, klachten en opmerkingen. De klantenservice staat altijd voor je klaar. Op de website vind je een pagina met veel gestelde vragen, grote kans dat je vraag daar bij staat. Zo niet? Dan kan je gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice.

E-mail: customcare@contact.lexa.nl

Telefoonnummer: 020-5203880 (let op! Alleen bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur)

Adres: Postbus 10813

1001EV Amsterdam

Nederland

IK WIL LEXA GRATIS PROBEREN! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.