lexa

Wil je singles ontmoeten in je omgeving? Dan moet je bij Lexa zijn! Lexa is voor degene die singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door uitgebreide zoek- en filterfuncties vind je binnen enkele minuten singles die bij je passen. Lexa is één van de beste en populairste datingsites in Nederland.

Door de professionele matching, gebruiksvriendelijkheid en goede klantenservice is Lexa één van de beste datingsites, maar misschien maakt het Lexa ook wel tot de succesvolste datingsite in Nederland. Het aanmelden is ook nog gratis, waar wacht je nog op?

IK WIL LEXA GRATIS PROBEREN!

Waarom daten bij Lexa?

Er zijn veel redenen waarom je moet daten bij de datingsite, dit zijn de belangrijkste redenen waarom je lid moet worden van Lexa:

De datingsite Lexa doet er alles aan om de persoon te vinden die echt bij je past. Door de professionele matching en uitgebreide zoekfuncties vind je binnen enkele minuten singles die bij je passen. De dating profielen op de datingsite bevatten veel informatie, zo kom je er snel achter of een persoon bij je past. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met hem of haar in contact komen.

Het ledenbestand is erg groot, Lexa is één van de populairste datingsites in Nederland. Doordat het ledenbestand zo groot is, weet je zeker dat je genoeg keuze hebt.

Maak je liever gebruik van een datingsite met je mobiel? Lexa heeft een dating app beschikbaar, dit is één van de beste en populairste dating apps. Na Tinder, kiezen veel Nederlandse singles voor de dating app van Lexa. Met de dating app ontmoet je snel singles die bij je passen en kom je met enkele swipes op het scherm in contact met andere leden.

Wil je andere leden op een leuke manier ontmoeten? Dan moet je naar evenementen gaan die Lexa organiseert. De datingsite organiseert veel evenementen voor de leden, zo ontmoet je op een leuke manier andere singles in het echt. Lexa doet er alles aan om jouw online datingavontuur tot een groot succes te maken.

Genoeg redenen om bij Lexa te gaan daten, waar wacht je nog op? Het aanmelden is volledig gratis!

Hoe populair is Lexa?

Lexa is één van de populairste datingsites in Nederland en is misschien wel de succesvolste datingsite in Nederland. De datingsite is in 2002 opgericht en heeft zich al snel naar de top gewerkt. Vrijwel iedereen weet wat Lexa is, dit komt doordat de datingsite veel reclame maakt op de televisie en op het internet. Dagelijks melden meer dan honderd nieuwe leden zich aan op de datingsite.

Lexa is misschien nog wel populairder dan de datingwebsite Relatieplanet. Relatieplanet is één van de populairste datingsites in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen zijn al lid geweest van Relatieplanet.

De datingsite is niet alleen actief in Nederland maar is in meer dan 38 landen actief. Door heel Europa is de datingsite populair. In andere landen is Lexa vooral bekend onder de naam Match en Meetic. Je kunt wel zeggen dan Lexa veel ervaring heeft in de datingwereld en daarom ook één van de populairste datingsites in Nederland is.

Wat is de doelgroep van Lexa?

Er zijn veel datingsites voor die voor een speciale doelgroep zijn bedoeld, zo heb je speciale datingsites voor hoger opgeleiden, speciale datingsites voor 50-plussers en speciale gay datingsites.

Maar Lexa is niet voor een specifieke doelgroep, iedereen is welkom op de datingsite. Ieder type, jong of oud, hoogopgeleid of 50-plus, iedereen is welkom op de datingsite. Elke dag melden duizenden nieuwe leden zich aan op de datingsite. Het ledenbestand is zeer groot, daardoor vind je altijd veel leden die bij je passen.

Een groot deel van de leden is tussen de 25 en 35 jaar en 25% van de leden is tussen de 35 en 49 jaar. Maar er zijn ook veel 50-plussers lid van de datingsite. Op Lexa kun je alle soorten doelgroepen vinden. De leden op Lexa zijn actief op zoek naar de liefde, dagelijks worden er duizenden berichten verstuurd tussen de leden van de datingsite.

Gratis aanmelden op Lexa!

Lexa review

Pluspunten

 • Groot ledenbestand
 • Populaire site en app
 • Veel functies

Minpunten

 • Advertenties tussen de profielen als gratis lid

Populariteit score: 4.9/5

Lexa is één van de populairste datingsites in Nederland, het ledenbestand van de datingsite is erg groot. Het maakt ook veel reclame op de televisie en op het internet. Lexa is niet alleen in Nederland populair maar is een populaire datingsite in heel Europa.

Gebruiksgemak score: 4.8/5

De website en de dating app zijn zeer gebruiksvriendelijk. Het navigeren door de site en app gaat gemakkelijk en het is erg overzichtelijk. Je ervaart veel gebruiksgemak wanneer je gebruik maakt van de datingsite.

Functionaliteiten score: 4.8/5

Er zijn veel functies waarvan je gebruik kunt maken op de datingsite. Zo kun je gebruik maken van de volgende functies: chatten, profielen bekijken, Lexa badge, shuffle en nog veel meer leuke functies. Lexa heeft unieke functies, op andere datingsites kom je de functies niet tegen. Zo heb je de optie om je profiel een boost te geven, een flirt te geven en incognito gebruik te maken van de datingsite.

Kosten score: 4.7/5

Lexa is niet de goedkoopste datingsite, maar het is ook niet de duurste. De prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed, het is een populaire datingsite met veel functies tegen niet al te hoge prijzen. De prijzen zijn gemiddeld in vergelijking met andere datingsites. Maar je kunt je eerst gratis aanmelden op de datingsite om te kijken of de datingsite bij je past.

Eindoordeel van Lexa:

Het is een populaire datingsite die helemaal bij de tijd is en is het is één van de populairste datingsites in Nederland. Je ervaart veel gebruiksgemak wanneer je gebruik maakt van de datingsite. Daarnaast kun je van veel functies gebruik maken die het online daten nog leuker maken. Lexa is de ideale datingsite waarop je de grote liefde gaat vinden. Lexa is een echte aanrader!

Score:

Lexa dating app

lexa app

Maak je liever gebruik van een dating app dan een datingsite? Lexa heeft een dating app ontwikkeld die één van de beste en populairste dating apps is. De app is een variant van de website, je maakt met de app dus gemakkelijk gebruik van de datingsite.

De app zit professioneel in elkaar, je kunt van veel functies gebruik maken. Met een paar tikken en vegen op het scherm heb je leuke singles gevonden en kom je direct met ze in contact. Durf je geen eerste berichtje te sturen? Dan kun je gebruik maken van de functie flirt, hiermee trek je de aandacht van een ander lid.

In de app vind je snel singles die bij je passen door een vlug beoordelingssysteem, net zoals bij Tinder. Je veegt naar links als je iemand wilt overslaan en je veegt naar rechts als je iemand leuk vindt. Wanneer beide personen elkaar leuk vinden is er een match ontstaan en kun je met elkaar chatten. De app is erg functioneel en daarom is de dating app van Lexa ook erg populair.

De dating app is beschikbaar voor Android en iOS toestellen, de app valt gemakkelijk te downloaden in de App Store of in Google Play.

Lexa kosten

Je kunt je volledig gratis aanmelden op Lexa, zo kun je kijken of de datingsite bij je past en kun je alvast op zoek gaan naar de liefde. Echter wil je berichten naar andere leden versturen, heb je een abonnement nodig. Dit heet ook wel Full member.

Gratis lid

Wanneer je lid wordt van de datingsite doe je dit volledig gratis. Als gratis lid kun je van bepaalde functies gebruik maken waardoor je er achter komt of de datingsite bij je past. Echter heb je als gratis lid toegang tot minder functies dan full members (betalende leden). Maar als gratis lid heb je alsnog toegang tot veel functies waarvan je gebruik kunt maken.

Tot deze functies heb je toegang als gratis lid:

 • Volledige profielen bekijken
 • Onbeperkt zoeken
 • Partnervoorstellen bekijken met de functie schuffle
 • Toegang tot Lexamore
 • Flirt geven
 • Leden toevoegen aan favorieten
 • Je profiel wijzigen

Full member

Wil je toegang krijgen tot alle functies op de datingsite? Dan moet je Full member worden. Wanneer je Full member bent kun je bijvoorbeeld van de volgende functies gebruik maken: berichten sturen en ontvangen, zien wie je profiel heeft bezocht, gebruik maken van uitgebreide zoekfuncties en onbeperkt profielen bezoeken.

Om Full member te worden kun je een abonnement afsluiten voor verschillende periodes, je kunt kiezen uit 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. Als je voor een langere periode kiest is dit per maand goedkoper, voor 6 maanden betaal je slechts €10 per maand. Hieronder vind je een handig overzicht van de kosten.

Dit zijn de kosten van Lexa:

 • 1 maand voor €24,99 per maand.
 • 3 maanden voor €16.99 per maand.
 • 6 maanden voor €9,99 per maand (goedkoopste per maand).

Je kunt betalen met iDEAL, PayPal, Visa en Mastercard.

Gratis aanmelden op Lexa!

De functies van Lexa

Om het online daten op de datingsite extra leuk te maken heeft Lexa veel functies waar je handig gebruik van kunt maken. Met de extra functies kun je sneller en gemakkelijker met andere leden in contact komen. Het is leuk om de functies te proberen, ze helpen je bij het online daten. De meeste functies zijn uniek, op andere datingsites kom je deze functies niet tegen.

Flirts

Durf je geen eerste berichtje naar iemand te sturen? Dan kun je een flirt geven om het ijs tussen jullie te breken. Een flirt is een knipoog die je naar iemand stuurt. Wanneer je een flirt stuurt ziet de andere persoon dit, waardoor je de aandacht trekt. Grote kans dat de andere persoon je profiel gaat bekijken en een gesprek begint.

Shuffle

Shuffle is een functie waarmee je gemakkelijk door je partner voorstellen scrolt. De functie werkt zo: je krijgt iemand te zien die je vlug beoordeeld, vervolgens geef je aan of je hem of haar leuk vindt. Het is een soort vlug beoordelingssysteem, waarop Tinder ook sprake van is. Alleen heeft Lexa het op hun eigen manier gedaan. Het is een leuke functie om je partner voorstellen te bekijken.

Lexa badge

lexa badgeAan de functie Lexa badge valt te zien of iemand serieus op zoek is naar de liefde, een date of vriendschap. Deze functie is zeer handig te gebruiken als je op zoek bent naar andere serieuze singles. De badge kun je verdienen door bepaalde dingen te doen, zo moet iemand niet alleen hoi of hey naar iemand sturen maar moet hij of zij serieus een gesprek aangaan. Ook moet iemand zijn of haar profiel helemaal hebben ingevuld om de badge te verdienen.

Boost

Wil je meer activiteit rondom je dating profiel? Dan is de functie boost iets voor je. Deze functie zorgt ervoor dat andere leden met wie je matcht je profiel als eerste zien. Wanneer je de boost gebruikt krijg je ongeveer 3 keer meer berichten, flirts en bezoekers op je profiel. Om extra op te vallen op de datingsite moet je er wel wat voor over hebben, de boost is niet gratis. Je kunt 1 boost, 5 of 10 boost kopen. 1 boost is €1,99 en 5 boost is €7,75 en 10 boost is €11,89.

Incognito

lexa incognitoDeze extra functie zorgt ervoor dat je onzichtbaar bent op de datingsite, zo kunnen andere leden niet zien dat je hun profiel hebt bezocht. Deze functie is handig als je anoniem wilt blijven. Incognito kun je makkelijk activeren en deactiveren. Deze functie kost echter wel wat, voor 24 uur is het €1,99 of je kiest voor 1 maand, dan kost het €0,33 per dag (€9,99 per maand).

Lexamore

Lexamore is een uitgebreidere versie van Lexa, maar het is op de datingsite Lexa. Lexamore is voor mensen die meer uit de datingsite willen halen. Met zeer diepgaande profielen en met professionele matching is Lexamore beter dan het ‘normale’ Lexa. Voor de rest is Lexamore hetzelfde als het ‘normale’ Lexa.

Lexamore maakt gebruik van zeer diepgaande profielen en professionele matching. Wanneer je lid wordt van Lexamore, vul je eerst een persoonlijkheidstest in. De persoonlijkheidstest is redelijk lang maar daardoor krijg je goede matches te zien. Het duurt ongeveer 20 minuten om de test in te vullen. Wanneer je de test hebt voltooid kun je direct aan de slag op Lexamore. Je ziet gemakkelijk hoe goed een persoon met je matcht, dit zie je aan de matchfactor. Hoe hoger matchfactor hoe beter de persoon bij je past.

Het is gratis om je te registeren op Lexamore, zo kun je kijken of het iets voor je is. Wanneer je bent ingelogd op Lexa vind je vanzelf advertenties van Lexamore tussen de profielen of je ziet Lexamore in het hoofdmenu staan.

Hoe veilig is Lexa?

Lexa is één van de veiligste datingsites, het doet er alles aan om de datingsite zo veilig mogelijk te maken en te houden. Aan verschillende dingen valt te zien dat Lexa een veilige datingsite is. Zo beschikt de datingsite bijvoorbeeld over keurmerken en gebruikt het een beveiligde verbinding.

Handmatige controle op profielen

De datingsite doet een handmatige controle op profielen, dit zorgt ervoor dat er geen nepprofielen of inactieve profielen zijn op de datingsite. Ook zorgt de datingsite ervoor dat je profielfoto een echte foto is, zo kun je geen foto uploaden waar je niet op staat. Lexa doet er alles aan om het zo veilig mogelijk te maken.

Beveiligde verbinding

Ook maakt de datingsite gebruik van een beveiligde verbinding, dit gebeurt door middel van https. Deze beveiligde verbinding zorgt ervoor dat criminelen niet mee kunnen lezen met jouw gegevens. Je kunt aan het slotje in de zoekbalk zien dat Lexa gebruik maakt van een beveiligde verbinding

Keurmerk Veilig Daten

keurmerk veilig datenLexa beschikt over het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk staat ervoor dat je bij de datingsite veilig kunt daten. Dit keurmerk is opgericht door een aantal grote en betrouwbare datingsites met de consumentenbond en in nauwe samenwerking met Thuiswinkel Waarborg.

Het is niet zomaar een keurmerk, datingsites moet aan strenge criteria voldoen om over dit keurmerk te beschikken. Zo moeten datingsites een felle beleidsvoering hebben tegen oplichting, eerlijke prijzen, een goed bereikbare klantenservice hebben en de voorwaarden moeten klantvriendelijk zijn.

Thuiswinkel Waarborg keurmerk

thuiswinkel waarborgOok mag Lexa het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg op de site tonen. Dit keurmerk houdt in dat je als consument er op aan kunt dat de datingsite veilig is. De stichting Thuiswinkel Waarborg controleert op verschillende dingen, bijvoorbeeld dat je betaalt in een veilige betaalomgeving en of je wel een herroepingsrecht hebt.

Tips om veilig te daten

Op de site van Lexa kun je allemaal tips lezen hoe je veilig kunt daten. Je leest tips over hoe je oplichting of datingfraude kunt herkennen. Ook geeft de datingsite het advies om het te melden bij de klantenservice. Hieruit blijkt dat de veiligheid een belangrijke prioriteit is van de datingsite.

Inschrijven op Lexa

Inschrijven gaat heel gemakkelijk, met een paar gegevens ben je al ingeschreven op de datingsite. Als je op de datingsite komt word je welkom geheten door de chatbox van Lexa, de chatbox is een virtuele datingcoach. Via de chatbox kun je je gemakkelijk inschrijven, dit is een leuke manier om je in te schrijven op de datingsite. Wil je jezelf niet inschrijven via de chatbox? Dan kun je het altijd nog doen via de gewone weg.

Wanneer je bent inschreven ga je direct een profiel aanmaken. Je vult je profiel in door antwoordt te geven op vragen die gesteld worden. De vragen die je gesteld krijgt zijn algemene vragen, zo weet de datingsite hoe je bent en word je goed gematcht met andere leden. Zo vraagt de datingsite bijvoorbeeld of je rookt, hoelang je bent en welke opleiding je hebt gedaan. Je krijgt ook vragen naar wat voor singles je op zoek bent.

Lexa stelt vragen op een leuke en overzichtelijke manier, zo zijn de vragen snel te beantwoorden. Je hoeft geen saaie vragenlijst in te vullen zoals bij andere datingsites het geval is. Je krijgt de vragen één voor één te zien op een overzichtelijke pagina. Zo zijn de vragen snel en gemakkelijk te beantwoorden en kun je snel gebruik gaan maken van de datingsite.

Om je profiel in te vullen hoef je maar ongeveer 20 vragen te beantwoorden. Binnen 5 minuten heb je dit gedaan en kun je de datingsite direct gaan gebruiken.

Gratis aanmelden op Lexa!

Lexa opzeggen

Je hebt misschien wel de liefde gevonden op de datingsite of je wilt stoppen met het online daten en je wilt Lexa opzeggen. Het maakt niet uit wat voor reden je hebt voor de uitschrijving, Lexa kun je ter alle tijden opzeggen. Als je de onderstaande stappen volgt ben je snel uitgeschreven van de datingsite.

Op deze manier zeg je Lexa op:

 1. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op de datingsite.
 2. Klik op je profiel foto (rechtsboven in de hoek) en klik op ‘mijn account’.
 3. Kijk aan de linkerkant bij support Lexa.
 4. En klik op: mijn account opschorten.
 5. Vervolgens klik je op de kleine lettertjes onderaan op het scherm dat je tevoorschijn krijgt.
 6. Voer je opgegeven e-mailadres en wachtwoord in
 7. En klik vervolgens verder om je uit te schrijven van de datingsite.

Met deze stappen verwijder je gemakkelijk je profiel van de datingsite. Al de gegevens die de datingsite van je weet worden verwijdert.

Lexa klantenservice

Lexa heeft een goede klantenservice die je gemakkelijk kunt bereiken. Je kunt de klantenservice bereiken via een contactformulier, per mail en per telefoon.

Heb je vragen over iets? Dan kun je het beste kijken op de pagina met veelgestelde vragen, grote kans dat je vraag daarbij staat. De pagina met veelgestelde vragen vind je onderaan de homepagina onder het kopje ‘Customer Care’.

E-mail: customcare@contact.lexa.nl

Telefoonnummer: 020-5203880 (alleen bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00)

Adres:

Postbus 10813

1001EV  Amsterdam

Nederland

Andere datingsites

Lexa is niet de enige goede datingsite in Nederland, in Nederland zijn nog veel meer datingsites die erg goed zijn. In totaal zijn er meer dan 100 datingsites actief in Nederland en België, de ene datingsite is beter dan de andere. Naast Lexa zijn er nog tientallen datingsites die erg goed zijn en waar je lid van moet worden.

Deze datingsites zijn (bijna) even goed als Lexa:

Meer informatie van Lexa

Al lange tijd is de datingsite actief in Nederland, rond 2002 is Lexa begonnen als datingsite in Nederland. Het heeft sindsdien al vele mensen samengebracht. Veel leden op de datingsite zijn succesvol gewonden in de zoektocht naar de liefde, date of vriendschap.

Lexa is onderdeel van het Franse Meetic. Meetic is Europees marktleider in de online datingmarkt. Het bedrijf bestaat als sinds 2002 en beheert vele grote datingsites in Europa, waar Lexa er één van is. De datingsites die onder het bedrijf Meetic vallen zijn veelal bekend onder de naam Match, Lexa en Meetic. In meer dan 38 landen brengt het bedrijf mensen samen door online datingsites. Het bedrijf is actief als datingsite in zowel België, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

IK WIL LEXA GRATIS PROBEREN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.