lexa verwijderen

Wanneer je Lexa wilt verwijderen moet je op deze pagina zijn. In dit artikel ga je namelijk een handig stappenplan lezen om je account op Lexa binnen een paar minuten te verwijderen. Zo is je profiel niet meer zichtbaar op Lexa en ben je er zeker van dat al je gegevens verwijderd zijn.

Daarnaast ga je in dit artikel ook informatie lezen over het opschorten van je account op Lexa, lees je veelgestelde vragen bij het verwijderen en lees je een aantal alternatieven voor Lexa.

Lexa account verwijderen

Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van Lexa kun je beter je account verwijderen, want waarom zou je lid van Lexa blijven als je er geen gebruik van wilt maken. Gelukkig kun je het ter alle tijden opzeggen en het maakt niet uit om wat voor reden je het doet. Je hoeft slechts een paar handelingen te doen om je account te verwijderen.

Deze stappen moet je opvolgen om Lexa te verwijderen:

 1. Log in op Lexa.nl.
 2. Klik op je profielfoto rechtsboven in de hoek en klik op ‘mijn account’.
 3. Scrol vervolgens iets naar onderen en kijk bij Support aan de linkerkant.
 4. Klik op ‘mijn profiel verwijderen’ bij Support.
 5. Je krijgt vervolgens een pop-up in beeld, deze bestaat uit 3 stappen.
 6. Bij de eerste stap van de pop-up geef je het e-mailadres en wachtwoord op en klik je op bevestigen.
 7. Vervolgens bevestig je weer dat je je account wilt verwijderen.
 8. Tenslotte bevestig je voor de derde keer de uitschrijving.

Wanneer je je account verwijderd kun je er later geen gebruik van maken. Je raakt gegevens kwijt zoals je profiel, matches en chats.

Als je een betaald lidmaatschap hebt, wat ook wel een membership wordt genoemd, is het belangrijk om dit eerst op te zeggen voordat je het account verwijdert. Zo weet je zeker dat je het betaald lidmaatschap goed hebt opgezegd. Een betaald lidmaatschap kan opgezegd worden door naar ‘mijn account’ te gaan, vervolgens naar ‘Mijn instellingen’ en tenslotte ga je naar ‘mijn membership’ om automatisch verlengen stop te zetten.

Ga naar Lexa!

Account opschorten op Lexa

Maar je hoeft niet direct Lexa te verwijderen als je er geen gebruik van wilt maken. Je kunt er ook voor kiezen om je account tijdelijk op te schorten om op een later tijdstip er weer gebruik van te maken. Het voordeel van het account opschorten is dat je gegevens bewaard worden zodat je op een later tijdstip weer verder kunt gaan met daten.

Om je profiel tijdelijk op te schorten moet je deze stappen volgen:

 1. Log in bij Lexa.
 2. Klik op je profielfoto in de hoek en ga naar ‘mijn account’.
 3. Scrol iets naar onderen tot je het kopje ‘Support’ ziet staan.
 4. Klik in de lijst bij Support op ‘Account opschorten’.
 5. Vervolgens klik je op ‘Mijn profiel opschorten’.
 6. Tenslotte bevestig je dit.

Wanneer je het account opschort is jouw profiel niet meer zichtbaar op Lexa en ontvang je ook geen meldingen of berichten meer van Lexa. Daarnaast worden gegevens zoals profiel, foto’s, contacten en e-mails bewaard.

Echter als je het account opschort wordt de automatische verlening van je membership niet opgezegd, deze moet je eerst opzeggen voordat je de handeling uitvoert.

lexa app

Veelgestelde vragen bij het verwijderen van Lexa

Het verwijderen van Lexa kunnen een aantal vragen met zich meebrengen, want zoiets doe je natuurlijk niet elke dag en er kan onduidelijkheid over ontstaan. Daarom hebben wij veelgestelde vragen bij het verwijderen van Lexa verzamelt en beantwoordt.

Kan ik in de app mijn account verwijderen?

Als je de app van Lexa gebruikt kun je helaas niet in de app je account verwijderen, hiervoor wijst Lexa je door naar de datingwebsite. Je kunt op de datingwebsite met dezelfde gegevens inloggen als met de app en kun je daar je account verwijderen.

Kan ik mijn Lexa profiel terugkrijgen?

Als je het account op Lexa hebt verwijderd kun je na de verwijdering er geen gebruik meer van maken en kun je het ook niet terugkrijgen. Dit komt omdat je al je gegevens onherroepelijk verwijderd zijn.

Je kunt wel je profiel op Lexa terugkrijgen als je alleen je account hebt opgeschort. Dan kun je met dezelfde gegevens inloggen en kun je het profiel opnieuw activeren om er weer gebruik van te maken.

Worden alle gegevens verwijdert?

Al de gegevens van jou worden verwijderd na de verwijdering van je profiel. Je raakt gegevens kwijt zoals foto’s, profielgegevens, matches, berichten en bezochte profielen. Zo hoef je geen zorgen meer te maken over je gegevens.

Kan ik later weer van Lexa gebruik maken?

Bij het opschorten van je profiel kun je later weer van Lexa gebruik maken, je hoeft enkel het account weer te activeren. Dit doe je door met je gegevens in te loggen op de datingwebsite.

Als je het account helemaal is verwijderd kun je met dat account in de toekomst geen gebruik meer maken van Lexa. Je moet een nieuw account aanmaken, dit kan wel met dezelfde gegevens waarmee je het vorige account hebt aangemaakt.

Ga naar Lexa!

Waarom Lexa verwijderen?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je Lexa zou verwijderen. Misschien ben je alleen van de datingsite lid geworden om het uit te testen en ben je daar nu klaar mee. Een andere reden kan zijn dat je een aantal dates met andere leden hebt gehad maar die bleken onsuccesvol en je wilt nu stoppen met het online daten. Weer een andere reden kan zijn dat je een relatie hebt gekregen dankzij Lexa, dit is natuurlijk erg mooi en het is dan logisch dat je het nu wilt verwijderen.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van redenen waarom je het zou verwijderen. Gelukkig maakt het niet uit wat voor reden je hebt voor het opzeggen, je kunt het ter alle tijden opzeggen en om wat voor reden dan ook.

Alternatieven voor Lexa

Wanneer je niet succesvol in de liefde bent geworden op Lexa en het daarom hebt opgezegd moet je een alternatief voor de datingwebsite proberen. Niet voor iedereen is Lexa weggelegd, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Op alternatieven voor Lexa kun je meer succes hebben en zijn de alternatieven op verschillende vlakken beter dan Lexa.

Parship – veel mensen vinden hier een relatie

parship

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie is de datingsite Parship voor jou bedoeld. Parship wordt ook wel de nummer 1 in serieuze relaties genoemd. Bovendien heb je veel kans om daadwerkelijk een relatie te vinden op Parship, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol. Dit slagingspercentage kan hoger zijn dan die op Lexa.

Het hoge slagingspercentage op Parship komt mede door het goede matchingsysteem. Je wordt namelijk gematcht met leden die bijvoorbeeld passen bij je voorkeuren, levensstijl en persoonlijkheid. Zo vind je binnen enkele minuten singles die bij je passen en kun je direct een berichtje sturen.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Eén van de beste alternatieven voor Lexa is Relatieplanet, dit komt doordat beide datingsites de populairste datingsites in Nederland zijn maar op een aantal punten verschillen. Zo hoef je bijvoorbeeld op Relatieplanet geen profiel aan te maken om profielen te bekijken en is een abonnement goedkoper.

Al meer dan 1.6 miljoen mensen in Nederland en België hebben gebruik gemaakt van Relatieplanet en vele van die leden zijn succesvol geworden. Bovendien is Relatieplanet al 11 jaar op rij uitgeroepen tot beste en populairste datingsite van Nederland. Door handige zoek- en filterfunctionaliteiten vind je op Relatieplanet snel singles die bij je passen en heb je al snel een date afgesproken.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.