lesbische dating apps

Op zoek naar een dating app waarop je andere lesbische vrouwen ontmoet? Dan zit je hier goed! In dit artikel lees je wat de 10 beste lesbische dating apps zijn. Op deze dating apps ontmoet je andere lesbische vrouwen die erg goed bij je passen en word je snel succesvol.

In dit artikel lees je ook waarom je moet kiezen voor een lesbische dating app en lees je 3 dating tips voor lesbische vrouwen.

De 10 beste lesbische dating apps

Dating apps die alleen voor lesbische vrouwen zijn bedoeld zijn razend populair, miljoenen vrouwen maken gebruik van deze dating apps. Echter zijn er veel dating apps op de markt die voor lesbische vrouwen zijn bedoeld, hierdoor kun je niet meer weten welke je moet kiezen.

Daarom heeft Dedatingwijzer.nl uitgebreid onderzoek gedaan naar wat de beste lesbische dating apps zijn. Hiervoor hebben wij tientallen dating apps gedownload en gekeken naar wat de beste apps voor lesbiennes zijn. Dit zijn de 10 beste lesbische dating apps:

1. GayParship – de beste lesbische dating app

parship app

GayParship is de beste lesbische dating app, dit komt doordat de app erg gebruiksvriendelijk en populair is. De dating app is speciaal bedoeld voor gay singles, je ontmoet dus veel lesbiennes op de dating app.

Wanneer je de app gebruikt hoef je niet lang te zoeken naar vrouwen die bij je passen, dit komt doordat gayParship gebruik maakt van een handig matchingssysteem. Door dit matchingssysteem word je met andere lesbiennes gematcht die passen bij je voorkeuren en principes.

Je hebt op gayParship meer kans om succesvol te worden dan de meeste andere lesbische dating apps. Ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol op gayParship! Meld je gerust gratis aan op gayParship.

Lees meer informatie van gayParship! >

Probeer gayParship gratis!

2. Girls-Dating – ontmoet snel lesbiennes die bij je passen

girls-dating app

Op zoek naar een lesbische dating app? Dan moet je je aanmelden bij Girls-Dating. Girls-Dating is een erg goede dating app en site. Op de dating app zijn dagelijks leuke vrouwen te vinden die op zoek zijn naar hun wederhelft.

Op Girls-Dating vind je gemakkelijk vrouwen die bij je passen, zo kun je gebruik maken van een uitgebreide zoekfilter om snel vrouwen te vinden die bij je passen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen om met haar in contact te komen. Door heel Nederland zijn vrouwen ingeschreven die op zoek zijn naar hun wederhelft.

Girls-Dating is een webapp, wat super handig is. Zo hoef je geen moeilijke app te downloaden op je telefoon en kun je online gebruik maken van de app. Het beste is om Girls-Dating zelf uit te proberen, de app zal je niet teleurstellen. Het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie van Girls-Dating! >

Probeer Girls-dating gratis!

3. Her – dating app met meer dan 4 miljoen lesbische vrouwen

herr

Op zoek naar een goede en populaire lesbische dating app? Her is een erg goede dating app voor lesbische vrouwen. Wereldwijd gebruiken meer dan 4 miljoen lesbische en biseksuele vrouwen de app.

Wanneer je de dating app hebt gedownload kun je je aanmelden met een Instagram of Facebook account. Her gebruikt de foto’s die je op je Instagram of Facebook profiel staan, zo hoef je niet handmatig foto’s toe te voegen aan je profiel.

De dating app werkt op een leuke manier: je krijgt een aantal foto’s van iemand te zien, vervolgens kun je die persoon leuk vinden of overslaan. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kun je berichten naar elkaar verzenden.

Het is een overzichtelijk en gebruiksvriendelijke dating app. De app is gratis te downloaden in Google Play of App store.

Lees meer informatie van Her! >

4. Bi Love – voor vrouwen die op zoek zijn naar een leuke vrouw

bi love

Bi Love is een dating app en website voor vrouwen die op zoek zijn naar hun eigen geslacht. De app is erg populair onder lesbiennes, meer dan 60.000 vrouwen hebben er al gebruik van gemaakt.

Online daten is met de dating app van Bi Love erg gemakkelijk, je kunt eigen profielfoto’s plaatsen en beheren en je kunt online daten door berichten naar andere leden te versturen. Bi Love biedt een bruisende chat aan waarmee je snel contact legt met andere vrouwen.

Net zoals Girls-dating, is Bi love ook een webapp. Dit is super handig, zo heb je de app altijd online en kun je er gebruik van maken wanneer je maar wilt. Bi Love is echt een aanrader, het aanmelden is gratis!

Lees meer informatie van Bi Love! >

Probeer Bi Love gratis!

5. Lexa – algemene dating app met veel lesbische vrouwen

lexa app

Lexa is een algemene dating app, dit houdt in dat iedereen welkom is op de dating app. Op Lexa zijn singles te vinden die hetero, biseksueel of homoseksueel zijn. De dating app is dus niet speciaal bedoeld voor lesbische vrouwen, maar er zijn duizenden lesbische vrouwen te vinden op Lexa.

Lexa bestaat al sinds 2002 en heeft veel ervaring met online daten, hierdoor is Lexa één van de populairste dating apps in Nederland geworden. Met de dating app ontmoet je snel vrouwen die bij je passen. Zo zijn er functies op de app om snel leden te beoordelen en ontmoet je lesbische vrouwen door een geavanceerde zoekfilter.

Je hebt op Lexa veel kans om succesvol te worden, er zijn veel lesbische vrouwen op de app waarmee je snel in contact komt. Lexa moet je dan ook zeker gratis proberen!

Lees meer informatie van Lexa! >

Probeer Lexa gratis!

6. Zoe – een simpel werkende lesbische dating app

zoe

Zoe is een simpel werkende dating app, het lijkt erg op Tinder (grote kans dat je weet wat Tinder is). De dating app Zoe is een locatie gebaseerde app, je krijgt andere vrouwen te zien die in je omgeving wonen. En je krijgt te zien hoe ver die vrouwen van je verwijdert zijn.

De dating app werkt op deze manier: je krijgt een profiel van iemand te zien, die persoon kun je leuk vinden of overslaan. Maar je kunt ook direct een berichtje naar haar sturen. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kun je berichten naar elkaar verzenden.

Zoe is niet helemaal een kopie van Tinder, bij Zoe heb je een paar functies die niet op Tinder te vinden zijn. De dating app Zoe werkt met privé foto’s, je moet aan iemand vragen om toegang te krijgen tot haar privé foto’s. Daarnaast werkt Zoe met een paar worden/tags die je in je profiel zet, zo kunnen andere vrouwen met één oogopslag zien wat je hobby’s en interesses zijn.

7. Relatieplanet – ontmoet snel lesbische vrouwen die bij je passen

relatieplanet app

Meer dan 1.6 miljoen mensen uit Nederland en België hebben al gebruik gemaakt van Relatieplanet, dit maakt Relatieplanet tot de populairste dating app in Nederland.

De dating app van Relatieplanet is heel gemakkelijk en snel te bedienen, dit komt door een heel aantal handige functionaliteiten. Zo kun je onbeperkt flirten met leden, berichten verzenden, gebruik maken van uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten en je wordt gematcht met vrouwen die goed bij je passen. Door een paar tikken op het scherm van je smartphone leg je al contact met vrouwen die bij je passen.

Wanneer je op zoek bent naar een lesbische dating app is Relatieplanet een erg goede optie.

Lees meer informatie van Relatieplanet! >

8. Spicy – een populaire lesbische dating app

spicy

Spicy is een populaire dating app voor lesbiennes, queers en biseksuelen. De dating app Spicy telt wereldwijd meer dan 20 miljoen leden en dagelijks komen er 100.000 nieuwe leden bij. Het is een goed beoordeelde app, gebruikers beoordelen de app met een 4.4/5 in Google Play.

Je kunt op een simpele manier andere vrouwen ontmoeten, je ontmoet andere mensen door een match-spel. Het matchspel van Spicy werkt simpel: je ziet een aantal foto’s van iemand, die persoon kun je vervolgens leuk vinden, overslaan of kun je direct een bericht sturen. Je krijgt alleen berichten van iemand die je leuk hebt gevonden en je kunt beslissen wie er een gesprek met jou kan beginnen.

9. Fem – chat & ontmoet lesbiennes in je buurt

fem

Fem is een leuke dating app waarop je andere lesbiennes kunt ontmoeten in je buurt. Op Fem kun je lesbiennes door heel het hele land vinden, zelfs in de verste uithoeken van Nederland.

De dating app werkt met tags. Je kunt meerdere tags aan je profiel toevoegen, bijvoorbeeld de tags single of serieuze relatie. Zo kunnen andere leden jouw profiel vinden op basis van de gezochte tags. Je kunt simpel andere leden zoeken die bij je passen door een paar tags aan te klikken in de zoekresultaten. Je zoekt bijvoorbeeld iemand die ook op zoek is naar een serieuze relatie, dan klik je de tag serieuze relatie aan. Zo krijg je zoekresultaten te zien die aan de tag(s) voldoen. Je kunt handig door profielen van andere vrouwen navigeren, met één swipe omhoog zie je een ander profiel.

10. Only Woman – ook een leuke lesbische dating app

only woman

Net zoals de andere bovenstaande dating apps is Only Woman ook een leuke dating app voor lesbische vrouwen. Zoals de naam misschien al zegt, de dating app is alleen bedoeld voor vrouwen die op zoek zijn naar hun eigen geslacht.

Met de app vind je gemakkelijk mensen in je omgeving, leg je snel contact via een dating chat, stuur je ijsbrekers en kun je constant vrienden en favoriete profielen in de gaten houden. Daarnaast kun je zien wie jou geliked heeft en/of jouw profiel bezocht heeft.

Er zijn echter wel wat nadelen van Only Woman, zo zijn er bijvoorbeeld weinig Nederlandse vrouwen op de app te vinden.

Waarom kiezen voor een lesbische dating app?

Veel lesbische vrouwen zijn op zoek naar de liefde, en doen dit op dating apps die speciaal voor hun bedoeld zijn. Om die reden zijn dating apps voor lesbische vrouwen razend populair.

De hoofdzakelijke reden waarom je moet kiezen voor een lesbische dating app is omdat je veel kans hebt om succesvol te hebben. Je ontmoet op een lesbische app sneller de liefde dan een reguliere dating app, zoals Tinder. Je komt in contact met vrouwen die dezelfde intentie hebben als jou en heb je geen last van vrouwen die hetero zijn.

Een andere reden om voor een lesbische app te kiezen is dat het laagdrempelig is. Een app heb je snel gedownload en je maakt snel een account aan door een paar simpele gegevens op te geven. Daarnaast zijn apps ook laagdrempelig in gebruik, je hebt al snel door hoe de app werkt.

Veel lesbische vrouwen in Nederland

Ongeveer 1,4% van de vrouwen boven de 16 jaar voelt zich aangetrokken tot andere vrouwen. En ongeveer 16% van de vrouwen in Nederland is biseksueel, en valt dus op mannen en vrouwen. In totaal gaat het om 1,2 miljoen Nederlandse vrouwen die op andere vrouwen vallen, dit is een erg grote doelgroep. Daarom zijn er speciale dating apps voor lesbische vrouwen op de markt gekomen.

3 date tips voor lesbische en biseksuele vrouwen

Als je een leuk iemand hebt ontmoet via een dating app en al een tijdje contact hebt, wil je naar van loop van tijd gaan daten. Je wilt natuurlijk wel een leuke en gezellige date hebben. Daarom lees je hier 3 date tips voor tijdens het daten.

Tip 1 voorkom dat het een interview is

Op een date wil je graag weten hoe de ander is en je zou denken dat vragen stellen de beste manier is om elkaar beter te leren kennen. Dit is niet zo, want wanneer je te veel vragen stelt gaat het niet meer lijken op een date maar op een interview. Uit een experiment met speeddates blijkt dat koppels die de meeste vragen aan elkaar stelden, de slechte connectie hadden.

Het is dus slim om niet al te veel vragen te stellen op een date. Je kunt beter iets vertellen wat je die dag hebt meegemaakt of open vragen stellen.

Tip 2 besteed aandacht aan je uiterlijk

Wat natuurlijk belangrijk is wanneer je gaat daten, is dat je aandacht aan je uiterlijk besteed. Trek bijvoorbeeld nette kleren aan en doe je haar nog is een keer extra. Zo zie je er extra goed uit en krijg je misschien wel meer aandacht van de ander.

Wanneer je bijvoorbeeld s’ avond gaat daten, trek dan schone kleren aan. En ga niet daten in de kleren waarin je al de hele dag hebt gewerkt.

Tip 3 zet je telefoon op uit of op stil tijdens een date

Misschien is dit een overbodige tip maar het is wel een belangrijke tip. Wanneer je aan het daten bent, is niks irritanter dan dat de ander regelmatig op zijn telefoon bezig is. Zet je telefoon op stil of helemaal uit tijdens een date, zo kun je niet gestoord worden. En zo krijgt de ander alle aandacht van je.

Whatsappjes of telefoontjes kun je na de date wel beantwoorden, de date is belangrijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.