match4me keurmerk veilig daten

Voor datingsites is een speciaal keurmerk ontwikkeld. Dit keurmerk is ontwikkeld om datingsites die met mensen het beste voor hebben te onderscheiden van andere datingsites. Dit keurmerk heet het Keurmerk Veilig Daten. In dit artikel lees je meer informatie over het Keurmerk Veilig Daten, zo kom je te weten wat dit keurmerk inhoud en weet je welke datingsites over dit keurmerk beschikken.

Wat is het Keurmerk Veilig Daten?

Het Keurmerk Veilig Daten geeft aan dat je veilig kunt daten bij een desbetreffende datingsite. Wanneer je dit keurmerk op een datingsite ziet staan, weet je 100% zeker dat de datingsite veilig en betrouwbaar is. Door dit keurmerk kun je direct zien of een datingsite veilig en klantvriendelijk is.

Het is niet zomaar een keurmerk. Datingsites die over dit keurmerk beschikken moeten aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat je veilig kunt daten en dat alles er op gericht is dat het zo klantvriendelijk mogelijk is. Wat de voorwaarden zijn waaraan datingsites moeten voldoen lees je verderop in het artikel.

Dankzij het keurmerk kun je direct zien of een datingsite veilig en klantvriendelijk is.

Hoe is het Keurmerk veilig Daten tot stand gekomen?

Het keurmerk is tot stand gekomen door een paar grote rolspelers in de online datingmarkt. Bij het ontwikkelen van het keurmerk is er uitgebreid overleg gevoerd met Thuiswinkel waarborg en de consumentenbond. Door het uitvoerige overleg zijn er duidelijke regels tot stand gekomen waaraan datingsites moeten voldoen om over dit keurmerk te beschikken.

Het heeft uitgewezen in eerder situaties dat dit keurmerk nodig was, omdat sommige datingsites het belang van consumenten niet belangrijk vindt. Het Keurmerk Veilig Daten biedt een soort van bescherming voor de datingsites die de belangen van consumenten wel vooropzetten.

Welke voorwaarden zijn er aan dit keurmerk?

Datingsites die over het Keurmerk Veilig Daten beschikken voldoen aan zeer strenge voorwaarden. Alle voorwaarden zijn erop gericht dat een datingsite zo veilig mogelijk en klantvriendelijk is.

Aan deze voorwaarden moeten datingsites voldoen:

  • Eerlijke en duidelijke prijzen over abonnementsmodellen.
  • Voorwaarden die gericht zijn op klantvriendelijkheid
  • Goed bereikbare klantenservice – goed bereikbaar voor klachten en vragen
  • Een felle beleidsvoering tegen oplichting – de datingsite moet zo veilig mogelijk zijn.

Wanneer een datingsite aan deze voorwaarden voldoet beschikt het over het Keurmerk Veilig Daten.

Er wordt streng op toegezien dat datingsites die over het keurmerk beschikken ook aan de voorwaarden blijven voldoen. Dit gebeurt door de stichting Keurmerk Veilig Daten, de stichting is hier onafhankelijk en deskundig toezichthouder van.

Naast de voorwaarden van het Keurmerk Veilig Daten moeten datingsites ook aan de voorwaarden voldoen van Thuiswinkel.org. Dit zijn ook geen gemakkelijke voorwaarden, datingsites moeten aan de 10 zekerheden voldoen van Thuiswinkel waarborg. Een paar voorbeelden van de 10 zekerheden van Thuiswinkel waarborg zijn dat je een veilige betaalomgeving hebt en dat het een echt bestaand bedrijf is.

keurmerk veilig daten

Welke datingsites beschikken over het keurmerk?

Over dit keurmerk beschikken slechts een 7tal datingsites. Hieraan zie je dat het niet zomaar een keurmerk is, slechts enkele datingsites beschikken over dit keurmerk.

Deze datingsites beschikken over het Keurmerk:

Toen het keurmerk werd opgericht (in 2013) voldeden 9 datingsites aan de voorwaarden van dit keurmerk. Maar inmiddels zijn er verschillende datingsites afgevallen, wat mede komt doordat er streng op wordt toegezien dat datingsites aan de voorwaarden blijven voldoen.

Datingsites zonder het keurmerk onbetrouwbaar?

Misschien denk je nu wel, zijn datingsites zonder het keurmerk onbetrouwbaar? Datingsites zonder dit keurmerk zijn niet direct onbetrouwbaar. De meeste datingsites hebben het beste met je voor, maar beschikken (nog) niet over het keurmerk.

Om over het keurmerk te beschikken moet een datingsite aan strenge voorwaarden voldoen, waar niet alle datingsites aan kunnen voldoen. Daardoor kunnen slechts 7 datingsites het keurmerk op hun site tonen.

Wanneer je het keurmerk van veilig daten niet op een datingsite ziet staan, is de datingsite niet direct onbetrouwbaar. Maar is het belangrijk dat je kijkt of je een keurmerk van Thuiswinkel waarborg ziet staan op de datingsite. Dit keurmerk staat ook voor dat een website veilig en eerlijk is, maar heeft minder strenge voorwaarden dan het keurmerk van veilig daten. Twijfel je of een datingsite betrouwbaar is? Dan kun je altijd de reviews lezen van een datingsite (dat kan op deze site).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.