ik vind je leuk

Wanneer je iemand leuk vindt is het lastig om dit aan te geven. Je kunt bijvoorbeeld iemand ontmoeten in een bar die je leuk vindt of je vindt een vriend van je leuk om daarmee verkering te krijgen, alleen wil je niet gefriendzoned worden. Daarom lees je hier 5 tips om aan te geven ik vind je leuk.

Wat verstaan we onder ik vind je leuk?

Er zijn verschillende vormen van iemand leuk vinden, daarom lees je hier eerst wat we verstaan onder iemand leuk vinden. Je kunt iemand leuk vinden die je bent tegengekomen om daarmee een vriendschap te beginnen, dit is ook een vorm van iemand leuk vinden. Bijvoorbeeld je vindt buurman leuk omdat die je regelmatig helpt. Maar van deze vorm van leuk vinden lees je niet in dit artikel.

In dit artikel lees je leuk vinden wat wellicht leidt naar verliefdheid of relatie. Je kunt iemand ontmoet hebben op een datingsite die je leuk vindt, wat mogelijkerwijs leidt tot verliefdheid of een relatie.

5 tips om kenbaar te maken ik vind je leuk

Tip 1 maak oogcontact

Om kenbaar te maken dat je iemand leuk vindt werkt oogcontact erg goed. Wanneer je in de buurt bent van de persoon die je leuk vindt kun je met oogcontact kenbaar maken je hem of haar leuk vindt. Laat je blik net iets te lang rusten op de persoon en zorg dat de persoon dit merkt.

Wanneer je in gesprek bent met de persoon die leuk vindt, maak net iets langer oogcontact dan dat je normaal doet als je met een persoon in gesprek bent. Kijk hem of haar net iets te lang in de ogen aan.

Oogcontact is één van de belangrijkste dingen om kenbaar te maken dat je iemand leuk vindt. Met je ogen kun je gemakkelijk aangeven dat je net iets te veel belangstelling hebt voor een persoon. Maar kijk uit, je moet iemand niet langdurig aanstaren, hiermee geef je een negatieve indruk.

Wanneer een persoon niet reageert op oogcontact met jou, kun je er beter mee stoppen en kun je het op een andere manier kenbaar maken dat je hem of haar leuk vindt. Dit doe je bijvoorbeeld door korte aanrakingen.

Tip 2 maak korte aanrakingen

Naast oogcontact zijn korte aanrakingen ook een goede manier om kenbaar te maken dat je iemand leuk vindt. Tijdens een gesprek kun je korte aanrakingen maken, zo kun je bijvoorbeeld kort je hand op zijn of haar schouder leggen wanneer je moet lachen om een grap. Het moet een overduidelijk signaal zijn om aan te geven dat je de ander leuk vindt.

Een aanraking die jonge vrouwen vaak gebruiken bij een man is met de voet tegen zijn voet/been wrijven. Hiermee geven vrouwen een signaal af dat ze de man leuk vinden.

Bij korte aanrakingen geldt dat je het niet te vaak moet doen. Als je het te vaak doet kunnen de korte aanrakingen irritant worden en dat moet je niet willen.

Tip 3 lach regelmatig

Wanneer je oogcontact hebt met degene die je leuk vindt is glimlachen een goede manier het kenbaar te maken. Wanneer je glimlacht terwijl je oogcontact hebt kan de persoon bijna zeker weten dat je hem of haar leuk vindt.

Een andere manier is om net iets te snel gaan/te lang lachen als die persoon een grapje maakt.

Ook bij deze tip geldt dat je het niet te vaak moet doen. Als je te vaak lacht kan dit vreemd worden en kan de persoon het raar gaan vinden.

Tip 4 hou het gesprek gaande

Als je online contact hebt met de persoon die je leuk vindt, kun je gemakkelijk het gesprek gaande houden. Je kunt bijvoorbeeld iemand op een datingsite ontmoet hebben of het nummer gevraagd hebben van iemand die je leuk vindt waardoor je online contact hebt de persoon.

Om een gesprek gaande te houden kun je het beste open vragen stellen. Wanneer je gesloten vragen stelt waar de ander alleen ja of nee op kan antwoorden lukt het je niet om een gesprek gaande te houden. Een voorbeeld van een vraag die fout is: ga je vandaag nog naar de supermarkt? Een vraag die je beter kunt stellen is: nog plannen vandaag?

Op deze manier houd je het gesprek gaande. Tijdens een gesprek is het slim om regelmatig aan te geven dat je het leuk vindt door lol of een lach smiley te sturen. Hierdoor weet de ander dat je het gesprek leuk vindt en krijgt de ander een beetje waardering.

Tip 5 zeg het gewoon

Je kunt het ook gewoon zeggen dat je hem of haar leuk vindt. Wanneer je samen bent en er zijn geen andere personen bij is dit het perfect moment en kun je het gewoon zeggen. Je moet dit wel op een spontane manier zeggen, bijvoorbeeld wanneer de persoon een grapje heeft gemaakt.

Echter is het lastig om te zeggen dat je de persoon leuk vindt. Je weet namelijk niet hoe de persoon gaat reageren.

Wanneer je het lastig vindt om te zeggen kun je het beste gebruik van de bovenstaande 4 tips, door deze tekenen gaat een persoon vanzelf merken dat je hem of haar leuk vindt.

Loop niet te hard van stapel

Met de bovenstaande tips geef je aan dat je iemand leuk vindt. Het beste is om dit langzaam op te bouwen en niet in één keer veel signalen af te geven. Tenzij je er tegen kunt om hard afgewezen te worden, dan kun je in 1 keer veel signalen afgeven om aan te geven dat je hem of haar leuk vindt. Wanneer je niet te hard van stapel loopt en het langzaam opbouwt heb je de meeste kans om succesvol te worden.

Als een persoon niet op je signalen reageert kun je er beter mee stoppen. Een persoon kan jou bijvoorbeeld volledig skippen, dan moet je geen aandacht meer aan die persoon besteden. Je kunt dan beter op zoek gaan naar een ander iemand die je leuk vindt. Maar de keuze is aan jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.