hot or not

Hot or Not is een redelijk populaire dating app in Nederland die je kunt vergelijken met andere dating apps. Alleen heeft Hot or Not er een spel van gemaakt, je beoordeelt andere gebruikers van de app met hot of not. Met hot geef je aan dat je een persoon leuk vindt en met not geef je aan dat je een persoon wilt overslaan. Dit leuke datingspel op Hot or Not is al snel populair geworden en door duizenden singles wordt er gebruik van gemaakt.

Hoe Hot or Not precies werkt, voor wie het bedoeld is en de voor- en nadelen van dating app ga je in dit artikel lezen. Daarnaast lees je ook een aantal tips voor Hot or Not om sneller succesvol te worden.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Hot or Not downloaden en aanmelden

De dating app Hot or Not is beschikbaar om te downloaden voor iOS en Android apparaten en is gemakkelijk te downloaden in de App Store en in Google Play. Ga naar de App store of Google Play toe en download de dating app. Dit zal een paar minuten in beslag nemen waarna je direct de app kunt openen.

Na het downloaden kun je direct de app openen en moet je er eerst een account op aanmaken. Een account op Hot or Not aanmaken doe je door middel van Facebook of door aan te geven wat je geslacht is.

Om een account aan te maken geef je eerst aan welk geslacht je bent, vervolgens vul je in hoe je heet, geef je een geboortedatum op, e-mailadres en voeg je één of meerdere foto’s toe aan je profiel. Tenslotte kies je een wachtwoord en heb je een account op de dating app aangemaakt.

Nadat je een account hebt aangemaakt op de app kun je er direct gebruik van maken.

Hoe werkt Hot or Not?

Hot or Not werkt op een eenvoudige manier en op dezelfde manier als andere dating apps, zoals Tinder en Happn. De hoofdzakelijk werking van de dating app is het beoordelen van profielen die aan jou criteria voldoen. Je krijgt profielen van andere gebruikers één voor één te zien. In het profiel van iemand zie je een aantal foto’s en achtergrondinformatie staan en op deze criteria beoordeel je hem of haar. Als je een persoon hot (leuk) vindt klik je op het hartje of swipe je naar rechts. Als je iemand not (niet leuk) vindt klik je op het kruisje of swipe je naar links.

Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kun je berichten naar elkaar versturen. Anders dan bij de meeste andere dating apps kun je bij Hot or Not ook naar leuke singles in je omgeving zoeken. Je krijgt een overzicht van profielen die in je omgeving zijn en die kun je aanklikken om te bekijken. Wanneer je een leuke single in je omgeving hebt gevonden kun dat profiel beoordelen of direct een berichtje sturen.

Je kunt gemakkelijk berichten versturen en ontvangen van andere gebruikers en er zal al snel een leuk gesprek op gang komen wat misschien wel een date wordt.

Op deze simpele manier werkt Hot or Not, de app heeft er een leuk spel van gemaakt om profielen met hot of not te beoordelen.

Voor wie is Hot or Not bedoeld?

Hot or Not is een dating app voor iedereen. Het maakt niet uit wat je relatiestatus is, wat je voorkeuren zijn of hoe je bent. Iedereen kan de dating app installeren in Google Play of in de App store.

De dating app kan ook gebruikt worden als gay dating app, er zijn namelijk ook veel homoseksuele mannen en lesbiennes te vinden op Hot or Not.

Het maakt niet uit hoe je bent bij Hot or Not, je vindt altijd wel leden die bij je passen. Door een handige zoekfilter kun je precies aangeven wat je voorkeuren zijn, waarna je andere gebruikers kunt beoordelen die erg goed bij je passen.

hot or not

Functionaliteiten van de dating app

Wanneer je gebruik maakt van de dating app kun je van veel handige functies gebruik maken om singles te vinden die bij je passen en om daarmee in contact te komen. Zo kun je met functies andere gebruikers beoordelen en chatten.

Van deze functionaliteiten kun je op Hot or Not gebruik maken:

 • Profiel aanmaken, bekijken en wijzigen.
 • Profielen beoordelen en swipen met het Kennismakingspel.
 • Leden in de buurt zoeken.
 • Matchen met andere gebruikers en berichten uitwisselen.
 • Beoordeling over iemand veranderen en opnieuw beoordelen.
 • Een Crush sturen naar een persoon, hierdoor val je veel meer op bij die persoon en is de kans groter dat hij of zij jou ook leuk gaat vinden.
 • Instellingen aanpassen en zoekvoorkeuren instellen.
 • Je profiel extra laten opvallen.
 • Zien welke personen jou leuk hebben gevonden.
 • Je profiel verifiëren.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Tips voor Hot or Not

Als je de dating app Hot or Not hebt geïnstalleerd betekent dit nog niet dat je direct een leuke date krijgt door het handige Kennismakingspel. Veelal gaat er een tijdje overheen voordat je een date krijgt dankzij de dating app. Maar wij van Dedatingwijzer.nl hebben Hot or Not uitgebreid getest en hebben een aantal tips kunnen vaststellen waarmee je de kans om succesvol te worden op Hot or Not aanzienlijk vergroot:

 • Voeg meer dan 3 foto’s toe aan je profiel, vul achtergrondinformatie van jezelf in op je profiel en koppel je Instagram en Spotify account met je het profiel op Hot or Not. Zo kunnen andere gebruikers veel informatie van jou lezen en dit vergroot de kans dat ze jou leuk gaan vinden en berichten zullen sturen.
 • De foto’s op je profiel moeten goed zijn, hierop word je namelijk beoordeelt. Voeg foto’s toe waar je duidelijk opstaat en waarop je iets interessants aan het doen bent.
 • Verifieer je profiel, zo zien andere gebruikers dat je echt bent.
 • Stuur een Crush als je iemand erg leuk vindt en met hem of haar in contact wilt komen.
 • Gebruik credits om extra op te vallen op de dating app, hiermee krijg je meer profielbezoekers, likes en berichten.
 • Gebruik zoekfilters om de perfecte match te vinden.
 • Open een gesprek met een goede openingszin, dit vergroot de kans dat je een berichtje terugkrijgt.
 • Wacht niet te lang met het vragen van andere contactgegevens, zoals telefoonnummer of Snapchat als je contact hebt met een persoon.

Hot or Not kosten

Het gebruik van Hot or Not is uiteraard volledig gratis, zoals dat ook is op andere dating apps. Van veel functionaliteiten is gratis gebruik te maken, zo kun je gratis gebruik maken van de functie Kennismakingsspel, gebruikers in je omgeving bekijken en berichten verzenden en ontvangen.

Om van meer functies gebruik te kunnen maken die je extra voordelen geven in de app moet je een Premium lidmaatschap afsluiten of credits kopen. De extra functies waarvan je gebruik kunt maken helpen je vooral bij het vinden van leuke singles, zo kun je bijvoorbeeld zien wie jou leuk heeft gevonden of word je hoger in zoekresultaten geplaatst.

Premium lidmaatschap

Met een Premium lidmaatschap krijg je erg veel voordelen op Hot or Not, zo kun je zien wie jou als favoriet heeft toegevoegd, wie jou leuk heeft gevonden, kun je berichten als eerste laten gelezen worden, chatten met nieuwe vrouwen, profielen opnieuw beoordelen, chatten met populaire vrouwen en van een onzichtbare modus gebruik maken.

Zoals je leest heb je met een Premium lidmaatschap veel voordelen, daarom moet je ook het nodige ervoor betalen. Dit zijn de kosten van een Premium lidmaatschap:

 • 1 dag voor €1,99
 • 1 week voor €5,99
 • 1 maand voor €17,99
 • 3 maanden voor €43,99
 • 6 maanden voor €65,99
 • Levenslang voor €129,99 (populairste pakket)

Credits kopen

Naast een Premium lidmaatschap kun je ook credits kopen om nog meer voordelen te krijgen op de app. Met credits krijg je bepaalde voordelen die je met een Premium lidmaatschap niet hebt en daarom kan het slim zijn om ook credits aan te schaffen.

Credits zijn in verschillende aantallen beschikbaar om te kopen, het is voornamelijk afhankelijk van welke betaalmethode je gebruik maakt welke hoeveelheid credits je kunt kopen. Veelal kun je credits in aantallen kopen van 100, 500, 1250 en 2750.

Door credits te kopen en te gebruiken behaal je deze voordelen op de dating app:

 • Je wordt vaker getoond in het Kennismakingsspel.
 • Chatten met meer mensen.
 • Aangeven dat je online bent.
 • Stijg je naar de eerste plaats in zoekresultaten.
 • Je wordt op iedere pagina bij je in de buurt getoond.
 • Kun je cadeaus aan andere gebruikers geven.
 • Grappige stickers in de chat sturen.

Voordelen van Hot or Not

Hot or Not heeft veel voordelen als je het vergelijkt met andere dating apps. Zo is bijvoorbeeld een groot voordeel dat er een leuk spel van gemaakt is. Het datingspel op de app bestaat uit het beoordelen van andere gebruikers, als je iemand leuk vindt is hij of zij hot en als je iemand wilt overslaan is hij of zij een not. Door onder andere dit datingspel is Hot or Not een populaire app geworden.

Een ander voordeel is dat je veel mogelijkheden hebt in de app. Je kunt van veel functies gebruik maken en als je van nog meer functies gebruik wilt maken kun je credits aanschaffen of een Premium lidmaatschap afsluiten. Je kunt bijvoorbeeld van mogelijkheden gebruik maken waarmee je kunt zien wie jou leuk heeft gevonden, snel profielen swipen, berichten verzenden en ontvangen en leden in je omgeving zoeken.

Het laatste voordeel is dat je van de app volledig gratis gebruik kunt maken, je bent namelijk niet verplicht om een Premium lidmaatschap aan te schaffen of credits te kopen. Je kunt volledig gratis op zoek gaan naar leuke singles en daarmee in contact komen.

Nadelen van Hot or Not

Helaas heeft de dating app niet alleen voordelen, het heeft ook zo zijn nadelen. Een nadeel is dat Hot or Not volledig hetzelfde is als Badoo. De datingsite en app Badoo is één van de populairste datingplatformen wereldwijd. Hot or Not valt onder het bedrijf van Badoo en is om die reden bijna exact hetzelfde.

Een ander nadeel is dat de app nog niet erg populair is in Nederland. Andere dating apps zoals Lexa en Relatieplanet zijn veel populairder, waardoor je op die dating apps meer leden vindt die bij je passen en zo automatisch meer kans hebt om succesvol te worden in de liefde.

Doordat Hot or Not niet erg populair is zul je weinig singles in je omgeving ontmoeten.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Hot or Not downloaden of niet?

Aan jou is de keuze om Hot or Not te installeren of niet. Het is een erg goede dating app die van het swipen een leuk spel heeft gemaakt. Je ontmoet door een paar swipes en tikken op het scherm al mensen die bij je passen en kun je daarmee contact leggen. Naast het volledig gratis gebruik maken van de app kun je veel meer mogelijkheden krijgen met een Premium lidmaatschap en credits.

Maar als je op zoek bent naar een originele dating app, die niet bijna exact hetzelfde is als Badoo moet je Hot or Not niet downloaden. Daarnaast is de app ook niet heel erg populair in Nederland waardoor je weinig leuke singles in je omgeving ontmoet. Om van een populairdere dating app gebruik te maken adviseren wij de dating apps EliteDating en Lexa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.