tinder

Er is een grote kans dat je wel eens van Tinder hebt gehoord. Het is namelijk wereldwijd de populairste dating app, je mag dit wel zeggen als de dating app dagelijks voor 26 miljoen matches zorgt. Daarnaast is Tinder in Nederland ook erg populair, ruim 1.2 miljoen Nederlanders hebben al gebruik gemaakt van Tinder. Iedere single in Nederland heeft ongetwijfeld Tinder geprobeerd en dat ben jij misschien nu ook wel aan het doen.

Maar hoe werkt het Tinder nu eigenlijk? Dat ga je in dit artikel lezen. Je gaat onder andere in dit artikel lezen hoe het aanmelden werkt, de instellingen, het swipen en lees je van meer van de functies op Tinder. Bovendien lees je ook nog een aantal tips voor Tinder die je meer succes gaan opleveren.

Lees ook: 10 alternatieven voor Tinder!

Het downloaden en aanmelden

Het downloaden is het gemakkelijkste gedeelte van de werking van Tinder, je kunt de dating app namelijk snel downloaden. De dating app is beschikbaar voor Android en iOS gebruikers en is gemakkelijk te downloaden in Google Play en in App Store.

Klik in de App Store of Google Play op downloaden, dit zal een paar minuten in beslag nemen waarna je direct een account kunt aanmaken. Open de app na het downloaden en maak een account aan, dit kan met je Facebook account, mobiele nummer of met je Google account.

Om een Tinder account aan te maken met je telefoonnummer geef je allereerst je telefoonnummer op, vervolgens bevestig je dit nummer. Je krijgt dan een keuze om een e-mailadres op te geven of door te gaan met je Google account om het account op Tinder te verifiëren. Als je deze handelingen hebt gedaan krijg je de huisregels van Tinder te zien en ga je informatie op je profiel invullen. Dit doe je door je voornaam op te geven, geboortedatum, geslacht, opleiding en door foto’s toe te voegen.

Zodra je deze dingen hebt gedaan ben je aangemeld op Tinder en kun je er direct gebruik van maken.

tinder

Profiel bewerken

Nadat je bent aangemeld bij Tinder staan er nog maar weinig gegevens van jezelf op je profiel, het beste is om dit eerst aan te vullen. Je kunt je profiel op Tinder ter alle tijden bewerken, hiervoor hoef je slecht enkele handelingen te doen. Om je profiel te bewerken en aan te vullen ga je naar het profiel icoon linksboven in de hoek en kies je vervolgens om info te bewerken.

Je kunt alle soorten dingen wijzigen op je profiel, zo kun je foto’s verwijderen en toevoegen, bio schrijven of bijwerken, functie, bedrijf, opleiding en woonplaats toevoegen of wijzigen en kun je hier je Instagram en Spotify koppelen.

Lees ook: Zo maak je het ideale Tinder profiel!

Instellingen op Tinder

Op Tinder kun je verschillende dingen instellen, zo kun je bijvoorbeeld instellen naar wat voor singles je op zoek bent en wat je voorkeur is. Om bij instellingen te komen klik je eerst op je profiel in het bovenste menu en op die pagina zie je instellingen staan.

Filter op leden

Je komt voornamelijk bij instellingen als je je zoekvoorkeuren wilt aanpassen. Bij instellingen kun je aangeven of je op zoek bent naar mannen, vrouwen of iedereen. Daarnaast kun je instellingen wat de maximumafstand van je huidige locatie mag zijn waarin je andere gebruikers te zien krijgt, dit stel je in door middel van een slider. Je kunt de maximumafstand tussen de 1 en 161 kilometer instellen. Tinder weet eigenlijk altijd waar je bent, stel dat je in het buitenland bent krijg je automatisch daar singles te zien die binnen de maximumafstand van je huidige locatie zijn.

Bovendien kun je instellen wat je leeftijdsvoorkeur is, dit geef je eveneens aan met een slider. Je kunt de leeftijdsvoorkeur op Tinder instellen tussen de 18 jaar en 55+.

Door deze instellingen goed te gebruiken kun je heel precies filteren op singles die je tegenkomt op Tinder. Je krijgt geen singles te zien die buiten jouw instellingen vallen, je krijgt heel precies mannen of vrouwen te zien die binnen de maximumafstand zijn en binnen het leeftijdsbereik.

Andere instellingen

Naast het instellen van de filter kun je nog meer dingen instellen op Tinder, zo kun je telefoonnummer wijzigen, andere locatie toevoegen, instellen of je wordt weergegeven op Tinder en wordt weergegeven in bepaalde functies.

Deze dingen kun je allemaal instellen op Tinder:

 • Locatie beheren.
 • Telefoonnummer wijzigen.
 • Feed instellen, hier kun je aangeven wat voor informatie op je profiel wordt getoond.
 • Instellen wanneer Tinder data gebruikt voor video’s.
 • Top Picks beheren.
 • Leesbevestigingen instellen.
 • En nog meer algemene app instellingen die je niet direct zult gebruiken.

Swipen en matches (hoe Tinder hoofdzakelijk werkt)

De hoofdzakelijk functie van Tinder en hoe Tinder werkt is het swipen van profielen. Het werkt op een eenvoudige en snelle manier, bovendien zul je er al snel succes mee hebben. Je krijgt op Tinder profielen van andere gebruikers te zien die je kunt beoordelen. Je krijgt profielen één voor één te zien en je beoordeelt ze apart. In iemands dating profiel kun je een aantal foto’s van die persoon zien, zie je waar hij of zij werkt, kun je de bio van die persoon lezen en soms zie je een aantal Instagram foto’s van die persoon. Op deze elementen beoordeel je iemand.

Wanneer je iemands profiel snel hebt beoordeeld maak je een beslissing, als je die persoon leuk vindt klik je op het hartje of swipe je naar rechts en als je die persoon wilt overslaan klik je op het kruisje of swipe je naar links. Maar als je iemand heel erg leuk vindt kun je die persoon ook Super Liken, hiermee trek je de aandacht van die persoon en heb je meer kans dat die persoon jou ook leuk gaat vinden. Echter kan het ook zijn dat je iemand te snel hebt beoordeeld en je wilt die beoordeling ongedaan maken, dan kun je handig gebruik maken van de functie Rewind om die persoon opnieuw te beoordelen.

tips tinder

Matches en berichten versturen

Met deze functie beoordeel je snel andere leden en als gebruikers elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kun je berichten naar elkaar versturen. Je zult niet direct een match krijgen na een aantal keer swipen, dit neemt een tijdje in beslag. Ook niet iedereen zal evenveel matches krijgen, het is afhankelijk van de goedheid van je profiel. Zodra je een match hebt zul je op je beeldscherm te zien krijgen: “It’s a match!”.

Met een match kun je berichten naar elkaar versturen, je moet hier niet te lang mee wachten. Het beste is om direct een gesprek te beginnen met een match door een leuke openingszin te gebruiken. Zo kan er een leuk gesprek ontstaan en heb je binnenkort misschien wel een date.

Lees ook: De 101 beste openingszinnen op Tinder om een gesprek te beginnen!

Lees ook: Op deze manier krijg je meer matches op Tinder!

Andere functies op Tinder

Met het swipen van profielen kun je van veel functies gebruik maken, de functies helpen je bij het vinden van de perfecte match en het vinden van leuke singles.

Boost

Een handige functie om meer aandacht van andere gebruikers te krijgen is de functie Boost. Met deze functie wordt je profiel geduurde 30 minuten uitgelicht, mensen zien jouw profiel als eerste wanneer ze de app Tinder openen. Je krijgt tot wel 10 keer meer weergaven op je profiel.

Deze functie is helaas niet gratis, je moet Boosts kopen of een abonnement afsluiten om er maandelijks één gratis te krijgen.

Top Picks

Tinder selecteert dagelijks een aantal singles die goed bij je passen en een goed profiel hebben en laat dit zien op de pagina Top Picks. Bij deze pagina kun je dagelijks de uitgelichte profielen van de dag bekijken en kun je vervolgens als gratis lid 1 profiel per dag leuk vinden.

Je kunt Top Picks vinden als je bovenaan bij het Tinder icoon op likes klikt, je ziet vervolgens bovenin naast Likes de functie Top Picks staan. Bovendien krijg je dagelijks ook een melding van Tinder dat er nieuwe Top Picks klaar staan.

Mensen die jou leuk hebben gevonden

Je kunt ook mensen zien die jou leuk hebben gevonden en kun je hun vervolgens ook leuk vinden waardoor direct een match ontstaat. De mensen die jou leuk hebben gevonden kun je zien op het likes you-scherm. Je ziet precies wie jou leuk heeft gevonden en kun je de profielen bekijken.

Maar je hoeft niet het likes you-scherm te gebruiken om mensen te kunnen zien die jou leuk hebben gevonden, je krijgt het namelijk ook te zien als je aan het swipen bent. Als je een profiel aan het beoordelen bent zie je een hartje met drie streepjes staan, hieraan kun je herkennen dat die persoon jou leuk heeft vonden.

Echter is deze functie niet gratis, je hebt alleen toegang tot deze functie als je Tinder Gold hebt afgesloten. Hieronder zie je een afbeelding met uitleg hoe de functie werkt.

tinder gold

Feed

Deze functie zit een beetje verstopt op de pagina waar je contact hebt met andere gebruikers op Tinder. Je ziet namelijk bovenaan naast berichten de functie Feed staan. Feed is een overzicht van de matches die je hebt gekregen en dingen die mensen aan hun profiel hebben veranderd. Vanuit deze pagina kun je foto’s leuk vinden en berichten versturen.

Lees ook: 10 alternatieven voor Tinder!

Is Tinder gratis te gebruiken?

Helaas is Tinder niet volledig gratis te gebruiken, je hebt namelijk als gratis lid geen toegang tot bepaalde functionaliteiten. Wel kun je als gratis lid van erg veel functies gebruik maken, je bent niet verplicht om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Als je bijvoorbeeld wilt zien wie jou leuk heeft gevonden en onbeperkt likes wilt hebben kun je een betaald lidmaatschap afsluiten.

Deze dingen kun je volledig gratis doen op Tinder:

 • Aanmelden en profiel aanmaken
 • Swipen
 • Matches
 • Berichten versturen en ontvangen
 • Top picks swipen
 • Instellingen aanpassen
 • Profiel wijzigen

Wanneer je toegang wilt krijgen tot meer functies, om bijvoorbeeld je locatie over de wereld te veranderen, heb je de keuze uit twee betaalde lidmaatschappen. Je kunt namelijk kiezen uit Tinder Plus of Tinder Gold, beide abonnementen hebben verschillende kosten en mogelijkheden.

Mogelijkheden en kosten van Tinder Plus

Het eerste betaalde abonnement die je kunt kiezen is Tinder Plus, dit is het goedkoopste abonnement maar je hebt ook minder functies in vergelijking met de Gold versie. De extra functionaliteiten waarvan je gebruik kunt maken met de Plus versie maken de dating app leuker en vergroten de kans om succesvol te worden.

Met Tinder Plus heb je de volgende mogelijkheden:

 • Locatie aanpassen over de wereld.
 • 1 gratis boost per maand.
 • Alleen gezien worden door personen die je leuk vindt.
 • Beperken wat andere Tinder gebruikers van je zien.
 • Krijg je dagelijks 5 super likes tot je beschikking.
 • Onbeperkt andere gebruikers leuk vinden.
 • Onbeperkt rewinds.
 • Geen advertenties.

Voor deze extra mogelijkheden in de app moet je ook het nodige betalen, je kunt van deze functies namelijk niet gratis gebruik maken. Tinder Plus kun je voor verschillende periodes kiezen en het hanteert voor mensen die jonger zijn dan 30 jaar een lager tarief.

Kosten van Tinder plus voor mensen die jonger zijn dan 30 jaar:

 • 1 maand voor €9,99
 • 6 maanden voor €5,99 per maand
 • 12 maanden voor €4,58 per maand

Kosten van Tinder Plus voor mensen die ouder zijn dan 30 jaar:

 • 1 maand voor €19,99
 • 6 maanden voor €12,50 per maand
 • 12 maanden voor €8,33 per maand

Lees meer informatie van Tinder Plus! >

Mogelijkheden en kosten van Tinder Gold

Het tweede betaalde abonnement is Tinder Gold, dit is het duurste abonnement maar je hebt wel toegang tot alle functionaliteiten op Tinder. Het voordeel van dit abonnement is dat je nog sneller succesvol kunt worden. Maar het nadeel is dat je het leuke van de dating app eruit haalt, dit komt doordat je kunt zien wie jou leuk heeft gevonden.

Je hebt met Tinder Gold toegang tot functies waarmee je met Tinder Plus ook toegang tot hebt, maar je hebt nog meer mogelijkheden. Zo kun je zien wie jou leuk heeft gevonden en kun je elke Top Pick swipen.

Doordat je van alle functies op Tinder gebruik kunt maken moet je ook diep in de buidel tasten. Het Gold pakket kun je eveneens voor verschillende periodes afsluiten, maar hier zijn geen andere prijzen voor mensen die jonger zijn dan 30 jaar.

Dit zijn de kosten van Tinder Gold:

 • 1 maand voor €14,99
 • 6 maanden voor €9,16 per maand
 • 12 maanden voor €7,08 per maand

Lees meer informatie van Tinder Gold! >

Snelle tips voor Tinder

Als je Tinder hebt geïnstalleerd betekent dit niet dat je zomaar een leuke iemand tegenkomt waarmee je gaat daten. Soms worden mensen snel succesvol, maar in de meeste gevallen duurt het een heel tijdje voordat ze de liefde hebben gevonden. Daarom geven we aan het einde van dit artikel nog enkele tips om de kans groter te maken om succesvol te worden:

 • Voeg 3 tot 6 foto’s toe aan je profiel waar je goed opstaat.
 • Voeg aan je profiel geen groepsafbeeldingen toe, foto’s met veel drank en foto’s met rare of ongebruikelijke kleding.
 • Houd je bio kort maar krachtig.
 • Verbindt Spotify of Instagram met je account.
 • Swipe dagelijks een aantal profielen.
 • Vooral vrouwen krijgen op Tinder veel berichten, gebruik originele openingszinnen om op te vallen.
 • Wacht niet te lang met het vragen van een date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.