happn

Op zoek naar de liefde in je omgeving? Dan komt de dating app Happn goed van pas. Happn is namelijk een goede dating app die anders is dan andere dating apps. Je hoeft namelijk niet uren te swipen op de dating app om leuke mensen te vinden, je ontmoet op Happn mensen die je bent tegengekomen. De dating app herkent automatisch wanneer je in de buurt bent geweest van andere Happn gebruikers, die gebruikers krijg je vervolgens op je tijdlijn te zien. De slogan van de dating app luidt dan ook: ‘vind de mensen terug die je tegenkomt’.

In dit artikel ga je meer informatie lezen over de dating app Happn, zo lees je hoe het werkt, lees je tips om Happn te gebruiken, kom je te weten wat de kosten zijn en de voor- en nadelen van de dating app.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Happn downloaden en aanmelden

De dating app Happn is beschikbaar voor Android en iOS apparaten en is dus gemakkelijk te downloaden in de App Store en in Google Play. Ga naar de App Store of Google Play toe en download de dating app. Het downloaden zal een paar minuten in beslag nemen, waarna je direct gebruik kunt maken van de app.

Na het downloaden kun je de app openen en een account aanmaken, dit kan met je Facebook account of met je mobiele nummer. Om een Happn account aan te maken met je telefoonnummer dien je een telefoonnummer in te vullen en die te bevestigen. Je gaat vervolgens je account aanmaken, dit bestaat uit een paar simpele stappen:

 1. Als eerste vul je een voornaam in
 2. Vul vervolgens een geboortedatum in
 3. Geef je aan welk geslacht je bent en naar wie je op zoek bent
 4. Vervolgens voeg je een aantal foto’s toe aan je profiel
 5. En voer je een e-mailadres in om je account te beveiligen

Met deze simpele stappen heb je een account aangemaakt op Happn. Je kunt er nu direct gebruik van maken, maar eerste vraagt de app nog een aantal algemene gegevens van je, maar dit kun je ook overslaan. De algemene gegevens die de dating app nog van je vraagt zijn bijvoorbeeld je lengte, intentie en hoe je kookkunsten zijn. Tenslotte sta je toe dat de dating app je locatie gebruikt, want hier draait de dating app namelijk om.

Hoe werkt Happn?

Happn werkt anders dan de meeste andere dating apps, het is namelijk locatie gebaseerd wat de app uniek maakt. Je komt op Happn mensen tegen die je in het echt ergens bent tegengekomen, de app herkent automatische wanneer je in de buurt bent geweest van een andere Happn gebruiker. Wanneer je in de buurt bent geweest van iemand anders die ook actief is op Happn krijg je zijn of haar profiel op je tijdlijn te zien. Je kunt ongeveer zien waar je hem of haar bent tegengekomen, maar nooit de exacte locatie. Je kunt vervolgens die persoon beoordelen, je kunt hem of haar leuk vinden of overslaan, maar je kunt ook de functie Hello gebruiken om aandacht te trekken van de andere gebruiker. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden heb je een Crush, je kunt vervolgens berichten naar elkaar versturen.

Happn herkent automatisch als je bij andere gebruikers in de buurt bent geweest

De dating app komt bijvoorbeeld goed van pas als je een leuke man of vrouw tegenkomt op het station, maar je had het lef of de tijd niet om hem of haar aan te spreken. Je kunt vervolgens Happn erbij pakken en met die man of vrouw een gesprek beginnen, als de ander tenminste ook de dating app gebruikt.

Maar de dating app werkt niet alleen maar met de functie die mensen vindt die je bent tegengekomen. De hoofdzakelijke functie van de app is het beoordelen van profielen in je omgeving, die personen hoef je niet tegengekomen te zijn. Deze functie is ongeveer hetzelfde als bijvoorbeeld Tinder.

happn

Functies van de dating app

De dating app heeft verschillende functies, een aantal functies zijn hierboven benoemd. Bijvoorbeeld de functie om mensen te vinden die je bent tegengekomen en het beoordelen van profielen. Maar de dating app biedt nog meer functies aan.

Bladeren door profielen van leden

De hoofdzakelijk functie van Happn is het bladeren door profielen die in je omgeving wonen. Je krijgt een dating profiel van iemand te zien met een aantal foto’s, wanneer je die persoon leuk vindt klik je op het hartje en als je die persoon wilt overslaan klik je op het kruisje. Maar je kunt ook direct aandacht van die persoon vragen door de functie Hello. De functie Hello zorgt ervoor dat je opvalt bij je crushes en heb je veel kans dat je crush een eerste berichtje stuurt.

Wanneer je iemand hebt overgeslagen, maar je vindt die persoon eigenlijk toch wel leuk, kun je de beoordeling ongedaan maken. De beoordeling kun je ongedaan maken van iemand door je telefoon te schudden, vervolgens kun je die persoon opnieuw beoordelen.

Happn Map

Wanneer je paden hebt gekruist met een andere Happn gebruiker krijg je dit op de Happn Map te zien. De plaats waar je een andere gebruiker hebt ontmoet komt een bolletje te staan met daarin het aantal passende singles die daar ook zijn geweest. Om gebruikers te bekijken die je ergens bent tegengekomen moet je op het bolletje klikken en krijg je de profielen te zien die je vervolgens kunt beoordelen.

Mensen die je bent tegengekomen blijven een week lang op de map zichtbaar, zorg dat je voor die tijd het profiel hebt beoordeeld en aandacht trekt door middel van de Hello functie.

Crushes en berichten versturen

Wanneer beide personen op Happn elkaar leuk hebben gevonden is er een Crush ontstaan en kun je berichten naar elkaar versturen. Wanneer je een crush hebt kun je bijvoorbeeld het initiatief nemen om het gesprek te openen met een goede openingszin.

Naast het verzenden van berichten kun je ook voiceberichten opnemen of een leuk nummer van Spotify sturen.

Crush Time

Crush Time is een functie op Happn waarmee je uit vier verschillende kandidaten kunt kiezen en een paar kandidaten hebben jou leuk gevonden. Als je een kandidaat aanklikt die jou ook leuk heeft gevonden is een crush ontstaan en kun je direct een berichtje versturen.

Deze functie verschijnt soms spontaan in een pop-up versie, je kunt deze functie niet zelf activeren. Als de functie verschijnt zal het vragen of je Crush Time wilt spelen.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Tips voor Happn

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben Happn uitgebreid getest om op deze pagina de juiste informatie te kunnen vermelden. Tijdens het gebruik van de dating app hebben wij een aantal punten gezien waarmee je het succes op de dating app kunt vergroten.

 • Voeg meer dan 3 foto’s toe aan je profiel, dit vergroot de kans om berichten van andere gebruikers te krijgen.
 • Gebruik duidelijke foto’s waar je goed opstaat.
 • Schrijf een leuke profieltekst om ervoor te zorgen dat nog meer mensen jou leuk vinden.
 • Open een gesprek met een goede openingszin.
 • Gebruik Happn vooral wanneer je in een grote stad bent.

happn

Wat zijn de kosten van Happn?

Het gebruik van Happn is volledig gratis, je kunt van veel functies gebruik maken om leuke singles te vinden en om daarmee in contact te komen. Maar als gratis lid heb je tot bepaalde functies geen toegang, zo kun je bijvoorbeeld niet zien wie jou leuk heeft vonden. Om toegang te krijgen tot meer functies heb je Happn Premium nodig, maar het is niet verplicht om een premium lidmaatschap af te sluiten.

Met Happn Premium krijg je toegang tot de volgende functies:

 • Zien wie jou leuk heeft gevonden
 • Tot 10 Hellos per dag versturen
 • Eigen zoekvoorkeuren instellen
 • Onbeperkt mensen liken
 • Onzichtbare modus inschakelen
 • Bepaalde informatie van jezelf geheim houden
 • Geen advertenties
 • Profielen voor een tweede keer beoordelen

Met een premium lidmaatschap kun je de dating app volledig gebruiken, maar dit brengt ook de nodig kosten met zich mee. Voor 1 maand premium betaal je €10,99, voor 3 maanden €9,00 per maand en voor 6 maanden voor €6,66 per maand.

De voordelen van Happn

De dating app heeft veel voordelen, zo is het een erg handige dating app die erg gebruiksvriendelijk is. Je vindt dankzij de app gemakkelijk mensen in je omgeving en mensen die je bent tegengekomen. Bovendien krijg je te zien waar je die personen bent tegengekomen en kun je het profiel direct beoordelen.

Een ander voordeel is dat je geen ongewenste berichten kan krijgen, je kunt alleen chatten met andere gebruikers die je leuk hebt gevonden. Daarnaast heb je een handige chat waarvan je gebruik kunt maken, je kunt verstuurt snel berichten en je kunt voiceberichten en nummers van Spotify sturen.

Tenslotte is Happn volledig gratis te gebruiken, je bent niet verplicht om een betaald lidmaatschap af te sluiten om in contact te kunnen komen met andere singles. Je hoeft alleen een premium lidmaatschap af te sluiten als je toegang wil krijgen tot meer functies.

De nadelen van Happn

De dating app heeft niet alleen voordelen, het heeft ook zijn nadelen. Zo is een nadeel dat je erg moet wennen hoe de dating app werkt. Als je een andere dating app gewend bent zoals Tinder is het erg wennen hoe je door de dating app kunt navigeren. Daarnaast is het over het algemeen vaak even zoeken waar je bepaalde functies kunt vinden.

Een ander nadeel is dat Happn niet heel erg populair is in dorpen of kleine steden. Om veel leden te kunnen tegenkomen kun je beter is een wat grotere stad wonen zoals Amsterdam of Utrecht.

Tenslotte is het vervelend dat je geen afbeeldingen in de chat kunt delen met andere leden. Je kunt andere leden dus niet snel een foto van iets sturen.

Happn downloaden of niet?

Wanneer je op zoek bent naar singles in je omgeving en naar singles die je bent tegengekomen is Happn absoluut een aanrader. Happn is een erg goede dating app waar je snel singles ontmoet die je leuk vindt. De app is erg gebruiksvriendelijk en je kunt er volledig gratis gebruik van maken. Daarnaast kun je van handige functionaliteiten gebruik maken, zo zie je een uitgebreide map met leden die je bent tegengekomen, kun je handig bladeren door profielen en kun je snel berichten naar andere leden versturen.

Maar als je in een dorp of kleinere stad woont kun je Happn beter niet downloaden, dit komt omdat de dating app nog niet erg populair is in Nederland. Je kunt vooral veel leden vinden in grote steden. Als je in een dorp of kleine stad woont kun je beter gebruik maken van een andere dating app, bijvoorbeeld Lexa of Relatieplanet.

Bekijk de 20 beste dating apps!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.