grindr verwijderen

Als je geen gebruik meer maakt van de dating app Grindr kun je het beter verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld geen gebruik van Grindr meer maken omdat je de liefde hebt gevonden of omdat je er genoeg van hebt gehad. Echter door alleen de app te verwijderen van je telefoon word je Grindr account niet verwijderd. Gelukkig verwijder je een Grindr account door middel van een paar stappen definitief.

In dit artikel ga je lezen hoe je Grindr verwijdert, lees je waarom je het zou verwijderen en lees je veelgestelde vragen met het verwijderen van de dating app.

Grindr account definitief verwijderen

Zoals je in de inleiding hebt gelezen verwijder je een Grindr account niet door alleen de app te verwijderen. Je moet Grindr verwijderen op de juiste manier om te zorgen dat je account niet meer zichtbaar op de app is.

Als je de volgende stappen opvolgt verwijder je een Grindr account definitief.

Grindr verwijderen op Android:

 1. Log in op de dating app.
 2. Klik op je Grindr profiel.
 3. Ga vervolgens naar instellingen.
 4. Klik op ‘Deactivate’ en klik onderaan op dat scherm op ‘Delete account’.
 5. Vul vervolgens een reden in voor de verwijdering van je account en geef feedback op de app.
 6. Klik tenslotte op ‘DELETE’ en vul je e-mailadres in om de verwijdering definitief te maken.

Grindr verwijderen op iOS:

 1. Log in op de dating app.
 2. Ga naar je Grindr profiel en vervolgens naar instellingen.
 3. Scrol vervolgens naar onderen en klik op ‘Delete account’.
8 beste alternatieven voor Grindr!

Grindr account tijdelijk niet gebruiken

Je kunt er ook voor kiezen om alleen tijdelijk geen gebruik van Grindr te maken. Zo hoef je je account op de dating app niet te verwijderen en kun je op een later tijdstip er altijd weer gebruik van maken.

Om je Grindr account alleen tijdelijk niet te gebruiken moet je deze stappen opvolgen:

 1. Log in op de dating app.
 2. Klik op je Grindr profiel en ga vervolgens naar instellingen.
 3. Ga vervolgens naar ‘Deactivate’.
 4. Klik op ‘logout’ en maak eventueel een back-up van je account.

Om vervolgens weer van Grindr gebruik te maken hoef je enkel in te loggen met je gegevens en je hebt weer alle gegevens op de app.

Waarom Grindr verwijderen

Er bestaan veel redenen om Grindr te verwijderen. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je al meerdere spannende dates hebt gehad met mannen en dat je er genoeg van hebt. Maar het kan ook voorkomen dat de app niet voor je werkt en dat je vol wordt gespamt met berichten. Grindr is niet voor iedere man weggelegd en in dit geval zal een alternatieve gay dating app bij je passen.

Een ander geval waarom je de dating app zou verwijderen is dat je een relatie hebt gevonden dankzij de app. In dit geval is het belangrijk dat je Grindr op de juiste verwijdert, als je dit namelijk niet goed doet blijft je profiel actief op de dating app. Zo kun je in een toekomstige relatie onnodige ruzies en meningsverschillen krijgen.

Veelgestelde vragen met het verwijderen van Grindr

Bij het verwijderen van de dating app kunnen veel vragen voorkomen. Het is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet en hierdoor kun je vragen hebben of je bijvoorbeeld in de toekomst nog wel van Grindr gebruik kunt maken.

Wordt mijn Grindr account verwijderd als ik de app verwijder?

Je account op de dating app wordt niet verwijderd als je alleen de app van je telefoon verwijderd. Het account blijft gewoon actief op Grindr en kan door andere gebruikers van de app gezien worden. Het is daarom belangrijk om Grindr op de juiste manier te verwijderen zodat je in de toekomst geen onnodige zorgen kunt krijgen.

Welke gegevens worden verwijderd als ik mijn account verwijder?

Als je je account verwijderd van Grindr worden alle gegevens die de app van je weet verwijderd. Je raakt gegevens kwijt zoals berichten, foto’s en profielinformatie.

Wel biedt de dating app aan om een back-up van je account te maken om je gegevens te bewaren, mocht je in de toekomst weer gebruik van Grindr willen maken.

Kan ik later weer gebruik van Grindr maken?

Als je Grindr verwijdert kun je op een later tijdstip altijd weer gebruik maken van de dating app. Wel dien je een nieuw account aan te maken, je oude account is namelijk definitief verwijderd. Een nieuw account aanmaken kan met dezelfde gegevens als je oude account.

8 beste alternatieven voor Grindr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.