funky fish

Funky Fish is een datingsite en een singlescommunity voor christenen. Het is in 2002 opgericht en heeft de ambitie om zoveel mogelijk christelijke singles bij elkaar te brengen. Het telt ruim 28.000 leden die uit de protestantse, katholieke, gereformeerde en evangelische stroming komen.

In 2019 en 2017 heeft Funk Fish een prijs gewonnen van beste website van het jaar in de categorie dating. Dit geeft wel aan dat het een erg goede datingsite voor christenen is waarop je een serieuze relatie kunt vinden.

Ga naar Funky Fish!

Funky Fish: een christelijke datingsite die razend populair is

Zoals je al hierboven hebt gelezen telt Funky Fish ruim 28.000 leden en is hiermee een populaire christelijke datingsites. Andere christelijke datingsites komen naar ons vermoedde lange aan niet bij zo’n groot ledenaantal en dit maakt Funky Fish tot één van de koplopers in christelijke dating.

Als je op zoek bent naar een duurzame relatie kun je gerust een profiel aanmaken op de datingwebsite. Na het aanmelden kun je direct al op zoek gaan naar leuke christelijke singles en daarmee contact leggen. Je kunt van erg veel functies gebruik maken om leden te vinden die aan je voorkeuren voldoen, zo kun je mailen, chatten, daten, bloggen, groepen oprichten of evenementen organiseren. Zo maakt Funky Fish het makkelijk en leuk om te daten.

Voor wie is Funky Fish bedoeld?

Het is een datingsite die speciaal voor de christelijke gemeenschap in Nederland is bedoeld. Funky Fish maakt geen onderscheidt van welke christelijke stroming je bent. Of je nu evangelisch, reformatorisch of katholiek bent; je bent altijd van harte welkom op de datingwebsite.

De datingwebsite en singlescommunity telt op dit moment zo’n 28.000 leden, waarvan ongeveer de helft man en vrouw is. Daarnaast zijn ongeveer 79% van de leden single die op zoek zijn naar vriendschap of een relatie.

Van welke functionaliteiten kun je gebruik maken?

Direct na het aanmelden kun je van de datingwebsite gebruik maken, wel dien je eerst je profiel in te vullen (visakte). Als je het profiel hebt ingevuld kun je gebruik maken van meer functies, zo kun met een ingevuld profiel door een uitgebreide zoekfilter leden zoeken. Veel functies waarvan je gebruik kunt maken helpen je bij het vinden van leden die goed bij je passen en het contact daarmee leggen.

Van deze functies en opties kun je op Funky Fish gebruik maken:

 • Nieuws
 • Je profiel (wat visakte heet):
  • Bekijken en wijzigen
  • Flessenpost lezen en antwoorden (inbox van berichten)
  • Favorieten bekijken
 • Leden zoeken door een uitgebreide zoekfilter
 • Leden bekijken die online zijn
 • Deelnemen aan chatrooms
 • Blogs en columns lezen
 • Meedoen in groepen
 • Deelnemen aan evenementen die georganiseerd worden
 • Datingadvies krijgen
 • Berichten versturen naar andere leden
 • Mensen op date uitnodigen

Funky Fish kosten

Van veel van de bovengenoemde functies is gratis gebruik te maken, maar van sommige ook niet. Direct na het aanmelden heb je een gratis account waar je beperkte mogelijkheden mee hebt. Zo kun je bijvoorbeeld met een gratis account geen berichten versturen.

Om toegang te krijgen tot meer functionaliteiten moet je een betaald lidmaatschap nemen, wat ook wel Goudvis-abonnement heet. De kosten van een Goudvis-abonnement zijn als volgt:

 • 1 maand voor €9,95
 • 3 maanden voor €6,50 per maand, totaal €19,50
 • 1 jaar voor €2,46 per maand, totaal voor €29,50

Je kunt betalen met iDEAL en PayPal.

Wij raden aan om een betaald abonnement af te sluiten omdat je daarmee veel voordelen behaalt op de datingwebsite. De voordelen die je behaalt zijn bijvoorbeeld chatten met andere leden, kiezen wie jou een bericht mag sturen en wie niet, je profiel stijlen, uitjes organiseren, zien wie jouw profiel heeft bekeken, privé chatten en anoniem andere profielen bekijken.

reformatorische datingsites

Funky Fish review

Pluspunten

 • Speciaal voor christenen bedoeld
 • Leuke functionaliteiten
 • Op een originele manier weergegeven

Minpunten

 • Verouderd
 • Onoverzichtelijk

Populariteit score: 4.5/5

Het is een populaire datingsite voor christenen, het telt ruim 28.000 leden. Dit aantal stelt natuurlijk niks voor bij grote datingsites zoals Relatieplanet en Lexa, maar Funky Fish is wel de populairste datingsite in de christelijke gemeenschap.

Gebruiksgemak score: 1.5/5

Als je het gebruiksgemak van Funky Fish vergelijkt met andere datingsites is het gebruiksgemak echt slecht. Dit komt voornamelijk doordat de datingsite verouderd is en onoverzichtelijk. Je weet niet waar je bepaalde functies kunt vinden en informatie staat onoverzichtelijk weergegeven. Het lijkt wel alsof het de datingsite 10 jaar achterloopt in vergelijking met andere datingsites.

Functionaliteiten score: 3/5

Je kunt van veel functionaliteiten op de website gebruik maken, dit is wel een pluspunt van de datingsite. Bovendien zijn sommige functionaliteiten uniek, bijvoorbeeld chatrooms. Echter zijn de functionaliteiten op een onoverzichtelijke manier weergegeven.

Kosten score: 4/5

Als je gratis lid bent kun je al van veel functies gebruik maken, maar om meer functies te gebruiken heb je een Goudvis-abonnement nodig. De kosten van een Goudvis-abonnement vallen aardig mee, je hoeft weinig te betalen en je krijgt toch veel mogelijkheden met een betaald abonnement.

Eindoordeel:

Als je op zoek bent naar een christelijke datingsite is Funky Fish een goede optie. Het is één van de populairste datingsites voor de christelijke gemeenschap, kun je gemakkelijk leuke singles vinden en zijn de kosten niet al te hoog. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de datingwebsite erg verouderd is en het onduidelijk is waar je bepaalde functionaliteiten kunt vinden. Wij van Dedatingwijzer.nl raden eerder andere christelijke datingsites aan zoals ROOTS dating en Be2.

Score:

Ga naar Funky Fish!

Over Funky Fish

Naast Nederland is Funky Fish nog in andere landen actief, zo is het actief in België, Duitsland en Verenigd Koninkrijk.

De community op Funky Fish is erg samenhangend wat het gezellig maakt. Je kunt bijvoorbeeld met andere leden chatten in een online chatroom, hierin word je hartelijk verwelkomt en ontstaat er al snel een leuk gesprek met andere leden.

Doordat de datingwebsite zo’n samenhangende community heeft is het al twee keer beloond met de website van het jaar in de categorie daten.

Andere christelijke datingsites

Er zijn veel verschillende datingsites in Nederland, veelal zijn datingsites voor iedereen bedoeld of voor een aparte doelgroep. Zo zijn er veel datingsites die voor de doelgroep christenen zijn bedoeld. Funky Fish is niet de enige christelijke datingsite in Nederland, wel is het één van de populairste.

Als je op zoek bent naar een goed alternatief voor Funky Fish of op zoek bent naar een andere christelijke datingsite moet je een kijkje nemen op één van de volgende datingsites:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.