eerste date

Je bent wellicht iemand op een datingsite tegengekomen of je hebt hem of haar in het echt ontmoet. Er is contact tot stand gekomen en op een gegeven moment gaat een eerste date plaats vinden. Daten is voor iedereen een andere ervaring, voor de één is het een genot, maar voor de ander is het een spannende ervaring. Hoe dan ook, daten blijft een spannend moment, vooral een eerste date met iemand. Wanneer je een date hebt weet je niet hoe de date gaat lopen, het kan een hele saaie of leuke date worden. In dit artikel lees je 5 tips voor een eerste date, met deze tips gaat de eerste date met iemand een groot succes worden!

Tip 1 maak een goede eerste indruk (dit is bepalend)

Om met de belangrijkste tip te beginnen, wanneer je een eerste date met iemand hebt is de eerste indruk bepalend. Wanneer je iemand in het echt ziet heb je binnen een paar seconden al een oordeel over hem of haar gemaakt.

Een eerste indruk heeft grote invloed, onderzoek wijst uit dat een eerste indruk invloed heeft op:

  • Hoe betrouwbaar degene is.
  • Hoe aardig je de persoon vindt.
  • En hoe aantrekkelijk je die persoon gaat vinden.

Op een eerste date wil je natuurlijk een goede indruk maken op de ander. Het is dan zeker ook niet verkeerd om er over na te denken wat voor indruk je op de ander gaat maken.

Hoe maak ik een goede eerste indruk op iemand?

Je vraagt je misschien wel af, hoe maak ik een goede eerste indruk op iemand? Een goede indruk op iemand maken is niet moeilijk. Om een goede indruk te maken op iemand is het verstandig om op tijd op je date te komen en de nodig aandacht aan je uiterlijk te besteden. Vooral dat laatste is belangrijk, trek bijvoorbeeld nette kleren aan en zorg dat je gezicht er goed uitziet.

Daarnaast speelt je gedrag ook mee met een eerste indruk. Gebruik net taalgebruik en gedraag je volwassen op je date.

Lees ook: De beste datelocaties in Amsterdam!

Tip 2 voorkom dat een date een interview lijkt

Wellicht denk je dat vragen aan elkaar stellen de beste manier is om elkaar beter te leren kennen en om een connectie op te bouwen. Op een eerste date wil je natuurlijk direct weten hoe iemand is en doet, en ga je dus vragen stellen hoe iemand is. Wanneer je veel vragen gaat stellen is dit juist verkeerd, uit een experiment waarbij duizenden speeddates van een paar minuten werd onderzocht bleek dat koppels die de meeste vragen aan elkaar stelden de zwakste connectie hadden. Het is dus juist niet goed om veel vragen aan elkaar te stellen, bovendien gaat op deze manier een date een interview lijken. En je wilt absoluut niet dat je eerste date een interview wordt.

Om elkaar te leren kennen op een date is het veel beter om een gezellig gesprek te voeren. Gooi het lijstje met dingen die je wilt weten van iemand weg en ga een gesprek aan. Om een interview te vermijden kun je bijvoorbeeld open vragen stellen. Open vragen zijn een goede methode om een gesprek op gang te brengen. Een andere manier om te voorkomen dat een date een interview gaat lijken is om iets te vertellen wat je hebt meegemaakt, bijvoorbeeld iets bijzonders of grappigs wat je laatst hebt meegemaakt.

Zo ga je een gezellige en succesvolle eerste date hebben.

Tip 3 zet je mobiel op stil of uit

Niks is vervelender dan dat iemand tijdens een date op zijn of haar mobiel bezig is, hierdoor heeft iemand niet de volledige aandacht bij de date. Je wilt natuurlijk aan je vrienden/vriendinnen laten weten hoe je date is, maar dat kun je beter na de date melden. We leven in een tijdperk waar alles online gebeurt, afspraken, contact met vrienden, werk en ga zo maar door, het is lastig om een paar uur zonder mobiel te doen. Echter is het belangrijk dat je niet wordt afgeleid door je mobiel op een date.

Wees verstandig en zet je mobiel op stil of helemaal uit. Zo kun je niet worden afgeleid en heb je alle aandacht bij de date. Daarnaast is het belangrijk dat je je mobiel niet op tafel laat liggen wanneer je een date hebt in een café of restaurant, stop je mobiel weg in je tas, jas of broekzak.

Kun je nou echt niet zonder mobiel? Dan kun je naar de wc gaan om daar snel de berichtjes te checken. Maar pas op, blijft niet te lang weg.

Tip 4 spreek niet te veel over jezelf, maar toon interesse in de ander

Tijdens een eerste date wil je jezelf zo aantrekkelijk mogelijk positioneren tegenover de ander, en heb je al snel de neiging om veel over jezelf te praten. Wanneer teveel over jezelf praat toon je te weinig interesse in de ander en het is juist belangrijk om interesse in de ander te tonen.

De ander waarmee je op date bent zal het waarderen dat je vragen stelt over zijn of haar leven, en daarbij zal hij of zij het waarderen dat je luistert naar zijn of haar opmerkingen, vragen en antwoorden. Daarnaast zal hij of zij het waarderen als je complimenten geeft over de kleding en sieraden.

Tip 5 spreek af op een gezellige locatie

Om een eerste succesvolle date te hebben is het verstandig om te gaan daten op een gezellige locatie. Op een gezellige locatie is het ijs tussen jullie snel gebroken.

Op zoek naar een gezellige date locatie? Ga daten in een gezellig café of restaurant, op deze plekken is het ijs tussen jullie snel gebroken. Kies een locatie die niet ver uit de buurt is van jou en die van je date. Bekijk van tevoren alvast foto’s op het internet van de locatie om te zien of het er gezellig eruitziet. Bekijk ook alvast de menukaart van het café of restaurant, zo ga je goed voorbereidt op date.

Een plek waar je absoluut niet naar toe moet gaan op een eerste date is de bioscoop. Wanneer je gaat daten in een bioscoop zit je twee uur lang stilletjes naar een scherm te kijken en kom je niet te weten hoe de ander is.

Tot slotte:

Het hangt niet alleen van jou af of het een geslaagde date wordt, het is ook afhankelijk van de ander. Je kunt de 5 bovenstaande tips wel opvolgen maar dat is nog geen garantie dat het een geslaagde date wordt. Een geslaagde date is geheel afhankelijk of het klikt tussen jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.