datingsites voor moslims

Als moslim of moslima is het gebruiken van een datingsite om een relatie te vinden niet gebruikelijk. Maar het is wel mogelijk. Tegenwoordig zie je steeds meer moslims en moslima’s op datingsites op zoek gaan naar een relatie. Dit komt omdat je op datingsites een erg grote kans hebt om een relatie te vinden. Ben je als moslim of moslima op zoek naar de liefde? Dan ben je hier op de juiste pagina, in dit artikel lees je wat de beste datingsites voor moslims zijn! Op deze datingsites ontmoet je veel andere moslims die bij je passen en kun je gemakkelijk contact leggen om een date af te spreken.

Je leest in dit artikel niet alleen wat de beste datingsites voor moslims zijn, maar je leest ook waar je in het echt moslims kunt ontmoeten en lees je een aantal belangrijke datingtips voor moslims.

De 8 beste datingsites voor moslims

1. Parship – de beste datingsite voor moslims

parship

Ben je een moslim of moslima? Dan is de datingsite Parship een aanrader! Het is volgens ons de beste datingsite voor moslims, dit komt door de gebruiksvriendelijkheid en het aantal moslims die op Parship zijn te vinden. Parship is voornamelijk bedoeld om een serieuze relatie te vinden, het is namelijk de nummer 1 datingsite in serieuze relaties. Daarnaast heb je veel kans om succesvol te worden op Parship, ruim 38% van de leden vindt een partner op de datingsite! Dit slagingspercentage is veel hoger dan op de meeste andere datingsites.

Andere moslims vind je gemakkelijk op Parship. Op de datingsite word je gematcht met mensen die passen bij je geloofsovertuiging en persoonlijkheid. Dit gebeurt door een geavanceerd matchingssysteem waardoor je snel mensen vindt die bij je passen. Zo hoef je niet lang te zoeken naar moslims die bij je passen.

Je kunt je gratis aanmelden op Parship! Zo kun je de datingsite uitproberen en kun je gratis op zoek gaan naar andere moslims.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

2. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, ruim 1.6 miljoen mensen zijn al ingeschreven geweest op de datingsite. Al 11 jaar op rij heeft Relatieplanet een prijs/award gewonnen als beste en populairste datingsite. Doordat Relatieplanet erg populair is kun je er veel moslims vinden, het kan haast niet anders dan dat je hier geen leuke moslims en moslima’s gaat tegenkomen.

Op Relatieplanet vind je gemakkelijk moslims die bij je passen, je vindt andere leden op de datingsite door middel van uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten. Zo vind je zonder al te veel moeite andere moslims die bij je passen.

De meeste leden op Relatieplanet zijn tussen de 35 en 65 jaar, maar er zijn ook genoeg leden te vinden die jonger zijn dan 35 jaar. De meeste leden zijn op zoek naar een serieuze relatie.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

3. Lexa – ontmoet moslims in je omgeving

lexa

Wil je moslims of moslima’s ontmoeten in je omgeving? Dan moet je bij Lexa zijn! Lexa is voor degene die andere singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Lexa is één van de beste datingsites voor moslims en is ook erg populair, waardoor je veel moslims in je omgeving kunt vinden.

Op Lexa kun je veilig daten. De datingsite mag 3 keurmerken op de site tonen die staan voor betrouwbaarheid en veiligheid. Alle profielen op de datingsite worden handmatig gecontroleerd, zo kom je niet in contact met nepprofielen. Bovendien krijg je met speciale instellingen meer controle over je privacy.

Lexa heeft een erg populaire dating app, hiermee kun je nog gemakkelijker moslims ontmoeten. Met de app kun je altijd en overal daten.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

4. EliteDating- dating voor hoogopgeleide moslims

elitedating

Ben je een westerse moslim of moslima en heb je een hoge opleiding gevolgd? Dan is de datingsite EliteDating een goede datingsite voor jou. EliteDating is één van de beste datingsites voor hoger opgeleiden in Nederland en is bedoeld voor iedereen, dus ook moslims.

Helaas hebben westerse moslima’s vaker een hoge opleiding gevolgd dan mannelijke moslims, maar dat is geen reden om niet lid te worden op EliteDating. Je ontmoet snel en gemakkelijk moslims die bij je passen op EliteDating. Dit komt door het uitmuntende matchingssysteem die gebruikt wordt op EliteDating. Zo hoef je niet lang te zoeken naar moslims en moslima’s die bij je passen.

Ongeveer 70% van de leden op EliteDating heeft een universitaire opleiding gevolgd en zijn de meeste leden ouder dan 30 jaar. Probeer EliteDating volledig gratis uit!

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

5. Pepper – een datingsite die het anders aanpakt

pepper

Pepper is een datingsite die het anders aanpakt dan alle andere datingsites. Bij Pepper hoef je geen saai profiel van jezelf te maken, maar maak je een collage van jezelf. Het draait bij Pepper om de kracht van foto’s, een foto zegt immers meer dan 1000 woorden. Aan de collage voeg je foto’s toe van je interesses en van jezelf. Zo kunnen anders singles met één oogopslag zien hoe je bent.

Pepper is vooral bedoeld voor wat jongere singles, 80% van de leden is tussen de 25 en 45 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat singles de datingsite Pepper als leukste datingsite hebben aangewezen en is het tot beste datingsite van 2017 uitgeroepen.

Pepper is een erg leuke datingsite waarop je gemakkelijk op zoek kunt gaan naar leuke moslims en moslima’s. Het aanmelden op Pepper is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Pepper! >

6. MetJou – een leuke en eenvoudige datingsite voor moslims

metjou

MetJou is een leuke en eenvoudige datingsite waarop redelijk veel moslims zijn te vinden. Je ontmoet op MetJou op een handige manier moslims die bij jou passen, zo kun je gebruik maken van een zoekfilter waarin je aangeeft binnen welke afstand je mensen zoekt die bij je passen en kun je gebruik maken van fotozapper. Met de functie fotozapper beoordeel je snel leden, de functie werkt als volgt: je ziet een foto van iemand en die persoon beoordeel je, vervolgens kun je aangeven of je die persoon leuk vindt, misschien leuk vindt of niet leuk vindt. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan. Je kunt de functie ook wel vergelijken met de populaire dating app Tinder.

Er zijn voornamelijk twintigers, dertigers en begin veertigers te vinden op MetJou, de datingsite is dus voornamelijk bedoeld voor de jongere generatie moslims.

Lees meer informatie & review van MetJou! >

Gratis aanmelden op MetJou!

7. Be2 – daten voor serieuze singles

be2

In Nederland is de datingsite Be2 erg populair, al meer dan 750.000 mensen heeft de datingsite verwelkomd. Doordat het een erg populaire datingsite is zijn er veel leden te vinden die een islamitische geloofsovertuiging hebben.

Je kunt niet alleen moslims vinden die in Nederland wonen, maar je kunt op Be2 wereldwijd moslims vinden. Be2 is namelijk een internationale datingsite, het is in meer dan 40 landen actief en het verwelkomt wereldwijd meer dan 21 miljoen leden.

Het daten op Be2 is volledig veilig en betrouwbaar. Derden hebben geen toegang tot je gegevens en je kunt zelf bepalen wie jouw foto’s en contactgegevens krijgen.

Lees meer informatie & review van Be2! >

Gratis aanmelden op Be2!

8. 50plusmatch – voor moslims van 50 jaar of ouder

50plusmatch

Ben je een moslim of moslima van boven de 50 jaar? Dan passen datingsites voor 50-plussers het beste bij jou. De beste datingsite voor 50-plussers is 50plusmatch, dit is door verschillende consumentenorganisaties bevestigd. Zo is 50plusmatch als beste getest door het televisieprogramma Kassa en is 50plusmatch als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards.

Je komt op 50plusmatch op een gemakkelijk manier met andere leden in contact die misschien ook een islamitische geloofsovertuiging hebben, je kunt namelijk van veel chatfuncties gebruik maken op de datingsite. Zo kun je chatten met leden die online zijn, persoonlijke berichten versturen en meepraten op de functie Things2Share. Per jaar worden er meer dan 8 miljoen berichten verstuurd tussen de leden.

Lees meer informatie & review over 50plusmatch! >

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

Moslims en online daten

Voor veel moslims is online dating niet zo vanzelfsprekend als voor veel andere singles in Nederland. In de moslimwereld is zelfstandig op zoek gaan naar een partner is niet gebruikelijk. Vaak zoeken directe familieleden een levenspartner of ze begeleiden je om een partner te vinden. Toch kiezen veel moslims en moslima’s steeds vaker ervoor om zelfstandig op zoek te gaan naar een partner, dit doen ze bijvoorbeeld door lid te worden van een datingsite of door een dating app te downloaden, maar vaak moeten ze wel eerst toestemming krijgen van hun directe familieleden. Bovendien moet het (online) zoeken naar een partner aan alle regels van de islam voldoen.

De tegenwoordige generatie moslims worden steeds losser en gemakkelijker, ze gaan steeds meer meedoen met de westerse wereld, hierdoor is online dating veel voor de hand liggender.

Als moslims online gaan daten is meestal het doel om een serieuze relatie te vinden met oog op het huwelijk. Voor strenge moslims en moslima’s is flirten en spannend daten geen optie, dit zou een zonde zijn. Om die reden hebben we op deze pagina alleen datingsites benoemd die bedoeld zijn om een serieuze relatie te vinden.

Waarom worden op deze pagina geen datingsites benoemd die alleen voor moslims bedoeld zijn?

De bovenstaande datingsites zijn datingsites die voor iedereen bedoeld zijn of voor een brede doelgroep bedoeld zijn. De datingsites zijn niet alleen bedoeld voor moslims, je komt op deze datingsites dus ook singles tegen die geen islamitische geloofsovertuiging hebben. We hebben op deze pagina alleen algemene datingsites benoemd omdat er in Nederland geen datingsites actief zijn die alleen voor moslims bedoeld zijn.

Er zijn wel enkele internationale datingsites actief die alleen voor moslims bedoeld zijn, maar deze datingsites hebben wij niet benoemd omdat die in onze ogen niet goed zijn.

Gelukkig kun je op de bovenstaande datingsites wel veel moslims vinden die op zoek zijn naar een partner. Je ontmoet op deze datingsites gemakkelijk andere moslims die bij je passen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een geavanceerde zoekfunctie of een matchingssysteem om moslims te vinden die bij je passen. Zodra je een leuk iemand ziet hoef je niet te wachten met het sturen van een berichtje. Door de dating chat op datingsites kun je altijd en overal berichten sturen.

Offline – waar kan ik moslims ontmoeten?

Online datingsites zijn niet de enige plaats waar je moslims kunt ontmoeten. Er zijn genoeg andere plaatsen waar je moslims kunt ontmoeten om een relatie of vriendschap te zoeken.

Eetgelegenheden

Bijvoorbeeld in een eetgelegenheid die speciaal moslims zijn kun je andere moslims ontmoeten. In iedere grote stad vind je eetgelegenheid voor moslims. Bij zo’n eetgelegenheid kun je genieten van gerechten van bijvoorbeeld je eigen cultuur.

Evenementen

Of denk bijvoorbeeld aan evenementen die speciaal voor moslims zijn georganiseerd. In grote steden worden geregeld evenementen georganiseerd die voor moslims zijn. Ook zijn er regelmatig avonden waar je een cursus kunt volgen over de ramadan. Zulke avonden zijn de perfecte plek om andere moslims te ontmoeten.

Datingtips voor moslims

Aan het einde van dit artikel lees je nog 4 belangrijke datingtips voor moslims. Met deze tips heb je veel kans om succesvol in het daten te worden.

Tip 1 laat merken hoe je in het geloof staat

Geloof is erg belangrijk voor moslims en is het vaak één van de fundamentele dingen voor een relatie. Het is daarom belangrijk om te laten merken hoe je in het geloof staat, dit kun je bijvoorbeeld vertellen in het dating profiel of tijdens een eerste date vertellen. Zo komen andere singles te weten hoe je in het geloof staat en of jullie samen een goede match zullen zijn.

Tip 2 ga niet op het uiterlijk af

Wanneer je als moslim gaat daten is het belangrijk dat je niet af gaat op het uiterlijk, het is belangrijker dat je iemand zoekt die bij je past op basis van levensvisie en geloof. Deze dingen zijn namelijk fundamenteel voor een relatie.

Niets voor niks kiezen moslima’s ervoor om de profielfoto’s in eerste instantie wazig te maken of om te verbergen, want ze willen niet gekozen worden door hun uiterlijk. Daarnaast speelt het ook mee dat sommige moslima’s er worden op aangekeken dat ze lid zijn van een datingsite.

Tip 3 maak een goede indruk op de eerste date

Om een goede eerste date te hebben is de eerste indruk erg belangrijk, een eerste indruk heeft namelijk een grote invloed op iemand. Zo heeft het invloed op hoe betrouwbaar degene is, hoe aardig je de persoon gaat vinden en hoe aantrekkelijk je de persoon gaat vinden. Om deze redenen is het dus slim om een goede indruk te maken op de eerste date.

Een goede indruk maken doe je bijvoorbeeld door op tijd te komen op de date en je netjes te gedragen. Het is bovenal belangrijk dat je er goed uitziet, trek nette kleren aan en kam je haar nog is.

Tip 4 date op een goede locatie

Tenslotte is het belangrijk dat je gaat daten op een goede locatie om een succesvolle date te hebben. Het beste is om te daten op een locatie die gezellig is en waar jullie beide thuis voelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gezellig café of een halal restaurant. Op deze plekken hangt vaak een gezellige sfeer waardoor het ijs tussen jullie snel gebroken is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.