datingsites voor jongeren

Als jongere wil je vaak nog wel wat, een goede baan, geld en een leuke vriend(in). Over dat laatste hoef je je geen zorgen te maken. Met de komst van datingsites en dating apps ontmoet je snel een vriend of vriendin. Jongeren zijn massaal ingeschreven op populaire datingsites en apps voor een leuke date of relatie.

In dit artikel lees je wat de 11 beste datingsites en dating apps zijn voor jongeren. Op deze datingsites en apps ontmoet je snel andere jongeren die bij je passen en heb je al snel een date gescoord.

De 11 beste datingsites & dating apps voor jongeren

1. Lexa – de beste datingsite & app voor jongeren

lexa

Lexa is voor degene die singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door een uitgebreide zoekfilter vind je snel jongeren in je omgeving. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen. Lexa is een erg goede datingsite waarop je als jongeren gegarandeerd succesvol wordt.

Lexa is niet alleen een datingsite, het heeft ook een dating app beschikbaar. Met de app kun je altijd en overal daten. De dating app van Lexa is één van de beste en populairste dating apps in Nederland. Met de app vind je razend snel jongeren die bij je passen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de handige functie shuffle, met deze functie beoordeel je snel andere leden, waarna je aangeeft of je iemand leuk vindt of wilt overslaan. Met deze functie word je snel succesvol! De functie shuffle is te vergelijken met Tinder.

Ben je een jongeren en op zoek naar een datingsite of app? Dan is Lexa voor jou bedoeld! Het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

2. MetJou – een gezellige en populaire datingsite voor jongeren

metjou

Wanneer je tussen de 18 en 25 jaar bent is de datingsite MetJou voor jou bedoeld. Op MetJou vind je andere jongeren waarmee je snel een date afspreekt. Op MetJou ontmoet je op een snelle manier jongeren die bij je passen, zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de functie fotozapper. Met de handige functie fotozapper beoordeeld je snel leden. Zo ontmoet je door de functie snel jongeren die bij je passen en kom je door de chat op MetJou snel in contact met andere jongeren.

De datingsite MetJou is handig te gebruiken. Met een paar klikken ben je al ingeschreven en kun je direct van de datingsite gebruik maken. MetJou heeft ook een handige app in de browser beschikbaar, zo kun je altijd en overal met je mobiel gebruik maken van de datingsite.

MetJou is een populaire datingsite voor jongeren, dagelijks melden meer dan 250 nieuwe leden zich aan op de datingsite.

Lees meer informatie & review van MetJou! >

Gratis aanmelden op MetJou!

3. Relatieplanet – de populairste datingsite van Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland. Ruim 1.6 miljoen Nederlanders hebben zich al aangemeld op de datingsite. Relatieplanet heeft al 10 jaar op rij een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite.

Op Relatieplanet kun je veel verschillende soorten singles vinden, dus ook veel jongeren die op zoek zijn naar een relatie of vriendschap. Door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je binnen enkele ogenblikken jongeren die bij je passen en kun je direct een berichtje sturen. Net zoals Lexa, kun je bij Relatieplanet ook gebruik maken van een dating app, dit is eveneens ook één van de beste dating apps.

Je kunt je gratis inschrijven op Relatieplanet!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

4. Parship – voor jongeren die op zoek zijn naar een serieuze relatie

parship

Ben je als jongeren op zoek naar iets serieus? Dan is Parship een aanrader! Parship is de nummer 1 in serieuze relaties. Je hebt op Parship veel kans om succesvol te worden, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol! Dit slagingspercentage is hoger dan op andere datingsites voor jongeren.

Parship is een erg geschikte datingsite en app voor jongeren, je ontmoet snel jongeren die bij je passen. Dit komt door het slimme matchingsprincipe van Parship. Door dit matchingsprincipe word je gematcht met andere leden. Dit scheelt veel tijd en moeite, je hebt namelijk binnen de kortste keren een date met iemand die je op Parship hebt ontmoet.

De dating app van Parship is handig te gebruiken. In de app kun je gemakkelijk partnervoorstellen bekijken, altijd en overal berichten ontvangen en verzenden en zien wie jouw profiel heeft bezocht.

Parship is een absolute aanrader, het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

5. Pepper – de datingsite die het anders aanpakt

pepper

De datingsite Pepper pakt het anders aan dan andere datingsites. Bij Pepper draait het om de kracht van foto’s, een foto zegt immers meer dan 1000 woorden. Doordat Pepper voornamelijk met foto’s werkt is het erg geschikt voor jongeren.

Bij Pepper hoef je geen uitgebreid profiel over jezelf te maken, maar je maakt een collage van jezelf. Aan de collage voeg je foto’s toe van jezelf, hobby’s en interesses. Zo kunnen andere jongeren met één blik zien hoe je bent. Het is een erg leuke manier om kennis te maken met andere jongeren.

Pepper is een populaire datingsite waarop duizenden jongeren zijn te vinden. Je kunt je gratis aanmelden op de datingsite. Zo kun je kijken of de datingsite iets voor je is en kun je gratis contact leggen met andere jongeren.

Lees meer informatie & review van Pepper! >

6. Cupify – snel en gemakkelijk een date scoren

cupify

De datingsite Cupify is erg geschikt voor jongeren, aangezien je op Cupify snel en gemakkelijk een date scoort. Op Cupify ontmoet je razend snel leden die bij je passen, zo kun je door een geavanceerde zoekfunctie jongeren vinden die bij je passen en kun je andere leden vlug beoordelen door een handige functie fotozapper. Zodra je een leuk iemand hebt gevonden leg je snel contact door de chat op Cupify.

Het doel van Cupify is om een datingsite aan te bieden die betaalbaar, maar bovendien toegankelijk is voor iedereen. Alle profielen op Cupify zijn echt, op de datingsite komen geen nepprofielen voor.

Je kunt handig met je mobiel gebruik maken van Cupify, de datingsite heeft een aparte versie voor smartphones gemaakt. Zo kun je altijd en overal gebruik maken van Cupify.

Lees meer informatie & review van Cupify! >

Gratis aanmelden op Cupify!

7. Novamora – voor wie een spannende date zoekt

novamora

Mocht je als jongeren op zoek zijn naar een spannende date, is Novamora de beste datingsite en app voor jou! Novamora is de populairste datingsite in Nederland die voor spannende avonturen is bedoeld. Dagelijks melden duizenden nieuwe mensen zich aan op de datingsite.

Novamora houdt er rekening mee dat jongeren geen grote teksten willen lezen, daarom draait het op Novamora vooral om foto’s. Zo kun je van een functie gebruik maken waarmee je snel andere leden beoordeeld op hun foto’s. Het werkt zo: je krijgt een foto van iemand te zien, vervolgens geef je aan of je die persoon leuk vindt, misschien leuk vindt of wilt overslaan. Zodra beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan.

Op Novamora kun je veilig op zoek gaan naar een spannende date, de datingsite is 100% veilig. Gegevens zoals je e-mailadres blijven altijd geheim voor andere leden en je kunt geheel anoniem gebruik maken van Novamora.

Lees meer informatie & review van Novamora! >

Gratis aanmelden op Novamora!

Andere dating apps voor jongeren

De bovenstaande datingdiensten bieden een datingsite en een dating app aan, dit heeft veel voordelen. Zo kun je zowel op de computer en op je mobiel gebruik maken van de datingdienst. De bovenstaande datingdiensten zijn dan ook de beste datingsites en dating apps voor jongeren.

Er zijn ook datingdiensten die alleen een dating app aanbieden. Mocht je dus alleen van een dating app gebruikt maken en geen datingsite, zijn de onderstaande dating apps voor jongeren de beste keuze voor jou.

Dating apps zijn razend populair in Nederland. Duizenden jongeren maken van dating apps gebruik om vriendschap, een date of een relatie te vinden. Dit zijn de beste dating apps voor jongeren:

8. Tinder – de populairste dating app in Nederland

tinder

Veel kans dat je van Tinder al gehoord hebt. Tinder is namelijk de absolute wereldleider op het gebied van dating apps. Dagelijks ontstaan er meer dan 26 miljoen matches en heeft Tinder al voor meer dan 20 miljard potentiële matches gezorgd.

Tinder maakt gebruik van een zogenaamd vlug beoordelingssysteem. Door het vlug beoordelingssysteem beoordeel je andere leden of je ze leuk vindt of niet. Het werkt zo: je krijgt een foto van iemand te zien, vervolgens swipe je naar rechts om een persoon leuk te vinden of naar links om een persoon over te slaan.

Echter zijn er veel nadelen van Tinder, zo heb je oppervlakkig contact en beoordeel je andere mensen alleen op het uiterlijk.

Lees meer informatie & review van Tinder! >

9. Happn – ontmoet mensen die je bent tegengekomen

happn

Op de dating app Happn kom je mensen tegen die je in het echt ergens bent tegengekomen. De app herkent automatisch als je in de buurt bent geweest van andere Happn-gebruikers. Happn is een erg geschikte dating app voor jongeren, het werkt namelijk snel en gemakkelijk.

Happn werkt op deze manier: elke keer als jij in de buurt ben geweest van een andere Happn-gebruiker, krijg je zijn of haar profiel op je tijdlijn te zien. In de tijdlijn kun je de persoon leuk vinden of overslaan. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden is er een match ontstaan en kun je contact leggen.

Happn is een erg geschikt dating app wanneer je in een grote stad woont. In dorpen of kleine steden werkt de dating app minder goed.

Lees meer informatie van Happn! >

10. Bumble – de app waar vrouwen het recht hebben

bumble

Bumble lijkt erg op de eerst benoemde dating app Tinder, het heeft namelijk hetzelfde vlug beoordelingssysteem. Echter zijn enkele grote verschillen tussen Tinder en Bumble, waardoor Bumble een erg leuke dating app is. Eén van de verschillen is dat vrouwen het recht hebben op de dating app om contact te leggen met een man.

Je moet actief van Bumble gebruik maken om succesvol te worden, de matches die ontstaan hebben namelijk een tijdslimiet. Wanneer er een heteroseksuele match ontstaat moet de vrouw de eerste stap zetten in contact, waarna de man 24 uur de tijd heeft om te reageren. Wanneer er een gay-match ontstaat, hebben beide personen slechts 24 uur de tijd om op elkaar te reageren. Als er binnen de gestelde tijd geen contact wordt opgenomen verlies je de match.

Lees meer informatie van Bumble! >

11. Hot or Not – een leuk dating spel

hot or not

De dating app Hot or Not is leuk dating spel. Doordat er een spel van gemaakt is, is de dating app erg geschikt voor jongeren. Het dating spel is dat je andere leden beoordeeld met hot of not. Met hot geef je aan dat je iemand leuk vindt, en met not geef je aan dat je iemand wilt overslaan. Wanneer beide personen elkaar hot hebben gevonden is er een match ontstaan.

Hot or Not laat precies zien hoe populair je bent op de app, wie je vrienden zijn en laat altijd de hotste personen in je omgeving zien.

Het aanmelden op de app gaat eenvoudig: je meldt je aan met Facebook, vervolgens upload je foto’s naar de app en speel je het spel.

Lees meer informatie van Hot or Not! >

Waarom zijn dit de beste datingsites en dating apps voor jongeren?

We hebben de bovenstaande datingsites en dating apps nauwkeurig samengesteld, hiervoor zijn we lid geweest bij tientallen datingsites en dating apps. We hebben gekeken of de datingsites geschikt waren voor jongeren, hoe populair de datingsites en apps zijn onder jongeren en hebben gelet op de veiligheid.

De bovenstaande datingsites en apps zijn als beste geschikt voor jongeren, omdat de diensten erg populair zijn onder jongeren, gebruiksvriendelijk zijn en aansluiten bij de wensen en eisen die jongeren hebben.

Daarnaast heb je veel kans om succesvol te worden op de genoemde diensten, veel jongeren vinden de liefde, een date of vriendschap op de datingsites en dating apps. Om een voorbeeld te noemen: Op de datingdienst Parship wordt 1 op de 3 leden succesvol, dit is een erg hoog slagingspercentage wat niet op iedere datingdienst voorkomt.

Minimale leeftijd op datingsites en dating apps

Alle datingsites en dating apps in Nederland hanteren een minimale leeftijd om lid te kunnen worden. Voor de meeste datingwebsites en apps geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Dit heeft er mee te maken dat mensen op datingsites en apps serieus op zoek zijn naar een relatie. Maar het heeft ook te maken met de wettelijke regeling. Het in Nederland verboden om seksuele relaties te hebben met jongeren onder de 16 jaar. Daarom hanteren datingdiensten een minimale leeftijd van 18 jaar om geen risico te lopen.

Datingsites voor jongeren vergelijken

Het kan lastig zijn om een keuze te maken tussen datingsites voor jongeren. Er zijn zoveel datingsites en dating apps die op jongeren zijn gericht, dat je niet meer goed kan weten welke je moet kiezen. Om een datingsite te kiezen is het slim om datingsites te vergelijken.

Door datingsites te vergelijken wordt het duidelijk welke datingsites bij je passen. We hebben hieronder een vergelijker neergezet, hierin kun je gemakkelijk datingsites vergelijken. In de vergelijker geef je precies aan wat je wensen en intenties zijn, waarna je datingsites krijgt te zien die het beste bij je passen.

Jongeren en daten

Jongeren zijn op jonge leeftijd al op zoek naar de liefde, wat niet opvallend is. Het zit in de aard van de mens om liefde te ervaren, dit gebeurt al op jonge leeftijd. Op de basisschool had je misschien al verkering of een crush op iemand. Zodra je ouder wordt ga je vanzelf op zoek naar een relatie.

Jongeren daten graag, dit is te merken aan datingsites en apps die gericht zijn op de jongere generatie. Datingdiensten die gericht zijn op jongeren zijn razend populair. Om Tinder als voorbeeld te noemen: honderdduizenden jongeren in Nederland gebruiken Tinder om een relatie, date of vriendschap te vinden.

Over het algemeen daten jongeren meer dan de oudere generatie. Want op een wat oudere leeftijd heb je meestal al een langdurige relatie gevonden en hoef je niet op zoek te gaan naar andere relatiepartners.

De beste datelocaties voor jongeren om te daten

Als je een leuk iemand hebt ontmoet op een datingsite of dating app en al een tijdje contact hebt met hem of haar, wil je gaan daten. Je wilt natuurlijk een leuke en geslaagde date hebben. Om een geslaagde date te hebben is het van belang dat je op een goede locatie gaat daten. Op een goede datelocatie is het ijs tussen jullie snel gebroken en heb je een gezellige date.

Bioscoop

De bioscoop is een erg geschikte plaats voor jongeren om te daten. Je kijkt samen een spannende film en na de film kun je met elkaar wat gaan drinken. Zorg er wel voor dat je een spannende film kijkt en in een loveseat zit.

Misschien dat je denkt dat de bioscoop zo standaard is, veel jongeren gaan met een date naar de bioscoop. Maar de bioscoop een leuke plek om te daten, het is een favoriete datelocatie van jongeren. Echter moet je niet als eerste date naar de bioscoop gaan, als eerste date kun je beter een drankje doen in een café.

Café of terras

Een café of terras is erg geschikt voor een eerste date. Onder het genot van een drankje kun je elkaar beter leren kennen. Zorg er wel voor dat je bij een gezellig café of terras afspreekt, zo is het ijs tussen jullie snel gebroken.

Lees ook: de beste datelocaties in Utrecht!

Koffiezaak

Een koffiezaak is ook een goede locatie om een date te hebben. Je kunt onder het genot van een heerlijk kopje koffie gezellig daten. In een koffiezaak hangt vaak een prettige sfeer, waardoor het ijs al snel gebroken is tussen jullie.

Uit eten gaan

Een restaurant is ook een prima locatie om te gaan daten. Wanneer je uit eten gaat zit je tegenover elkaar, waardoor je volledig op elkaar gefocust bent. Onder het genot van lekker eten ontstaat een leuk gesprek, waardoor je een gezellige date hebt.

Thuis een film kijken

Je kunt er ook voor kiezen om samen thuis een film te kijken. Voor jongeren is dit ook een prima datelocatie. Het kan misschien wel een beetje spannend zijn om bij hem of haar thuis te daten, maar die spanning is zo weg als je een gezellige date hebt.

1 comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.