Bekijk hier de beste datingsites voor hoogopgeleiden singles! Ervaar de datingsites zelf en maak een gratis profiel aan! Meer weten over datingsites voor hoger opgeleiden? Lees dan deze pagina even door.

1. e-Matching

e-matching

Score:

4.9/5

Heb je een HBO of een academisch diploma en zoek je een serieuze relatie? Dan e-Matching een aanrader! e-Matching is een datingsite die speciaal gericht is op hoogopgeleide singles. e-Matching is de beste datingsite voor hoger opgeleiden door de professionele matching. Je hebt grote kans dat je jouw toekomstige partner tegenkomt op e-Matching! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

2. Elitedating

elitedating

Score:

4.8/5

Op zoek naar een ervaren datingsite die zich richt op hoogopgeleide singles? Elitedating is één van de grootste datingsites van Europa, in Europa zijn meer dan 13 miljoen mensen lid bij Elitedating! Elitedating is een datingsite met veel ervaring en richt zich speciaal op hoog opgeleiden singles. Het is één van de populairste datingsite! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

3. Parship

parship

Score:

4.6/5

Op zoek serieuze datingsite? Parship is de nummer 1 in serieuze relaties! 1 op de 3 leden vindt een relatie op de datingsite! Parship is een algemene datingsite maar vind je veel hoogopgeleide singles. Parship is één van de beste datingsites door wetenschappelijke matching en goede klantenservice. Bij Parship vind jij de grootte liefde! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

4. Match4me

match4me

Score:

4.2/5

Macht4me is ook één van de populairste datingsites voor hoogopgeleiden. Leden versturen per jaar meer dan 250.000 berichten naar elkaar via Match4me! Bij Match4me kan je gebruik maken van unieke functies die het online daten nog gemakkelijker maken en helpen bij het vinden van de liefde. Alle leden op Match4me hebben HBO of een WO diploma! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

5. Smartsingles

smartsingles

Score:

3.7/5

Zoek je een gezellige datingsite? Dan is Smartsingles iets voor je. Smartsingles is een gezellige en eenvoudige datingsite. De datingsite staat voor daten op niveau, waarbij kennis en intelligentie een grote rol speelt in het vinden van andere leden. Bij Smartsingles melden gemiddeld 60 nieuwe leden per dag zich aan! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

Datingsites voor hoger opgeleiden

Ongeveer 30% van alle Nederlanders zijn hoogopgeleid. Een groot gedeelte van die hoogopgeleiden is single en is op zoek naar een relatie. Maar hoogopgeleide singles zijn druk bezig met hun carrière, en velen zijn daar meer mee bezig dan het vinden van een relatie. Daarnaast hebben hoogopgeleide singles vaak veel eisen waaraan iemand moet voldoen, diegene die ze zoeken moet bijvoorbeeld ook hoogopgeleid zijn.

Daarom zijn er speciaal datingsites voor hoger opgeleiden. Deze datingsites richten zich speciaal op de doelgroep hoogopgeleiden. Het heeft veel voordelen wanneer jezelf hoogopgeleid bent om je aan te melden op een datingsite die speciaal voor hoogopgeleide singles is. Zo vind je bijvoorbeeld veel sneller de ware door de professionele matching van de datingsites.

Bij datingsites voor hoger opgeleiden staat daten op niveau centraal. Datingsites vinden het belangrijk dat je de ware vindt, waarbij kennis en intelligentie centraal staat. Ze doen er alles aan om een partner voor je te vinden die ook past bij je levensstijl en voorkeuren.

Welke datingsite voor hoger opgeleiden moet ik kiezen?

Welke datingsite voor hoger opgeleiden je moet kiezen is afhankelijk van verschillende dingen. Welke datingsite je moet kiezen is voornamelijk afhankelijk van je voorkeuren en intenties. Wat voor iemand zoek je? Welke leeftijdsgroep zoek je? Wat voor intenties heb je? Welke functies moet de datingsite hebben? Al deze dingen spelen een rol in welke datingsite je moet kiezen.

Wanneer je een datingsite hebt gevonden die bij je voorkeuren en intenties past moet je nog letten op nog een paar dingen. Je moet letten op de volgende belangrijke dingen, namelijk:

  • Hoe populair is de datingsite?
  • Wat zijn de kosten?
  • En hoe betrouwbaar is de datingsite?

Dit zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten wanneer je een datingsite kiest. Om te kijken welke datingsite het beste bij je past kan je een gratis profiel aanmaken op datingsites. Zo kan je precies kijken of de datingsite wel bij je past en aan je voorwaarden voldoet. Maar je kan ook de reviews lezen van de datingsite, door reviews te lezen van een datingsite kom je er snel achter of een datingsite bij je past. Zo kan je een datingsite kiezen die bij je past en kan je direct beginnen met daten.

Datingsites voor hoger opgeleiden vergelijken

Een andere manier om er achter te komen welke datingsite voor hoger opgeleiden bij je past is om datingsites te vergelijken. Door de datingsites te vergelijken kan je precies zien welke datingsite bij je past. Ook kan je als je datingsites vergelijkt direct de kosten en de opties van de datingsite zien. Wanneer je de datingsites vergelijkt kan je precies aangeven in welke doelgroep je zoekt, welke opties een datingsite moet hebben en kan je aangeven wat je intenties zijn. En krijg je de beste datingsite die bij je passen te zien.

Datingsites vergelijken kan je gemakkelijk en snel doen op deze site. Klik hier om datingsites te vergelijken.

datingsites vergelijken

De voordelen van datingsites voor hoger opgeleiden

Wanneer je hoogopgeleid bent heeft het veel voordelen om je bij een datingsite aan te melden die speciaal gericht is op hoger opgeleiden. Hieronder lees je de voordelen van datingsites voor hoger opgeleiden.

Voordeel 1 meer kans om de ware te vinden

Het belangrijkste voordeel is dat je al bij je doelgroep zit waardoor je al vaak dezelfde levensstijl of interesses hebt als andere leden. Zo kom je in contact met gelijkgestemde singles. Dit heeft heeft dan ook het gevolg dat je veel sneller de ware vindt. Wanneer je je aanmeldt bij een datingsite voor hoger opgeleiden hebt je veel meer kans om de ware te vinden dan dat je je aanmeldt bij een algemene datingsite.

Voordeel 2 uitgebreid matching systeem

Datingsites voor hoger opgeleiden gebruiken een uitgebreid matching systeem om je te matchen met andere leden. Je wordt aan personen gematcht die dezelfde interesses en intenties hebben. De datingsite stelt uit zichzelf je profiel voor aan andere leden met dezelfde interesses op basis van wat je hebt opgegeven. Aan de leden aan wie je profiel wordt voorgesteld past een groot deel bij je. Dit is een groot verschil in vergelijking met algemene datingsites, daar wordt minder gebruik gemaakt van matching.

Voordeel 3 minder op kans op oplichting of ongewenst contact

Het laatste voordeel is dat je op datingsites voor hoger opgeleiden minder oplichting of ongewenst contact tegenkomt. Dit komt omdat fraudeurs datingsites voor hoger opgeleiden niet laagdrempelig genoeg vinden en ze zijn niet op zoek naar een specifieke doelgroep. Daarnaast zijn datingsites voor hoger opgeleiden goed beveiligd, ze gebruiken bijvoorbeeld een goede website beveiliging. Verderop in dit artikel lees je meer over de veiligheid van datingsites.

Wanneer ben je welkom op een datingsite voor hoger opgeleiden?

Je vraagt je het misschien wel af, wanneer ben je hoogopgeleid? En wanneer ben je welkom op een datingsite voor hoger opgeleiden?

Je bent hoogopgeleid wanneer je minimaal een HBO diploma of een hoger diploma hebt. En je bent welkom op een datingsite voor hoger opgeleiden als je een HBO of een universitair diploma hebt. Bij alle datingsites voor hoger opgeleiden is een HBO of WO diploma vereist.

Veel Nederlanders zijn hoogopgeleid, 3 op de 10 Nederlanders is hoogopgeleid tussen de 15 en 75 jaar. Vooral in grote steden zijn hoogopgeleiden mensen te vinden. Bijvoorbeeld in Utrecht, daar is de helft van de mensen van tussen de 15 en 75 jaar hoogopgeleid.

photo-1507679799987-c73779587ccf

Kosten van datingsites voor hoger opgeleiden

Bij alle datingsites voor hoger opgeleiden is er een mogelijk om je gratis aan te melden. Zo kan je kijken of de datingsite iets voor je. Maar wil je van veel functies gebruik maken op de datingsite, zoals bijvoorbeeld berichten versturen naar andere leden, moet je een lidmaatschap afsluiten. De kosten van een lidmaatschap zijn niet hoog, datingsites vragen een klein bedrag per maand.

Datingsites voor hoger opgeleiden vragen gemiddeld €25 voor 1 maand lidmaatschap, wanneer je een lidmaatschap voor een langere periode afsluit is het al gauw €15 per maand. De meeste datingsites voor hoger opgeleiden zijn in prijs ongeveer gelijk met algemene datingsites.

Een paar datingsites voor hoger opgeleiden die vragen iets meer dan het gemiddelde lidmaatschap. Vooral Elitedating en Parship zijn een stukje duurder dan andere datingsites voor hoger opgeleiden. Daar ligt de prijs al gauw op €10 meer per maand, maar voor die prijs krijg je een professionele datingsite met een uitgebreid matching systeem voor terug.

Hoe veilig zijn datingsites voor hoger opgeleiden?

Bijna alle datingsites voor hoger opgeleiden zijn goed beveiligd, ze maken bijvoorbeeld gebruik van een beveiligde verbinding en/of ze controleren alle profielen handmatig op echtheid. Maar je kan soms een datingsite op google tegenkomen waar je afvraagt of deze wel veilig en betrouwbaar is. Het is dan belangrijk om te controleren of deze datingsite wel echt veilig en betrouwbaar is. Dat doe je door te letten op de keurmerken die de datingsite heeft.

Er zijn 2 keurmerk voor datingsites, op die keurmerken kan je er van op aan dat de datingsite 100% veilig en betrouwbaar is.

Keurmerk van thuiswinkel waarborg

Het eerste keurmerk is keurmerk van thuiswinkel waarborg. Iedere betrouwbare en veilige datingsite is aangemeld bij thuiswinkel waarborg. Dit keurmerk biedt de 10 zekerheden aan consumenten, een paar voorbeelden van die 10 zekerheden zijn dat je een veilige betaalomgeving hebt, dat de prijzen duidelijk zijn en dat het bedrijf achter de datingsite echt bestaat. Twijfel je of een datingsite betrouwbaar is? Dan kan je altijd kijken of je het keurmerk van thuiswinkel waarborg op de datingsite ziet.

Keurmerk veilig daten

Het tweede keurmerk voor datingsites is het Keurmerk Veilig Daten. Datingsites moeten aan zeer strenge criteria voldoen om over dit keurmerk te beschikken. Dit keurmerk vind je dan ook niet op iedere datingsite terug, omdat dit keurmerk erg moeilijk is om te krijgen. Datingsites die over het keurmerk beschikken moeten bijvoorbeeld aan eerlijke en duidelijke prijzen over de abonnement modellen houden, een goed bereikbare klantenservice hebben, strenge aanpak tegen oplichting en klantvriendelijke voorwaarden.

thuiswinkel waarborg
keurmerk veilig daten

5 datingtips voor hoger opgeleiden

Hoogopgeleide singles hebben het soms nog moeilijk met daten, omdat daten vaak niet de eerste prioriteit is. Veelal stellen hoogopgeleide singles carrière en andere dingen voorop. Daarom lees je hier een aantal datingtips voor hoogopgeleide singles.

Tip 1 geen waslijst aan eisen in je datingprofiel zetten

Hoogopgeleide singles hebben vaak veel eisen waaraan iemand moet voldoen en maken er een hele lijst van. Hier is niks verkeerd aan, hoger opgeleiden stellen eenmaal veel eisen aan iemand. Maar het is verkeerd als je de hele waslijst eisen in je datingprofiel zet. Ik kom regelmatig mensen tegen op datingsites die een hele lijst aan eisen in hun profiel hebben staan waaraan iemand moet voldoen. Wanneer je een hele lijst aan eisen in je profiel zet trekt dit andere leden niet om een berichtje te sturen of een berichtje terug te sturen. Heel vaak haken andere leden af bij je profiel omdat je veel eisen hebt.

Tip 2 neem tijd om je profiel in te vullen

Het is belangrijk dat je de tijd neemt wanneer je je datingprofiel aanmaakt op een datingsite. Want wanneer je de tijd neemt om je profiel in te vullen gebeurt het invullen goed. Dat je je profiel goed invult is belangrijk voor een aantal dingen. Het eerste is dat andere leden geen verkeerde indruk van je krijgen, dat andere leden niet dingen lezen over jou die niet waar zijn. De tweede is dat je veelal op je profiel gematcht wordt met andere leden. Het is dus erg belangrijk dat je je datingprofiel goed invult en daar moet even de tijd voor nemen.

Tip 3 zorg voor een duidelijke profielfoto

datingsites voor hoger opgeleiden

Deze tip is erg belangrijk, je moet op een datingsite zorgen voor een duidelijke en scherpe profielfoto’s die niet bewerkt is en waar je goed opstaat. Dit is erg belangrijk, omdat wanneer andere leden je profiel zien, de profielfoto de eerste indruk van je is. En vaak is de eerste indruk wat je van iemand vindt leidend. Veelal beoordelen andere leden je op je profielfoto, en daarna wanneer ze je leuk vinden gaan ze je profiel lezen.

Zorg dus dat je een duidelijke en scherpe foto hebt van jezelf waar je zelf goed op staat.

Tip 4 wees niet te kieskeurig

Op een datingsite moet je niet te kieskeurig zijn. Voornamelijk hoger opgeleiden, hoogopgeleide singles stellen nou eenmaal veel eisen waaraan een partner moet voldoen. Wanneer je bijvoorbeeld iemands profiel leest op een datingsite en je denkt dat deze persoon niet bij je past moet je hem of haar niet direct weg klikken. Je kan beter hem of haar een berichtje sturen, misschien passen jullie wel bij elkaar. Personen kunnen namelijk heel anders zijn en overkomen dan je denkt.

Wanneer je erg kieskeurig bent kan bijvoorbeeld geen één lid op een datingsite bij je passen. Terwijl als je minder kieskeurig bent, direct veel meer leden bij je passen en die eigenlijk ook wel aan je eisenpakket voldoet.

Tip 5 maak een date geen interview

Als je een date hebt wil je natuurlijk dingen weten van de ander, je stelt vragen aan elkaar en zo kom je te weten hoe de ander is en denk etc. Maar je moet oppassen dat je date geen interview wordt. Met name hoogopgeleide singles moeten oppassen, omdat hoger opgeleiden nou eenmaal veel eisen stellen waaraan een partner aan moet voldoen. Je moet dus niet alleen maar vragen gaan stellen aan de ander om erachter te komen of de persoon wel aan hun eisen voldoet.

Je moet dus oppassen dat je niet te veel vragen stelt, een date moet geen interview worden. Maar hoe moet het dan wel? Het beste om erachter te komen hoe de persoon is die je mee op date hebt, is om een leuk gesprek aan te gaan. Je vraagt bijvoorbeeld naar zijn of haar werkdag etc.

Hieronder zie je een filmpje hoe je juist niet een date moet houden (maar dan op een komische manier).

Waar vind ik nog meer hoogopgeleiden singles?

Je vraagt het je misschien wel af, waar kan ik nog meer hoogopgeleide singles vinden dan alleen bij datingsites voor hoger opgeleiden. Het internet is niet de enigste plek waar je hoogopgeleide singles kan vinden, je kan andere hoogopgeleiden singles op verschillende plekken ontmoeten.

Denk bijvoorbeeld aan je werk. Ben je vaak op kantoor te vinden en ben je een harder werker? Ga dan is op je werk kijken naar andere singles, niet alleen je eigen afdeling maar door het hele bedrijf. En zie je er een leuke tussen? Ga dan is samen lunchen bijvoorbeeld, wie weet of het wat wordt.

Je vindt niet alleen hoogopgeleide singles op een datingsite die daar op gericht is, maar op algemene datingsites vind je ook aardig wat hoogopgeleide leden. Bijvoorbeeld op de algemene datingsites Relatieplanet, Pepper of op Lexa zijn aardig wat hoogopgeleide leden  te vinden. Om andere hoogopgeleiden te vinden hoef je niet per se aangemeld te zijn op een datingsite die zich richt op hoogopgeleiden.