datingsites voor mensen met een beperking

Bijna iedereen wil het leven met iemand delen, dit geldt ook voor mensen met een beperking. Echter is het voor mensen met een beperking een stuk lastiger om een partner te vinden. De handicap kan grote belemmeringen met zich meebrengen, wat het lastiger maakt om een partner te vinden. Als je een beperking hebt kun je op online datingsites de liefde van je leven vinden. Daarom lees je in dit artikel wat de beste datingsites voor mensen met een beperking zijn.

De 8 beste datingsites voor mensen met een beperking

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben tientallen datingsites getest en gekeken wat de beste datingsites voor mensen met een beperking zijn. De datingsites die we hieronder vermeldt hebben zijn de beste datingsites voor mensen met een beperking, dit komt doordat ze erg populair zijn en doordat er veel mensen met een beperking op te vinden zijn. Van iedere datingsite is ook een uitgebreide review te lezen, zo kom je erachter of de datingsite bij je past.

1. Parship – de beste datingsite voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking

parship

Heb je een verstandelijke of lichamelijke beperking? Dan is de datingsite Parship voor jou bedoeld! Volgens Dedatingwijzer.nl is Parship de beste datingsite voor mensen met een beperking, dit komt omdat er veel gehandicapte mensen op de datingsite te vinden zijn en je veel kans hebt om succesvol te worden.

De datingsite doet er alles aan om voor jou een relatie te vinden, de cijfers liegen er niet om, ruim 1 op de 3 leden vindt een relatie via Parship. Bovendien is Parship de nummer 1 datingsite in serieuze relaties.

Als je je aanmeldt op de datingsite vul je een persoonlijkheidstest in, op basis hiervan word je gematcht met andere leden. In de persoonlijkheidstest kun je aanvinken dat je een handicap hebt. Zo word je gematcht met andere leden die bij je persoonlijk en zoekvoorkeuren passen. Zo kun je andere singles vinden die bij je passen en die misschien ook wel een handicap hebben. Het aanmelden is volledig gratis op Parship!

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

2. Capido – speciaal bedoeld voor mensen met een beperking

capido

De datingsite Capido weet als geen ander dat daten voor mensen met een beperking moeilijk kan zijn. Om die reden is Capido speciaal ontwikkeld voor mensen die een beperking hebben. Of je nu blind bent, doof bent, een vorm van autisme hebt of je zit in een rolstoel, het maakt allemaal niet uit bij Capido.

Op Capido ontmoet andere gebruikers gemakkelijk dankzij de uitgebreide zoekfunctie. Zodra je een leuke single hebt gevonden kun je hem of haar toevoegen aan favorieten of een flirt sturen. Ook kun je gemakkelijk in contact komen andere leden op de datingsite door de handige chat, per dag kun je een aantal gratis berichten sturen.

Het daten op Capido is veilig. Medewerkers van de datingsite houden gebruikers goed in de gaten, zodat er geen misbruik of ongewenst gedrag plaats vindt.

Lees meer informatie & review van Capido! >

Hier te vinden: Capido.nl

3. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, al 11 keer op rij is de datingsite tot beste datingsite uitgeroepen door consumentenorganisaties. Meer dan 1.6 miljoen mensen hebben zich al ingeschreven op Relatieplanet. Doordat Relatieplanet erg populair is kun je veel mensen met een beperking vinden op de datingsite.

Relatieplanet heeft een prijswinnende klantenservice, de klantenservice dagelijks 12 uur lang telefonisch bereikbaar. Weet je bijvoorbeeld niet hoe iets werkt op de datingsite door een verstandelijke beperking? Dan kun je altijd terecht bij de klantenservice.

Wanneer je een beperking hebt heb je veel kans om een partner op te vinden Relatieplanet. Het beste is om je gratis aan te melden op Relatieplanet!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

4. Lexa – ontmoet andere mensen met beperking in je omgeving

lexa

Ben je op zoek naar singles of andere gehandicapte mensen in je omgeving? Dan moet Lexa zijn! Lexa is namelijk voor degene bedoeld die singles in zijn of haar omgeving wil ontmoeten.

Lexa heeft geen specifieke doelgroep, iedereen is welkom op de datingsite. Het is één van de populairste datingsites in Nederland, daardoor ontmoet je op de datingsite veel mensen die ook een beperking hebben. Door handige functionaliteiten zoals een zoekfilter en een matchingssysteem ontmoet je snel gehandicapte singles die bij je passen. Zodra je iemand hebt gevonden die je leuk lijkt, kun je gemakkelijk een berichtje sturen.

Wil je andere singles in het echt ontmoeten? Lexa organiseert als één van de weinige datingsites evenementen voor de leden. Op deze evenementen ontmoet je gemakkelijk andere mensen in het echt. Dit is de ideale manier voor mensen met een beperking om in contact te komen met andere mensen.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

5. Datingeasy – gemakkelijk daten voor gehandicapte mensen

datingeasy

Heb je een beperking die het lastig maakt om een datingsite te gebruiken? Dan is Datingeasy de ideale datingsite voor jou! Datingeasy is een overzichtelijke en eenvoudige datingsite, dit maakt de datingsite erg geschikt voor gehandicapte mensen.

Op Datingeasy ontmoet je andere leden op een eenvoudige manier en kom je snel met ze in contact. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een geavanceerde zoekfunctie en kun je leden beoordelen door een match spel (een soortgelijke functie als Tinder).

Het aanmelden op Datingeasy is gratis en gemakkelijk te doen. Door een paar gegevens op te geven ben je al ingeschreven en kun je direct op zoek gaan naar singles en mensen met een beperking die bij je passen.

Lees meer informatie & review van Datingeasy! >

Gratis aanmelden op Datingeasy!

6. EliteDating – de plek waar hoogopgeleide mensen elkaar ontmoeten

elitedating

Misschien heb je een lichamelijke beperking, maar kun je wel goed leren. Dan is EliteDating de perfecte plaats waar je andere hoger opgeleiden kunt ontmoeten. EliteDating is de beste datingsite voor hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Wanneer je je aanmeldt op EliteDating vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in, op basis hiervan word je gematcht met andere leden. EliteDating heeft één van de beste matchingssystemen, je wordt gematcht met andere leden die goed bij je passen en mogelijk ook een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben.

Wekelijks melden meer dan 1500 nieuwe leden zich aan op de datingsite, het is een populaire datingsite voor hoger opgeleiden. Ongeveer 70% van de leden is in bezit van een HBO of een WO diploma.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

7. MetJou – een leuke en eenvoudige datingsite

metjou

MetJou is eveneens als Datingeasy een eenvoudige datingsite die erg geschikt is voor mensen met een beperking. De datingsite staat bekend om de eenvoud, goede gebruikersgemak en snelheid. Het maakt op MetJou niet uit wie of hoe je bent, je wordt altijd welkom geheten en ontmoet je altijd leden die goed met je matchen.

Je kunt op een veilige en betrouwbare manier daten op MetJou. De datingsite is fel tegen nepprofielen, op de datingsite zullen dus geen nepprofielen of chatoperators te vinden zijn. Je komt in contact met andere echt bestaande mensen. Het motto van de site is fair play.

Wanneer je vragen, opmerkingen of klachten hebt, kun je gerust contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice van MetJou is er om jou te helpen, zelfs ’s avonds en in het weekend. Probeer MetJou volledig gratis uit!

Lees meer informatie & review van MetJou! >

Gratis aanmelden op MetJou!

8. 50plusmatch – de beste datingsite voor 50-plussers met een beperking

50plusmatch

Ben je een 50-plusser en heb je een beperking? 50plusmatch is dan een goede optie! 50plusmatch is de beste datingsite voor 50-plussers, hierdoor heb je als 50-plusser met een beperking veel kans om de liefde te vinden.

Door verschillende consumentenorganisaties is 50plusmatch getest en als beste bevonden. Zo is 50plusmatch als beste datingsite uitgeroepen door Thuiswinkel Awards, is de datingsite als beste getest door het televisieprogramma Kassa en is 50plusmatch als beste datingsite voor ouderen aangewezen door Radar.

Door handige functionaliteiten leg je snel contact met leden. Zo kun je gebruik maken van een erg handige dating chat, gebruik maken van de app, quizzen spelen met andere leden en dingen delen op Things2Share. Door deze functies leggen leden veel contact met elkaar, per jaar worden er 8 miljoen berichten verstuurd tussen de leden op 50plusmatch.

Lees meer informatie & review van 50plusmatch! >

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

Datingsites voor gehandicapten

Mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn ook op zoek naar de liefde, juist mensen met een beperking hebben grote behoefte aan een partner. Echter kan het lastig zijn om met een handicap de liefde te vinden op een datingsite. Op ‘normale’ datingsites kunnen veel singles je afwijzen omdat je een handicap hebt. Dit is natuurlijk niet leuk en daarom zijn er speciale datingsites voor gehandicapten op de markt gekomen.

De bovenstaande datingsites zijn de beste datingsites voor gehandicapten. Op de bovengenoemde datingsites voor mensen met een beperking heb je de beste kans om de liefde van je leven te vinden. Deze datingsites zijn erg populair, van alle soorten singles kun je op de datingsites vinden, waaronder veel gehandicapten.

Een ander voordeel van de bovengenoemde datingsites is dat je goed gematcht wordt met andere leden, zo word je bijvoorbeeld gematcht met andere leden die ook een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben.

Datingsites voor doven en slechthorende

Voor doven of slechthorende mensen is het lastig om in het echt de liefde te ontmoeten of vriendschap te maken, je kunt namelijk niet zomaar iemand aanspreken. Daarom is voor deze mensen online daten een uitkomst, met online daten kun je gemakkelijk een gesprek beginnen en word je niet gehinderd door je handicap.

De datingsites die hierboven vermeldt staan zijn de beste datingsites voor doven en slechthorende. Op deze datingsites word je niet gehinderd door je handicap en kom je gemakkelijk met andere singles in contact.

Ook zijn er datingsites die speciaal ontwikkeld zijn voor doven en slechthorende mensen, Capido is hier een voorbeeld van. Capido is speciaal ontwikkeld voor mensen die een handicap hebben. Op Capido kom je in contact met andere mensen die ook slechthorend en doof zijn.

Datingsites voor mensen met een beperking vergelijken

Wanneer je een beperking hebt is het verstandig om een datingsite te kiezen die goed bij je past. Wanneer je een datingsite kiest die goed bij je past heb je de meeste kans om succesvol te worden op een datingsite. Een datingsite kiezen die goed bij je past doe je door datingsites te vergelijken.

Hieronder is een handige tool te vinden om datingsites te vergelijken. Je geeft precies aan wat je wensen en eisen aan een datingsite zijn, waarna je de beste datingsites die bij je passen te zien krijgt.

Wanneer vertel je dat je een beperking hebt?

Je vraagt je misschien wel af wanneer je het moet vertellen aan de ander dat je een beperking hebt. Het kan zijn dat je een beperking hebt die niet op het eerste gezicht te zien is, je kunt bijvoorbeeld verstandelijke beperking hebben zoals autisme.

Het is van de situatie afhankelijk wanneer je moet vertellen dat je een beperking hebt. Heb je een lichte beperking? Dan kun je dit bekend maken op je eerste date met iemand.

Maar heb je een beperking waar je veel last van hebt, bijvoorbeeld een psychische aandoening of een grote lichamelijke beperking. Dan is het beter om dit voor de eerste date bekend te maken met degene. Je kunt het bijvoorbeeld in je dating profiel over de handicap vertellen of vertellen over de handicap wanneer je aan het chatten bent met degene.

Wanneer iemand denkt een date te hebben met iemand die niets mankeert, is het vreemd als plotseling iemand voor hem of haar plaatsneemt die in een rolstoel zit.

datingsites voor mensen met een beperking

4 tips voor het daten met een handicap

Tip 1 kies voor een goede datingsite

De datingsites die je op deze pagina vindt zijn de beste datingsites voor mensen met een beperking. Het is van belang om een goede datingsite te kiezen om de liefde van je leven te vinden. Dit heeft een paar belangrijke reden.

Wanneer je een goede datingsite kiest word je gematcht met mensen die bij je passen. Dit scheelt veel zoekwerk naar de liefde. Op een goede datingsite kun je ook veel andere mensen vinden met een handicap die bij je kunnen passen.

Om op zoek te gaan naar de liefde begint dit bij het kiezen van een goede datingsite die aansluit bij jouw intenties en voorkeuren.

Tip 2 zoek naar een partner die bij je past

Om de liefde van je leven te ontmoeten moet je uitgebreid op zoek gaan naar een partner die bij je past. Het is dus slim om een aantal uur per week vrij te maken om op zoek te gaan naar singles die bij je passen.

Op iemands dating profiel kun je precies lezen wat iemand interesses en intenties zijn, op grond hiervan kun je al snel bepalen of die persoon bij je past of niet.

Tip 3 schaam je niet voor je handicap

Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen tijdens het daten zich er soms voor schamen dat ze een handicap hebben. Dit is niet nodig, ieder mens is niet perfect geboren. Iedereen mankeert wel iets, je hoeft je er dus niet voor te schamen.

Er is veel kans dat de ander jouw handicap accepteert, je hoeft je echt niet te schamen voor de beperking.

Tip 4 kies voor een goede date locatie

Wanneer je gaat daten met iemand is het belangrijk dat je dit doet op een goede locatie. Ga daten op een locatie die geschikt is voor jouw handicap.

Zit je bijvoorbeeld in een rolstoel, kies dan een date locatie die rolstoelvriendelijk is. Het is dan handig om voor een date locatie te kiezen met gelijkvloerse vloeren, bijvoorbeeld in een restaurant, café of bioscoop.

Om een goede date locatie te kiezen is het slim om dit van tevoren op het internet uit te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld kijken of de locatie rolstoelvriendelijk is.

4 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.