datingsites voor autisten

Daten is niet altijd even gemakkelijk, helemaal voor mensen met autisme. Het is algemeen bekend dat daten en autisme een moeilijke combinatie zijn. Als je een autisme hebt kost het veel energie om de liefde te vinden. Het is daarom verstandig om een goede datingsite te kiezen die voor mensen met autisme geschikt is. In dit artikel lees je de 7 beste datingsites voor autisme en lees je 4 tips voor daten met autisme.

De 7 beste datingsites voor autisme

1. Parship – de beste datingsite voor mensen met autisme

parship

Parship is de beste datingsite voor mensen met autisme, dit komt door het eenvoudige gebruik van de datingsite en de populariteit ervan. Je ontmoet op de datingsite veel mensen die autisme hebben, hierdoor heb je veel kans om succesvol te worden. De cijfers liegen er niet om, op Parship wordt ruim 1 op de 3 leden succesvol! Dit is een hoger slagingspercentage dan op de meeste andere datingsites voor autisme.

De reden dat veel leden op Parship succesvol worden komt door het uitmuntende matchingsproces. Het matchingsproces gebeurd op basis van een persoonlijkheidstest. Wanneer je je aanmeldt op de datingsite vul je een persoonlijkheidstest in, zo weet de datingsite hoe je bent en kan de datingsite je met andere singles matchen. In de persoonlijkheidstest kun je aanvinken dat je een handicap hebt, zo kun je dus aangeven dat je autisme hebt en kan de datingsite hier extra rekening mee houden.

Het aanmelden op Parship is volledig gratis, zo kun je kijken of de datingsite bij je past.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

2. Capido – speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking

capido

Daten met autisme kan lastig zijn, daarom is Capido in het leven geroepen. Capido is een datingsite die speciaal ontwikkeld is voor mensen die een beperking hebben. Het maakt niet uit wat voor beperking je hebt op Capido, je bent altijd welkom. Je kunt op de datingsite leden vinden die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben, zoals blindheid, autisme en doofheid.

Het daten op Capido is niet moeilijk, door een uitgebreide zoekfunctie vind je gebruikers die bij je passen. Zodra je iemand hebt gevonden die je leuk lijkt, kun je hem of haar leuk een flirt sturen, aan favorieten toevoegen of direct een berichtje sturen.

Op Capido kun je daten met een gerust hart. Medewerkers van de datingsite houden gebruikers goed in de gaten zodat er geen nepprofielen op de datingsite komen.

Lees meer informatie & review van Capido! >

Hier te vinden: Capido.nl

3. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite van Nederland, ruim 1.6 miljoen mensen hebben zich al ingeschreven op de datingsite. Doordat Relatieplanet de populairste datingsite van Nederland is, zijn er veel leden te vinden die ook autisme hebben.

Kom je er niet uit op de datingsite? Dan kun je gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice. Relatieplanet heeft een gewaardeerde klantenservice die 12 uur per dag telefonisch bereikbaar is. Je kunt contact opnemen met de klantenservice via de telefoon, chat, mail en/of social.

Al 11 jaar op rij is Relatieplanet tot beste datingsite uitgeroepen door verschillende consumentenorganisaties. Dit geeft wel aan dat het een erg goede datingsite is waarop je veel kans hebt om succesvol te worden, ook al heb je een vorm van autisme. Het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

4. EliteDating – voor mensen die goed kunnen leren

elitedating

Misschien heb je autisme, maar kun je goed leren. Dan is EliteDating de ultieme datingsite voor jou. EliteDating is bedoeld voor hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Ongeveer 70% van de leden beschikt over een HBO of een wo diploma. Op EliteDating kun je aardig wat mensen vinden die een vorm van autisme hebben.

Het is één van de populairste datingsites voor hoger opgeleiden, wekelijks melden meer dan 1500 nieuwe leden zich aan op de datingsite. Daarnaast worden elke maand ongeveer 2500 leden succesvol in het vinden van de liefde.

Op de datingsite word je gematcht met andere leden op basis van een uitgebreide persoonlijkheidstest. Zo kun je gematcht worden met andere singles die bij je passen en misschien ook wel autisme hebben.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

5. Lexa – ontmoet singles in je omgeving

lexa

Lexa is een erg geschikte datingsite voor mensen met autisme, dit komt door de rustige vormgeving van de datingsite en door het gebruiksgemak. De datingsite Lexa is één van de populairste in Nederland, het is voor degene die andere singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door een uitgebreide zoekfunctie vind je snel en gemakkelijk andere leden in je omgeving. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen.

Ook kun je gebruik maken van de dating app van Lexa, hiermee kun je nog gemakkelijker leden vinden die bij je passen. Bijvoorbeeld met de functie shuffle vind je snel mensen die je leuk vindt en kun je direct een berichtje sturen, het is een soort gelijke functie als Tinder.

Het aanmelden op Lexa is volledig gratis te doen, binnen enkele minuten ben je al ingeschreven en kun je op je gemak kijken of de datingsite bij je past.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

6. Datingeasy – een eenvoudige datingsite voor mensen met autisme

datingeasy

Datingeasy is een eenvoudige en duidelijke website, dit maakt de datingsite erg geschikt voor mensen die een vorm van autisme hebben. Door de jaren heen is Datingeasy uitgegroeid tot de leukste en één van de meeste bezochte websites voor singels om elkaar te ontmoeten. Dagelijks melden meer dan 250 nieuwe leden zich aan op de datingsite.

Nepprofielen of chatoperators zijn niet te vinden op Datingeasy, het is een betrouwbare en veilige datingwebsite. Je chat met echte mensen op de datingsite, je kunt dus bijna altijd een reactie terugverwachten wanneer je een gesprek begint.

Mocht je tegen dingen aan lopen bij het gebruik van de datingwebsite, wat bijvoorbeeld door een vorm van autisme kan komen, kun je het altijd melden aan de datingsite. De klantenservice van Datingeasy is er om jou te helpen, zelfs in het weekend en ’s avonds.

Lees meer informatie & review van Datingeasy! >

Gratis aanmelden op Datingeasy!

7. Be2 – voor serieuze singles

be2

Be2 is tevens ook een goede datingsite voor mensen met autisme. Het is een populaire datingsite in Nederland, meer dan 750.000 mensen zijn al ingeschreven geweest. Be2 is niet alleen in Nederland populair, maar is wereldwijd een populaire datingsite. De internationale datingsite verwelkomt in 40 landen meer dan 21 miljoen leden en daar komen dagelijks tot 20.000 nieuwe leden bij.

Andere leden op Be2 ontmoet je door een liefdestest, hiermee onderscheidt Be2 zich van veel andere datingsites. Door de liefdestest krijg je partnervoorstellen van leden te zien die bij je passen en mogelijk ook autisme hebben.

Je kunt op Be2 zelf bepalen wie jouw foto’s te zien krijgt of contactgegevens krijgt. Bovendien heeft een derde partij geen toegang tot jouw gegevens. Het is een 100% veilige datingsite.

Lees meer informatie & review van Be2! >

Gratis aanmelden op Be2!

Waarom zijn dit de beste datingsites voor mensen met autisme?

Dedatingwijzer.nl heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar wat de beste datingsites voor autisme zijn. Hiervoor hebben wij veel datingsites getest en gekeken welke datingsites geschikt zijn voor mensen met autisme.

De bovengenoemde datingsites zijn de beste datingsites voor autisten, dit kom doordat er op de datingsites veel mensen met autisme te vinden zijn die op zoek zijn naar de liefde. Je wordt op de bovengenoemde datingsite gematcht met leden die bij je passen, dit scheelt veel zoekwerk om iemand te vinden die bij je past. Daarnaast zijn de bovenstaande datingsites erg gebruiksvriendelijk, vooral dit maken de datingsites erg geschikt voor mensen die een vorm van autisme hebben.

Vind je iemand leuk? Dan kun je hem of haar gemakkelijk een berichtje sturen. Dit kun je doen door middel van de chat op de datingsite. Zo kun je elkaar leren kennen en wie weet heb je binnenkort een date.

4 tips voor daten met autisme

Tip 1 kies een goede datingsite

Daten en autisme is vaak een moeilijke combi. Om je online datingavontuur te beginnen is het verstandig om een datingsite te kiezen waarop je goed wordt gematcht met andere leden en waarop ook andere singles te vinden zijn die een vorm van autisme hebben.

De bovengenoemde datingsites zijn de beste datingsites voor mensen met autisme. Het is verstandig om je bij één van deze datingsites aan te melden. Het aanmelden op deze datingsites is volledig gratis te doen, zo kun je meerdere datingsites testen en kijken welke het beste bij je past. Wanneer een datingsite aan je wensen en eisen voldoet kun je een abonnement afsluiten.

Tip 2 zoek een partner die bij je past

Als je autisme hebt moet je een partner zoeken die bij je past en aan je wensen voldoet. Wanneer je je aanmeldt op een datingsite word je gematcht met andere leden die bij je passen. Je kunt dan op zoek gaan de liefde van je leven.

Op iemands dating profiel kun je precies lezen wat iemands karakter en interesses zijn, aan de hand daarvan kun je al snel afleiden op die persoon bij je past. Denk je dat iemand bij je past? Dan kun je gemakkelijk een berichtje sturen naar die persoon.

Tip 3 vertel op een goed moment over je autisme

Op het eerste gezicht kun je vaak niet zien dat iemand autisme heeft, hier komt iemand pas later achter. Maar je doet er goed aan om dit voor de eerste date of tijdens de eerste date bekend te maken. Je kunt bijvoorbeeld in je dating profiel vertellen dat je autisme hebt, maar je kunt het ook tegen iemand zeggen wanneer je met hem of haar aan het chatten bent.

Als je een lichte vorm van autisme hebt, kun je dit ook zeggen tijdens de eerste date. Zo weet de ander dat je autisme hebt en kan hier rekening mee houden.

Tip 4 kies voor een bekende locatie om te daten

Als je iemand ontmoet hebt via de datingsite en jullie hebben een tijdje online contact, ga je naar verloop van tijd afspreken. Wanneer je gaat daten met iemand moet je een bekende locatie kiezen om te daten. Op een bekende locatie voel je je meer thuis en heb je minder last van je autisme.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een café of restaurant waar je regelmatig komt. Zo heb je een gezellige en succesvolle date.

2 comments

  1. Voor iemand die autisme heeft is het erg lastig om een relatie te vinden. Gelukkig werken deze datingsites goed om een relatie te vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.