Veel 50-plussers hebben hun zoektocht naar de liefde allang opgegeven, maar steeds meer 50-plussers vinden hun liefde op datingsites! Daarom vind je hier een overzicht van de beste datingsites voor 50-plussers en senioren. Ervaar de datingsites zelf en maak een gratis proefaccount aan!

Wil je meer weten over datingsites voor 50-plussers en senioren? Lees dan deze hele pagina even door.

1. 50plusmatch

50plusmatch

Score:

4.8/5

Op zoek naar een grote datingsites die speciaal voor 50-plussers is? Dan moet je bij 50plusmatch zijn! 50plusmatch is één van de grootste datingsites voor 50-plussers, in het afgelopen jaar zijn er meer dan 5 miljoen berichten verstuurd tussen de leden op 50plusmatch! 99% van de leden beveelt de datingsite aan! 50plusmatch is als beste getest door het tv-programma Kassa! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

2. Ourtime

ourtime

Score:

4.8/5

Ben je een jonge 50-plusser? Dan moet je je aanmelden bij Ourtime. Ourtime is gericht op jonge en actieve 50-plussers die een serieuze relatie zoeken. De datingsite is één van de grootste datingsites die gericht zijn op 50-plussers. De gebruikservaring is erg goed, Ourtime is een heuse aanrader! Ourtime is internationaal actief, de datingsite is in nog 3 andere landen actief. Lees meer! >


Gratis aanmelden!

3. 50liefde

50liefde

Score:

4.8/5

De datingsite 50liefde is speciaal voor 50-plussers gemaakt. Het design van de website van 50liefde is zo gemaakt dat 50-plussers het goed kunnen gebruiken. 50liefde heeft speciale datingcoaches in dienst om voor jou een relatie te vinden! 1 op de 3 leden vindt een relatie op 50liefde, je hebt grote kans dat jij je liefde op 50liefde vindt! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

4. Seniorengeluk

seniorengeluk

Score:

4.8/5

Voor ouderen is het soms moeilijk om in contact te komen met nieuwe mensen om een relatie te vinden. Daarom is Seniorengeluk er, Seniorengeluk doet er alles aan om voor jou een relatie te vinden. Dagelijks melden ongeveer 100 nieuwe leden zich aan op de datingsite! Seniorengeluk is uitgegroeid tot de leukste en meest actiefste datingsite voor 50-plussers! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

5. Vijftigplusdating

vijftigplusdating

Score:

4.8/5

Al sinds 2009 brengt Vijftigplusdating 50-plussers samen, Vijftigplusdating is dus een erg ervaren datingsite. De datingsite doet er alles aan om voor jou de juiste persoon te zoeken. Op Vijftigplusdating kan je terecht voor een serieuze en langdurige relatie. Het design van Vijftigplusdating is erg duidelijk, je kan aan het ontwerp van de datingsite merken dat het gericht is op 50-plussers. Je kan je volledig gratis aanmelden! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

6. 50plusrelatie

50plusrelatie

Score:

4.8/5

Al ruim 85.281 mensen hebben gekozen om lid te worden bij 50plusrelatie! 50plusrelatie is een actieve datingsite waar op jij de ware kunt tegenkomen. Vanaf 40 jaar ben je welkom op de datingsite. 50plusrelatie is een erg veilige datingsite, alle profielen op de datingsite worden gecontroleerd! Het aanmelden is volledig gratis! Lees meer! >


Gratis aanmelden!

Online dating voor 50-plussers en senioren

50-plussers en senioren zijn vaak eenzaam en vinden het moeilijk om nieuwe contacten te maken. Laat staan om een relatie te vinden, veel 50-plussers hebben de zoektocht naar de liefde allang opgegeven.

Ben je een 50-plusser en ben je single? Dan ben je niet de enige, in Nederland zijn ruim 1,6 miljoen 50-plussers die single zijn. Dit is een enorm groot aantal en dit aantal groeit hard, in de afgelopen 5 jaar zijn er 140.000 singles bijgekomen. Maar steeds meer 50-plussers vinden hun liefde op onlinedatingsites.

Op datingsites voor 50-plussers en senioren vindt je andere singles waarmee je een relatie kunt beginnen. Wanneer je zelf een 50-plusser bent heeft het veel voordelen om je aan te melden op zo’n datingsite, zo doet de datingsite er alles aan om voor jou een relatie te vinden.

Welke datingsite voor 50-plussers en senioren moet ik kiezen?

Er zijn veel datingsites die gericht zijn op 50-plussers. Maar je vraagt je misschien wel af welke datingsite voor 50-plussers en senioren moet ik kiezen? Om daarachter te komen welke datingsite voor 50-plussers en senioren bij je past, moet je jezelf een paar vragen stellen:

  • Wat voor iemand zoek ik? – hoe moet die persoon zijn?
  • Wat voor intentie heb ik? – zoek ik een relatie of vriendschap?
  • In welke leeftijd zoek ik? – zoek ik jonge 50-plussers of senioren?

Wanneer je deze vragen hebt beantwoord heb je helder wat voor iemand je zoekt en weet je gemakkelijker welke datingsite je moet kiezen.

Om zeker te weten of een datingsite je past kan een gratis proefaccount aanmaken bij een datingsite. Aan de hand daarvan kan je bepalen of de datingsite bij je past en aan je voorkeuren voldoet. Maar je kan ook reviews lezen van datingsites, en aan de hand daarvan kan je ook bepalen of een datingsite bij je past en aan je voorkeuren voldoet. Reviews van datingsites kan je op deze site vinden.

Datingsites voor 50-plussers en senioren vergelijken

Een andere effectieve manier om erachter te komen welke datingsites voor 50-plussers en senioren bij je past is om datingsites te vergelijken. Door datingsites te vergelijken kan je precies zien welke datingsite bij je past en welke niet.

Datingsites vergelijken kan je snel en gemakkelijk doen op deze site. In de vergelijker op deze site kan je precies aangeven welke doelgroep je zoekt, je kan je voorkeuren en intenties aangeven en je kan aangeven aan welke opties een datingsite moet voldoen. Je kan zo precies zien welke datingsite het beste bij je past. Klik hier om datingsites te vergelijken.

datingsites vergelijken

De voordelen van 50 plus datingsites

Wanneer jezelf een 50-plusser bent heeft het veel voordelen om je aan te melden bij een datingsite die speciaal gericht is op 50-plussers. Zo kom je bijvoorbeeld in contact met singles van dezelfde leeftijd waar je een vriendschap of een relatie mee kan beginnen. Hieronder lees je nog meer voordelen van datingsites die voor 50-plussers en senioren zijn.

Voordeel 1 meer kans om de ware te vinden

Wanneer je zelf een 50-plusser bent en je bent aangemeld bij een datingsite die gericht is op 50-plussers heb je veel kans om de ware vindt. Dit komt voornamelijk omdat je al je doelgroep zit waardoor je beter gematcht kunt worden met andere 50-plussers. Maar dat je beter gematcht wordt komt ook door de goede matching systemen van datingsites.

Bijvoorbeeld op 50liefde vindt 1 op de 3 leden een relatie op de datingsite! Dit is een erg hoog aantal wat niet vaak voorkomt op andere datingsites.

Voordeel 2 geen last te jonge singles

Een ander voordeel van datingsites die gericht zijn op 50-plussers is dat je geen jongere singles tegenkomt op de datingsite. Je komt dus alleen maar mensen tegen van je eigen leeftijd en je hebt dus geen last van jongere singles die grof taalgebruik hebben.

Wanneer je je aanmeldt op bijvoorbeeld een algemene datingsite, kom je jongere singles tegen die misschien onwenselijk gedrag kunnen tonen.

Voordeel 3 datingsites speciaal ontworpen voor 50-plussers

Omdat de meeste 50-plussers niet heel gemakkelijk hun weg kunnen vinden op het internet hebben datingsites die gericht zijn op 50-plussers daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo hebben sommige datingsite het complete design van de website veranderd om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor 50-plussers. Ook hebben datingsites die gericht zijn op 50-plussers een goed bereikbare klantenservice die je kan nodig hebben wanneer je vragen hebt.

Hoe veilig zijn datingsites voor 50-plussers en senioren?

veilig daten

50-plussers maken zich vaak zorgen over de veiligheid van gegevens op het internet. Je gegevens overal achter laten op het internet voelt niet fijn, dit geldt ook voor datingsites. Echter 50-plussers hoeven op datingsites geen enkele zorgen te maken over de veiligheid van hun gegevens, zolang ze kiezen voor een veilige en betrouwbare datingsite.

Maar hoe weet je of een datingsite veilig is? Om hierachter te komen moet je naar keurmerken kijken op de desbetreffende datingsite. Voor datingsites zijn twee soorten keurmerken ontwikkeld, namelijk het keurmerk van Thuiswinkel waarborg en het Keurmerk Veilig Daten. Wanneer je één van die keurmerk ziet op een datingsite weet je zeker dat de datingsite veilig is.

Keurmerk van Thuiswinkel waarborg

Wanneer je het keurmerk van Thuiswinkel waarborg op een datingsite ziet staan weet je 100% zeker dat de datingsite veilig is. Dit keurmerk geeft 10 zekerheden aan consumenten. Een paar voorbeelden van de 10 zekerheden is dat je een veilige betaalomgeving hebt, helder aanbod, prijzen zijn duidelijk en je weet zeker dat het bedrijf echt bestaat. Twijfel je of een datingsite veilig en betrouwbaar is? Dan kan je altijd kijken of je dit keurmerk ziet op de desbetreffende datingsite.

Keurmerk Veilig Daten

Een paar grote rolspelers in de Nederlandse datingmarkt beschikken over het Keurmerk Veilig Daten. Datingsites moeten aan zeer strenge criteria voldoen om over dit keurmerk te kunnen beschikken. Daarom zie je dit keurmerk ook niet op iedere datingsite terug.

Datingsites die over het Keurmerk Veilig Daten beschikken moeten eerlijke en duidelijke prijzen hebben, een felle beleidsvoering tegen oplichting, klantvriendelijke voorwaarden en een goed bereikbare klantenservice hebben. Van alle datingsites die voor 50-plussers zijn, beschikt 50plusmatch als enige over dit keurmerk.

10 datingtips voor 50-plussers

Omdat online dating voor de meeste 50-plussers nieuw is, vind je hier aan het einde van dit artikel nog en aantal datingtips voor 50-plussers. Deze tips zullen je helpen wanneer je aan het online daten bent.

Tip 1 Wees voorzichtig

Veel ouderen maken zich zorgen of hun gegevens wel veilig zijn op het internet. Wees dus voorzichtig met welke datingsite je kiest en controleer of deze veilig en betrouwbaar is. Je kan aan keurmerken zien of een datingsites veilig en betrouwbaar is. Voor meer informatie over keurmerken zie hierboven bij het kopje: Hoe veilig zijn datingsites voor 50-plussers en senioren.

Het is erg belangrijk dat je een veilige datingsite kiest, maar dat is niet het enige. 50-plussers zijn vaak het slachtoffer van oplichting. Kijk dus uit met wie je in contact komt op een datingsite. Geef geen persoonlijke gegevens weg aan onbekende personen en klik niet op onbekende linken. Vertrouw je iemand niet? Dan is het beste om op het internet tips te lezen over hoe je oplichting kan herkennen.

Tip 2 Ben niet te gesloten

Deze tip is in navolging van de eerste tip: Op een datingsite moet je ook weer niet te gesloten zijn, je moet wel gegevens van jezelf willen delen. Bijvoorbeeld algemene informatie over jezelf moet je wel willen delen, zo kan de andere er ook achter komen hoe je bent. Het moet alleen niet te persoonlijke informatie zijn, zoals je bankrekeningnummer of andere belangrijke zaken. Om een partner te vinden moet je wel open staan om nieuwe contacten te maken en moet je niet te gesloten zijn.

Tip 3 Zorg dat je vaak genoeg online bent

Wanneer je bent ingeschreven op een datingsite moet je zorgen dat je vaak genoeg online bent. Als je actief opzoek bent naar een nieuwe partner moet je minstens 1 keer per week online zijn op de datingsite. Wanneer je met iemand aan het chatten bent op de datingsite moet je zorgen dat je wel vaak genoeg online op de datingsite, anders komt dit nonchalant over op de ander.

Tip 4 Meld je aan bij een datingsite met een goed bereikbare klantenservice

Als je de weg op het internet nog niet helemaal kan vinden is het verstandig om een datingsite te kiezen met een goed bereikbare klantenservice. Want wanneer je niet weet hoe iets werkt kan je altijd bij de klantenservice terecht. Van de klantenservice krijg je dan snel een reactie en kan je direct verder met online daten.

Wanneer je een datingsite met een goed bereikbare klantenservice kiest is 50liefde een aanrader. Bij de klantenservice van 50liefde kan je altijd terecht en het team van 50liefde staat altijd voor je klaar om je te helpen.

Tip 5 Blijf niet in de comfortzone hangen

Wil je echt de ware ontmoeten? Dan moet je niet in je comfortzone blijven hangen, maar moet je uit je comfortzone stappen. Nieuwe dingen doen en ervaren is niet altijd even gemakkelijk, zeker als je wat ouder bent. Uit je comfortzone stappen is de beste manier om nieuwe dingen te doen, en zo dus bijvoorbeeld een relatie te vinden.

Tip 6 Zorg voor goede datesfeer

Als je al wat verder bent met online daten en je spreekt met iemand af is het belangrijk dat je zorgt voor een goede datesfeer. Om een goede datesfeer te creëren moet je gezellige locatie hebben. Je kan dus bijvoorbeeld iets met elkaar gaan drinken bij een gezellig terrasje of een hapje eten gaan eten in een gezellig restaurant.

Maar een goed datesfeer is niet alleen afhankelijk van de omgeving, je moet het zelf ook gezellig maken. Vertel bijvoorbeeld iets over je werkdag. Maar let op, je moet op een date niet alleen maar vragen stellen aan de ander of de hele tijd over jezelf vertellen.

Tip 7 Bedenk dat er genoeg andere singles zijn die bij je passen

Wanneer je al een tijdje aan het daten bent met iemand en je twijfelt of die persoon bij je, moet je altijd bedenken dat er nog genoeg andere singles zijn die bij je passen. Het is niet dat zo dat wanneer je met iemand aan het daten bent hem of haar niet meer kunt weigeren. In Nederland zijn ruim 1,6 miljoen singles die 50-plusser zijn, er zijn dus nog genoeg singles die bij je zouden kunnen passen.

Tip 8 Besteed genoeg aandacht aan je uiterlijk

Dit is misschien wel een overbodige tip, maar om extra aantrekkelijk te worden kan je meer aandacht besteden aan je uiterlijk. Bijvoorbeeld is een keer naar de sportschool gaan, nieuwe outfit of nieuw kapsel kan je net even wat aantrekkelijker maken voor anderen.

Tip 9 Maak nieuwe contacten

Dit is misschien een andere tip dan alle andere tips. Je kan je ook inschrijven op een datingsite om nieuwe vrienden te maken. Voel je je eenzaam? Dan kan je gemakkelijk op een datingsite inschrijven om nieuwe contacten te vinden, dit hoeft niet natuurlijk geen relatie te worden. Niet iedereen die ingeschreven op een datingsite is opzoek naar een relatie, maar je kan ook vrienden maken op een datingsite.

Tip 10 Heb plezier in het daten

Het belangrijkste is natuurlijk dat je plezier hebt in het daten, anders is het verstandiger om te stoppen met daten. Daten kan een geheel nieuwe wereld voor je open en kan je nieuwe ervaringen opdoen. En wanneer je slaagt, ben je niet langer meer eenzaam.

datingsites voor 50-plussers en senioren

Waar kan ik nog meer 50-plussers vinden?

Maar misschien heb je helemaal geen zin om op het internet te daten en wil je in het echte leven je droompartner ontmoeten of in het echt nieuwe contacten maken. Het internet is niet de enige plek waar je 50-plussers kunt vinden die singles zijn. Kijk is in je omgeving en denk is na waar je nog meer 50-plussers kunt vinden.

Werk & verenging

Kijk bijvoorbeeld is op de werkvloer, daar kunnen ook genoeg 50-plussers rondlopen. Het werk is niet de enigste plaats waar je 50-plussers kunt vinden, ben je lid van een verenging of een muziekclub? Kijk daar is rond, wie weet zijn daar andere 50-plussers te vinden die single zijn.

Single reizen

Hou je reizen? Ga dan is mee met Single reizen. Wanneer je op vakantie gaat met single reizen kom je in contact met gelijk stemmingen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om contact te leggen en zo elkaar echt te leren kennen. En zo kan bijvoorbeeld een vriendschap of zelfs een relatie uit ontstaan.

Singlereizen.nl organiseert reizen naar bestemmingen over de hele wereld, van een paar dagen naar Antwerpen tot een paar weken vakantie in Thailand.

Vrijwilligerswerk

Om nieuwe mensen te leren kennen kan je ook vrijwilligerswerk gaan doen. Dit hoeft natuurlijk niet actief, maar is 1 dag in de week is al genoeg om nieuwe mensen te leren kennen. Bovendien doe je nog iets goed voor de maatschappij. Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen leer je snel en veel nieuwe mensen kennen, waaruit vriendschappen kunnen ontstaan.