datingsites belgië

Ben je op zoek naar andere singles in België? Dan zit je hier goed! In dit artikel lees je wat de top 10 beste datingsites in België zijn. Datingsites zijn in België enorm populair. Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen wanneer je een relatie zoekt. Veel mensen die in België wonen melden zich aan op een datingsite om een relatie of vriendschap te vinden. Hierdoor zijn datingsites razend populair geworden. Echter zijn er tegenwoordig veel datingsites in België actief, waardoor je niet meer goed kunt weten welke je moet kiezen. Daarom lees je in dit artikel de 10 beste datingsites in België.

De 10 beste datingsites in België

1. Meetic – de beste datingsite in België

meetic

Op zoek naar singles in je omgeving? Dan moet je bij Meetic zijn! Meetic is voor degene die singles in zijn of haar omgeving wil ontmoeten. Meetic is één van de beste en populairste datingsites in België. Uit onderzoek is gebleken dat singles Meetic als favoriete datingsite aanwijzen.

Op Meetic kun je gemakkelijk andere singles vinden in je omgeving. Met uitgebreide filter- en zoekfunctionaliteiten kun je zonder al te veel moeite de grote liefde vinden. Daarnaast organiseert de datingsite evenementen, elke maand vinden er meerdere evenementen plaats. Op een evenement kom je in contact met andere singles waarmee je een activiteit uitvoert. De evenementen verschillen, de ene keer ga je gezellig dineren en een andere keer doe je een workshop.

Je kunt je gratis aanmelden op Meetic, zo kun je gratis op zoek gaan naar de grote liefde!

Lees meer informatie & review van Meetic! >

Gratis aanmelden op Meetic!

2. Parship – voor degene die op zoek is naar een serieuze relatie

parship

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan moet je op de datingsite Parship zijn. Parship is namelijk de nummer 1 in serieuze relaties. In tegenstelling tot sommige andere datingsites hoef je op Parship geen uren te zoeken om iemand te vinden die bij je past. Parship maakt namelijk gebruik van een uitmuntend matchingssysteem. Door dit matchingssysteem word je gematcht met leden die passen bij je persoonlijkheid en voorkeuren. Zo heb je binnen enkele minuten leden gevonden die goed bij je passen.

Mede door het uitmuntende matchingssysteem heb je veel kans om een partner te vinden. Op Parship.be wordt ruim 38% van de leden succesvol. Dit is een hoger slagingspercentage dan op de meeste andere datingsites in België.

Parship staat voor betrouwbaar, veilig en anoniem daten. De datingsite is een absolute aanrader om te liefde te vinden. Meld je volledig gratis aan op Parship.

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

3. EliteDating – dé datingsite voor hoger opgeleiden

elitedating

Ben je hoogopgeleid en wonend in België? Dan moet je je aanmelden op EliteDating. EliteDating is de perfecte plaats in België waar hoogopgeleide singles elkaar ontmoeten. EliteDating is erg populair in België, elke week melden meer dan 2500 nieuwe leden zich aan op de datingsite. Bovendien vinden elke maand meer dan 2500 singles de liefde dankzij de datingsite.

Op EliteDating vind je niet zomaar iemand, je vindt mensen die echt bij je passen. Op de datingsite word je gematcht met leden die bij je passen op basis van je levensstijl en voorkeuren, dit gebeurt door een uitgebreid matchingssysteem. Zo hoef je niet lang te zoeken naar iemand die bij je past.

Meer dan 90% van de leden is 30 jaar of ouder en meer dan 70% van de leden heeft een universitaire opleiding afgerond.

Ben je hoogopgeleid en 30 jaar of ouder? Dan moet je je aanmelden bij EliteDating!

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

4. Relatieplanet – een erg populaire datingsite in België

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland en België. Ruim 1.6 miljoen mensen zijn al ingeschreven geweest op de datingsite en het telt meer dan 75.000 actieve leden.

Op Relatieplanet vind je andere leden die bij je passen door middel van uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten. Zo vind je gemakkelijk leden die bij je passen en kun je direct een berichtje sturen. Daarnaast beschikt Relatieplanet over een gewaardeerde klantenservice die elke dag 12 uur lang telefonisch bereikbaar is. Je kunt altijd bij de klantenservice terecht met vragen, opmerking of klachten.

De meeste leden op Relatieplanet zijn tussen de 35 en 65 jaar oud en leden zijn veelal op zoek naar een serieuze relatie.

Het aanmelden op Relatieplanet is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

5. 50liefde – de beste datingsite voor 50-plussers

50liefde

Ben je een 50-plusser en op zoek naar de liefde? Dan moet je bij 50liefde zijn. De meeste 50-plussers voelen zich niet helemaal thuis op het internet en vinden het lastig om zich bijvoorbeeld aan te melden op een datingsite. Met deze dingen heeft 50liefde extra rekening mee gehouden en om die reden is 50liefde speciaal ontworpen voor 50-plussers, het design van de datingsite is extra overzichtelijk gemaakt en is het aanmeldingsproces een stuk eenvoudiger dan op de meeste andere datingsites.

Op 50liefde heb je veel kans om succesvol te worden, 1 op de 3 leden vindt de liefde op de datingsite. Dit is een erg hoog aantal wat niet op iedere datingsite voorkomt.

Wanneer je gebruik maakt van 50liefde kun je dit doen met een gerust hart. De datingsite is veilig, betrouwbaar en anoniem. Alle profielen op de datingsite worden handmatig gecontroleerd, dit voorkomt dat je in contact komt met nepprofielen.

Ben je een 50-plusser en wonend in België? Meld je dan gratis aan op 50liefde!

Lees meer informatie & review van 50liefde! >

Gratis aanmelden op 50liefde!

6. Novamora – voor mensen die spannende avonturen zoeken

novamora

Ben je op zoek naar spannende dates? Dan moet je op de datingsite Novamora zijn! Novamora is in België de beste en één van de populairste datingsites voor spannende avonturen. Dagelijks melden duizenden nieuwe mensen zich aan op Novamora om spannende dates te vinden.

Het duurt niet lang voordat je een spannende date hebt gevonden op Novamora. Je kunt namelijk gebruik maken van handige functionaliteiten waarmee je snel succesvol wordt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een zoekfilter waarmee je leden bij jou in de omgeving kunt vinden. Zie je een leuk iemand waarmee je wel een spannende date wilt? Dan kun je gemakkelijk een berichtje sturen door gebruik te maken van de dating chat op Novamora.

Lees meer informatie & review van Novamora! >

Gratis aanmelden op Novamora!

7. Match4me – een erg goede datingsite voor hoger opgeleiden

match4me

Net zoals de datingsite EliteDating, is Match4me ook alleen bedoeld voor hoger opgeleiden. Het is één van de beste datingsites in België, dit komt mede door de populariteit en gebruiksvriendelijkheid.

Leden komen op Match4me actief met elkaar in contact, dit komt door de vele chatmogelijkheden die de datingsite biedt. Zo kun je persoonlijke berichten versturen, chatten met leden die online zijn, meepraten op Things2Share en quizzen met andere leden spelen. Door deze vele chatmogelijkheden worden er per jaar meer dan 2 miljoen berichten verstuurd tussen de leden.

Op Match4me kun je daten met een gerust hart. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd en beschikt Match4me over het keurmerk van BeCommerce, dit keurmerk staat voor betrouwbaarheid en veiligheid.

Gemakkelijk andere hoger opgeleiden ontmoeten? Neem dan gerust een kijkje op Match4me!

Lees meer informatie & review van Match4me! >

Gratis aanmelden op Match4me!

8. Be2 – ontmoet singles die serieus op zoek zijn

be2

Be2 is een populaire datingsite, meer dan 750.000 mensen in België zijn al ingeschreven geweest op de datingsite. De datingsite Be2 is voornamelijk bedoeld voor singles die serieus naar de liefde op zoek zijn.

Op Be2 kun je daten met een gerust hart. Derden hebben geen toegang tot je persoonlijke gegevens en geen toegang tot je contact suggesties. Bovendien kun je zelf bepalen wie jouw foto’s te zien krijgt.

Het is ook een ervaren datingsite waarop je een grote kans hebt om succesvol te worden. Be2 is in meer dan 40 landen actief en verwelkomt internationaal 17 miljoen leden.

Leden op de datingsite zijn veelal op zoek naar een serieuze relatie. 57% van de leden is vrouw en 43% van de leden is man.

Lees meer informatie & review van Be2! >

Gratis aanmelden op Be2!

9. Seniorengeluk – een erg gebruiksvriendelijke datingsite voor 50-plussers

seniorengeluk

Ouderen voelen zich vaak eenzaam en hebben de zoektocht naar een nieuwe liefde al opgegeven, om die reden is Seniorengeluk er. Seniorengeluk brengt 50-plussers met elkaar in contact om een relatie of vriendschap te vinden.

Je ontmoet op Seniorengeluk op een gemakkelijke wijze andere 50-plussers die bij je passen. Je kunt namelijk gebruik maken van een uitgebreide zoekfunctie en kun je andere leden beoordelen door de functie fotozapper te gebruiken.

Veel 50-plussers vinden het lastig om zich aan te melden op een datingsite, wat logisch is, je doet het niet iedere dag. Om die reden is het inschrijfproces op Seniorengeluk vereenvoudigd. Je hoeft slechts een paar gegevens van jezelf op te geven om lid te worden van de datingsite.

Lees meer informatie & review van Seniorengeluk! >

Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

10. Datingeasy – een gemakkelijk en eenvoudige datingsite

datingeasy

Als je dacht dat online dating moeilijk was, dan heb je dit mis. De datingsite Datingeasy is namelijk een eenvoudige en gemakkelijke datingsite. De datingwebsite is erg overzichtelijk, waardoor je gemakkelijk leden kunt vinden die bij je passen.

Voornamelijk door de functies van Datingeasy wordt het online daten gemakkelijk gemaakt. Je ontmoet namelijk snel leden die bij je passen door een zoekfilter, in de zoekfilter kun je precies aangeven waaraan iemand moet voldoen, waarna je leden krijgt te zien die echt bij je passen.

Datingeasy is naast eenvoudig ook populair in België, volgens statistieken melden dagelijks meer dan 250 nieuwe leden zich aan bij de datingwebsite. Het maakt niet uit hoe of wie je bent, je bent altijd welkom op Datingeasy. Probeer Datingeasy volledig gratis uit!

Lees meer informatie & review van Datingeasy! >

Gratis aanmelden op Datingeasy!

Waarom zijn dit de beste datingsites in België?

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben de bovenstaande beste datingsites in België nauwkeurig samengesteld, hiervoor zijn wij lid geweest van tientallen datingsites om deze te testen. Tijdens het testen hebben we op een aantal dingen gelet, namelijk hoe populair deze datingsites zijn, hoe gebruiksvriendelijk en hoe veilig de datingsites zijn.

De bovenstaande datingsites hebben wij als beste datingsites in België bevonden. Dit komt omdat er veel mensen uit België lid zijn van deze datingsites, het gebruiksvriendelijk is en dat de datingsites uiterst voorzichtig omgaan met jouw gegevens.

Veel van deze datingsites zijn ook actief in Nederland, maar hebben in de meeste gevallen een aparte versie van de datingwebsite gemaakt die op België gericht is. Deze datingsites zijn niet alleen in Nederland populair, maar verwelkomen ook duizenden leden in België.

3 tips om een goede datingsite in België te kiezen

Er zijn zoveel datingsites in België actief dat je niet meer goed kunt weten welke je moet kiezen. Misschien ben je wel aan het twijfelen tussen een aantal datingsites en kom je er niet uit. Daarom geven we 3 tips om een goede datingsite te kiezen.

Tip 1 kies een datingsite die bij je doelgroep hoort

Veel mensen behoren tot een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld 50-plussers of hoger opgeleiden. Om de meeste kans te hebben om de liefde te vinden is het slim om een datingsite te kiezen die bij je doelgroep hoort. Dit heeft namelijk veel voordelen, zo ontmoet je veel mensen die goed bij je passen. Daarnaast word je op de meeste doelgroepgerichte datingsites beter gematcht met andere leden.

Een aantal voorbeelden doelgroepen met daarbij de beste datingsite:

Ben je een 50-plusser? Meld je dan aan op 50liefde. 50liefde is de ontmoetingsplaats voor 50-plussers in België.

Ben je hoogopgeleid? Dan is het slim om je aan te melden op EliteDating. EliteDating is de plaats waar hoger opgeleiden elkaar ontmoeten in België.

Zoek je een serieuze relatie? Dan kun je het beste je aanmelden op Parship.

Tip 2 zoek uit welke opties een datingsite heeft

Voordat je je aanmeldt op een datingsite, is het slim om uit te zoeken welke opties een datingsite heeft. Zo weet je wat je van de datingsite kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan. Het is slim om uit te zoeken of een datingsite een dating app beschikbaar heeft en/of evenementen organiseert.

Voordat je lid wordt van een datingsite is het dus eerst slim om op de homepagina van de datingsite te kijken wat voor opties en keuzes de datingsite aanbiedt.

Tip 3 kies een datingsite waar je voor moet betalen

Ben je serieus opzoek en wens je een goed werkende datingsite waarop je geen nepprofielen of inactieve profielen tegenkomt? Dan is het slim om te kiezen voor een datingsite waarvoor je moet betalen. Op een datingsite waarvoor je moet betalen kom je leden tegen die actief op zoek zijn naar de liefde en word je gematcht met leden die bij je passen.

Op de meeste datingsites waarvoor je moet betalen kun je eerst een gratis profiel aanmaken. Zo kun je kijken of de datingsite iets voor je is en kan het alvast uitproberen.

Datingsites in België vergelijken

Als je niet weet welke datingsite je moet kiezen kun je het beste datingsites vergelijken. Er zijn veel goede datingsites in België actief die voor verschillende intenties bedoeld zijn. Door datingsites te vergelijken kom je erachter welke datingsite wel of niet bij jou passen. Het wordt dan een stuk gemakkelijker om een keuze te maken tussen datingsites.

Hieronder hebben we een vergelijker neergezet om datingsites in België te vergelijken. Je kunt precies aangeven wat je wensen en intenties zijn, waarna je datingsites krijgt te zien die als beste bij jou passen.

Belangrijke datingtips in België

Tenslotte aan het einde van dit artikel lees je nog enkele belangrijke datingtips. Wanneer je een leuk iemand hebt ontmoet op een datingsite wil je natuurlijk een succesvolle date hebben, daar helpen deze 3 tips zeker mee.

Tip 1 romantiek is erg belangrijk

Als je op de eerste date erg romantisch bent scoor je hier veel pluspunten mee, Belgische mannen en vrouwen houden namelijk van romantiek. Uit onderzoek van Parship.be is gebleken van 79% van de Vlaamse vrouwen van romantiek houdt, bij mannen ligt dit percentage iets lager, namelijk 75% van de Vlaamse mannen houdt van romantiek. Bij dit onderzoek is wel iets opvallends, oudere vrouwen houden overduidelijk meer van romantiek dan vrouwen van onder de 40 jaar.

Om romantisch op de eerste date te zijn kun je bijvoorbeeld een bos bloemen meenemen of een cadeautje geven.

Tip 2 kom beleefd over

De meeste Belgen (voornamelijk vrouwen) houden ervan als je beleeft en netjes overkomt. De meeste Belgische vrouwen zijn op zoek naar een intelligente man die zich beleeft en netjes gedraagt en financiële stabiliteit heeft. Uiterlijk vinden veel mensen in België in eerste instantie niet zozeer belangrijk, het gaat meer om het innerlijk.

Wanneer je netjes en beleefd overkomt heb je dus meer kans op een succesvolle date.

Tip 3 hou rekening met je taalgebruik

In België worden hoofdzakelijk twee verschillende talen gesproken, namelijk Nederlands en Frans. Nederlands wordt voornamelijk in Vlaanderen gesproken en Frans in het zuiden van België. Wanneer je gaat daten met iemand anders in België kun je te maken krijgen met een taalbarrière. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat jij goed Nederlands spreekt maar dat de ander alleen
Frans spreekt.

Mochten jullie beide Nederlands spreken moet je rekening houden met het taalgebruik. Woorden in het België hebben soms een hele andere betekenis dan in Nederland. Bijvoorbeeld de woorden poepen en kot. Deze worden zijn in België heel normaal om te gebruiken, maar in het Nederlands heeft het een negatieve betekenis.

Om een succesvolle date te hebben moet je dus rekening houden met het taalgebruik. Je zult elkaar niet altijd even goed begrijpen, maar er zullen wel grappig situaties hierdoor ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.