serieuze relatie

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar een datingsite? Dan ben je hier op het goede adres! In dit artikel lees je de top 9 beste datingsites voor hoger opgeleiden.

Wanneer je hoogopgeleid bent, kan het lastig zijn om een relatie, date of vriendschap te vinden. Veel hoger opgeleiden hebben het druk en stellen vaak veel eisen aan een relatie kandidaat. Daarom zijn er speciale datingsites voor hoger opgeleiden. Op datingsites die speciaal voor hoger opgeleiden zijn ontmoet je snel andere hoogopgeleide singles die bij je passen, zo word je snel succesvol.

Er zijn veel datingsites die zich richten op hoger opgeleiden, waardoor je wellicht niet meer goed weet welke je moet kiezen. Daarom lees je hier de 9 beste datingsites voor hoger opgeleiden.

De 9 beste datingsites voor hoger opgeleiden

1. EliteDating – de beste datingsite voor hoger opgeleiden

elitedating

Ben je hoogopgeleid? Dan is de datingsite EliteDating voor jou bedoeld. EliteDating is de beste datingsite voor hoger opgeleiden. Het is een erg populair datingsite, wekelijks schrijven meer dan 1500 nieuwe leden zich in op de datingsite.

Op EliteDating ontmoet je leden die echt bij je passen, de datingsite beschikt over een goed matchingssysteem. Je wordt met andere leden gematcht op basis van je voorkeuren, intenties en interesses. Door dit matchingssysteem heb je veel kans om succesvol te worden op EliteDating, maandelijks vinden meer dan 2500 singles de liefde via EliteDating.

70% van de leden heeft een universitaire opleiding afgerond en 90% van de leden is 30 jaar of ouder.

EliteDating is een ervaren datingsite, het heeft meer dan 10 jaar ervaring en verwelkomt miljoenen leden. In Europa telt EliteDating meer dan 13 miljoen leden.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

2. Parship – voor wie een serieuze relatie zoekt

parship

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan moet je op Parship zijn, Parship is de nummer 1 in serieuze relaties. Je hebt veel kans om succesvol te worden, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol! Het slagingspercentage op Parship is hoger dan op andere datingsites.

De reden dat veel leden succesvol worden op Parship komt door het uitmuntende matchingsprincipe. Op Parship word je met andere leden gematcht op basis van je voorkeuren, levensstijl en karakter. Zo hoef je niet uren te zoeken naar leden die bij je passen, maar ontmoet je in een enkele minuten andere hoger opgeleiden die bij je passen.

Op Parship kun je veel leden vinden die hoogopgeleid zijn, een groot gedeelte van de leden beschikt over een HBO of WO diploma. De meeste leden op de datingsite zijn tussen de 30 en 50 jaar.

Het aanmelden op Parship is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

3. e-Matching – voor wie op zoek is naar een duurzame relatie

e-matchting

e-Matching is een erg goede datingsite voor hoger opgeleiden, de datingsite is uitsluitend bedoeld voor hbo’ers en academici. Op e-Matching ontmoet je hoogopgeleide singles die goed bij je passen en op zoek zijn naar een duurzame relatie.

Wanneer je het inschrijven op e-Matching lastig vindt of je weet niet zo goed hoe alles werkt, kun je hulp krijgen van een professionele datingcoach. De datingcoach helpt je met het hele proces op de datingsite. Ook kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van e-Matching, dagelijks is de klantenservice bereikbaar.

e-Matching doet er alles aan om voor een veilige datingomgeving te zorgen, zo worden alle profielen en foto’s handmatig gecontroleerd op echtheid. Oude profielen worden automatisch verwijderd van de site. Ook doet de datingsite er alles aan om je privacy te beveiligingen, zo is e-Matching nummer 1 geworden bij een privacytest door de consumentbond.

Lees meer informatie & review van e-Matching! >

Gratis aanmelden op e-Matching!

4. Match4me – alleen voor mensen HBO of WO diploma hebben

match4me

De datingwebsite Match4me is ook alleen bedoeld voor hoogopgeleide mannen en vrouwen. Match4me is één van de beste datingsites in Nederland, dit komt door de gebruiksvriendelijkheid en de populariteit van de website.

Leden op Match4me zijn actief op zoek naar een relatie, vriendschap of een date. Dit is te zien aan het aantal verstuurde berichten tussen de leden, jaarlijks worden er meer dan 250.000 berichten verstuurd tussen de leden van Match4me.

Op Match4me kun je persoonlijke berichten versturen, chatten met online leden en quizzen spelen. Je kunt ook van Match4me gebruik maken door je smartphone of tablet te gebruiken, je kunt gratis de dating app van de Match4me downloaden.

Wil je andere hoger opgeleiden ontmoeten? Dan moet je je aanmelden op Match4me. Het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Match4me! >

Gratis aanmelden op Match4me!

5. Lexa – ontmoet hoogopgeleide singles in je omgeving

lexa

Lexa is een algemene datingsite, dit houdt in dat iedereen welkom is op de datingsite. De datingsite is dus niet speciaal bedoeld voor hoger opgeleiden, maar je ontmoet veel hoogopgeleide mannen en vrouwen op Lexa. Door handige zoekfilters vind je snel hoogopgeleide singles die bij je passen.

Je komt snel in contact met hoogopgeleide singles op de datingsite. Door verschillende functies vind je singles in je omgeving, zo kun je gebruik maken van handige zoekfilters en van een handige functie om snel leden te beoordelen. Wanneer je een leuk iemand ziet kun je direct een berichtje sturen. Op deze manier ontstaat er al snel een gesprek en heb je al snel een date afgesproken met iemand op Lexa.

Lexa is niet alleen een datingsite, het heeft ook een dating app beschikbaar. De dating app van Lexa is één van de beste en populairste dating apps in Nederland. Meld je gerust gratis aan op Lexa!

Lees meer informatie & review van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

6. Smartsingles – daten op niveau

smartsingles

Net zoals de datingsites EliteDating en e-Matching, is Smartsingles ook alleen bedoeld voor hoger opgeleiden. Smartsingles staat voor daten op niveau, waarbij kennis en intelligentie een grote rol spelen bij het vinden van een partner.

De naam van de datingsite zegt het misschien al, op Smartsingles kun je slimme singles vinden. Je ontmoet snel intelligente mensen die bij je passen. Op Smartsingles kun je gebruik maken van handige zoekfunctionaliteiten, waardoor je leden vindt die bij je passen.

Heb je vragen of opmerkingen over de datingsite? Smartsingles heeft een goede klantenservice, zelfs in het weekend en ’s avond is de klantenservice bereikbaar.

Lees meer informatie & review van Smartsingles! >

Gratis aanmelden op Smartsingles!

7. Relatieplanet – de populairste datingsite in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, meer dan 1.6 miljoen Nederlanders zijn al ingeschreven geweest. Al 10 jaar op een rij heeft Relatieplanet een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite.

Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Maar doordat de datingsite erg populair is, vind je veel hoogopgeleide singles op Relatieplanet. Door uitgebreide zoek- en filterfunctionaliteiten vind je binnen de kortste keren andere hoogopgeleide singles die bij je passen.

Relatieplanet maakt gebruikt van uitgebreide profielen die veel informatie over iemand bevat, zo kun je snel zien of iemand bij je past. Het aanmelden op Relatieplanet is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

Gratis aanmelden op Relatieplanet!

8. Be2 – ontmoet hoger opgeleiden die serieus op zoek zijn

be2

Be2 is een erg populaire datingsite in Nederland, waarop duizenden hoogopgeleide singles zijn te vinden. Meer dan 750.000 mensen in Nederland zijn al ingeschreven geweest op Be2. Maar Be2 is niet alleen in Nederland populair, het is de snelst groeiende matchmaking dienst ter wereld. Wereldwijd verwelkomt Be2 meer dan 21 miljoen leden, waar tot 20.000 nieuwe leden per dag bij komen.

Be2 wil dat je bij hun een partner voor het leven vindt, daarom maakt de datingsite gebruik van een slim matchingsprincipe. Door het matchingsprincipe word je gematcht met leden die passen bij je voorkeuren en principes.

Van Be2 kun je gebruik maken met een gerust hart, het is namelijk een erg veilige datingsite. Andere personen hebben geen toegang tot je persoonlijke gegevens en je kunt zelf bepalen wie je foto’s te zien krijgt.

Lees meer informatie & review van Be2! >

Gratis aanmelden op Be2!

9. 50plusmatch – voor hoger opgeleiden van 50 jaar of ouder

50plusmatch

Ben je hoogopgeleid en een 50-plusser? Dan is de datingsite 50plusmatch voor jou bedoeld! 50plusmatch is de beste datingsite voor 50-plussers, het is door verschillende consumentenorganisaties als beste datingsite uitgeroepen. Zo is 50plusmatch als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards en als beste getest door het televisieprogramma Kassa.

Op 50plusmatch kun je gebruik maken van veel functionaliteiten, zo kun je profielen bekijken, chatten, quizzen spelen, dingen delen op Things2Share en zien wie je profiel heeft bezocht. Ook kun je gebruik maken van de dating app van 50plusmatch. Met de app kun je altijd en overal gebruik maken van 50plusmatch.

Leden hebben actief contact met elkaar, dit komt door de vele chatfuncties op de website. Per jaar worden er meer dan 8 miljoen berichten verstuurd tussen de leden. Probeer 50plusmatch gerust gratis!

Lees meer informatie & review van 50plusmatch! >

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

Wanneer ben je welkom op een datingsite voor hoger opgeleiden?

Je bent welkom op een datingsite voor hoger opgeleiden als je een opleiding hebt gevolgd op HBO of universitair niveau. Bijna bij alle datingsites die voor hoger opgeleiden zijn heb je minimaal een hbo-diploma nodig.

Echter kunnen datingsites niet controleren of je wel beschikt over een HBO of wo diploma. Op datingsites voor hoger opgeleiden zijn vaak niet alle leden hoogopgeleid. Bijvoorbeeld op EliteDating zijn 7 op de 10 leden hoogopgeleid, niet alle leden zijn hoogopgeleid. Je bent bijvoorbeeld ook welkom op een datingsite voor hoger opgeleiden wanneer je carrièregericht bent. Je kunt je dus gerust aanmelden op een datingsite voor hoger opgeleiden als je niet beschikt over een HBO of WO diploma. Maar wanneer je niet over een HBO of een hoger diploma beschikt, kun je je beter aanmelden op een algemene datingsite.

Voordelen van datingsites voor hoger opgeleiden

Wanneer je hoogopgeleid bent, heeft het veel voordelen om je aan te melden op een datingsite die speciaal voor hoger opgeleiden is. Zo weet je zeker dat je in contact komt met gelijk stemmige singles, waarmee je hetzelfde gespreksniveau kunt hebben.

Het belangrijkste voordeel van datingsites voor hoger opgeleiden is dat je al bij je doelgroep zit en daardoor veel sneller een match hebt met iemand. Je ontmoet veel sneller andere singles met dezelfde levensstijl en interesses. Hierdoor heb je meer kans om de liefde te vinden.

Een ander voordeel is dat er op datingsites voor hoger opgeleiden minder oplichting of ongewenst contact plaats vindt. Dit komt doordat oplichters deze datingsites niet laagdrempelig genoeg vinden en oplichters niet op zoek zijn naar de doelgroep hoger opgeleiden. Daarnaast zijn datingsites voor hoger opgeleiden goed beveiligd tegen oplichting, zo worden alle profielen op de datingsites handmatig gecontroleerd op echtheid en gebruiken ze een goede beveiliging voor de website.

Datingsites hoger opgeleiden vergelijken

Voor iedereen is het verschillend welke datingsite bij hem of haar past. Iedereen heeft andere intenties en principes, met name hoger opgeleiden. Hoger opgeleiden stellen vaak veel eisen aan een datingsite. Wat logisch is, ze willen van een datingsite gebruik maken die aansluit bij hun wensen. Het is daarom slim om datingsites te vergelijken. Door datingsites voor hoger opgeleiden te vergelijken weet je welke datingsites bij je passen.

In de hier onderstaande vergelijker kun je aangeven wat je wensen en intenties zijn, waarna je datingsites krijgt te zien die het beste bij je passen.

Dating hoger opgeleiden

Hoogopgeleide singles zoeken vaak een partner die ook hoogopgeleid is. Zo heb je hetzelfde kennisniveau, soortgelijke zelfontwikkeling en eerder dezelfde interesses. Echter kan het lastig zijn om een partner te vinden die bij je past en ook hoogopgeleid is.

Daarom zijn er datingsites voor hoger opgeleiden ontwikkeld, deze datingsites zijn uitsluitend bedoeld voor mensen die minimaal over een hbo diploma beschikken. Datingsites zoals EliteDating en e-Matching zijn hier bekende voorbeelden van.

Wanneer je lid wordt van een datingsite die alleen voor hoger opgeleiden is bedoeld, heb je veel kans om een hoogopgeleide partner te vinden die bij je past. Datingsites voor hoger opgeleiden maken meestal gebruik van een slim matchingssysteem. Door het slimme matchingssysteem word je gematcht met leden die passen bij je voorkeuren, persoonlijkheid en levensstijl. Hierdoor ontmoet je snel leden die hetzelfde kennisniveau en interesses hebben.

Een date met iemand die je hebt ontmoet op een datingsite voor hoger opgeleiden zal eerder succesvol worden. Dit komt doordat je vaak al op één lijn zit en je kunt sneller een goed gesprek hebben.

Veel Nederlanders zijn hoogopgeleid, 3 op de 10 Nederlanders tussen de 15 en 75 jaar zijn hoogopgeleid. Vooral in grote steden zijn hoogopgeleide mensen te vinden. In Utrecht is meer dan de helft van de mensen tussen de 15 en 75 jaar hoogopgeleid.

3 tips voor het dating profiel op een datingsite voor hoger opgeleiden

Aan het einde van dit artikel lees je nog 3 tips voor je dating profiel voor op een datingsite voor hoger opgeleiden. Met deze tips leer je hoe je een goed profiel kunt maken waarmee je succesvol wordt.

Tip 1: zorg voor goede profielfoto’s

Het is belangrijk dat je voor goede profielfoto’s zorgt, dit is vaak het eerste wat andere leden van je zien. Andere hoogopgeleide singles beoordelen je vaak alleen op je profielfoto’s en kijken minder naar de rest van je profiel, je begrijpt nu wel dat je profielfoto’s goed moeten zijn.

Als je zulk soort profielfoto’s gebruikt heb je meer kans om succesvol te worden:

  • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent
  • Foto’s met een (huis)dier erop
  • Foto’s waar je een filter gebruikt om zo beter uit de verf te komen.

Het is goed om tussen de 3 en 5 foto’s toe te voegen aan het dating profiel.

Lees ook: 8 ultieme tips voor je dating profiel!

Tip 2: geen grote profielbeschrijving

Om een goede indruk te maken op andere leden moet je een korte, maar krachtige profielbeschrijving hebben. Andere hoger opgeleiden moeten in de profielbeschrijving kunnen lezen waar je van houdt en wat je interesses zijn. Maar het moet niet een lang verhaal worden, want dan haken andere hoger opgeleiden af.

Je moet in je profielbeschrijving zetten hoe je bent, wat je interesses en je hobby’s zijn. Voor een goede profielbeschrijving zijn maar een paar zinnen nodig.

Het is niet slim om in je profielbeschrijving te zetten naar wat voor iemand je op zoek bent, dit is namelijk niet nodig; je hebt namelijk al doorgegeven aan de datingsite naar wie je op zoek bent en hier word je automatisch mee gematcht.

Tip 3: zorg voor een volledig profiel

Wanneer je je aanmeldt op een datingsite moet je ervoor zorgen dat je een volledig ingevuld profiel hebt. Dit zorgt namelijk voor het meest succes. Met een volledig ingevuld profiel kunnen andere singles precies lezen hoe je bent en wat je interesses zijn.

Het zorgt er ook voor dat datingsites voor hoger opgeleiden je beter kunnen matchen met andere leden. Zo krijg je matches te zien van personen die erg goed bij je persoonlijkheid en levensstijl passen.

Je moet ervoor zorgen dat je je profiel helemaal invult. Het is verstandig dat je na het aanmelden bij de een datingsite direct naar je profiel gaat en de informatie op je profiel aanvult.

Offline dating voor hoger opgeleiden

Het internet biedt een tal van mogelijkheden om hoogopgeleide singles te ontmoeten. Maar misschien wil je geen gebruik maken van het internet en in het echt hoogopgeleide singles ontmoeten.

Offline zijn hoogopgeleide singles niet gemakkelijk te vinden. Het is daarom belangrijk dat je op de juiste plaatsen zoekt om hoger opgeleiden te vinden.

Op het werk

Aan deze plek zul je niet als eerste denken om hoger opgeleiden offline te ontmoeten. Hoger opgeleiden brengen meestal veel tijd door op kantoor, op deze plek zijn dus de meeste hoger opgeleiden te vinden die single zijn.

De volgende keer op je werk moet je is verder kijken dan alleen je eigen bureau of afdeling. Ga wat meer om met je collega’s, bijvoorbeeld door een rondje te lopen in de pauze of mee te doen aan de vrijdagmiddagborrel. Wie weet zijn er leuke collega’s die single zijn.

Speeddates

Om offline een hoogopgeleide partner te ontmoeten zijn speeddates ook een geschikt plaats/activiteit. Speeddates zijn een leuke en effectieve manier om een match met iemand te vinden. Met speeddaten praat je een aantal minuten met iemand. Als je merkt dat het klikt kun je contactgegevens uitwisselen om bijvoorbeeld een vervolgdate af te spreken.

De datingsite e-Matching organiseert bijna dagelijks speeddates voor hoger opgeleiden. Op deze speeddates ontmoet je ongeveer 20 hoogopgeleide singles uit jouw regio en uit jouw leeftijdsgroep. Speeddates zijn een leuke aanvulling op het online daten op e-Matching.

Horecagelegenheden

Ga is naar horecagelegenheden die voor wat hoger opgeleide mensen is bedoeld. Bij deze horecagelegenheden kom je andere mensen tegen dan bijvoorbeeld je vaste café. In café of club die voor wat hoger opgeleid publiek is bedoeld kom je gemakkelijk met elkaar in contact en wie weet zit er een leuk iemand tussen die single is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.