datingsites voor 40 plus

Als 40-plusser ben je misschien wel op zoek naar een nieuwe liefde. Je hebt misschien al wel meerdere relaties achter de rug, maar op een gegeven moment ben je toch weer op zoek naar een nieuwe relatie. Om de liefde te vinden maak je de meeste kans op online datingsites. Op datingsites kun je op een gemakkelijke manier op zoek gaan naar een leuk iemand en heb je binnen de kortste keren een date.

In dit artikel ga je lezen wat de 8 beste datingsites voor 40-plussers zijn. Daarnaast kom je te weten welke datingsite je moet kiezen, hoe het daten gaat op 40-jarige leeftijd en lees je een aantal belangrijke dating tips.

8 datingsites voor 40 plus singles

Wij van Dedatingwijzer.nl hebben veel verschillende datingsites getest, inmiddels meer dan 100 datingsites en dating apps. Hierdoor weten wij precies welke datingsites geschikt zijn voor welke doelgroep, zo kunnen wij de beste datingsites voor 40 plus hieronder vermelden.

Mocht je een datingsite interessant vinden kun je op deze website een uitgebreide review over de datingsite lezen en kun je je gratis aanmelden op de datingsite. Zo kun je gerust kijken of het iets voor je is en kun je alvast gratis op zoek gaan naar andere leuke singles.

1. Parship – de beste datingsite voor 40-plussers

parship

Als je een 40-plusser bent moet je bij de datingsite Parship zijn. Parship is één van de populairste datingsites in Nederland en is vooral bedoeld voor mensen die ouder zijn dan 30 jaar. Deze datingsite wordt ook wel de nummer 1 in serieuze relaties genoemd, dit komt omdat je bij Parship alleen terecht kunt voor een serieuze relatie en een grote kans hebt om die te vinden.

Op Parship wordt ruim 38% van de leden succesvol in het vinden van een nieuwe relatie, dit slagingspercentage is veel hoger dan op andere datingsites. De reden dat veel 40-plussers op Parship succesvol worden komt door het uitmuntende matchingssysteem. Het matchingssysteem vindt leden bij jou die passen bij je persoonlijkheid, voorkeuren en levensstijl. Zo heb je binnen enkele ogenblikken iemand gevonden die goed bij je past en kun je direct een gesprek beginnen.

De datingsite Parship is echt een aanrader als je 40plus bent en op zoek bent naar een relatie. Het aanmelden is bovendien volledig gratis!

Lees meer informatie van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

2. 50plusmatch – een goede datingsite voor 50+

50plusmatch

Als je ouder bent dan 40 jaar is 50plusmatch ook een goede datingsite voor jou. 50plusmatch wordt ook wel de beste datingsite voor 50-plussers genoemd. Dit komt doordat het door verschillende consumentenorganisaties als beste is getest. Zo is 50plusmatch als beste getest door het televisieprogramma Kassa en als beste datingsite is aangewezen door Thuiswinkel Awards.

Op 50plusmatch kom je veel in contact met andere leden, dit komt door de uitgebreide functionaliteiten die op de website te vinden zijn. Per jaar worden er meer dan 8 miljoen berichten verstuurd tussen de leden. Dit getal duidt wel aan dat je met veel andere 40-plussers en 50-plussers in contact komt en je snel een date hebt.

Het aanmelden op 50plusmatch is volledig gratis.

Lees meer informatie van 50plusmatch! >

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

3. Relatieplanet – erg populair onder 40plus

relatieplanet

Als je op zoek bent naar een datingsite waar je veel mensen van jouw leeftijd kunt vinden moet je bij Relatieplanet zijn. Relatieplanet is de populairste datingsite in Nederland, al meer dan 1.6 miljoen mensen hebben er al gebruik van gemaakt. Door de populariteit van de datingsite vind je veel mensen van 40 jaar en ouder, zo weet je zeker dat je genoeg keuze hebt.

Je vindt gemakkelijk leden die bij je passen op Relatieplanet. Door uitgebreide zoek- en filterfuncties vind je snel leuke singles en kun je direct in contact met hun komen.

Relatieplanet heeft al 10 jaar op rij een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite, dit geeft wel aan dat de datingsite zeker een aanrader is.

Lees meer informatie van Relatieplanet! >

4. EliteDating – voor hoger opgeleiden

elitedating

Veel 40-plussers hebben een opleiding afgerond op hoger niveau en voor deze mensen is de datingsite EliteDating erg geschikt. EliteDating is een datingsite voor hoger opgeleiden en carrièregerichte mensen.

Het is een erg populaire datingsite voor hoger opgeleiden, wekelijks melden ruim 1500 nieuwe leden zich aan op de datingsite. Een groot deel van de leden in ouder dan 40 jaar, volgens cijfers is 90% van de leden ouder dan 30 jaar.

Je hebt veel kans om succesvol te worden op de datingsite, EliteDating werkt eveneens met een uitgebreid matchingssysteem. Maandelijks worden meer dan 2500 leden succesvol!

Lees meer informatie van EliteDating! >

Gratis aanmelden op EliteDating!

5. Lexa – ontmoet andere 40-plussers in je omgeving

lexa

Op zoek naar 40-plussers in je omgeving? Dan ben je bij Lexa op het juiste adres. Op Lexa vind je heel gemakkelijk singles van alle leeftijden in je omgeving. Door een uitgebreide zoekfilter en matchingssysteem vind je binnen een paar minuten leuke leden en kun je direct een berichtje sturen.

Lexa is niet alleen een datingsite die erg geschikt is voor 40 plus, maar het heeft ook een erg handige dating app beschikbaar. De dating app van Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland. Als je de app hebt gedownload kun je nog handiger van Lexa gebruik maken en heb je veel kans om een leuk iemand te ontmoeten.

Het aanmelden op Lexa is volledig gratis, je zult al snel veel leuke vrijgezellen ontmoeten van je leeftijd.

Lees meer informatie van Lexa! >

Gratis aanmelden op Lexa!

6. Seniorengeluk – special ontwikkeld voor de wat oudere single

seniorengeluk

Seniorengeluk is een redelijk populaire datingsite die speciaal ontwikkeld is voor de wat oudere single. Als je je niet helemaal thuis voelt op het internet is Seniorengeluk een erg geschikte datingsite voor jou, dit komt omdat de datingsite erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk is.

Door uitgebreide zoekfilters vind je gemakkelijk leden die bij je passen. De uitgebreide profielen van de leden kun je bekijken en kun je vervolgens een berichtje sturen of met de persoon flirten. Zo kom je gemakkelijk in contact met andere leden.

Aan alles valt te merken dat Seniorengeluk is ontwikkeld voor de wat oudere single, zo is bijvoorbeeld ook het inschrijfproces eenvoudiger dan op andere datingsites. Je meld je gratis aan door slechts een paar gegevens in te vullen.

Lees meer informatie van Seniorengeluk! >

Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

7. Ourtime – voor actieve 50-plussers

ourtime

Een andere datingsite die voor 50-plussers is bedoeld is Ourtime. De datingsite Ourtime is voornamelijk voor de actieve 50-plusser bedoeld, dit valt bijvoorbeeld te merken aan de activiteiten die Ourtime voor de leden organiseert. Met de activiteiten die Ourtime organiseert ga je een rondje lopen of dineren met elkaar, zo leer je elkaar in het echt kennen. In het organiseren van evenementen is Ourtime uniek, de meeste andere datingsites voor 40 plus doen dit niet.

Je ontmoet op een gemakkelijke manier gelijkgestemde singles op Ourtime. Door een uitgebreide zoekfilter vind je al snel leuke mensen. In de zoekfilter kun je precies aangeven naar wie je op zoek bent en je krijgt direct al veel mensen te zien.

Lees meer informatie van Ourtime! >

Gratis aanmelden op Ourtime!

8. Be2 – voor wat oudere singles die serieus op zoek zijn

be2

Als je serieus op zoek bent naar andere singles is Be2 ook een echte aanrader. Al meer dan 750.000 mensen hebben van Be2 gebruik gemaakt, waarvan vele een relatie hebben gevonden. Een leuk iemand vinden op Be2 is ook geen moeilijke opgave, de datingsite maakt gebruik van een matchingsprincipe waarmee je goede matches met personen krijgt. Zo hoef je niet lang te zoeken naar iemand die bij je past.

Wanneer je gebruik maakt van Be2 kun je dit met een gerust hart doen, het is namelijk een erg veilige datingsite. Zo maakt het gebruik van een beveiligde verbinding en kun je je eigen profiel beheren.

Lees meer informatie van Be2! >

Gratis aanmelden op Be2!

Welke datingsite voor 40 plus moet ik kiezen?

Je hebt gelezen wat de 8 beste datingsites voor 40-plussers zijn, maar je weet misschien niet welke je moet kiezen. De datingsites kunnen op elkaar lijken, als je niet precies weet wat je van een datingsite verwacht is het moeilijk om er één uit te kiezen.

Om een datingsite te kiezen die goed bij je past moet je bepalen wat je intentie is en wat je zoekt. Als je op 40-jarige leeftijd op zoek bent naar een nieuwe relatie moet je een datingsite kiezen die daarvoor bedoeld is. Maar het kan ook zijn dat je op zoek bent naar spannende contacten, dan moet je een datingsite kiezen die voor die intentie bedoeld is.

Om er precies achter te komen welke datingsite het beste bij je past moet je de volgende vragen aan jezelf stellen:

  • Naar wat voor iemand ben ik op zoek?
  • Welke intentie heb ik?
  • In welke doelgroep zoek ik en welke datingsites zijn voor die doelgroep bedoeld?

Als je antwoordt op deze vragen hebt gegeven ik het heel gemakkelijk om een datingsite te kiezen die bij jou intentie past.

Het beste is om één van de beste en populairste datingsites in Nederland te kiezen, op deze datingsites kun je altijd terecht en het maakt niet uit wat voor intentie je hebt. Enkele datingsites die een aanrader zijn Parship, Lexa, EliteDating en Relatieplanet.

Waarom daten op 40-jarige leeftijd?

Je vraagt je misschien wel af waarom je op 40-jarige leeftijd gaat daten. Je hebt misschien al het nodige meegemaakt op liefdesgebied. Veel mensen hebben op 40-jarige leeftijd al meerdere relaties achter de rug en misschien wel een huwelijk.

Het maakt niet uit hoelang je single bent, op een gegeven moment gaat iedereen weer op zoek naar de liefde. Omdat mensen weer op zoek zijn naar de liefde gaan ze weer daten op 40-jarige leeftijd.

Maar op zo’n leeftijd begin je niet zomaar een nieuwe relatie, want je hebt misschien al kinderen. Daarom is het belangrijk om te weten wat je zoekt, dit maakt het eenvoudiger om mensen te vinden die goed bij je passen en je hebt eerder kans dat je weer een relatie krijgt.

Online daten na scheiding en/of als alleenstaande ouder

Als je een scheiding achter de rug hebt of je bent een alleenstaande ouder kan het een grote stap zijn om weer te gaan daten. In je vorige relatie kan het vertrouwen in de ander een flinke opdoffer hebben gekregen of je bent bang dat de volgende relatie weer op een mislukking uitloopt.

Veel 40-plussers hebben het nodige meegemaakt in het leven en het daten gaat wellicht wat stroever, je gaat namelijk niet met iedereen daten. 40-plussers hebben vaak een druk leven met werk en kinderen, om deze reden is het belangrijk om voor een serieuze datingsite te kiezen. Ga geen gebruik maken van vluchtige dating apps om liefde te vinden, zoals Tinder. Op zulk soort dating apps is de kans veel kleiner om een relatie te vinden, tenzij je intentie niet is om iets serieus te vinden.

Schrijf je in op een goede datingsite die bij je intentie past. Als je bijvoorbeeld een alleenstaande ouder bent kun je het beste kiezen voor een datingsite voor alleenstaande ouders of voor een populaire datingsite.

Online dating tips voor 40-plussers

Aan het einde van dit artikel ga je nog 4 dating tips speciaal voor 40-plussers lezen. Als je deze dating tips leest en toepast heb je eerder kans om succesvol te worden in de liefde. Dit zijn de beste dating tips voor 40 plus:

Tip 1: mensen beginnen niet zomaar een nieuwe relatie

Op 40-jarige leeftijd heb je al het nodige meegemaakt, je hebt misschien al meerdere relaties achter de rug. Doordat mensen op deze leeftijd al het nodige hebben meegemaakt op het gebied van liefde beginnen ze niet zomaar een nieuwe relatie.

Op deze leeftijd doen mensen rustig aan met het zoeken van een relatie, hier moet je dus rekening mee houden en zelf ook niet te hard van stapel lopen. Als je te enthousiast op zoek gaat maak je een negatief indruk op iemand, waardoor je minder kans hebt dat daten een relatie wordt.

Tip 2: weet wat je zoekt, maar sla niet door

Zoals je al in dit artikel hebt gelezen is het belangrijk om te weten wat je zoekt, zo heb je meer kans om iemand te vinden die je leuk vindt. Als je bepaalt wat voor iemand je zoekt kun je doelgerichter zoeken op een datingsite of dating app. Bovendien is de kans veel groter dat het daten overgaat in een relatie.

Echter moet je oppassen dat je geen eisenlijstje gaat maken, je moet zogezegd niet doorslaan. Veel mensen van 40-jarige leeftijd gaan een eisenlijst verzinnen waaraan een toekomstige partner moet voldoen. Maar dit is niet nodig en het gaat je zeker niet helpen met het online daten. Het beste is om ongeveer te bepalen wat voor iemand je zoekt, maar je moet niet te ver in detail treden.

Tip 3: ga actief op zoek naar de liefde en wacht niet te lang met daten

Als je op zoek bent naar de liefde is het belangrijk dat je er genoeg tijd en energie in steekt, helemaal op deze leeftijd. Wat veel 40-plussers doen is dat ze zich inschrijven op een datingsite om een relatie te vinden, maar na een tijdje maken ze nog maar heel weinig gebruik van de datingsite.

Het is juist belangrijk om door te zetten en veel gebruik van de datingsite te maken, zo heb je veel meer kans om een nieuwe liefde te ontmoeten. Het vinden een nieuwe liefde is op 40-jarige leeftijd veel lastiger dan toen je jong was, dit komt omdat mensen op deze leeftijd al wat bagage hebben.

Als je actief op zoek gaat naar nieuwe liefde houdt dit in dat je veel gebruik maakt van een datingsite of dating app. Ga op zoek naar een leuk iemand en wacht niet te lang met het sturen van een berichtje. Als je een interessant gesprek hebt op de datingsite moet je andere contactgegevens uitwisselen en niet te lang wachten met daten.

Tip 4: blijf niet in het verleden hangen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe relatie is het belangrijk dat je niet in het verleden blijft hangen. Je kunt al meerdere relaties achter te rug hebben en misschien al wel een huwelijk, hierdoor kun je bang zijn dat de volgende relatie weer op een mislukking uitloopt.

Het beste is om niet aan het verleden te denken en te genieten van het daten. Als je opnieuw gaat daten gaat er immers een nieuwe wereld voor je open en het is dan niet fijn om met je verleden geconfronteerd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.