datingsite veilig

Je bent misschien wel van plan om je in te schrijven op een datingsite. Echter weet je niet of de datingsite veilig en/of betrouwbaar is. Het is dan belangrijk om te controleren of de datingsite veilig is, je wilt namelijk niet overal je gegevens achterlaten. In dit artikel lees je 4 tips om te controleren of een datingsite veilig is, lees je wat voor beveiliging de meeste datingsites hebben en lees je aan het einde van het artikel wat de meest veiligste en betrouwbaarste datingsites zijn.

4 tips om te controleren of een datingsite veilig is

Het is erg belangrijk om te controleren of een datingsite veilig is. Alleen hoe zie je dat een datingsite veilig en betrouwbaar is? Wanneer je de 4 onderstaande tips leest weet je precies waar je op moet letten om je weten of een datingsite veilig is.

Tip 1 kijk of je keurmerken ziet

Tip nummer 1 is direct de belangrijkste tip, het is erg belangrijk om te kijken of je keurmerken op een datingsite ziet staan. Keurmerken geven namelijk aan dat een datingsite veilig en betrouwbaar is. Wanneer je een keurmerk ziet staan op een datingsite, kun je er van op aan dat je niet wordt opgelicht en dat je waarde voor je geld krijgt. Keurmerken staan vaak onderaan de homepagina van de datingsite.

Voor datingsites zijn 2 soorten keurmerken ontwikkelt:

Keurmerk Thuiswinkel Waarborg

thuiswinkel waarborg

Het eerste keurmerk dat je op datingsites kunt vinden is het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg. Iedere betrouwbare en veilige datingsite beschikt over dit keurmerk. Het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg biedt 10 zekerheden aan consumenten. Een paar voorbeelden van de 10 zekerheden zijn dat je een veilige betaalomgeving hebt, bedenktijd van 14 dagen en de prijzen zijn duidelijk voor consumenten.

Keurmerk Veilig Daten

keurmerk veilig datenHet tweede keurmerk is het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk biedt de consument nog meer zekerheid dan het keurmerk van Thuiswinkel waarborg. Wanneer je het Keurmerk Veilig Daten ziet staan op een datingsite weet je 100% zeker dat de datingsite veilig is. Keurmerk Veilig Daten is niet zomaar een keurmerk, datingsites moeten aan zeer strenge voorwaarden voldoen om keurmerk te krijgen. Zo moeten datingsites een felle beleidsvoering tegen oplichting voeren, een goed bereikbare klantenservice hebben en de voorwaarden moeten klantvriendelijk.

Slechts een paar datingsites beschikken over dit keurmerk, omdat datingsites aan zeer strenge criteria moeten voldoen om dit keurmerk te krijgen. Het Keurmerk Veilig Daten is opgericht door een paar grote rolspelers in de datingmarkt en in nauw overleg met de consumentenbond.

Lees meer informatie van het Keurmerk Veilig Daten! >

Tip 2 check de reviews van de datingsite

Twijfel je of een datingsite veilig is? Dan is het slim om de reviews en gebruikerservaringen te lezen van de desbetreffende datingsite. Door de reviews te lezen kom je er al snel achter of een datingsite wel of niet veilig is. Het is dus erg belangrijk om de reviews te lezen van een datingsite als je veilig wil daten.

Reviews van datingsites kun je gemakkelijk op deze site lezen.

Tip 3 heeft een datingsite een goed bereikbare klantenservice?

Veilige en betrouwbare datingsites kun je herkennen aan een goed bereikbare klantenservice.

Maar wat is een goed bereikbare klantenservice? Bij een goed bereikbare klantenservice moet je minimaal contact kunnen opnemen per telefoon en/of per e-mail. Wanneer je contact opneemt per e-mail moet je binnen een enkele werkdagen antwoordt krijgen.

Vaak hebben onbetrouwbare datingsites een slecht bereikbare klantenservice. Wanneer je contact probeert op te nemen met een onbetrouwbare datingsite krijg je vaak nooit een reactie terug. Het is dus erg belangrijk om te checken of een datingsite een bereikbare klantenservice heeft.

Tip 4 Laat je gevoel spreken

Twijfel je of een datingsite veilig is? Laat dan je gevoel spreken. Als je gevoel zegt dat een datingsite niet 100% veilig is, is het verstandiger om je niet aan te melden op die datingsite. Maar denk je dat een datingsite veilig is, dan kun je gerust op die datingsite aanmelden.

Het is belangrijk dat je je gevoel laat spreken. Dan weet je zeker dat je niet lid wordt van een onbetrouwbare datingsite en kun je daten met een gerust hart.

Beveiliging van datingsites

Iedere veilige datingsite is beveiligd door middel van een paar belangrijke technieken. Zo is de website van iedere betrouwbare datingsite beveiligd door middel van https. Daarnaast controleert iedere datingsite alle profielen handmatig op echtheid. De technieken die datingsites gebruiken op het gebied van beveiliging staan veelal op de homepagina vermeldt, dit doen de datingsites om leden het veilig gevoel te geven.

Website beveiliging

Bij bijna alle datingsites is de website beveiligd door middel van https. Https zorgt ervoor dat gegevens worden versleuteld wanneer deze worden verzonden. Zo kan een derde partij niet meelezen met jouw gegevens. Dit is wel zo veilig. Wanneer een website beveiligd wordt door middel van https, is dit te zien aan de domeinnaam.

Handmatige controle op profielen

Bij de meeste veilige datingsites worden alle profielen handmatig gecontroleerd. Doordat profielen handmatig worden gecontroleerd voorkomt dit nepprofielen. Zo weet je zeker dat alle profielen op de datingsite authentiek en oprecht zijn.

Bij veel datingsites word je profielfoto ook gecontroleerd op echtheid.

Ongewenst gedrag rapporteren

Mocht je in aanraking komen met ongewenst gedrag op een datingsite is dit gemakkelijk te rapporteren. Dit is ook een vorm van beveiliging op datingsites, je kunt namelijk snel ongewenste dingen rapporteren. Hierdoor kun je veilig gebruik maken van de datingsite.

Met ongewenst bedrag wordt bedoeld: ongewenste racistische opmerkingen, spamberichten of nepprofielen.

De kans is niet groot dat je in aanraking komt met ongewenst gedrag. Maar mocht je er mee in aanraking komen, kun je dit door een paar muisklikken melden aan de datingsite.

Dit zijn de meest veilige en betrouwbare datingsites

Parship  – de meest veilige datingsite

parship

Parship is één van de populairste en beste datingsites in Nederland en is de nummer 1 datingsite in serieuze relaties. Op Parship heb je veel kans om succesvol te worden, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol!

Het is een erg veilige datingsite, veiligheid en zekerheid staan voorop bij Parship. Daarom is Parship lid van Thuiswinkel Waarborg en worden de gegevens op de website goed beveiligd. Ook worden alle profielen op de datingsite handmatig gecontroleerd op echtheid, dit voorkomt dat er nepprofielen op de datingsite zijn.

Bovendien kun je zelf bepalen op Parship wie jouw foto’s te zien krijgt. Dit betekent dat je op Parship met een gerust hart kunt daten. Het aanmelden is volledig gratis!

Lees meer informatie & review van Parship! >

Gratis aanmelden op Parship!

Relatieplanet – erg populair en veilig

relatieplanet

Relatieplanet is de grootste datingsite van Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen hebben al gebruik gemaakt van de datingsite. Daarnaast is Relatieplanet al 11 jaar op rij uitgeroepen tot beste datingsite van Nederland. Dit geeft wel aan dat Relatieplanet een erg veilige datingsite is waarop je kunt daten met een gerust hart.

Jouw privacy en veiligheid vindt Relatieplanet erg belangrijk, daarom is de datingsite lid van Thuiswinkel Waarborg en van het Keurmerk Veilig Daten. Bovendien worden alle profielen handmatig gecontroleerd.

Relatieplanet beschikt over een goede klantenservice die altijd bereikbaar is. Dagelijks is de klantenservice bereikbaar per telefoon, chat, mail of social.

Lees meer informatie & review van Relatieplanet! >

EliteDating – veilig daten voor hoger opgeleiden

elitedating

EliteDating is een datingsite die speciaal voor hoger opgeleiden en carrièregerichte mensen is bedoeld. Het is één van de populairste datingsites voor hoger opgeleiden, wekelijks melden meer dan 1500 nieuwe leden zich aan op de datingsite.

EliteDating is één van de veiligste datingsites in Nederland, het doet er alles aan om jouw privacy te waarborgen. Zo worden alle gegevens op EliteDating versleuteld door een SSL-inscriptie. Dit betekent dat jouw gegevens altijd veilig zijn, zelfs als de datingsite gehackt zou worden. Bovendien maakt de datingsite gebruik van geavanceerde fraudedetectors, hierbij worden alle profielen handmatig gecontroleerd door het kwaliteitsteam.

Om extra veiligheid te bieden maakt EliteDating gebruik van een ID-verificatie. Aan de hand van je identiteitsbewijs controleert de datingsite of je daadwerkelijks bent wie je zegt dat je bent. Een ID-verificatie komt op andere datingsites niet voor, hier is EliteDating uniek in.

Lees meer informatie & review van EliteDating! >

Gratis aanmelden op Parship!

Lexa – ontmoet veilig singles in je omgeving

lexa

Lexa is voor degene die singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. Door handige functionaliteiten zoals zoekfilters en een matchingssysteem ontmoet je snel singles die bij je passen.

De veiligheid van de leden gaat Lexa boven alles. Daarom worden de profielen beheert door moderators en worden persoonsgegevens goed beschermd. Bovendien kun je door speciale tools meer controle krijgen over je privacy, zo kun je het profiel alleen zichtbaar maken voor mensen waarin je interesse hebt.

Lexa mag 3 keurmerken op de website tonen die staan voor veiligheid en zekerheid. Namelijk het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg, Trust Ecommerce Europe en het Keurmerk Veilig Daten.

Het aanmelden op Lexa is volledig gratis. Zo kun je kijken of de datingsite bij je past en aan je voorwaarden voldoet.

Lees meer informatie & review van Lexa! >

 Gratis aanmelden op Lexa!

50plusmatch – meest veilig datingsite voor 50-plussers

50plusmatch

Wanneer je een 50-plusser bent, is 50plusmatch de ideale datingsite voor jou! 50plusmatch is de beste datingsite voor 50-plussers, dit is door verschillende consumentenorganisaties bevestigd. Zo is 50plusmatch als beste getest door het televisieprogramma Kassa en als beste datingsite uitgeroepen door Thuiswinkel Awards. Dit geeft wel aan dat 50plusmatch een betrouwbare en veilige datingsite is.

Bij 50plusmatch staan veiligheid en anonimiteit voorop. Daarom is 50plusmatch lid van Thuiswinkel waarborg en worden de gegevens beveiligd door een SLL-certificaat. De datingsite mag tweetal keurmerken op de website tonen, namelijk het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg en van het Keurmerk Veilig daten.

Lees meer informatie & review van 50plusmatch! >

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.