datingsite veilig

Je bent misschien wel van plan om je in te schrijven op een datingsite. Echter weet je niet of de datingsite veilig en/of betrouwbaar is. Het is dan belangrijk om te controleren of de datingsite veilig is, je wilt namelijk niet overal je gegevens achterlaten. In dit artikel lees je 4 tips om te controleren of een datingsite veilig is, lees je wat voor beveiliging de meeste datingsites hebben en lees je aan het einde van het artikel wat de meest veiligste en betrouwbaarste datingsites zijn.

4 tips om te controleren of een datingsite veilig is

Het is erg belangrijk om te controleren of een datingsite veilig is. Maar hoe zie je dat een datingsite veilig en betrouwbaar is? Wanneer je de 4 onderstaande tips leest weet je precies waar je op moet letten om je weten of een datingsite veilig is.

Tip 1 Kijk of je keurmerken ziet

Tip nummer 1 is direct de belangrijkste van alle tips, het is erg belangrijk om te kijken of je keurmerken op een datingsite ziet. Keurmerken geven namelijk aan dat een datingsite veilig en betrouwbaar is. Wanneer je een keurmerk ziet op een datingsite, dan kan je er van op aan dat je niet wordt opgelicht en dat je waarde voor je geld krijgt. Keurmerken kan je vaak onderaan de homepagina van de datingsite vinden. Voor datingsites zijn 2 soorten keurmerken ontwikkelt.

Keurmerk Thuiswinkel waarborg

thuiswinkel waarborg

Het eerste keurmerk dat je op datingsites kan vinden is het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg. Iedere betrouwbare en veilige datingsite beschikt over dit keurmerk. Het keurmerk van Thuiswinkel waarborg biedt 10 zekerheden aan consumenten. Een paar voorbeelden van de 10 zekerheden zijn dat je een veilige betaalomgeving hebt, bedenktijd van 14 dagen en de prijzen zijn duidelijk voor consumenten.

Keurmerk Veilig Daten

keurmerk veilig datenHet tweede keurmerk is het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk biedt de consument nog meer zekerheid dan het keurmerk van Thuiswinkel waarborg. Wanneer je het Keurmerk Veilig Daten ziet staan op een datingsite weet je 100% zeker dat de datingsite veilig is. Keurmerk Veilig Daten is niet zomaar een keurmerk, datingsites moeten aan zeer strenge voorwaarden voldoen om keurmerk te krijgen. Zo moeten datingsites een felle beleidsvoering hebben tegen oplichting, goed bereikbare klantenservice en de voorwaarden zijn klantvriendelijk.

Slechts een paar datingsites beschikken over dit keurmerk, omdat datingsites aan zeer strenge criteria moeten voldoen om dit keurmerk te krijgen. Het Keurmerk Veilig Daten is opgericht door een paar grote rolspelers in de datingmarkt en in nauw overleg met de consumentenbond.

Tip 2 Check de reviews van de datingsite

Twijfel je of een datingsite veilig is? Dan is het slim om de reviews en gebruikers ervaringen te lezen van de desbetreffende datingsite. Door de reviews kom je er al snel achter of een datingsite wel of niet veilig is. Het is dus erg belangrijk om de reviews te checken van een datingsite als je veilig wil daten.

Reviews van datingsites kan je gemakkelijk op deze site doen.

Tip 3 Heeft een datingsite een goed bereikbare klantenservice?

Veilige en betrouwbare datingsites kan je herkennen aan een goed bereikbare klantenservice. Wat is een goed bereikbare klantenservice? Bij een goed bereikbare klantenservice moet je minimaal contact kunnen opnemen door middel van de telefoon en/of e-mail. Wanneer je contact opneemt per email moet je binnen een paar werkdagen antwoordt hebben.

Vaak hebben onbetrouwbare datingsites een slecht bereikbare klantenservice. Wanneer je probeert contact op te nemen met een onbetrouwbare datingsite per e-mail krijg je vaak nooit een reactie terug. Het is dus erg belangrijk om te checken of een datingsite een goed bereikbare klantenservice heeft.

Tip 4 Laat je gevoel spreken

Twijfel je of een datingsite veilig is, laat dan je gevoel spreken. Als je gevoel zegt dat een datingsite niet 100% veilig is, is het verstandiger om je niet aan te melden op die datingsite. Maar denk je dat een datingsite veilig is, dan kan je gerust op die datingsite aanmelden.

Het is belangrijk dat je je gevoel laat spreken. Dan weet je zeker dat je niet lid bent van een onbetrouwbare datingsite en kan je daten met een gerust hart.

datingsite veilig

Wat voor soort beveiliging hebben datingsites?

Iedere veilige datingsite is beveiligd door middel van een paar belangrijke dingen. Zo is de website van iedere betrouwbare datingsite beveiligd door middel van https. Ook controleert iedere datingsite handmatig alle profielen op echtheid. Deze beveiliging staat bij veel datingsites op de homepagina vermeldt, om hun leden het gevoel van veiligheid te geven.

Website beveiliging

Bij bijna alle datingsites is de website beveiligd door middel van https. Https zorgt ervoor dat gegevens worden versleuteld wanneer deze worden verzonden. Zo kan een derde partij niet meelezen met jouw gegevens. Dit is wel zo veilig. Wanneer een website beveiligd wordt door middel van https, kan je dit zien aan de url en aan het slotje voor de url.

Handmatige controle op profielen

Bij de meeste veilige datingsites worden alle profielen op de datingsite handmatig gecontroleerd. Doordat profielen handmatig gecontroleerd worden voorkomt dit nepprofielen. Zo weet je zeker dat alle profielen op de datingsite authentiek en oprecht zijn.

Bij veel datingsites word je profielfoto ook gecontroleerd op echtheid.

De meest veilige en betrouwbare datingsites

Parship

parship

Parship is nummer 1 in serieuze relaties, 1 op de 3 leden vindt een relatie! Daarnaast is Parship ook een erg veilige datingsite, bij Parship staat veiligheid en zekerheid voorop. Alle profielen op de datingsite worden handmatig gecontroleerd. De datingsite beschikt over 3 keurmerken die staan voor veiligheid en betrouwbaarheid, dit komt omdat Parship goed beveiligd is. Parship is een erg veilige en betrouwbare datingsite waarop je kan daten met een gerust hart.

Gratis aanmelden op Parship! ➟

Relatieplanet

relatieplanet

Relatieplanet is de grootste datingsite van Nederland, de datingsite heeft al 10 keer op een rij een prijs gewonnen als populairste datingsite. Het is ook een erg veilige datingsite, Relatieplanet beschikt over het keurmerk van Thuiswinkelwaarborg en over het Keurmerk Veilig Daten. Alle profielen op Relatieplanet worden handmatig gecontroleerd. Relatieplanet vindt veiligheid een belangrijk onderwerp en doet er alles aan om de datingsite zo veilig mogelijk te maken.

Gratis aanmelden op Relatieplanet! ➟

EliteDating

elitedating

EliteDating is één van de veiligste en betrouwbaarste datingsites, de datingsite doet er alles aan om het zo veilig mogelijk te maken. Zo worden alle gegevens versleuteld door een SLL-inscriptie, dit houdt in dat wanneer de datingsite gehackt zo worden uw gegevens niet op straat komen te liggen. EliteDating maakt gebruik van geavanceerde fraudedetectors, daarbij worden alle profielen op de datingsite handmatig gecontroleerd op echtheid. Daarnaast maakt EliteDating gebruik van een ID-verificatie, om extra veiligheid te bieden. Aan de hand van uw identiteitsbewijs controleert de datingsite of je bent wie je zegt dat je bent.

EliteDating heeft als doelgroep hoger opgeleiden en carrière gerichte mensen.

Gratis aanmelden op EliteDating! ➟

Lexa

lexa

Lexa is eveneens een erg veilig datingsite. De datingsite Lexa is één van de beste datingsite van Nederland, dit komt door de goede klantenservice, de populaire dating app en uitgebreid matchingsysteem. Lexa beschermt erg goed persoonsgegevens, wanneer je bent aangemeld bij Lexa kan je van functies gebruik maken waarmee je nog meer controle over je privacy kunt krijgen. Net zoals Parship beschikt Lexa ook over 3 keurmerken die voor veiligheid en betrouwbaarheid staan.

Gratis aanmelden op Lexa! ➟

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.