dating profiel

Om succesvol te worden op een datingsite of dating app moet je een goed dating profiel hebben. Een goed dating profiel maken is lastig, vooral als je nieuw bent in het online daten. Je weet misschien niet wat voor soort foto’s je moet gebruiken of wat je in je profieltekst moet vertellen. In dit artikel lees je 8 ultieme tips voor je dating profiel! Wanneer je deze tips leest weet je hoe je een goed dating profiel maakt waarmee je gegarandeerd succesvol wordt.

Tip 1 gebruik goede foto’s op je dating profiel (dit is bepalend!)

Het is erg belangrijk dat je goede foto’s gebruikt op je profiel, dit maakt namelijk het verschil of je succesvol wordt in de zoektocht naar de liefde. Andere leden van een datingsite of app beoordelen je op je foto’s, wanneer je goede foto’s hebt en andere leden vinden je leuk gaan ze pas naar de rest van je profiel kijken.

Wat voor soort foto’s moet ik gebruiken?

Op je profiel moet je foto’s gebruiken die scherp zijn en waar je goed opstaat. Vooral de eerste foto op je profiel moet goed zijn, dit is namelijk de foto die andere singles als eerste te zien krijgen. Het is belangrijk dat je een filter gebruikt op de foto’s die op je profiel staan om zo beter uit de verf te komen. Daarnaast werken bepaalde foto’s extra goed op een datingsite of app.

Zulk soort foto’s werken goed op je dating profiel:

  • Foto’s waarop je wegkijkt van de camera.
  • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent.
  • En foto’s met een (huis)dier.

Wanneer je zulk soort foto’s gebruikt op je profiel gaat dit meer succes op leveren.

Zulk soort foto’s moet je absoluut niet gebruiken op je profiel!

Er zijn ook foto’s die je niet moet gebruiken op je dating profiel, deze foto’s zijn afknappers voor andere leden.

Foto’s waar je op staat met drank of rare kleding moet je absoluut niet gebruiken op je profiel.

Daarnaast moet je ook geen groepsfoto’s toevoegen aan je profiel omdat je op deze manier verstoppertje aan het spelen bent.

Aantal foto’s op je dating profiel

Het beste is om minimaal 3 foto’s toe te voegen aan je profiel en maximaal 6 foto’s. Zo kunnen andere leden van een datingsite of app genoeg foto’s van je zien.

Tip 2 vertel iets grappigs of uitdagends in je profieltekst

Naast de foto’s die je op je profiel hebt staan is een profieltekst ook bepalend of je succesvol wordt of niet. Iets grappigs of uitdagends in je profieltekst zetten werkt erg goed. Dit trekt namelijk de aandacht van andere leden en heb je meer kans om berichtjes te krijgen van andere leden.

Houdt de toon in de profieltekst positief en leuk. De profieltekst is geen plaats om verschrikkelijke date-ervaringen of hoe wanhopig je op zoek bent naar de liefde te vermelden.

Daarnaast moet je in je profieltekst hem of haar uitdagen om een berichtje te sturen. Dit kun je bijvoorbeeld op deze manier in de profieltekst zetten: stuur me gerust een berichtje. 😊

Tip 3 laat zien dat je een leuk en eigen leven hebt

Op je dating profiel moet je naar voren laten komen dat je een leuk en eigen leven hebt, dit kun je bijvoorbeeld laten zien aan je profielfoto’s of in je in de profieltekst vermelden. Wanneer je laat zien dat je een eigen leven hebt maak je jezelf extra interessant voor andere singles.

Vrouwen willen bijvoorbeeld graag weten van mannen of ze een goede baan en vrienden hebben. En mannen willen van vrouwen graag weten hoe ze eruitzien, mannen letten vooral op het uiterlijk. Het is daarom van belang dat je in je profiel laat zien dat je een leuk en eigen leven hebt.

Lees ook: De 15 beste en populairste datingsites!

Tip 4 wees eerlijk in wat je vertelt op je dating profiel

Wees eerlijk over alles wat je in je dating profiel vertelt, ga niet liegen over bepaalde zaken. Je kunt bijvoorbeeld liegen over je leeftijd, lengte en/of kinderen. Wanneer je liegt over de basisinformatie in je profiel is het bijna zeker dat de eerste date mislukt.

Veel mensen schamen zich voor bijvoorbeeld hun leeftijd of dat ze kinderen hebben. Hier moet je je niet voor schamen maar moet je juist eerlijk over zijn. Zo heb je meer kans dat de eerste date slaagt.

Tip 5 laat bepaalde informatie weg

Als je niet wil liegen maar je schaamt je voor dingen kun je het beter niet vermelden in profiel. Daarnaast is het beste om eventuele afknappers of minpunten ook niet te vermelden.

Wanneer je eventuele minpunten, afknappers of dingen waarvoor je schaamt niet vermeldt, heb je de meeste kans om succesvol te worden. Bepaalde informatie kun je beter niet delen aan anderen tot je een paar dates hebt gehad met iemand.

Tip 6 geef aan naar wat iemand je op zoek bent

In je dating profiel is het slim om aan te geven naar wat voor iemand je op zoek bent. Beschrijf in grote lijnen op je profiel naar wat voor iemand je op zoek bent. Maar schrijf het niet te specifiek, het moet geen eisenlijst worden. Wanneer je een eisenlijst hebt waaraan iemand moet voldoen heb je bijna geen kans om succesvol te worden, omdat waarschijnlijk niemand aan je eisenlijst voldoet. Het beste is om te gaan daten zonder eisenlijst.

Daarnaast is het belangrijk dat je aangeeft naar wat voor soort relatie je op zoek bent. Je kunt bijvoorbeeld op zoek zijn naar een serieuze relatie, vriendschap of een spannende date.

Tip 7 maak geen spellingsfouten in je dating profiel

Maak geen spellingsfouten in de tekst die op je profiel staat, dit kan een afknapper zijn voor andere leden. Controleer de tekst goed op hoofdletters, komma’s, punten en op goed in elkaar stekende zinnen. Lees de tekst een paar keer door en verbeter de fouten of laat een andere persoon de tekst even lezen.

Tip 8 vul je dating profiel volledig in

Zorg ervoor dat je dating profiel volledig is ingevuld. Een volledig ingevuld profiel gaat voor het meeste succes zorgen op een datingsite of app. Wanneer je je hebt aangemeld op datingsite of app, ga direct naar je profiel toe en vul alle informatie in die je kunt invullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.