Lees hier wat de 13 beste en populairste dating apps in Nederland zijn! Op deze apps word je gegarandeerd succesvol! Bekijk hier welke dating app bij je past!

Dating apps zijn wereldwijd populair, de ene na de andere ontwikkelt een dating app. Met een paar drukken op het scherm kom je al in contact met iemand in je omgeving. Inmiddels zijn er zoveel dating apps dat je niet meer goed kan weten welke je moet kiezen. Het is verstandig om een goede en populaire dating app te kiezen. Op deze pagina lees je daarom de 13 beste & populairste dating apps in Nederland.

Op deze pagina vind je een ultieme lijst van de 13 beste en populairste dating apps, waar jij de liefde op kan ontmoeten. Maar dat is niet het enige, op deze pagina lees je ook wat de voordelen zijn van dating apps en lees je 4 tips om succesvol te worden op dating apps!

1. Tinder – wereldwijd de populairste dating app

tinderTinder is een absolute wereldleider op het gebied van dating apps, met meer dan 26 miljoen matches elke dag mag je hem dan ook wel wereldleider noemen. Totaal heeft Tinder al voor meer dan 20 miljard potentiële matches gezorgd. Tinder is in veel landen actief waaronder Nederland, in Nederland is het één van de grootste dating apps.

Tinder maakt gebruikt van vlug beoordelingssysteem. Het werkt zo: Je ziet een foto’s van een persoon, je kan naar rechts swipen als je de persoon leuk vindt en je kan naar links swipen als je de persoon wilt overslaan. Er is een match ontstaan als beide personen elkaar leuk hebben gevonden. Dit slimme systeem is snel populair geworden, verschillende dating apps hebben dit swipe systeem dan ook toegevoegd aan hun app.

Echter zijn er veel nadelen aan Tinder, zo heb je oppervlakkig contact met andere leden en is uit onderzoek gebleken dat 40% van de Tinder gebruikers al een relatie heeft!

Tinder is vooral voor de jongere generatie bedoeld, de meeste Tinder gebruikers zijn tussen 18 en 25 jaar.

Lees meer van Tinder!

2. Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

parshipIn tegenstelling tot Tinder is Parship voor singles die een serieuze relatie zoeken en is niet een dating app waarmee je mensen snel beoordeelt zoals Tinder. Daarnaast is Parship niet voor de jongere generatie bedoeld zoals Tinder, de meeste Parship gebruikers zijn ouder dan 25 jaar. Parship is een populaire dating app in Nederland, veel Nederlanders maken gebruik van de app. De dating app is de nummer 1 in serieuze relaties!

Je vindt niet zomaar iemand op Parship, je vindt de juiste partner. Je komt op Parship alleen mensen tegen die bij je passen, je wordt gematcht met andere gebruikers door een wetenschappelijk gebaseerd matchingsproces. Zo vind je mensen die passen bij je voorkeuren, levensstijl en karakter. Binnen de kortste keren heb je iemand gevonden die bij je past en kan je gemakkelijk een berichtje sturen. Je hebt veel kans om te slagen op Parship, ruim 1 op de 3 Parship gebruikers vindt de liefde van hun leven. Dit slagingspercentage is een stuk hoger dan bij andere dating apps.

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Parship de beste dating app voor je.

Lees meer van Parship!

Gratis aanmelden op Parship! ➟

3. Relatieplanet – de populairste dating app in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste dating app in Nederland, meer dan 1,6 miljoen mensen in Nederland en België hebben Relatieplanet al gebruikt! Al jaren is Relatieplanet actief op de Nederlandse datingmarkt en heeft een tal van singles bij elkaar gebracht. Waar Relatieplanet eerste een datingsite was, heeft het tegenwoordig een dating app. Met de app kom je binnen de kortste keren in contact met andere singles.

Relatieplanet is volledig gefocust op de Nederlandse datingmarkt, wat veel voordelen biedt in vergelijking met bijvoorbeeld Tinder. Relatieplanet weet precies hoe Nederlanders op zoek zijn naar een date en hier speelt de app op in. Met de app kan je gemakkelijk singles vinden door een uitgebreide zoekfilter, hierdoor heb je binnen de kortste keren iemand gevonden die bij je past.

Op zoek naar een populaire dating app waarop je gegarandeerd succesvol wordt? Meld je dan gratis aan op Relatieplanet!

Lees meer van Relatieplanet!

Gratis aanmelden op Relatieplanet! ➟

4. Happn – De dating app waar je mensen vind die je bent tegengekomen

happnHappn is een andere dating app dan alle andere dating apps. Op Happn kom je mensen tegen die in het echt ergens bent tegengekomen. De app herkent wanneer je paden hebt gekruist met andere Happn gebruiker.

Het werkt zo: Elke keer als jij in de buurt bent geweest van iemand die de dating app Happn heeft krijg je zijn of haar profiel te zien op je tijdlijn. Je kan zien waar je hem of haar bent tegengekomen, alleen nooit de exacte locatie. Je kan de personen die je hebt ontmoet of in de buurt bent geweest dan beoordelen, je geeft aan of je hem of haar leuk vindt of niet. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden heb je een match en kan je naar elkaar berichten sturen.

Happn is niet zo populair in dorpen of kleine steden maar wanneer je in een wat grotere stad woont zoals Amsterdam of Utrecht is Happn een aanrader

Hier te vinden: happn.com

5. Once – marktleider is ‘slow dating’

onceOnce is de marktleider is slow dating, de dating app focust zich meer op kwaliteit dan op kwantiteit. De dating app is speciaal ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie en wellicht te druk zijn om tientallen profielen te beoordelen, zoals bijvoorbeeld op Tinder het geval is.

Once heeft een totaal andere aanpak dan alle andere dating apps, het werkt zo: elke dag rond het middag uur word je gematcht met 1 persoon, je hebt 24 uur lang te tijd om te beslissen om een gesprek aan te gaan met je match. Mocht je geen interesse hebben in je match of mocht je niet klikken ontvang je de volgende dag rond het middaguur een nieuwe match. Het blijft elke dag spannend met wie je een match krijgt.

Once vertraagt het online daten, het bespaart veel tijd.

Hier te vinden: getonce.com

6. Lexa – ontmoet op een snelle manier singles

lexa

Lexa is een populaire dating app met veel ervaring. De datingsite Lexa bestaat al sinds 2002 maar heeft toen dating apps populair werden hun eigen dating app op de markt gebracht. En dat is één van de beste dating apps, wanneer je de app gebruikt ervaar je veel gebruiksgemak.

Op Lexa vind je snel leden die bij je passen. Zo kan je op Lexa gebruik maken van een soort gelijk swipe-systeem als op Tinder. Je beoordeelt iemand vlug waarna je die persoon leuk kan vinden of kan overslaan. Daarnaast vind je snel andere Lexa gebruikers door een uitgebreide zoekfilter. In de zoekfilter geef je aan wat voor iemand je zoekt en je krijgt gebruikers te zien die het beste bij je passen. Op deze manier vind je snel andere Lexa gebruikers die bij je passen. Zie je een leuk iemand? Dan kan je direct een berichtje sturen.

De dating app van Lexa is één van de beste dating apps met een erg goede gebruikservaring. Het beste is om de app zelf uit te proberen!

Lees meer van Lexa!

Gratis aanmelden op Lexa! ➟

7. Bumble – de app waar vrouwen het recht hebben

bumble

Bumble lijkt erg op Tinder, je ziet een foto, je veegt naar rechts als je iemand leuk vindt en je veegt naar links als je iemand wilt overslaan. Dit is bijna identiek aan Tinder, maar veel mensen vinden Bumble veel beter dan Tinder, dit komt door 1 groot verschil.

Het grote verschil is dat dames de eerste stap zetten om in contact te komen met een man op Bumble. Bij heteroseksuele matches kan de vrouw de eerste stap zetten om in contact te komen waarna de man 24 uur heeft om te reageren op de vrouw. De man kan dus niet de eerste stap zetten om in contact te komen met de vrouw, het recht is volledig aan de vrouw. Bij gay-matches hebben beide personen 24 uur de tijd op te reageren op elkaar. Als je geen contact opneemt binnen 24 uur verlies je de match.

Dit verschil maakt Bumble uniek en maakt de dating app extra leuk. Bumble is door het verschil een erg populaire dating app geworden, al ruim 21 miljoen mensen hebben zich al aangemeld bij de dating app.

Hier te vinden: bumble.com

8. Grindr – de populairste dating app voor homoseksuele mannen

grindr

Grindr is de populairste dating app voor gay en biseksuele mannen. Als gay dating app heeft Grindr gezorgd voor het samenbrengen van miljoenen mannen. Je mag Grindr gerust de populairste gay dating app noemen met meer dan 2 miljoen gebruikers die dagelijks inloggen.

Grindr is opgericht in 2009(eerder dan de meeste andere dating apps), en is al uit gegroeid tot de absolute marktleider van gay dating apps. Met de app kan je tot wel 600 mannen bekijken in locatie gebonden zoekresultaten en je kan gemakkelijk bladeren door profielen met duidelijk foto’s.

Je kan Grindr volledig gratis gebruiken, wie weet kom jij je liefde tegen op de dating app.

Hier te vinden: grindr.com

9. Elitedating – voor singles met niveau

elitedatingElitedating is de beste dating app voor singles die hoogopgeleid of carrière gericht zijn. De dating app van Elitedating is bedoeld voor singles boven de 30 jaar. 70% van de leden op Elitedating is in bezit van een HBO of een WO diploma.

Op Elitedating word je gematcht met andere leden door een uitgebreide persoonlijkheidstest, dit duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen. Door de uitgebreide persoonlijkheidstest zie je alleen andere leden op de dating app die aansluiten bij je voorkeuren en persoonlijkheid. Zo heb je binnen enkele minuten singles gevonden die bij je passen en kan je direct een berichtje sturen. Dagelijks heb je nieuwe matches met andere leden die bij je persoonlijkheid aansluiten.

Elitedating is de beste en populairste dating app voor hoogopgeleide en carrière gerichte singles. Ben je zelf hoogopgeleid of carrière gericht? Dan is Elitedating voor jou bedoeld!

Lees meer van EliteDating!

Gratis aanmelden op Elitedating! ➟

10. Badoo – snel en gemakkelijk een date scoren

badoo

Badoo is opgericht in 2006 en is 10 jaar later uitgegroeid tot 1 van de grootste dating apps wereldwijd. Het is misschien wel het beste alternatief voor Tinder. Ongeveer 400 miljoen leden hebben zich al aangemeld bij Badoo en het telt wereldwijd 60 miljoen gebruikers per maand. De dating app is ook actief in Nederland, en is één van de grootste in Nederland.

Een date is makkelijk te scoren via Badoo, je kan namelijk snel en gratis berichten naar elkaar verzenden. Net zoals bij andere dating apps heb je een swipe systeem. Het werkt op een simpele manier, ongeveer hetzelfde als bij andere dating apps. Anders dan Tinder kan je bij Badoo door profielen scrollen van mensen in je omgeving.

Badoo is een goede dating app waar je snel en gemakkelijk een date kan scoren.

Hier te vinden: badoo.com

11. LOVOO – Leer elkaar kennen door een live video

lovooLOVOO is een goed alternatief als je andere dating apps al hebt geprobeerd. De dating app LOVOO heeft hetzelfde swipe-systeem als Tinder en Badoo, alleen op LOVOO kan je nog op andere manieren andere singles ontmoeten.

Zo kan je bijvoorbeeld op LOVOO een live video starten en kan je mensen in je omgeving vinden zonder dat je hoeft te swipen. Ook hoef je niet per se een match te hebben om te chatten met iemand en kan je op LOVOO precies zien wie jou leuk vindt. Deze (extra) functies maken LOVOO extra leuk. De dating app LOVOO is erg populair, maandelijks ontstaan er 35 miljoen matches en versturen leden 250 miljoen berichten naar elkaar.

Hier te vinden: Lovoo.com

12. C-date – voor intieme contacten

c-dateC-date is een datingsite en dating app die speciaal voor casual dating is. Bij de dating app kan je terecht voor intieme contacten en spannend daten. Je hebt veel kans om intieme contacten te vinden op C-date, je hebt ruim 72% kans om te slagen! C-date is een erg populaire dating app voor casual dating, dagelijks melden meer dan 25.000 nieuwe leden zich aan bij de dating app. Wereldwijd telt C-date meer dan 36 miljoen leden.

De dating app stelt anonimiteit en veiligheid voorop. Op C-date kan je anoniem communiceren door middel van bijnamen en kan je veilig foto’s uitwisselen. Zo kan je daten met een gerust hart.

Ben je op zoek naar intieme contacten en spannende avonden? Dan is C-date voor jou!

Gratis aanmelden op C-date! ➟

13. Herr – de dating app voor lesbische vrouwen

herBen je een vrouw en op zoek naar een vrouw? Dan maak je de meeste kans op de dating app Her. Her is één van de beste lesbische dating apps. Wanneer je de dating app hebt gedownload kan je je aanmelden met je Instagram of Facebook account. Her gebruikt de foto’s die je hebt staan op je Instagram of Facebook profiel, zo hoef je geen foto’s meer toe te voegen aan je profiel.

Je kan op een leuke en snelle manier andere vrouwen vinden. Door een handig systeem vind je snel leden die bij je passen. Wanneer je een leuk iemand ziet, swipe je naar rechts en als je iemand wil overslaan swipe je naar links.

Hier te vinden: weareher.com

Andere dating apps

Er zijn zoveel dating apps dat het moeilijk was om te bepalen welke dating apps bij de top 13 behoren die je hierboven vindt. Daarom lees je hieronder nog andere dating apps, deze apps zijn ook erg goed alleen behoren niet tot de top 13.

e-Matching

De dating app voor hoger opgeleiden, op e-Matching kom je alleen leden tegen die een HBO of een WO diploma hebben.

Waarom de e-matching app downloaden?

 1. Alleen voor hoger opgeleiden
 2. Geen nepprofielen
 3. Goed bereikbare klantenservice

Lees ook: De 15 beste en populairste datingsites in Nederland!

The Inner Circle

De app is een goed alternatief wanneer je niet steeds mensen vlug wilt beoordelen. Bij deze dating app heb je uitgebreide profielen en beoordeel je mensen niet vlug op het uiterlijk, bij The Inner Circle draait het meer om wie je bent. De dating app organiseert exclusieve evenementen rondom de hele wereld.

Zoosk

Zoosk is een dating app die net zo is als de meeste dating apps, alleen Zoosk is een erg populaire dating app. Leden versturen ruim 3 miljoen berichten per dag naar elkaar en wereldwijd telt Zoosk 40 miljoen leden.

Hot or Not

Hot or Not is een beetje hetzelfde als Tinder, alleen met swipen kan je kiezen of je een persoon hot of not is. Met hot geeft je aan dat je een persoon leuk vindt en met not geef je aan dat je een persoon wilt overslaan. Als beide personen elkaar hot hebben gevonden is er een match ontstaan.

dating apps

Wat zijn de voordelen van dating apps?

Er zijn veel voordelen aan dating apps. Zo kom je alleen maar personen tegen die ook op zoek zijn naar een partner, je hoeft niet bang te zijn dat iemand al bezet is. Een ander voordeel is dat dating apps enorm populair zijn, er zijn genoeg mensen waaruit je kan kiezen en hoef je niet bang te zijn dat je single blijft.

Het swipe systeem is ook makkelijk in apps, zo hoef je maar met 1 veeg te bepalen of je iemand leuk vindt of wilt overslaan. Het gaat supersnel en je kan dus snel een leuk iemand tegen komen.

Slimme matching bij dating apps

Dating apps hebben een slimme matching methode om ervoor te zorgen dat jij een leuk iemand ontmoet. De apps selecteren eventuele matches met woonplaats, leeftijd en interesses. Waarna de apps de eventuele matches in het swipe systeem verwerken. Je kan naar rechts swipen als je iemand leuk vindt en naar links swipen als je iemand wil overslaan. Dit handige matching systeem zorgt ervoor dat jij zo snel mogelijk iemand vindt die bij je past.

Gebruiksvriendelijkheid

Dating apps zijn zeer gebruiksvriendelijk, zo kan je het snel en gemakkelijk downloaden. Het maakt niet uit of je iOS, Android of een ander besturingssysteem gebruikt, er zijn altijd dating apps voor je. Zo kan je altijd in contact komen met andere singles. De apps werken ook snel en gemakkelijk en dat heeft zeker invloed op de gebruiksvriendelijkheid.

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een dating app, dating apps zijn er in overvloed. Door de gebruiksvriendelijkheid zijn de apps zo populair.

Kosten

De meeste dating apps zijn gratis. Het is vaak volledig gratis een dating app te gebruiken. Mede daardoor zijn dating apps erg populair in de wereld.

Bij sommige dating apps moet je nog in de app aankopen om nog meer functies te hebben. Om een voorbeeld te noemen, bij Tinder kan je verschillende pakketten aankopen in de app, Tinder plus en Tinder Gold. De pakketten geven je meer functies binnen de app maar je hebt ze niet per se nodig, je kan zonder die pakketten Tinder gewoon gratis gebruiken.

4 tips die voor een groot succes gaan zorgen op dating apps

Wanneer je een dating app hebt gedownload wil je natuurlijk succesvol worden. Je leest hier 4 tips waardoor je gegarandeerd succesvol wordt op dating apps.

Tip 1 zorg voor goede profielfoto’s (dit is bepalend)

Dat je goede profielfoto’s gebruikt op je datingprofiel is bepalend of je succesvol wordt of niet. Andere gebruikers van een dating app beoordelen je vaak op je profielfoto of eerste foto. Wanneer je profielfoto of eerste foto interessant is bekijken andere gebruikers van de dating app de rest van je profiel.

Zulk soort profielfoto’s zorgen voor het meeste succes:

 • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent
 • Foto’s waar je met een dier op staat
 • Minstens 1 foto waar je hele lichaam op staat
 • En gebruik foto’s met een filter, om zo beter uit de verf te komen.

En zulk soort foto’s moet je absoluut niet gebruiken in je datingprofiel:

 • Foto’s waarop je staat met veel drank
 • Foto’s waar je aparte of rare kleding aan hebt
 • Groepsfoto’s, omdat je dan verstoppertje aan het spelen bent
 • Geen officiële pasfoto’s.

Het beste is om 3 tot 6 foto’s toe te voegen aan je datingprofiel. Zo kunnen andere gebruikers van een dating app genoeg foto’s van zien.

Tip 2 zorg een aantrekkelijke profieltekst

Op succesvol te worden op een dating app is het tevens ook van belang om een goede profieltekst te hebben. Je profieltekst moet kort maar krachtig zijn. Je wil in je profieltekst geen lang verhaal zetten wat niemand gaat lezen. Andere gebruikers van een dating app moeten in een paar zinnen kunnen lezen wie je bent.

Het beste is om een humoristische of uitdagende profieltekst te hebben. Met een humoristische of uitdagende profieltekst trek je de meeste aandacht en daardoor zul je ook veel berichten van andere singles krijgen.

Deze dingen moet je in je profieltekst vermelden:

 • Een korte intro wie je bent
 • Humoristische of uitdagende tekst
 • Vermeldt eventueel je lengte.

Tip 3 open een gesprek met een goede openingszin

Om een gesprek te beginnen met een leuk iemand die je hebt gevonden op een dating app, moet je gebruik maken van een goede openingszin. Wanneer je een gesprek opent met een goede openingszin heb je de aandacht van de ander direct te pakken en kan je een gesprek opbouwen.

Om een gesprek te beginnen kan je het gesprek openen met hem of haar een compliment te geven, hiermee gaat de ander zich vereert voelen en heb je de aandacht. Een andere manier om een gesprek te beginnen is door een quizvraag te vragen.

Voorbeelden van goede openingszinnen:

2 vreemden die elkaar ontmoeten op een dating app, leuk je te ontmoeten *naam*.

Wat is zwaarder, 5 kilo staal of 5 kilo veren?

Vertel, wat is je favoriete maaltijd?

Doen, durven of de waarheid?

Lees ook: 15 beste openingszinnen voor Tinder!

Tip 4 spreek snel af

Om snel succesvol te worden doe je er goed aan om snel een voorstel te doen voor een date. Wanneer je al een tijdje contact hebt met iemand, is het slim om snel een voorstel voor een date te doen. Dit bespaart je namelijk veel tijd en frustraties.

Wat heb je liever? 2 jaar met iemand chatten (figuurlijk bedoeld) of na 60 berichten op Whatsapp op date te gaan. Ik zelf een voorstander van het laatste. Iemand kan in het echt heel anders zijn dan op Whatsapp.