Dating apps zijn wereldwijd populair, de ene na de andere ontwikkelt een dating app. Met een paar drukken op het scherm kom je al in contact met iemand in je omgeving. Inmiddels zijn er zoveel dating apps dat je niet meer goed kan weten welke je moet kiezen. Het is daarom verstandig om een goede dating app te kiezen. Op deze pagina vind je daarom de beste dating apps in Nederland.

Op deze pagina vind je een lijst van de 13 beste dating apps, waar jij de liefde op kan ontmoeten. Maar dat is niet het enige, op deze pagina lees je ook wat de voordelen zijn van dating apps. Aan het einde van dit artikel lees je 4 tips voor dating apps, met deze tips word je gegarandeerd succesvol!

1. Tinder – de populairste dating app

tinderTinder is een absolute wereldleider op het gebied van dating apps, met meer dan 26 miljoen matches elke dag mag je hem dan ook wel wereldleider noemen. Totaal heeft Tinder al voor meer dan 20 miljard potentiële matches gezorgd. Tinder is in veel landen actief waaronder Nederland, ook in Nederland is hij één van de grootste dating apps.

Tinder maakt gebruikt van vlug beoordelingssysteem. Het werkt zo: Je ziet een foto’s van een persoon, je kan naar rechts swipen als je de persoon leuk vindt en je kan naar links swipen als je de persoon wilt overslaan. Er is een match ontstaan als beide personen elkaar leuk vinden. Dit slimme systeem is snel populair geworden, verschillende dating apps hebben dit swipe systeem dan ook al toegevoegd aan hun dating app.

Het aanmelden heb je binnen een minuut gedaan, je kunt snel en gemakkelijk je Facebookaccount koppelen en je kan direct beginnen met swipen. Je kan gemakkelijk aangeven welke leeftijdsvoorkeur je hebt en de afstand. En je kan direct swipen.

2. Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

parshipIn tegenstelling tot Tinder is Parship voor singles die een serieuze en een langdurige relatie zoeken en is niet een dating app waarmee je mensen snel beoordeelt zoals Tinder. Parship is al jaren één van de grootste datingsites van Nederland maar de dating app is ook erg populair. Parship is de nummer 1 in serieuze relaties.

Je vindt niet zomaar iemand op Parship, je vindt de juiste partner. Je komt op Parship alleen mensen tegen die bij je passen, je wordt gematcht met andere singles door een wetenschappelijk gebaseerd matchingproces. Zo vind je mensen die passen bij je voorkeuren, levensstijl en karakter.

Ben je op zoek naar iemand die echt bij je past en waarmee je een serieuze relatie mee kan beginnen? Dan is Parship een echte aanrader.

Gratis aanmelden op Parship! ➟

3. Relatieplanet – de populairste dating app en site in Nederland

relatieplanet

Relatieplanet is de populairste dating app en site in Nederland, meer dan 1.6 miljoen mensen in Nederland en België hebben Relatieplanet al gebruikt. Al ruim 10 jaar op een rij heeft Relatieplanet een prijs gewonnen als beste en populairste datingsite in Nederland. Relatieplanet is al jaren de populairste datingsite in Nederland, maar de dating app van Relatieplanet is ook razend populair.

Met de dating app van Relatieplanet vind je gemakkelijk singles die bij je passen. Door uitgebreide zoek- en filterfuncties vind je binnen enkele ogenblikken singles die bij je passen. Zie je een leuk iemand? Dan kan je direct een berichtje sturen. Daarnaast ervaar je een erg goede gebruikservaring wanneer je Relatieplanet gebruikt.

Op zoek naar een populaire dating app in Nederland? Dan is Relatieplanet voor jou bedoeld!

Gratis aanmelden op Relatieplanet! ➟

4. Happn – De dating app waar je mensen vind die je bent tegengekomen

happnHappn is een andere dating app dan alle andere dating apps. Op Happn kom je mensen tegen die in het echt ergens bent tegengekomen. De app herkent wanneer je paden hebt gekruist met andere Happn gebruiker.

Het werkt zo: Elke keer als jij in de buurt bent geweest van iemand die de dating app Happn heeft krijg je zijn of haar profiel te zien op je tijdlijn. Je kan zien waar je hem of haar bent tegengekomen, alleen nooit de exacte locatie. Je kan de personen die je hebt ontmoet of in de buurt bent geweest dan beoordelen, je geeft aan of je hem of haar leuk vindt of niet. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden heb je een match en dan kan je naar elkaar berichten sturen.

Happn is niet zo populair in dorpen of kleine steden maar wanneer je in een wat grotere stad woont zoals Amsterdam of Utrecht is Happn een aanrader

5. Lexa – ontmoet singles in je omgeving

lexaLexa is voor degene die singles wil ontmoeten in zijn of haar omgeving. De datingsite Lexa bestaat al sinds 2002 maar heeft toen dating apps populair werden hun eigen dating app op de markt gebracht. En dat is een van de beste dating apps, de app heeft een erg goede gebruikservaring.

Op Lexa ontmoet je singles die actief op zoek zijn naar een relatie. Alle profielen op de dating app zijn geverifieerd, zo kom je geen nep-profielen of inactieve profielen tegen op Lexa.

Op Lexa kan je gebruik maken van een soort gelijk swipe-systeem als op Tinder. Je beoordeelt iemand vlug waarna je die persoon leuk kan vinden of kan overslaan. De dating app van Lexa is één van de beste dating apps met een erg goede gebruikservaring. Het beste is om de app zelf uit te proberen!

Gratis aanmelden op Lexa!

6. Badoo – snel en gemakkelijk een date scoren

badoo

Badoo is opgericht in 2006 en is 10 jaar later uitgegroeid tot 1 van de grootste dating apps wereldwijd. Ongeveer 400 miljoen leden hebben zich al aangemeld bij Badoo en het tekt wereldwijd 60 miljoen gebruikers per maand. De datingsite is ook actief in Nederland, en is één van de grootste in ons kleine landje.

Een date is makkelijk te scoren via Badoo, je kan namelijk snel en gratis berichten naar elkaar verzenden. Net zoals bij andere dating apps heb je een swipe systeem. Het werkt hetzelfde als bij andere dating apps. Anders dan Tinder kan je bij Badoo door profielen scrollen van mensen in je omgeving.

Badoo is een goede datingsite waar je snel en gemakkelijk een date kan scoren.

7. Elitedating – voor singles met niveau

elitedatingElitedating is de beste dating app voor singles die hoogopgeleid zijn. De dating app van Elitedating is bedoeld voor singles boven de 30 jaar. 70% van de leden op Elitedating is in bezit van een HBO of een WO diploma.

Op Elitedating wordt je gematcht met andere leden door een uitgebreide persoonlijkheidstest, dit duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen. Door de uitgebreide persoonlijkheidstest zie je alleen andere singles op de dating app die aansluiten bij je voorkeuren en persoonlijkheid. zo heb je binnen enkele minuten singles gevonden die bij je passen en kan je direct berichten sturen. Dagelijks heb je nieuwe matches met andere singles die bij je persoonlijkheid aansluiten.

Elitedating is de beste en populairste dating app voor hoogopgeleiden singles. Ben je zelf hoogopgeleid? Dan is Elitedating voor jou!

Gratis aanmelden op Elitedating! ➟

8. Bumble – de app waar vrouwen het recht hebben

bumble

Bumble lijkt erg op Tinder, je ziet een foto, je veegt naar rechts als je iemand leuk vindt en je veegt naar links als je iemand wilt overslaan. Dit is bijna identiek aan Tinder, maar veel mensen vinden Bumble veel beter dan Tinder dit komt door 1 groot verschil.

Het grote verschil is dat dames de eerste stap zetten om in contact te komen met een man op Bumble. Bij heteroseksuele matches kan de vrouw de eerste stap zetten om in contact te komen waarna de man 24 uur heeft om te reageren op de vrouw. De man kan dus niet de eerste stap zetten om in contact te komen met de vrouw, het recht is volledig aan de vrouw. Bij gay-matches hebben beide personen 24 uur de tijd op te reageren op elkaar, als je dan niet contact opneemt binnen 24 uur verlies je de match.

Dit verschil maakt Bumble uniek en maakt de dating app extra leuk. Bumble is door het verschil een erg populaire dating app geworden, al ruim 21 miljoen mensen hebben zich al aangemeld bij de dating app.

9. Grindr – de populairste dating app voor homoseksuele

grindrGrindr is de populairste dating app voor gay en biseksuele mannen. Als gay dating app heeft Grindr gezorgd voor het samenbrengen van miljoenen mannen. Je mag Grindr gerust de populairste gay dating app noemen met meer dan 2 miljoen gebruikers die dagelijks inloggen.

Grindr is opgericht in 2009(eerder dan de meeste andere dating apps), en is al uit gegroeid tot de absolute marktleider van gay dating apps. Met de app kan je tot wel 600 mannen bekijken in locatie gebonden zoekresultaten en je kan gemakkelijk bladeren door profielen met duidelijk foto’s.

Je kan Grindr volledig gratis gebruiken, en wie weet kom jij je liefde tegen op de dating app.

10. Pepper – dating app die het anders aanpakt

pepperPepper is een datingsite en app die het anders aanpakt dan alle andere dating apps. Op de dating app Pepper heb je geen oppervlakkig profielen maar heb je diepgaande profielen die veel informatie over iemand vertellen. Alleen Pepper heeft dating profielen zo gemaakt dat je een collage over jezelf maakt, en zo hoef je geen lange beschrijving over jezelf te schrijven. Misschien denk je nu wel waarom een collage van jezelf maken? Door een collage kan je precies zien wat hoe iemand is en wat zijn of haar interesses zijn en hoef je geen lange profielbeschrijving te lezen. Dit maakt Pepper tot een unieke dating app en is daardoor 1 van de beste datingsites.

Wat ook uniek is aan Pepper, is wanneer je aan het chatten bent met iemand altijd de foto’s ziet van iemands collage. Zo heb je altijd een gespreksonderwerp waarover je kan beginnen. Pepper is een dating app die je echt moet uitproberen.

Gratis aanmelden op Pepper! ➟

11. LOVOO – Leer elkaar kennen door een live video

lovooLOVOO is een goed alternatief voor Tinder. De dating app LOVOO heeft hetzelfde swipe-systeem als Tinder, alleen op LOVOO kan je nog op andere manieren andere singles ontmoeten.

Zo kan je bijvoorbeeld op LOVOO een live video starten en kan je mensen vinden in je omgeving zonder dat je hoeft te swipen. Ook hoef je niet per se een match te hebben om te chatten met iemand zoals het op Tinder het geval is en kan je op LOVOO precies zien wie je leuk vindt. Deze (extra) functies maken LOVOO extra leuk. De dating app LOVOO is erg populair, maandelijks ontstaan er 35 miljoen matches en versturen leden 250 miljoen berichten.

12. C-date – voor intieme contacten

c-dateC-date is een datingsite en dating app die speciaal voor casual dating is. Bij de dating app kan je terecht voor intieme contacten en spannende avonden. C-date is een erg populaire dating app voor casual dating, dagelijks melden meer dan 25 duizend nieuwe leden zich aan bij de dating app. Op C-date heb je 72% kan om te slagen!

Op C-date kan je anoniem communiceren door middel van bijnamen en kan je veilig foto’s uitwisselen.  De dating app stelt anonimiteit en veiligheid voorop.

Ben je op zoek naar intieme contacten en een spannende avond? Dan is C-date voor jou!

13. 50plusmatch – de dating app voor 50-plussers

50plusmatchBen je 50-plusser en op zoek naar een dating app? Dan is de 50plusmatch voor jou bedoeld! 50plusmatch is de beste dating app voor 50-plussers. 50plusmatch is een datingsite maar heeft sinds kort een dating app gelanceerd.

Met de app kan je uitgebreid zoeken naar leden, zien wie je profiel heeft bezocht, Quizes starten met andere leden en kan je dingen delen op Things2Share(soort Facebook alleen dan binnen de app). Dit alles maakt de dating app erg goed.

50plusmatch is echter minder overzichtelijk dan Tinder of Parship, maar de app is erg goed voor 50-plussers. 50plusmatch is als beste getest door het tv-programma kassa, ook beveelt 99% van de leden 50plusmatch aan. De app is een absolute aanrader wanneer je een 50-plussers bent.

Gratis aanmelden op 50plusmatch!

Andere dating apps

Er zijn zoveel dating apps dat het moeilijk was voor ons om te bepalen welke dating apps bij de top 13 behoren die je hierboven vindt. Daarom lees je hieronder nog andere dating apps, deze apps zijn ook erg goed alleen behoren niet tot de top 13.

Lees ook: De 10 beste datingsites in Nederland!

e-Matching

De dating app voor hoger opgeleiden, op e-Matching kom je alleen leden tegen die een HBO of een WO diploma.

Waarom de e-matching app downloaden?

 1. Alleen voor hoger opgeleiden
 2. Geen nep-profielen
 3. Goed bereikbare klantenservice

The Inner Circle

De app is een goed alternatief wanneer je niet steeds mensen vlug wilt beoordelen. Bij deze dating app heb je uitgebreide profielen en beoordeel je mensen niet vlug op het uiterlijk.  Bij The Inner Circle draait het meer om wie je bent, en de dating app organiseert exclusieve evenementen rondom de hele wereld.

Zoosk

Zoosk is een dating app die net zo is als de meeste dating apps, alleen Zoosk is een erg populaire dating app. Leden versturen ruim 3 miljoen berichten per dag naar elkaar en wereldwijd telt Zoosk 40 miljoen leden.

Her lesbian dating & queer app

De app is voor vrouwen die homoseksueel, biseksueel of queer zijn. Her is de populairste dating app die gericht is op homoseksuele vrouwen. Je kan gemakkelijk matches krijgen door te swipen, je veegt naar rechts als je iemand leuk vindt en naar links als je iemand over wilt slaan.

Lees ook: De beste lesbische dating apps!

Once

Once is een dating app die het daten ‘vertraagd’. Het werkt zo: je krijgt 1 keer per 24 uur een match, je hebt dan 24 uur lang de tijd om te beslissen om te chatten met je voorgestelde match. Bij Once draait het om kwaliteit en minder om kwantiteit. De app is special ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Hot or Not

Hot or Not is een beetje hetzelfde als Tinder, alleen met swipen kan je kiezen of je een persoon hot of not is. Met hot geeft je aan dat je de desbetreffende persoon leuk vindt en met not geef je aan dat je hem wilt overslaan. Als beide personen elkaar hot hebt gevonden is er een match ontstaan.

dating apps

Wat zijn de voordelen van dating apps?

Er zijn veel voordelen aan dating apps. Zo kom je alleen maar personen tegen die ook op zoek zijn naar een partner, je hoeft niet bang te zijn dat iemand al bezet is. Een ander voordeel is dat het enorm populair is, er zijn genoeg mensen waaruit je kan kiezen en hoef je niet bang te zijn dat je single blijft.

Het swipe systeem is ook makkelijk in apps, zo hoef je maar met 1 veeg te bepalen of je iemand leuk vindt of wilt overslaan. Het gaat supersnel en kan je dus snel een leuk iemand tegen komen.

Slimme matching bij dating apps

Dating apps hebben een slimme matching methode om ervoor te zorgen dat jij een leuk iemand ontmoet. De apps selecteren eventuele matches met woonplaats, leeftijd en interesses. Waarna de apps de eventuele matches in het swipe systeem verwerken. Je kan naar rechts swipen als je iemand leuk vindt en naar links swipen als je iemand wil overslaan. Dit handige matching systeem zorgt ervoor dat jij zo snel mogelijk iemand vindt die bij je past.

Gebruiksvriendelijkheid

Dating apps zijn zeer gebruiksvriendelijk, zo kan je het snel en gemakkelijk downloaden. Het maakt niet uit of je iOS, Android of een ander besturingssysteem gebruikt, er zijn altijd dating apps voor jou. Zo kan je altijd in contact komen met andere singles. De apps werken ook snel en gemakkelijk en dat heeft ook invloed op de gebruiksvriendelijkheid.

Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een dating app, dating apps zijn er in overvloed. Door de gebruiksvriendelijkheid zijn de apps ook zo populair.

Kosten

De meeste dating apps zijn gratis. Het is vaak volledig gratis om bij een dating app te gebruiken. Mede daardoor zijn dating apps erg populair in de wereld.

Bij sommige dating apps moet je nog in de app aankopen om nog meer functies te hebben. Om een voorbeeld te noemen, bij Tinder kan je verschillende pakketten aankopen in de app, Tinder plus en Tinder Gold. De pakketten geven je meer functies binnen de app maar je hebt ze niet per se nodig, je kan zonder die pakketten Tinder gewoon gratis gebruiken.

4 tips die voor een groot succes gaan zorgen op dating apps

Wanneer je een dating app hebt gedownload wil je natuurlijk succesvol worden. Je leest hier 4 tips waardoor je gegarandeerd succesvol wordt op dating apps.

Tip 1 zorg voor goede profielfoto’s (dit is bepalend)

Dat je goede profielfoto’s gebruikt op je datingprofiel is bepalend of je succesvol wordt of niet. Andere gebruikers van een dating app beoordelen je vaak op je profielfoto of eerste foto. Wanneer je profielfoto of eerste foto interessant is bekijken andere gebruikers van de dating app de rest van je profiel.

Zulk soort profielfoto’s zorgen voor het meeste succes:

 • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent
 • Foto’s waar je met een dier op staat
 • Minstens 1 foto waar je hele lichaam op staat
 • En gebruik foto’s met een filter, om zo beter uit de verf te komen.

En zulk soort foto’s moet je absoluut niet gebruiken in je datingprofiel:

 • Foto’s waarop je staat met veel drank
 • Foto’s waar je aparte of rare kleding aan hebt
 • Groepsfoto’s, omdat je dan verstoppertje aan het spelen bent
 • Geen officiële pasfoto’s.

Het beste is om 3 tot 6 foto’s toe te voegen aan je datingprofiel. Zo kunnen andere gebruikers van een dating app genoeg foto’s van zien.

Tip 2 zorg een aantrekkelijke profieltekst

Op succesvol te worden op een dating app is het tevens ook van belang om een goede profieltekst te hebben. Je profieltekst moet kort maar krachtig zijn. Je wil in je profieltekst geen lang verhaal zetten wat niemand gaat lezen. Andere gebruikers van een dating app moeten in een paar zinnen kunnen lezen wie je bent.

Het beste is om een humoristische of uitdagende profieltekst te hebben. Met een humoristische of uitdagende profieltekst trek je de meeste aandacht en daardoor zul je ook veel berichten van andere singles krijgen.

Deze dingen moet je in je profieltekst vermelden:

 • Een korte intro wie je bent
 • Humoristische of uitdagende tekst
 • Vermeldt eventueel je lengte.

Tip 3 open een gesprek met een goede openingszin

Om een gesprek te beginnen met een leuk iemand die je hebt gevonden op een dating app, moet je gebruik maken van een goede openingszin. Wanneer je een gesprek opent met een goede openingszin heb je de aandacht van de ander direct te pakken en kan je een gesprek opbouwen.

Om een gesprek te beginnen kan je het gesprek openen met hem of haar een compliment te geven, hiermee gaat de ander zich vereert voelen en heb je de aandacht. Een andere manier om een gesprek te beginnen is door een quizvraag te vragen.

Voorbeelden van goede openingszinnen:

2 vreemden die elkaar ontmoeten op een dating app, leuk je te ontmoeten *naam*.

Wat is zwaarder, 5 kilo staal of 5 kilo veren?

Vertel, wat is je favoriete maaltijd?

Doen, durven of de waarheid?

Tip 4 spreek snel af

Om snel succesvol te worden doe je er goed aan om snel een voorstel te doen voor een date. Wanneer je al een tijdje contact hebt met iemand, is het slim om snel een voorstel voor een date te doen. Dit bespaart je namelijk veel tijd en frustraties.

Wat heb je liever? 2 jaar met iemand chatten (figuurlijk bedoeld) of na 60 berichten op whatsapp op date te gaan. Ik zelf een voorstander van het eerste. Iemand kan in het echt heel anders zijn dan op Whatsapp.